https://www.hurriyet.com.tr/egitim/dunya-erkekleri-cocuk-bakiminda-yok-29342168
Rapora göre kadınlar dünya çapında Çocuk bakımında ve ev içi işlerde erkeklerden 2 ila 10 kat daha fazla zaman harcıyor. 1965’ten 2003’e çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere 20 ülkede erkeklerin Çocuk Bakımı ve ev işerindeki katkısı haftada 6 saat artsa da, bu aradaki dengesizliği kapatmaya yetmiyor. Rapor erkeklerin çocuk bakımı ve ev işlerindeki katkısının hala hiçbir ülkede yüzde 37 sınırını aşamadığını belirtiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çünkü erkekler maço ve kaba. ben eşim için hep yardım ederim
Çok açık değil mi? Tarih boyunca hep kadınlar bunu yaptı çünkü. Sadece son 150 yıldır bir şeyler değişti.
tamam işte niye yapmıyonuz
Keyif değil mi? Sonuçta kendine anaç dedirtebilmek için onlara hizmet etmek isteyen milyonlarca kadın var. Kadınlar ne zaman örgütlenir, buna karşı çıkar, o zaman belki erkekler de ev işi yapmayı norm kabul eder. Ama biyoloji diye bir şey var. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en çok yaşandığı İskandinav ülkelerinde de kadın-erkek rolleri aşağı yukarı aynı. Doğurganlık sebebiyle kadınlar eve bağımlıdır. Çocuğuna bağımlıdır. Bu yüzden maddi statüsü yüksek erkekle evlenmek ister genelde.
keyif ne lan o çocuğu keyfine mi yapıyonuz
feminist ne onu öğrende gel ben eşitliği savunmam
keyif diyen sensin bütün erkekler değil tabi tavrı sana göstericem ne bekliyordun
senin gibi erkekten çok var
Kadınlar neden savaşa gitmiyorsa nafaka ödemiyorsa ondan ukrayna da bile erkeklere çıkış yasak ülkeden kadınlara serbest
çünkü kadınlar güçlü değil o silahlar ne kadar ağır senin haberin var mı ayrıca kadınlarda nafaka öder bazı durumlarda kafandan uydurma yani kız kılığına giripte
Ne alaka 3 kilo bir silah erkeğin attığı mermide aynı gider kadının kide kılıçla savaş var sanki nafaka
Ödeyen kadın milyonda bir i geçmez
o 3 kilo zamanla ağırlaşır kalemi havada tut bi süre sonra kolun ağrır ayrıca silahlar 10 kilo kimi yiyon hoca anlatıyor bize
milyonda bir diye bişi de yok gerektiğinde ödüyor
Kadın çalışmıyorsa öyle olması normal.
çalışmayan kadın var mı bu zamanda
yaptığı işde genelde masabaşı zaten
ayrıca şunu da ekliyim bu mantıkla kağıdında cumartesi pazar ev işi yapmaması gerek ya da akşamları
Çalışanlar genelde bekar olanlar. Evlenen kadınların özellikle çocuk da olunca çalışmayı bırakıyor. Çalışmaya devam edenler de eşlerine iş yaptırmayabiliyor. Senin için eşinin iş yapması önemli ise ona göre biriyle evlenirsin.
orana baktın mı sen ne kadar dediğin çok mantıksız
Senin yazdığın şey Avrupa için geçerli. Ben Türkiye için konuşuyorum.
dünyanın hiçbir ülkesinde diyor
okumadığın çok belli neyse
Aynı evde yaşarsak yaparım
Neden böyle yapıyor sun
noldu
Bişey konuşuyorduk sildin hemen yazamıyorum dana
Kanka
Bişey dermisn
istersen erkek doğursun sen çalış
kadında çalışıyor zaten ayrıca artık erkekte doğurabiliyor
bu yaşta bu zeka bravo
habere bak o zamna