AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
116Cevap
Ev işine yardım eden erkekten olurda ev işi yapan bilemedim😄
annem abime yaptiriyodu hep, ayri eve ciktiginda da her isi yapiyodu yani ahshahah
Bakım abone qnamqkao
Abine*
kesinlikle yapıyorum ve keyif alıyorum yaparken günün resmen deşarj noktası birine mi kızdım yüzünü hoop tencereye yapıştırıp Telliyorum rahatlıyorum
Valla yaptırmaları gerekiyor. Benim sevgilim aile evinde yapmıyordu şimdi beraber yaşarken yapıyor
Ev işi yapariz çocuğa bakarız oooo. Benim gibi erkek kolay bulunmaz ama ben erken evlendim hiç begenmedigim bı kıza aşık oldum şimdi pismanim
Biz yapıyoruz da ne oluyor yine de mutlu olamıyoruz
Ailemin demesine gerek yok ki ben severek ev işleri yaparım
hayır yaptırmıyor erkekler neden ev işi yapsın ki çok saçma
Evdeki işler sence cinsiyetle mi ilgili 😔
@gizlidengizliyegizli
Sen istediğin kadar hayır de cinsiyettin bir önemi yok de.
ama bir erkek ev işlerini yapıyorsa neden evlensin?
bir kadın çok iyi bir işte çalışıp kocasından daha fazla para kazandığında neden evlenmiyorsa aynı sebep ten erkekte evlenmez
Öyle bir şey yok. Sen evden ayrılıp tek yaşayınca ne yapacaksın? Ev işi yapmak, temiz olmak her bireyin yapması gereken bir şeydir. O yapmaz,. sen yaparsın. Sen yapamazsın, o yapar. Burada cinsiyetten çok bilinç önemli.
@gizlidengizliyegizli
istediğin kadar kendini kandır yok öyle bir şey yazabilirsin kabullenmekte zorlukta çekebilirsin ?
1. Geleneksel Roller
Ataerkil toplumlarda, kadınlar genellikle ev içi işler ve bakım işleriyle ilişkilendirilirken, erkekler dışarıda çalışma ve ailenin ekonomik sorumluluğunu üstlenme rolleriyle bağdaştırılır. Bu roller, tarihsel olarak iş bölümüne dayansa da zamanla kültürel bir norm haline gelmiştir.
Erkeklik Algısı: Ataerkil sistemde, erkeklik genellikle fiziksel güç, liderlik ve otorite ile ilişkilendirilir. Ev işleri gibi görevler ise daha az prestijli veya "zayıflık" göstergesi olarak algılanabilir.
Kadına Özgü Görev Algısı: Ev işleri, bakım işleri gibi alanlar tarihsel olarak kadınlarla özdeşleştirilmiş, bu da erkeklerin bu işleri yapmasını sosyal olarak "uygunsuz" kılmıştır.
Bir ataerkil toplumda, erkeklerin kadın işleri yapması genellikle aşağılayıcı bir şekilde algılanabilir. Örneğin:
"Erkek adam bulaşık mı yıkar?" gibi ifadeler, bu baskının yaygın örneklerindendir.
Erkeklerin bu işleri yapması, onların toplum içindeki "erkeklik" statülerine zarar verebileceği düşünülür.
Modernleşme adı altında yapılan eşitlik söylemleri ile kadını erkek, erkeği de kadın gibi yaparak cinsiyetsiz ve yönetimi kolay bir toplum yapma çabasından başka bir şey değildir.
Ev işine yardım etmekte bir problem yok. Ama bu konunun bayanlar tarafından suistimal edilmemesi doğrultusunda. Bu yardıma yüzlerce anlam yüklemeninde bir anlamadı yok bence...
görevin zaten
Tabikide olabilir yardımlaşmak önemli neden temizlik yapmayalım mesela ben odadaki dolabın içini tv üstü rafı temizlerim çekmece de düzenli temizlil güzeldir ferah ferah
Yapıyoruz tabi ki, hayat dediğin müşterektir. Sadece kadınlar değil yeri geldiğinde erkekde elini taşın altına koymalı.. şimdi linç yiyeceğim ama doğrular 🤷♂️😁
Beyler evde yapmasanız bile askerde seve seve yaptırıyorlar 🤣🤣 bulaşık çamaşır yıkama pas pas çekme ne ararsaniz var he tabi bide bunların üstüne nöbet tutuyorsunuz orası ayrı 😂 😂
Ben yapıyorum valla yapmıyorum diyen ya pistir ya yalancı
eşim ev işlerinde yardım etmesi benim hoşuma gider ama , zaten çalışıp yeterince yoruluyor ben dinlenmesini de isterim.
Tek erkeksen ve iş yapmazsan o evde barınamazsın. Yapıyorum tabi ki temizlik vs dışında kendi çamaşırlarımı yıkıyorum ve mutlaka evi toplarım.
Şimdi kılıbık olmaya çalışmıyorum onu söyleyeyim önceden. Ev işi yapınca hoşuma gidiyor ya
Komşumun iki oğlu takdir ediyorum hem annelerini hem evlatlarını sarma bile sarıyorlar süpürge temizlik hepsini öğretti kadın
ben evlilikte ev işi yapmayı kabul ederim ama kadın benden en az 2 kat maaş alacak ve faturaları falan ödeyecek o zaman olur
Kesinlikle katılıyorum. Evlenen kız arkadaşlarımın en mutlu oldukları husus buydu. O yüzden altına imzamı atarım
Bence erkek kendi işini görecek kadar bisileri yapabilmeli yemek çamaşır bulaşık gibi neyin ne zaman ne getireceği belli olmaz
Afedersiniz ama eşek değilse yapsın bir zahmet eli var ayağı var ben bu kanıdayım teşekkürler koolay gelsin👉👈
Valla ben de yapıyorum o zaman sorun ben de değil sanırım 😞 aynı zaman da mutlu ve eglenceliyim ama neden yalnızım acaba
Sıkıyorsa yapma terliği yersin valla 🤣🤣
Benim eşim de çok yardım eder sağolsun birlikte yaşıyorsak birlikte yapmalıyız her işi
Ben pek sevmem ama kadının gücü yetmediği şeylere yardımcı olurum
Bence evin içinde iş paylaşımı yapılırsa evlilik her iki taraf içinde huzurlu olur
valla benim abim ypiyor hahahaha ama yarım yamalak sayilir işte 😀
mumkunse yaptirsinlar cunku adamlar temizlikten bi haber yetisiyor diger turlu 35 yasinda adam kendi hayatini idame ettirecek seviyede ev isi yapabilmeli 🤭
Eşim yardımcı oluyor bana bu konuda özlellikle hamilelik döneminde halılarımı bile yıkamıştı
Yaptırıyorlar da ben çok istekli değilim gelişigüzel yapıyorum yaparsam da
Annem kardeşime yaptırmıyor ama ben yaptırıyorum öyle yan gelip yatması değil (kıskanıyorum) . p
Bence değil. Ev işini kadın yapmalı. Erkek gerek gördüğünde yardım etmeli
yapsınlar bir zahmet evde o da yaşıyorsa yapacak mecburen, özellikle iki taraf da çalışıyorsa
Kadınlar da çalışma hayatına dahil oldukları için yardımcı olmak gerekir.
Yani ailem yaptırmasa bile ben yapmayı tercih ediyorum. Temiz erkek bi tık daha iyidir.
Hayat müşterektir tabikide erkekte ev işi yapmalıdır🤭
Kızlar gelecekte benim abimle evlenebilirsiniz ben sürekli iş kitliyorum ona bilginiz olsun djsjdnsndnjs
Tek yaşadığım için yapıyorum
ev işi yaparım yemek te yaparım
Yaptıran aileler vardır
Evliyim seve seve yaparım
Yapıyorum temizlik imandan gelir
Cümle temizlik ve yemek işlerine el atarım
Prensler ev işi yapar mı la
Bana bazen yaptırıyorlar işte bende yapıyorum
Ben yemek ve ütü hariç her işi yapıyorum
Bizim aılede ev ıslerını erkekler yapar
Ev işi yapan erkek bana göre karı kılıklıdır. İsim olmaz. Benim işim psikopat narsist erkeklerle ✌
Onu bunu bilmem de ben kocama yaptırıyorum
Annem abime yer sildiriyordu bxuxn
Mecbur kalınca yapıyoruz
Erkekler de ev işi yapsın
annem arada bi söylüyor da pek işime gelmiyor
Çoğu zaman yapmıyorum
Yaptıran aile var tabii ki olmaz mi
Her işi yapiyoruzda hak eden çıkmadı daha
bizde erkeğe ev işi yaptırılmaz
Yaptırmıyor bütün sorun orada başlıyor zaten
Ben erkek kardeşime eşşek gibi yaptiriyorum
Nadiren evet yaptıran aile var