Okulda hiç akran zorbalığına uğradığınız mı? Ben çok uğradım ilkokulda ve ortaokul da çok zorbalığa uğradım hep dışlandım dövüldüm ezildim lisede ise zaman zaman oldu ama en çok ortaokul da bana oldu bu olaylardan sonra da bende travma oldu ve sosyal anksiyete bozukluğum da var şu an psikolojik destek alıyorum her gün antidepresan hap kullanıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılUğramadım hep her kese karşı mesafeli oldum çocuklar arkadaşca bir birlerine küfürler etseler de bana edemezlerdi ciddiydim evet gülerdik takılırdık ama o konularda aramda mesafe oldu her kesle
03 Yorumla
Soran+1 yılBen yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden hep savunmasız kaldım ama ortaokulda ve ilkokulda çok ezildim
hep dışlandım dövüldüm bana küfür ettiler birde ilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 20-30 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi- +1 yıl
Ben de sessizim ama asosyal değilim eskiden bir çocuk bana küfür etmişti 2-3 defa aldırış etmedim sonra okul çıkışında 1 yumruk vurdum ve yerinde dondu kaldı bir şey olmamış gibi devam ettim sanırım şok geçirmişti o günden sonra bana karşı öyle değişti ki nerede görse koşar gelip selamlaşır küçük çocuk gibi. Bir sınıfa yeni gittiğimde de çocuk okulun arkasına çağırdı döveceğini sanıyordu ona öyle bir şey yaptım ki 4-5 kişi hepsi geri çekildi fazla bir şey yapamadılar 1-2 yaş büyükler de vardı. Ondan sonra kimse cesaret edemedi her kes mesafeli davrandı yani gerektiğinde kendini göstereceksin. Kısaca öyle çocuktum ki hem sakindim hem de abartmıyorum 15-20 çocuğa karşı hepinizi döverim diyerek birine yumruk atmıştım sonra her kes dağılmıştı yani cesaret de önemli
Soran+1 yılilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki eski bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü çok bakımsızdı lavaboları bile pislik içindeydi kötü kokuyordu lavaboda sabun bile yoktu el yıkamak için bazen çeşmelerden su bile almıyordu birde uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 20-30 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi
En İyi Cevaplar
e tabi herkes uğramıştır bende lisede 9 sınıfım 1 sene kaldım ama olsun okulda senenin başlarında bende uğruyordum ondan sonra okulda bi kaç abi ile tanıştım bana özgüven kazandırdılar ağırbaşlı dik olmayı öğrettiler sonra bana zorbalık edenleri teker teker paket ettim şimdi bana yapamıyorlar azıcık diklenince otururlar yerlerine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeraktan soruyorum. sarışın mısın esmer mi ve de aslen nerelisiniz? aile yapından da bahseder misin?
(kendimce bir gözlemim var da ona uyuyor musun diye merak ettim9
02 Yorumla
Soran+1 yılEsmerim siyah saclıyim Ailem Vanlı aslen Vanlıyız ve Van da yaşıyorum ailem yapı olarak eski Kürt ailelerden
Soran+1 yılBen yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden hep savunmasız kaldım ama ortaokulda ve ilkokulda çok ezildim dışlandım dövüldüm bana küfür ettiler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen orta okuldayken bana hipopotamus diye dalga gecerlerdi kiloluyum diye. Hep buna inandim ben kiloluyum ben şişkoyum. Simdi ortaokul fotograflarim bakiyorum ve diyorum ki ben normal bir cocukmusum. O yasta olan cocuklarin olmasi gereken fizikte ve kilodaymisim. O zamanlardan gelen ozguvensizligim hala devam ediyor.
33 Yorumla
Soran+1 yılBende ilkokulda ve ortaokulda çok zorbalık gördüm ilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki eski bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü çok bakımsızdı lavaboları bile pislik içindeydi kötü kokuyordu lavaboda sabun bile yoktu el yıkamak için bazen çeşmelerden su bile almıyordu birde uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 20-30 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi
Cevap sahibi+1 yılBen su an 27 yasindayim o zamanlar orta 1 yani 6. sinifa gidiyordum cocuklar paralarini bakkaldan sac bouasi almak icin harciyorlardi tabi bende de yokluk var. Demistim ona para vereceginize yiyecek bir syler alsaydiniz. Sonra benle dalga gecmislerdi. Kotu niyetim yoktu hatta onlarin iyiligine demistim ama kotulukle cevap verdiler
Soran+1 yılBenim ilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki eski bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü çok bakımsızdı lavaboları bile pislik içindeydi kötü kokuyordu lavaboda sabun bile yoktu el yıkamak için bazen çeşmelerden su bile akmıyordu birde uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 30-40 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi
- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılHayır okulda çok baskın bir karakterdim tek başıma herkese yeterdim. Kimseyede zorbalık gostermedim yanımda gosterilemsine de musade etmedim bunun yuzunden hocalarla bile tartısmışımdır
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef bende ilkokulda ve ortaokulda çok akran zorbalığına uğradım hep ezildim dövüldüm dışlandım ben yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden dik de duramadım kimseye cevabımı veremedim ama olan bana oldu bu olaylardan sonra bende travma oldu ve sosyal anksiyete bozukluğum da var şu an psikolojik destek alıyorum her gün antidepresan hap kullanıyorum bazen psikiyatri doktoruna da gidiyorum
- +1 yıl
Ben ilkokuldadw çok felakettim baskındım. Yani bazı insanlar çocukken bile şeytan ruhlu oluyor onlarin bu zorbalıgi sana gosterme nedenide ailelerinden ailelerinden sevgi gormeyen siddet goren çocuklar zorba ve romotik olur
Soran+1 yılBende yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim
- +1 yıl
Bende öyleyimde haksızlığada gelemem nerde olursa olsun
+1 yılİlkokul ve orta okulda kızlar tarafından hep dışlanırdım, sağolsunlar büyüme çağında bana öyle davrandıkları için şu an sıkıntılarını çekiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef bende ilkokulda ve ortaokulda çok akran zorbalığına uğradım hep ezildim dövüldüm dışlandım ben yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden dik de duramadım kimseye cevabımı veremedim ama olan bana oldu bu olaylardan sonra bende travma oldu ve sosyal anksiyete bozukluğum da var şu an psikolojik destek alıyorum her gün antidepresan hap kullanıyorum bazen psikiyatri doktoruna da gidiyorum
Soran+1 yılBen yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden hep savunmasız kaldım ama ortaokulda ve ilkokulda çok ezildim dışlandım dövüldüm bana küfür ettiler
Bizim olduğumuz okullarda böyle şeylere izin vermezdik.
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUğradık az da olsa. Özellikle dikkat çektiğim için kzlar tarafından zorbalığa uğradım. Tabi umruma olmadı sanırım. Lisede de olmadi sakin takılıyordum hep ders falan
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUmarım atlatırsın. Kendine güven. Çok fazla bunu atlatan var. Bence önce antidepresani birakmalisin. Dr ne öneriyor? Spora falan başlamanı tavsiye ederim
Soran+1 yılDoktor da geçen ay spora başlamamı önerdi babama da söyledi psikiyatri i doktor yanımda ama babam bana param Yok gönderemem seni hem git bi iş bul çalış adam ol para kazan o zaman sosyalleşirsin iş sana iyi gelir dedi bana ama iş de bulamıyorum ailem de beni spora göndermiyor
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın acaba? Ve hangi bölgede yaşıyorsun
Soran+1 yıl18 yaşındayım Van da yaşıyorum Vanlıyım Yani Doğu Anadolu bölgesinde yaşıyorum
Cevap sahibi+1 yılKucukmussun üniversiteye gidecek misin? Atlatırsın bence öncelikle buna çözülemeyecek bir şey gibi bakma. Oradaki iş durumu ne bilmiyorum ama bulabilirsen harçlığını çıkar sonra istediğin yere gidersin
Soran+1 yılŞu an açık öğretim lisesinde okuyorum yani liseyi evde açıkta okuyorum
Cevap sahibi+1 yılAnladim bence iş bulursan gir. İnsanlarla iletişim de kurarsın iyi gelir. çalışmak seni korkutmasın acemilik olur ama geçiyor
Soran+1 yılİş arıyorum zaten ama bulamıyorum daha önce kendim kaç iş başvurusu yaptım ama beni işe almadılar Mesela geçen günde babamla birlikte onun bir arkadaşının erkek kuaförüne gidip iş başvurusu yaptım ama beni işe almadılar çağırmadılar hala beni bu kuaföre başvuruyu da 1 ay önce yaptım
bunu herkes yasar onemli olan karsi cikip dik durabilmek
13 Yorumla
- +1 yıl
ben de cok yasadim babam ve annem tarafindan ama hicbir zaman bunlari kafaya bunlar beni daha guclu bir insan yapti asla kendimi kimseye ezdirtmem simdi iyi ki kucuk yasimda bunlar basima gelmis de simdi dimdik durabiliyorum diyorum bunlari yasayan milyonlarca insan var kendi ayaklarinin ustunde durmalisin gecmis gecmiste kalir ve duzeltilemez onune bakmaktan baska caren yok
+1 yılO zorba cocuk hep bendim avelleri kantine gönderir dim
017 Yorumla
- +1 yıl
Eziksin yani
Soran+1 yılEvet öyleyim maalesef
- +1 yıl
Kick boks yap sen iyi gelir
- +1 yıl
Sen zorbayim demesende tahmin ederdik zaten şu tipe bakınca. Tek başarın da birilerini kantine göndermektir kesin
- +1 yıl
Mahallenin abisiyim raat ol
- +1 yıl
👏 tebrikler
Soran+1 yılDoktor da geçen ay spora başlamamı önerdi babama da söyledi psikiyatri i doktor yanımda ama babam bana param Yok gönderemem seni hem git bi iş bul çalış adam ol para kazan o zaman sosyalleşirsin iş sana iyi gelir dedi bana ama iş de bulamıyorum ailem de beni spora göndermiyor
- +1 yıl
Aga sen naaap biliyonmu çarşı da iş bak kendine garson olur kafeterya olur oralarda sosyallesirsjn kiz arkadasin bile olabilir ama delkanlı ol kendini bozma
Soran+1 yılİş arıyorum zaten ama bulamıyorum daha önce kendim kaç iş başvurusu yaptım ama beni işe almadılar Mesela geçen günde babamla birlikte onun bir arkadaşının erkek kuaförüne gidip iş başvurusu yaptım ama beni işe almadılar çağırmadılar hala beni bu kuaföre başvuruyu da 1 ay önce yaptım
- +1 yıl
Agaaa işkura git kaydol telefonuna sms geliyor işler için
Soran+1 yıl18 yaşındayım şu an bana göre ne işler olabilir Sizce?
- +1 yıl
Olur olm doluu fabrika tarzı düşünür müsün
Soran+1 yılYok daha basit işler var mı? Neler Mesela? Fabrika hariç ama
- +1 yıl
Siz ne arzu edersiz efendim
Soran+1 yılFark etmez kolay hafif işler olsun
Gizli Üye(18-24)+1 yılCok uğradım. Ayni okula yine donmek isterim suanki halimle. Onlarla yuzlesip anneleri ile dans etmeyi cok isterim. d
00 Yorumlauğradım ya ortaokulda özgüvenimi yerle bir ettiler, çocuklar o kadar acımasızki
23 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende çok uğradım ortaokulda benimde öz güvenimi yerle bir ettiler şu an çok asosyalim öz güvenim yok hiç arkadaşım bile yok hatta hiç çevrem bile yok onlar ailelerinden terbiye almamış çocuklar hepsi aileleri de öyle zorba aile
Soran+1 yılilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki eski bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü çok bakımsızdı lavaboları bile pislik içindeydi kötü kokuyordu lavaboda sabun bile yoktu el yıkamak için bazen çeşmelerden su bile almıyordu birde uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 20-30 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi
+1 yılBende uğradım ve çok savunmasız hissettim hem o yaşta ki çocuklar nasıl bu kadar kötü olabilirler ki
23 Yorumla
Soran+1 yılBende yapı olarak çok sessiz kendi halinde kimseye karışmayan biriyim bu yüzden hep savunmasız kaldım ama ortaokulda ve ilkokulda çok ezildim dışlandım dövüldüm bana küfür ettiler
- +1 yıl
Kimse kusura bakmasın artık çok dişli bir bireyim
- +1 yıl
Haklı da olsa kimse bana bir şey söyleyemex
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet çok iyi şeyler değildi.
04 Yorumla
Soran+1 yılbende çok uğradım ortaokulda benimde öz güvenimi yerle bir ettiler şu an çok asosyalim öz güvenim yok hiç arkadaşım bile yok hatta hiç çevrem bile yok onlar ailelerinden terbiye almamış çocuklar hepsi aileleri de öyle zorba aile
Cevap sahibi+1 yılEskiye dönmek istemiyorum. 😂 Her şekilde sınandım diyebilirim. Burdkailer beni beğenemzdi ama başkaları netten veya çevreden dipleri düşüyor bakmıyorum his bile yok
Cevap sahibi+1 yılSık kendini. Evde spor yap sende aç netten eğil kalk kafana göre yani. Saat belirle. Sonra açıktan bitir liseni. sonra ders çalış oku 2 4 farketmez üni. Yap atamayı. Ve nette güzle çirkin büyük küçük farketmez paso konuş. Konuşkan ol. Atıcaksın onları
+1 yıluğradım
24 Yorumla
- +1 yıl
antidepresan mı
Soran+1 yılEvet antidepresan hap kullanıyorum Cipralex 10 mg diye bir antidepresan hap
Ben de yaşadım maalesef
14 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılUğramıştım ama cocukken
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Evet çok uğradım
21 Yorumla
Soran+1 yılBende ilkokulda ve ortaokulda çok zorbalık gördüm ilkokul ve ortaokul da okuduğum okulda mahallemizde ki eski bir devlet okuluydu ortamı da kötüydü çok bakımsızdı lavaboları bile pislik içindeydi kötü kokuyordu lavaboda sabun bile yoktu el yıkamak için bazen çeşmelerden su bile almıyordu birde uzak mahallelerden bile bu okula gelen çok kişi vardı Mesela bize 20-30 kilometre uzaklıkta ki mahallelerden bile bu okula gelirlerdi
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet
01 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih