Zorbalık: yaşıtların tarafından alay edilme, dışlanılma, hakarete maruz kalma, karşısında ki insanı küçük düşürücü hareketlerde bulunma kısacası psikolojik ve bazen de fiziksel olarak zarara uğrama diyebilirim. Güçlünün güçsüzü ezmesi işte kısacası sevgili KS.
İnsanlar daha küçük yaşlardan itibaren o küçük kalplerine zifiri karanlık tonlarında kötülüğü sığdırabiliyor. Zorbalığa uğrayan çocuk özgüvensiz, asosyal, içe kapanıklık, anksiyete gibi sorunlarla ve psikolojik problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Düşün çocuğun taa yıllar yıllar sonrasına etki edecek kadar kötülüğü bir anlık düşünceler ve davranışlar ile gerçekleştiriyorsun.
Peki dürüstçe cevaplayan olur belki diye soruyorum; Siz hiç karşınızda ki insana zorbalık yaptınız mı?
Zorbalığı yapan çocukların kalplerinin iyi olduğuna inanmıyorum şahsen bizde çocuk olduk ama kimseyi ezmedik alay etmedik. Elime gecsede samarlasam bu şımarık veletleri
@Bachar bilmiyorum şimdi büyük de konuşmuştum aileleri yapmış diye çocuğum var benimde ama ben kimseyle alay etmedim aksine kiminle alay edilse hep ondan yana oldum
7. Sınıfta bi kız bana zorbalık yapıyordu. Bir gün tuvalete gittim. kabinden o çıktı beni boğazımdan tutup kabine çekti kapıyı kapattı. boğazımı sıkarak duvara yasladı. Altına işe veya dayağımı ye dedi. bende tamam tamam dedim çünkü yanımda yedek taytım var. İşemeye çalışıyorum. Gaz çıkardım yanlışlıkla. O kız bi gülmeye başladı. O altına kaçırdı. sonra O gülerken bende kabinden çıkıp sınıfa doğru kaçmaya başladım sırama oturdum. Bi ıslaklık geldi, baktım. Bende kaçarken işemişim.
Kilom yuzunden cok zorbaliga ugruyodum Okuldan eve gelip agliyordum Oyun oynadığımız zaman ben kosunca oha deprem oluyo diyorlardi cok uzuluyodum bi anda tum hevesim gidiyordu ilk okul yillari benim icin zehirdi okula gitmemek icin agliyordum anneme yalvariyodum, bi gun beden dersindeydik kimse beni yanina istemedi bende kantinden kendime dondurma almis kenarda yiyordum sonra hoca geldi o da dalga geçti agzin hic bos durmuyor diye o an her şey benim icin bitmisti bana elimdeki dondurmayi cope attirdi oyun oynayan iki kizin arasinda koydu sonra hoca gidince benden uzak bi yere kostular cok uzulmustum ama belli etmemistim sadece benle oynayan 1 erkek vardi ne kilomla ne de dislerimle asla dalga gecmezdi hep korurdu beni
İlkokuldayken yaşadım. Erkek gibiydim ve sürekli kavga ederdim. Onlar dalga geçince de hepsini döverdim 😕
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zorbaliga ugradim ama baskasina yapmadim tabi kiloluyum diye dalga geciyorlardi cocukken umursuyorsun tabi denilenleri ama özgüven problemi yasamadim cok sükür eve gidip yemeye devam ettim😂
10. Sınıfa kadar hiç kopya çekmeyen biriydim ben ve bunu dibine kadar savunurdum çekip kopya çekiyorum diyenleri de savunurdum fakat çekip ben çekmem diyen tayfa vardır bu tayfa beni karalamaya bir de çekmediklerini çok iyi bir şekilde iddia etmeye başladılar gittim medeni bir şekilde konuştum baktım olmuyor dövdüm mahkemelerde süründüm süründürttüm. Haksızlığa gelemiyorum. Bu gibi bir sürü şey