Merhaba,
25 yaşında bir kadınım. Klasik bir Türk ailesinde yetiştim. (etrafımdakileri dinledikçe daha modernmiş vay be diyorum) Beni bir birey olarak görmüyorlar. Her zaman onların söylediklerini yapmalıyım. Benim hayır demem ya da yapmayacağım demem taraflarınca kabul edilmiyor. ÇÜNKÜ ONLAR BÖYLE YETİŞTİRİLMİŞ. Şaka ile karışık babam evlenene kadar benim sözüm geçer demişti. Resmen evlenmediğim sürece istediğim saatte eve gelemem (gece hayatı mı o da ne biz kadınlar öyle şeyler yapamayız ama erkekler?). KALDI Kİ AVUKATLIK STAJIMI YAPTIĞIM DÖNEMDE OFİSTE BAZEN 9-10'A KADAR ÇALIŞTIĞIM OLUYORDU VE ONA BİLE KIZDIKLARINI HATIRLIYORUM.
Neden peki? Sebebi basit. maalesef TOPLUMUMUZ YANLIŞ YETİŞTİRİLİYOR DAHA İLK BAŞTAN.
ÇÜNKÜ BU TOPLUMDA KADINLARI ''KADINI KORUMAK'' ADI ALTINDA ONLARI BİR FANUSUN İÇİNDE TUTUYORLAR. ERKEKLERİ SERBEST YETİŞTİRİYORLAR. ONLAR ALDATABİLİR ERKEK O 1 KEREDEN 1 ŞEY OLMAZ. EVLENMEDEN ÖNCE KADINLARLA CİNSELLİK YAŞAYABİLİR ERKEK O NASIL OLSA.
ERKEK GECE DIŞARI ÇIKABİLİR. NEDEN? ÇÜNKÜ KENDİNİ KORUYABİLİR. BİR ERKEĞE SALDIRMAK İSTEMEZLER. AMA BİR KADIN HER AN TECAVÜZE UĞRAYABİLİR ERKEKLER TARAFINDAN.
NİKAHIN YOK. NİŞANLI DEĞİLSİN SÖZLÜ DEĞİLSİN NEDEN O ÇOCUKLA EL ELE DOLANIYORSUN SOKAKTA YA BİR GÖREN OLURSA. LAF ATARLAR SANA. AMA ERKEĞE ATMAZLAR. 2 GÜN SONRA BAŞKA KIZLA DOLAN. ASLANSIN SEN.
Şimdi soruyorum size.
BU TARZ AİLE BASKISI YÜZÜNDEN GENÇ KADINLAR TANIMADIKLARI İLK ERKEKLE EVLENİP HAYATLARINI MAHVEDİYORLAR. NEDİR BUNUN ÇÖZÜMÜ? BEN AİLEMLE NASIL MÜCADELE EDEBİLECEĞİMİ ARTIK BİLMİYORUM.
Dipnot: Ayrı eve çık diyenler olacak. Maddi durumum olsa 1 saniye durmam zaten. Ama benim istediğim şey, beni bu evin içinde yaşayan bir birey olarak görebilmeleri zaten. Kararlarıma saygı duyabilmeleri!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer