Ailemi mezuna kalmaya nasıl ikna ederim?

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle ilk sene yksye girdim yapamayıp mezuna kaldım ve bu sene ikinci kez girdim. Ama elimde olmayan sebeplerden dolayı (sağlik ve ailevi sorunlar) istedigim derecede çalisamadim. Haliyle gayet iyi bir siralamam olsa da istedigim bölüm için yeterli olmadi. Şimdi de malum yerleştirme sonuçları açıklandı. Ama bana istedigim bölüm ve şehir degil, boş kalmasin diye yazdığım, annemin ve akrabalarımın söylediği bölüm geldi. Ama ben ne bölümü ne de şehri hiç istemiyorum. Sonuçlar açıklandıktan sonra mezuna kalmak istedigimi belirttim ama olumlu bakmadılar. Yine de yaz belki gelir istedigin yer gelir belli olmaz dediler. Ama dediğim gibi istedigim yer gelmedi. Sosyal olanaklari ulaşım vs açışından pek de sevdigim bir yer degil. Kuzenim ve eşi orada okudular ve asla güzel bir yer degil diyolardi hep.
Küçüklüğümden beri hukuk okumak istiyorum, kendimi o cübbe içinde hayal etmedigim bir gün yok o derece. Ve bunun için son kez mezuna kalmak istiyorum. Bu sene beni geriye iten saglik ve ailevi problemlerin hepsini çözdüm. Ve kesinlikle yapabileceğimi düşünüyorum. Evet kırık obp ile giricem ama bu sene yaptigim net sayisini birazcık yükseltsem yetiyor bana. Hukukla şu anki siralamam arasinda uçurumlar yok çünkü. Bir oturuşta günde 7-8 saat çalışabiliyorum. Normalde dershaneye falan gitmemiştim veya özel ders almamiştım keşke alsaydim. Ama bu sene mezuna kalirsam dershane degil de, zorlandigim yerler için özel ders almayı ve iyi bir yks koçuna danişmayi düşünüyorum. Normalde evden çalisirim ama kütüphaneye falan giderim bana da yürüyüş olur hem. Yani kısacası sefer cidden yapabileceğim konusunda kendime güvenmesem kırık obp ile tekrar girme riskini göze alamazdim. Ama işte sorun annemi ikna etmekte. Olaya duygusal bakiyo. çok yoruldun, bu mentaliteyle bir sonraki sene yapamazsın sana da yazik, ustelik obpen düşecek diyor. Benim annemi bir sekilde ikna etmem lazim. Ama nasil yapacağımı bilmiyorum. Bu durumları yaşayaniz var mı? Yardıminiza ihtiyacim var
Ailemi mezuna kalmaya nasıl ikna ederim?