Benim adım Peri, temizlik dünyasında sık sık bir periye dönüşen heyecanlı bir anneyim. 😄 Ev içindeki görev paylaşımı, evliliği ve aileyi daha da güçlendiren harika bir yol. Bence, herkesin ev işlerinde elini taşın altına koyması oldukça doğal olmalı. Hem erkeklerin yapamayacağı iş yoktur çünkü pek çok işi başarmak onların da harcı! Ev işleri sadece bir cinsiyete ya da gruba yüklenmemeli; çünkü birlikte çalışmak işleri kolaylaştırır, aile bağlarını güçlendirir.
Ev işlerinde pratik çözümler arıyorum diyorsan, teknolojinin nimetlerinden faydalanmak harika bir fikir olabilir. Örneğin, Philips AquaTrio 9000 ile tek ürünle ıslak-kuru süpürme yapılabiliyor. Böylece partnerinle, temiz evi ayaklarını uzatıp seyretmenin keyfini çıkarabilirsin.
Unutma, yeni yıl yeni başlangıçlar getirebilir ve belki de bu, ev işlerini birlikte yapmaya başlamak için mükemmel bir zamandır. 🎉
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet, günümüzde birçok ailede erkekler de ev işlerine aktif olarak katılıyor. Bu durum, toplumdaki cinsiyet rollerinin değişmesi, eşitlik bilincinin artması ve erkeklerin de ev işlerinde sorumluluk almalarının öneminin anlaşılmasıyla birlikte daha yaygın hale geldi.
Ailelerin erkekleri ev işlerine teşvik etmesinin birçok nedeni var:
* Eşitlik: Her iki ebeveynin de ev işlerine eşit şekilde katkıda bulunması, daha adil ve sağlıklı bir ilişki ortamı yaratır.
* Sorumluluk paylaşımı: Ev işleri, sadece bir kişinin sorumluluğu değil, tüm ailenin ortak işidir.
* Çocuklara örnek olma: Erkeklerin de ev işlerine katılması, çocuklara cinsiyet rolleri konusunda daha eşitlikçi bir bakış açısı kazandırır
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBenim iki tane oğlum var ve onları şimdiden ev işinde bize yardım etmelerini öğretiyorum ki
Büyüyünce kendi ailesi oluncada karısına aynı şekilde yardım etsin
Erkek diye ona iş yapmak olamaz diye bir kanun yok
Yemekte yapacak ev işide yapacak
Mesela izin vermiyorum otursun evde bana ve ya kız kardeşine bişeyleri getirmesini söylesin
Gitsin kendi alsın bi zahmet
Erkeklerin hiç bir üstün özelliği falan yok yani
Kadın gidip para kazanıyorsa
Erkekte ev işi yapa bilir00 Yorumla
1 yılBence ev işinin kadını erkeği olmaz müşterek yaşanan bir evde işler ortak yapılmalı tabi karşılıklı saygıyla iki tarafta birbirini incitmemeli bunları yaparken biri diğerinin yapamadığını yapmalıdır yani yardımlaşmak esastır çocukları da bu şekilde yetiştirmelidir bence
00 Yorumla
1 yıl28 yaşındayım, evin en küçüğüyüm. 10 yaşından beri çalışıyorum, hala bakkala çakkala giden o birey evlat benim anasını satayım. aile zora dayandı mı okulu bırakıp işe giren benim, abisine ablasına babalık, bakıcılık yapan da benim. bırak evlenmeyi, eğlenmek için zamanım yok flskfjskn
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
1 yılkesinlikle kızlar ev işi yapan erkeği kendinize kriter yapın
21 Yorumla- 1 yıl
Biz yapıyoruz ama kadınlara yine yaranamayız
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u 1 yılyaptıran vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnneler erkek cocuklarina ev isi yaptiriyor olsa bu kadar asalak bir erkek toplumu olur muydu? Evlenme sebepleri bile kadin arkami toplasin, hizmetimi etsin , yemegimi yapsin uzerine. Askindan öldukleri icin mi evleniyorlar?
Iclerinden bir cogunluk bunlari acikca da itiraf ediyor zaten. Kadin onume yemek koymayacak, ev temizlemeyecek, duzenli bir hayat sunmayacaksa niye masraf edipte evleniyorum diye soyluyorlar acikca.
Bekarken yapanlarin cogu da evlendikten sonra yine kadina birakiyor. Calisan kadinlar hem kariyer yapiyor hemde ev hanimligi. Calisana dahi destek olmuyorlar.
Avrupali erkekler yapiyorlar, kendi ortak sorumluluklari goruyorlar. Ama bizim ulkede turk erkeklerinde bu kafa zor. Kendi yasamsal ihtiyaclarini bile baskasi uzerinden giderme olayi bizim erkeklerde cok var.
Bazilari suyunu kendi almaktan bile aciz. Gelin evini izlemem ama zaplarken birkac saniye durdum. Kiz dedi ki kocam ben meyve soyup vermezsem yemiyor. Elmayi, portakali falan illa ki ben soyacagim da yiyecek demisti. Sinirlenip kanali degistirmistim. Bir kadin akrabamda aksam eve gec gideceksem yemegi yapar hazirlar, dolaba ya da ocagin ustune koyarim. Kocam onu isitmaz bile. Isitmaya bile usenip kendine disardan yemek soyluyor demisti.
Boyle cogu. Suyunu almaz, elmasini soymaz, hazir yemegi isitip tabagina dahi koymaz. illa biri yapacak yerine. Bunun icinde evleniyorlar yoksa onlarin kafasina gore ne diye masraf etsinler, kadin dirdiri ceksinler (boyle dusunuyorlar kendi kafalarinda)
10 YorumlaEvdeki işlerin cinsiyetle alakakı olduğunu düşünmek bana saçma geliyor.
Bana ailemin söylemesine gerek kalmadan ztn kendim yapıyorum.
Normal akıl sahibi her insan yaşadığı yeri temiz ve düzenli tutmak zorundadır.
Genelde kişisel hijyenine dikkat etmeyen (elleri, tırnakları, ağzı, saçı sakalı pis olanlar) insanların evi de pis oluyor. Hiç sevmem öyle pis ve dağınık insanı.
Yerler, mutfak, banyo ve lavabolar temiz olucak, bunu kimsenin söylemesine gerek yok.
Bana da kimse öğretmedi, her türlü yemeği de yaparım ama mutfağı dağıtmam.
Kişisel bakımıma dikkat ettiğim gibi (özellikle el, tırnak ve ağız temizliği benim için çok önemli saç, sakal ve vücut temizliğini söylemeye gerek bile duymuyorum) odam da tertemiz ve eşyalarım düzenlidir.
İnsan temiz ve düzenli olacak10 Yorumla
1 yılBence güçlü bir erkek, çoğu işte kendini idare edecek kadar anlaması lazım. Asıl sorumluluklarını arka plana atmayacak şekilde dünyanın kırk bin türlü hali var. Belki ileride yalnız yaşayacak, onun için "Yok, ev işi, yemek yapmak kadın işi, şu iş bunun işi" demeden öğrenmesi lazım.
20 YorumlaBilmesi gerekiyor hemde şu durumlar var eşi hamile olur eşi hasta olur ve benzeri şeylerde bu işleri tabii ki de eşine yardımcı olmak amacıyla yapmak gerekiyor hem eşine yardımcı olmak da çok güzel bir şey peygamber efendimizin de bu konu ile ilgili çok güzel tavsiyeleri var
Erkek eşine yardımcı olduğunda vücudundaki kıl taneleri kadar sevap kazanırmış bu bile yeterli değil mi sizce eşine yardımcı olmak için10 Yorumla
1 yılEşimin hakkın yiyemem bu konuda o yemek yaparken ben temizlik yapıyorum masayı birlikte kurup birlikte kaldırıyoruz hafta sonu kahvaltı eşim hazırlıyo benden önce uyanıyor diyorum birlikte yapalım diye olsun diyor kardeşi ni de alan yandı bitane bardağı alıp kaldıramaz
00 Yorumla
1 yılBenim bebeğim yemekte yapar cam da siler banyo ve tuvaleti de yıkar. Yani bana her zaman yardım eder. Ben sofrayı kurarım o toplamama yardım eder bazen hafta sonu ikimiz birlikte yemek yaparız. Pasta ya da içli köfte hatta bana diyor ki bana hamur açmayı öğret. Çok seviyorum yarimi canım bebeğim o iyi ki var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok itici ev işi yapan bir erkek. Oyle olacaksa bir erkekle evlenmeme gerek yok kız kankamla bir ev tutarım kız kankamla yaşarım. Tamam hasta olurum ya da başka bir durum olur yardım eder o ayrı konu ama ev işi kadın olarak benim görevim. Benden uzak olsun öyle bir erkek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDiyelim ki kadin hastalandi ya da vefat etti ya da hamile kaldi hali yok o zaman kim eve bakacak baba bakacak eger baba odunda hr is kadina bakarsa nasil olacak? Atiyorum kadin kanser oldu ne yaoacak admaa mi hizmet edecek her gun ya da hamile kaldi sancisi var digum yaklaştı ev isimi yapacak o halde ya da diyelim ki vefat etti aniden herkes sevdigini kaybedebilri yengem oldu dayim ortada kaldi mesela hani ne olaack yeni kari hemen bulunuyor mu herkes. Boyle seylerden dolayin erkek de ev isi bilmeli
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYurt dışında kiz erkek farm etmeden tum cocuklara okullarda ev isi egitimi veriliyor
Cevap sahibi1 yıl8 yaşındaki çocuk benim yakabildigim isleri hatta yemek ve tatlilari yapabiliyor
Cevap sahibi1 yılBunlar onemlo seyler ĥer seyden oncw kendine bakmak kendi ayaklarinin ustunde durmak kimseye bagimli olmamak icin bilinmesi gereken seyler bunu bilmeyen insan kendine bakamaz ve kendine bakamayan insandan kimseye hayir gelmez ondan soru cok dogru
1 yılBen bazen ev süpürüyor, bulaşıkları yıkıyorum. Annem silmeyi öğretti sildirmeye çalışıyor yerleri.
10 Yorumla
1 yılBen evde her işi yaparım.
Yemek temizlik vs vs
İnsanların birbirine yardımcı olması kesinlikle şart.
Kadınların yükü çok fazla ve yeterince yoruluyorlar.20 YorumlaAnnelerinin pohpohlayıp büyüttüğü premses erkekler bilmez yaptırmaz genelde anneleri ana kuzusudur bunlar... bana göre bir erkek bilecek ev işlerini ki analarının kulakları çınlamasının gelini sövünce arkasından.
00 YorumlaBen elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama yapsam da yaranamıyorum evdekilere :D
10 YorumlaYaptırmıyorsa da yaptırmalı, bir insanın temel yaşam becerilerini edinmesi cinsiyet meselesi olarak görülmemeli bence. Kendi karnını doyurabilmesi, yaşam alanını temiz tutabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi bir insan olarak herkesin sahip olması gereken yetilerdir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAilemin söylemesi için değil her zaman kendim yapıyorum hem de her türlü ev işi yapıyorum, yemek, temizlik, ütü, çamaşır; bulaşık sonuçta evde ev işini tek kişi yapmak zorunda değil bu nedenle annem bana hep söyler seni alan hatun yaşar diye
20 Yorumla
1 yılÇok muhafazakar bir ailem olmasına rağmen erkek kardeşim de bizim gibi ev işleri yapar hatta o yemek yapmasını bilir ben bilmem ailemdeki bütün medreseye gitmişler ev işinde yardımcı olurlar kadınlara kendiliginden fakat dini bildiğini sanan diğer akrabalarım kadına kölel muamelesi dışında pek bir yardım da bulunmuyor
00 Yorumla
u 1 yılEvet, eşim ve oğullarım ev işlerinde bana yardımcı oluyor.
Dün akşam atkadaslarim geldi. Çay servisini oğlum yaptı. Hazırladığım tabakların servislerini yine oğullarım yapti.
00 Yorumla
1 yılTabiki yapıyoruz.
Kendi evimde yaşıyorken de evin her türlü temizliğini yapardım yani bunlar zaten herkes için zorunluluk olan bir şey. Aile evindeyken de her türlü şeye yardım ederim.
00 Yorumla
1 yılEv işi yapan erkek diye bir kavram olması bile çok saçma seni suçlamıyorum genel olarak insanların algısında böyle bir şey var. Bir insanın kendi temizliği kendine bakabilmesi için bile yemek yapmayı temizlik bulaşık ütü yaparak kendi başının çaresine bakmayı bilmeli. Evlenmek ise kadının ev işleri yaptı ve erkeğin çalıştığı bir müessese değil bence. Her şey yardımlaşarak yapılmalı ve hiçbir şeyin kadın ya da erkek olarak ayrılmaması gerektiğini bence herkes bilmeli
00 Yorumla
1 yılKesinlikle öyle olsan bile eşimi hiçbir konuda yalnız bırakmam a'dan z'ye ev işi mutluluk ne bileyim işte alışveriş acı tatlı her şeyi paylaşmak yoksa evlenmenin bir anlamı yok
00 Yorumla
1 yılBenim babam yapıyor abimde zorla yaptırıyoruz
30 Yorumlayaptığı işin pek hayrı olmasada yinede yaptırıyorum bedavaya ekmek yok anasının evimi sandı burayı :D
10 YorumlaYerler silsin bulaşık mak boşaltsın, çamaşır yılasın , toz alsın ortalığıda toplasın.. o zaman tamam😀
132 Yorumla- 1 yıl
eşek gibi yapacaksınız
- 1 yıl
seni kimse almaz o zaman çöplük
- 1 yıl
beni alan almış zaten sen kendi halini düşün beceriksiz hayvan bile senden daha çok işe yarar anca otur gct devir evde
- 1 yıl
ahahah ne zaman beri her işi erkekler yapıyor işe gidip gelmeyide biz yapıyoruz siz ne halta yarıyonuz anca maç izleyin kahvede takılın dimi oralar boş kalır sonra
- 1 yıl
küpe kolye takıyonuz ya tayt giyseniz de şaşırmam
- 1 yıl
evli olduğumu söylemedim etrafta gördüğümü söylüyorum ha bi de haberlere ve istatistiklere çıkanları ama merak etme artık sizin gibiler tercih edilmiyor boynuzu yiyor sizde gelip burada kuduruyonuz işte
- 1 yıl
sjdjdjdkdkdk bunlarda iyice kadınlığa özendi erkek yok
- 1 yıl
e bi de oje sürün tırnaklarınıza gerçi o da vardı dimi
- 1 yıl
temas etme kimseye de başkaları da aşı olmak zorunda kalmasın o zaman
- 1 yıl
oo pasifsin yani
- 1 yıl
dönme erkek 😂
- 1 yıl
aferim böyle ol
- 1 yıl
@İstilacıTürrİnsan benim bir yorumum daha var @GİDENLERDENN nickinin altında okursun ben kaçar iyi günler
- 1 yıl
beni boşa yordun yani vay çakal
- 1 yıl
yok be yapmayan erkeği almam ben zaten postalarım anasının evine
Ben yapıyorum gayet, süpürür, siler , çamaşırları makineye atar, temizlik imandan gelmez mi ki? Tek kadına yönelik değilki temizlik
10 YorumlaYardım eden erkek benim gözümde bir sıfır öndedir valla yok erkek yapmaz etmez diye bişey yok
10 Yorumla
1 yılAnnem evde herkese yaptırır ev işlerini. Erkek kız çocuğu diye ayırmaz. Her koşulda öğrenmeli, bilmeli erkek de kız da ev işlerini der hep.
10 Yorumla
1 yılKadınlar ev işi yapan, temizlik yapan, evdeki işlerde yardımcı olan adamı pek sevmezler. Pek samimi ve inandırıcı gelmedi. Kendi adıma konuşacak olursam, annem kalp hastası olduğundan dolayı bütün ev işlerini yapıyorum mecburen.
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 516 cevap paylaştı.
1 yılBizim ailede her şey iş bölümüne sahip. Kardeşimi şanslı bir kıza verebilirim eli süpürge tutar bulaşık yıkar yemek yapar ahsjs
00 Yorumla
1 yılevet ev işi yaptırıyorum. alışveriş, sofra kurup kaldırma, evi derleyip toparlamada yardım etme, çamaşır yıkama asma...
00 Yorumla
1 yılYani güyya çöp atıyorlar çöpün ağzını da tiksiniyor diye ben bağlıyorum onu alıp atması için bile benim elimi sürmem gerekiyor o kadar söyleyeyim.
00 YorumlaÇamaşır yıkarım bulaşık yıkarım kıyafetleri yerleştiririm yemek yaparım bazen. Sofrayı toplarım. Bunun dışındaki işler anneme ait
00 YorumlaEv işi yapan erkek illa evlenilecek erkek değil ama ev işi yapmayan erkek acun ılıcalı olup hizmetçileri olmadığı sürece %10000 evlenilmeyecek erkek.
00 Yorumla
1 yılZoraki olmaz o işler insanın ıcınden gelmelı.. Hayatı ogrensın ilerde hep hanımından beklemez boylece...
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 526 cevap paylaştı. Evde tabi ki üzerimize düşen temizlik işlerinden ayrı her türlü tamir işleri de benim ellerimden öper
00 Yorumla
1 yılBenim abim yapmadı. Kimsede şikayet etmedi.
10 Yorumla
1 yılhayır yaptırmıyor sonradan biz uğraşıyoruz erkek çocuğum olursa çok güzel yetiştiricem
10 Yorumla
1 yılBen yemek ve ev işlerini kendim yapiyorum 12 yıldır
10 Yorumla
1 yılDizaynoloji diye bir adam var neler neler yapıyor😬Benden marifetli isteyen her şey yapar
10 YorumlaBizimkiler yapmıyor yaptırana öğretene helal olsun. Elinden öperim.
10 Yorumla
1 yılNasıl böyle bir kanıya vardın :) Adam manyaktır ama ev işi yaparken sakinleşiyodur. Bana göre evlenilecek erkek merhametli olandır. Annesine prenses gibi davranan erkek ile evlenilir.
00 Yorumla
1 yılbenim kardeşim yapar titizdir yapmayanı erkek diye almayız
00 Yorumla
1 yılBen erkek kardeşime yaptırıyorum çokta güzel yapıyor
00 Yorumla
1 yılYani ailem zorla yaptırmıyor ben istediğim için yapıyorum.
Bulaşık ve süpürge işi bende.00 Yorumla
1 yılYeri geldiğinde yardım esastır ama çoğunlukla annem halleder
00 Yorumla
1 yılYemek işinden pek anlamam ama elimden geldiğince anneme yardım ediyorum
00 Yorumla
1 yılKeşke yaptırsalar yani
Şahsen benim oğlum bana yardım ediyor 😁00 Yorumlaşu an tek yaşıyorum mecburen ben yapıyorum. Ama iyi ama kötü
00 YorumlaBen yaptiriorum valla 😅😅 ama yinede durtmeyle yapiolar canım
00 Yorumla
1 yılBu devirde evet çok iyi olur çünkü kadının çok fazla yükü var
03 Yorumla- 1 yıl
Ev işini bunlardan ibaret görmeniz baya basit olmuş. Yemeği hazırlayıp doğrayıp pişirmek için koyuyorsunuz sadece. Çamaşırı yıkanınca sermesi toplaması katlanması ütülemesi bunları başkası gelip yapıyor heralde. robot var dersiniz şimdi siz birde evi süpürüyor diye ama o sa öyle olmuyor silmeniz toz almanız tuvaleti banyoyu temizlemeniz cam silmeniz vs gibi ekstralar var yani o kadar basit değil o dediğiniz çalışan kadınlar için gelip bunları yapmak
1 yılBen yapmam çünkü sevmiyorum sadece yemek yapabilirim
00 YorumlaOlabilirdi efendi kız yok ortada evlenilecek
00 YorumlaEv işi yapan demeyelimde sizlerin kalbini kırmayacak erkek ile evlenilir diyelim
00 YorumlaHayır dışarda iş yapan erkek öyledir, feminen yapmayın erkekleri
00 Yorumla
1 yılmüsait olduğunda yardım ediyorum ama genelde işe gittiğim için vaktim olmuyor
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 446 cevap paylaştı.
1 yılYardımcı olmak iyidir. Erkeklerin de dışarıda yaptıkları işler ayrı.
00 Yorumla Yok zannetmem. Erkeğin ve kadının rolleri farklıdır.
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYapmayın arkadaşlar yaptıkça daha çok şey isteniyor. Kahvaltı hazırlamak, ev işlerine yardım etmek, paylasım biraz bana kaydı. Yahu artık bende lvl atladı gece gelice yorgun bile olsam makarna falan yaptırıyorlar uzak durun ya da dozunda bırakın.
Not04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇalışmıyor işin içine sevgi girince müşterek olmaz zaten ben mutluyum maksat başkaları yanmasın 😀
Cevap sahibi1 yılediyorum ediyorum anladım
1 yılyaptıran o kadar az ki, bazı aileler tam olarak mal gibi oğlan yetiştiriyor maalesef
00 YorumlaEşinin değerini bilen erkek, yapar yardımcı olmak gerekir..
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat