Baba atadır baban seni çok seviyor inan ki kendi gözünden bile sakınıyor.. ülkenin hali ortada baban da bir nebze olsun seni korumak kollamak amaçlı yaptığı bir şey sokaklarda o kadar kendini bilmez hadsiz şerefsiz insan var ki sen bunu göremeyebilirsin belki haber okuyorsun izliyorsun belki okumuyorsun o kadarını bilemiyorum ama bu ülke o kadar çığırından çıktı ki şerefsizin tekini cansız mankenle yakaladılar , başka birini köpekle, damacana nedir yahu damacana bu ülke onları bile gördü babanın şu an ne demek istediğini anlayamayabilirsin ancak anne olduğun zaman anlayabilirsin evlat sevgisini ne demek olduğunu çünkü ben o şekilde öğrendim dipnot. Babanın çok sevdiği şanslı kızısın Allah başından eksik etmesin...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBenimkilerde aynıydı hem annem hem babam herboka karışırlardı özelikle okulumla ilgili beni durmadan sınavlara sokarlardı şimdiye kadar hiçbir terciğimi kendim yapmadım hatta mahhaleden bile çıkamıyordum izin vermiyolardı eve giriş çıkış saatim vardı herzaman kıyafetlerimi bile onlar olmadan alamıyodum zorla beni doktor yapmaya çalışıyolardı teoğ puanım 400 küsür olmasına rağmen onlara inat meslek lisesine yazıldım ondan sonra bunlarla baya büyük bi kavga ettim köye annanemin yanına gittim baya bi orada kaldım şuanda pek eve uğramıyorum çalıltığım yerde kalıyorum bazen ama hayla aynılar eve akşam 7 den once gelmemi istiyolar hayla gına getiriyolar durmadan arıyolar bende işimle ilgili deneyimi kazandığım için işi bırakıp sınava hazırlanıcaktım onlar yüzünden bırakmadım işte kalıyolarum şu an sınava hazırlanıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Niye böyle kastılar seni anlamadım. Erkeksin hani kız sevişmesin etmedin diye yapıyorlar da. Seni niye.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılTamam biraz abartmış baban ama benim babamı görsen sen oho ho. Hem bana ablama karışır hem akraba çocuklarına, hem çevredeki çocuklara. 39 yaşındayım hala karışır, ablamada. Beyaz pantalona falana karışması gerçekten abartı ama sen üniversiteye başka şehire gitsen abartmaya meğillisin açık giyinmeye bsşlarsın. Bu arada baban yurtta kal deme ihtimali de var.
00 Yorumla
maalesef baskıcı aileye çözüm yok. sen ne yaptığını neyin doğru neyin yanlış olduğunu bil öyle davran seni rahatlatır. yani şöyle düşün annemde çok baskıcıdır ama ben gerçekten kötü bir şey yapmadığımı biliyorum. Yaptığım şeylerin ( oje sürmek, rahat giyinmek gibi) normal olduğunu, yaşım itibariyle heveslik şeyler olduğunu bildiğim için annem ne derse desin canımı sıkmıyorum. Kendine, yaptıklarına güvenin olsun yeter. Senden o güveni alırsa belki rahatlar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılal işte adam kızını düşünsün kızı olacak arkadaşta kendi daha dünkü b*k olduğu halde babasının haddini belirleyebileceğini zannetsin kızım sen bu kafayla başka şehre gidersen ömrün bayağı bi kısa olur haberin olsun bu kafayla bi sebepten değilse diğerinden gidersin her şeyi boş ver o senin baban sence seni seni mutsuz etmek i, çin mi kısıtlıyo bi düşün azıcık bu kadar kişi sitem edene isyan edene kadar 2 dk oturun bi düşünün ya bu adam beni büyütene kadar imanı gevredi herhalde mutsuz olayım istemez eğer bana bişeyi yaptırmıyosa karışıyosa bi sebebi vardır beni mutsuz etmek de değildir o sebep sadist değil ya bu adam
19 Yorumla- +1 yıl
@crimsoon sitem edeceksin diye ne yazacağını şaşırmışsın kapansın oje sürmesin demiyorum or*spu olur da demiyorum gören ş3refsizlerin düşüneceği o düşüncelerini sg et keşke düşünce de kalsa ama bi güzel sarkanı da olacak faydalanmaya çalışanı da bunları bile geç hiç bişey yapamayan ök*zün trene baktığı gibi bakacak kızın ne olup olmadığı fark etmez adamın derdi kızını korumak esir etmek değil de gel de bunu anlayacak birini bul sırf merakımdan soruyorum beyaz pantolon veya açık kıyafeti giymezse bişey mi kaybeder? bildiğim kadarıyla giymeyenin kafasına sıkmıyolar veya sen açık giymemişsin seni dışlıyoruz demiyorlar giyene de ödül verdikleri falan yok ha ama giyenin başına gelen bişey var tabi ki ya derdi kullanmak olan sırtlanlara daha açık bi büfe gibi gözükür ibreyi ona çevirirler ya da elin onun bunun çocuğu tecavüzcüsüne mahkeme gibi yerlerde bahane olur yaptığı y*vşaklık için kısaca bu haltı giymemek kimseye bişey kaybettirmez ama giymek kaybettirebilir hoş giyen giysin zerre bi tarafımda değil de ben kendisini düşünen babasına üslubuna gıcık oldum had mad sen hayırdır derler adama baban bu senin dese ki babam istismarcı dayakçı ş*refsizin teki o zaman isterse or*spu çocuğu desin hakkıdır ama iyiliğini düşünen babaya had mad diyecek evlat kız olsun erkek olsun önce kendi haddini bilecek.
- +1 yıl
Emin ol anlamıyosunuz ama korumanın kılık kıyafetle alakası yok benim arkadaşım çarşaflı o bile 2 3 kere taciz edildi su bidonuna bile yükselen varken kiz beyaz pant veya oje surmeyince dikkat cekmeyecek anlamina gelmez veya korundugunun sen kadın olmadigin icin kisitlanmadigin icin boyle dusuyo olabilirsin cunku ozgursun empati kurarsan anlarsin
- +1 yıl
@crimsoon özgürlüğün bedeli olduğunu anladığınızda konuşalım
- +1 yıl
@crimsoon senin de 18 yaşına gelen kişiyi gerçekten yetişkin zannetmen trajikomik zira insanların en büyük ve en saçma hataları yanlışları yaptıkları yaş o yüzden alınan alınsın gücenen gücensin 18 yaşında yetişkin falan olmazsın yasalar öyle koymuş ama boş koymuş kaldı ki olayın bizim kendimize hakim olmamızla ilgisi yok suçlu olan onlardır kabul ama hatalı olan da buna maal verenlerdir evet damacanaya hallenen var kabul e bu durumda da kendini korumak için gerekeni yapmayan kişi bile bile lades demiş olmuyor mu? madem gördünüz vaziyet kötü size çarşaf marşaf diyen de yok afedersin deri göstermeyin fiziği belli etmeyin yeter diyoruz siz önleminizi alın gerisi artık tamamen karşı tarafın manyaklığı olsun kaldı ki bunu da geçtim hani zırlıyo ya bazı kızlar niye benimle sadece seks için görüşüyo bütün çıktıklarım niye kimse benle ciddi düşünmüyo vs diye alın size sebeplerinden bir tanesi sen dışardan ciddi düşünülecek biri gibi durmazsan karşıdan da bunu bekleyemezsin
- +1 yıl
Ya ne anlatiyosun olm sen kiz istedigini giyer sen diyosunki babasi korumaya calisiyo iyi niyetinden ozgurlugunu kısan bi baba kendince iyi niyetli ama degil seks icin gorusme konusundada kizlara hatayi atamazsin bu erkeklerin hatasi kiz acik giyindi diye degil anlayin şunu sen kısıtlanmanın bedelini olduğunu anladığında konuşuruz baska yerlere cekme konuyu
Soran+1 yılHayatimda senin kadar adisini görmedim ezik beyinli oro sbu cocugu ya kaybol şurdan
Gizli Üye(18-24)+1 yılseninkisi kadar olmasa da babamın da bazı kısıtlamaları vardır. ben babamla baş edebiliyorum artık azıcık laf dalaşından sonra bitiyor ama biliyorum ki bazı babalar çok daha sert. şöyle ki özgürlüğüm ve kendime hak gördüğüm hayat için mücadele etmeyeceksem ne için edeceğim? uğruna mücadele edilecek daha değerli ne var ki? babamla tartışıp parasız da kaldım ama direndim hala da direniyorum hayatım için. gerekirse uzağa gideceksin babanın verdiği harçlığın yanında kendin de it gibi çalışacaksın. hiçbir şey kolay kazanılmıyor. yeri gelecek her şeyi aynı anda yürüteceksin. hem başarılı olucaksın hem özgür olucaksın. yaz uzaklara git. çok zorlan gerekirse ama kendi hayatın olsun. ben şunu fark etmiştim, babamı üzmemeye çalıştıkça onun istediği hayatı yaşamaya başladım. yani onun hayalindeki kızının hayatını. benim hayatım değildi benden tek bir iz bile yoktu. güçlü ol ve kendin için yaşa. bir tane hayatın var. sonra kendine teşekkür edeceksin.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılerkekler yine çok biliyor gibi konuşmuş. bizim yaşadığımız baskının zerresini yaşamadan zırlıyorlar. babana kızman onu sevmediğin anlamına gelmez. baba olması da onun yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmez. haddinden fazla karışıyor lafına takılanlar olmuş, başka bir insanın hayatını kendi hayatı gibi yönetmeye çalışan isterse feriştah olsun haddini aşıyordur yerini bilmelidir. kızına saygı göstermek varken kızını dışarıya baktırıp imrenmesine sebep oluyorsa ağır laflar işitmeyi de hak eder. babamı canımdan çok severim ama kendim için çok kez kavga ettim. kimse kusura bakmasın hayatım biricik.
Soran+1 yılO kadae haklisin ki bebegim ama bazi cahil cühelalar olur ya ezik kompleksli benim babam da öyle
Soran+1 yılEn iyisi uzak bi sehire gidicem ama beni geren tek sey ekonomi enflasyon her sey asiri pahali
Cevap sahibi+1 yılpart time bir işe gireceksin o halde ya da devir dijital devri dijitalden para kazanmanın yollarını bulucaksın. ben psikoloji oluyorum bir yandan da kafede çalışıyorum...
Soran+1 yılKazandığın para yetiyor mu askim ayda ne kadar giderin oluyornortalama bi ogrenci olarak
Cevap sahibi+1 yılasgari ücret alıyorum annem ve babamın da desteğini alıyorum bana yetiyor. kira vesaire vermiyorum ama özel yurtta kalıyorum. onunla birlikte minimum 7-8 bin lira harcıyorum maalesef bazen aşıyor hatta
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir şey söylicem sizde mi problem var bende mi açık giyince noluyor sorabilir miyim madalya mı veriyorlar sana veya suratınıza on ton makyaj yapınca çok mu güzel oluyorsunuz ben anlamıyorum yani tamam baban ojeye bile kızıyorsa bu yanlış o kadar karışılmaz da serbest bıraksalar görüyoruz 16 yaşında gidip milletin altına yatıyorlar sigara alkol her türlü kötü şey var bence en iyisi doğru yaşamak bu hayatı doğru yaşayacaksın babana gelince bu kadar kısıtlaması boğucu git üniversiteye okuluna bak ders çalış mezun ol aklını dersine ver iyi bir yere gel meslek sahibi ol o zaman güzel bir hayatın olur
20 Yorumla
+1 yılEn büyük hayalim kisitlayici babasi olan bir kızı eş olarak almak böylece o eş benim yanimda yaşadığı her özgür anın tadını doyasıya cikarir ve mutlu olur ama babası rahat ettiren kizi mutlu etmek bana daha zor gelir çünkü ne yapsam sıkılır ve her sekilde mutlu olmaz gibi rahatsiz edici durum bence seninle evlilik daha mutlu eder
14 Yorumla
Soran+1 yılOf gel bide bana sor
Soran+1 yılUnide babam yanimda olmicak zaten
Soran+1 yılO nasi bi hayal ya
- +1 yıl
Unide baban yok diye 😈 dusuncelermi g. olsun Şu an gozumden dustunuz
Benim arkadaşımda aynı durum vardı. Dışarı çıkamaz sosyal medya acamaz hatta duzgun makyaj bile yapamazdi ama simdi baska sehre gitti ve rahatladı. Ne kadar kısıtlanıp yasaklar konulsada bir insan neyi hedefliyor ve neyi istiyorsa ne olursa olsun onu yapiyo kisitlamanin hic faydasi yok...
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçık saçık giyinip bir ton boyayla boyanınca eline ne geçiyor? Türkiye'de enflasyon yüksek olmasa, alım gücü yükselse paranı sanki çok faydalı şeylerde kullanacakmış gibi konuşma. Senin okumakta, ilimde, bilimde, irfanda gözün yok. Sizin gibilerin üniversiteye ne amaçla gittiği belli. Ben babana hak veriyorum ama yine de bazı şeyleri baskıyla uygulatmaya çalışması yanlış. Şunu bil ki baban senin kötülüğünü istemiyor, seni korumaya çalışıyor. Ona karşı asilik etme, sözlerini dinle.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBabam her seyimi benimde kısıtlıyor. Ama seninkine göre biraz az yani misal oje makyaj arada akşam dışarı çıkmama pek karışmaz sadece bazen açık giyinmeme izin vermiyor bende buna sinir oluyorum. Demem o ki başka bir şehirde üniversite okuyorum ve gerçekten her şeyi abartmadan güzelce kafama göre yaşıyorum.
10 Yorumla
+1 yılİşte bu yüzden kızlar ya erken evlilik yapıyor ya evden kaçıyor. Şu Türk aile yapılarını hiç sevmiyorumm. Hep kısıtlayıcı olup, kızları kendi elleriyle kötüye sürüklüyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle bir baba, farklı bir yere seni üniversiteye yollamaz. Hiç sanmıyorum.. Yapacak bir şey yok, çekecen.. Ya da zengin koca bulup onla evlenip hayatını kurtaracaksın. Ama böyle bir baba varken, nasıl bulacaksın? İşin zor..
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bazı geri kafalı huylari var ama istedigim uniler baska sehirde onlara gonderir mecburen
Soran+1 yılGondermezse de okulu bırakırım zaten okumami cok istiyo
+1 yılSöyle insanlardan nefret ediyorum bi de akıl vermeye çalışan
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de ya
+1 yılHuyuna giderek babanın güvenini kazanarak zaten babalar iyiliğini ister
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTrol soru mu? tipik kuduruk yurdum kızı numarasini cok iyi yapmissin hacı😀 ama hakkatten cok var boyleleri uniye gidince cok hizli oluyorlar ama sonlari hep ayni...
00 YorumlaBen olsam böyle konuşmam haklı olabilirsin ama böyle konuşmak sonradan çok pişman eder seni babanla oturup konusabilirsin artık ona büyüdüğünü ve özgür olduğunu anlayabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılKonusulmuyor ki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıltamamda babanın tavrı yüzünden niye sen ekonomiyi katıyosun git çalış para kazan ozaman
09 Yorumla
Soran+1 yılOkuycan diyorum
Soran+1 yılHem okuyup hem para kazanamam
- +1 yıl
Niye ben hem okudum hem kazandım paramı zor değil
Soran+1 yılYa evet oyle ama kiz erkek o konuda ayni direncte olamiyor ya da insanin yapisi geregi kisiden kisiye degisir o
- +1 yıl
soran, neden olmasın? ülkedeki birçok öğrenci bu şekilde hayatını geçindiriyor ben de dahil. endüstri mühendisliği öğrencisiyim ailemin durumu iyi olmasına rağmen çalışıyorum ortalamamı da yüksek tutmaya çalışıyorum. ekonomi rezil durumda ve ailemin 3-5 kuruş da olsa yükünü hafifletmeye çalışıyorum. bu kadar çıtkırıldım olmayın. başka nasıl bir çözüm bekliyorsun ki sihirli değnek mi arıyorsun hayatını kolaylaştıracak
- +1 yıl
Lafa gelincede kadın erkek eşittir diyosunuz.
Soran+1 yılSosyal anlamda eşittir fiziksel dirençleri aynı değil zaten
Soran+1 yılYa evet @nillynymph hakli olabilirsin ama ben o kadar güçlü olabilcegimi sanmiyorum calisamam
- +1 yıl
sen bilirsin. kimse senin yerine güçlü olmayacak. zorlanmadan güçlü olamazsın. senin kararın
Babana saygısızlık etme göstermen gereken saygıyı mezar taşına degil henüz hayattayken babana göster
Not :bir baba daha bulamassın10 Yorumla
+1 yılSenin ne haddineki babana haddinden fazla karışıyor diyosun senden bi b*k olmaz
114 Yorumla
Soran+1 yılBen bir bireyim sinirlarim var babam da olsa hayatima haddinden çok mudahale edemez.
- +1 yıl
Kaybol
Soran+1 yılAynen ya bilincsiz ebeveyn neyseki uniye gidicem inşallah askimm 🥰🥰
- +1 yıl
Tamam kardeşim özelden yaz soruyu sorana anlat derdini buraya niye yazıyosun
- +1 yıl
sana ne lan
- +1 yıl
Soran benim yorumu kaldır
Soran+1 yılYa ezik bi beynin var kültürün de insanlığın da bu konuyu tartisma yetmez defol kaybol o yuzden
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
@BanaSorAyrılığı yaptığın yorumun altındaki tüm görüşleri sağda ki 3 noktadan kaldırabilirsiniz.
+1 yılÜniversiteye gönderiyor mu
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılBabanın hatası ağacı yaş iken eğmemesi
14 Yorumla- +1 yıl
ilerle amca boş yapma
Soran+1 yılMal.
- +1 yıl
Mal sensin ki babanı beğenmiyorsun
- +1 yıl
@nillynymph boş olan senin kafan. Senin burada işin ne
Sende söz dinle kisitlamasin 😅😅
12 Yorumla
Soran+1 yılYa dinlemekten sıkıldım artik
+1 yılKızlarına değer veren babaların kıymetini bilin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhe diyip geçme sesini çıkar benimki de oyleydi cok dindar bi insan ama yavas yavas alısıyo
119 Yorumla- +1 yıl
Neye alıstırdın
Cevap sahibi+1 yılsigara makyaj açık giyinöe
- +1 yıl
Açıktan kastın ne ki
Cevap sahibi+1 yılşort dekolte crop etek vs
- +1 yıl
Giyinin valla hakkınızdır sizde olmazsanız bu erkekler napar kime bakar 😂😂
Cevap sahibi+1 yılgit basımdan abaza
- +1 yıl
Ne alakası var sen yakışıklı erkeklere bakmıyor musun
Cevap sahibi+1 yılbakıyom ama skine bakmıom
- +1 yıl
Skleri açık mı geziyor erkekler
Cevap sahibi+1 yıle biz @mımız acık mı geziyoz ya da g@tümüzü acıp mı geziyoz
- +1 yıl
Şimdi @mın açık değil ama göğüs erkeğin kilit noktasıdır hafif gördümü bakar g@t erkeğin kilit noktasıdır şort giydin mi dışarı çıkıp erkekleri etkiler bakar o yüzden diyorum
Cevap sahibi+1 yılşort giyince g@tümğz gozukuyı sanki amj bacak gozukuyo
- +1 yıl
Bacak gözüküyor ama o kalça şortun içinde yüp yuvarlak gözüküyor böyle benim çok hoşuma gider mesela
Cevap sahibi+1 yıliyi kanka basarılar sana
- +1 yıl
Ben 29 um
- +1 yıl
Teşekkür ederim bu arada
Cevap sahibi+1 yıle ne alaka 29 napıyım
- +1 yıl
Bişi yapma söylim dedim yaw Ne kadar agresifsin dövecen bizi he 😂
- +1 yıl
Sigara külliyen zarar, hem sana hem başkalatına, hem çevreye, doğaya.
+1 yılAynı benim derdim. Bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yıligrenc bi sey gercektbe
00 Yorumla
+1 yılKıymetini bil babanın ufaklık
00 Yorumla
+1 yılSaygili olmak lazım baba sonuçta
00 Yorumla
+1 yılkizim kac kurtar kendini dinleme kimseyi
10 Yorumla
+1 yılBir şeyleri saklamaya çalış
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarşısında oryantal dans ederek.
00 Yorumla
+1 yılKurallarına uy. ciddi ol.
11 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 480 cevap paylaştı. zor isler
00 Yorumla
+1 yılBeyaz pantolonu niye giydirmiyo
00 Yorumla
+1 yılÇıkılmaz
00 YorumlaGizlice yap
00 Yorumla
+1 yılBelkide yarın ölçüme bırak istediğimi yapayım de
00 YorumlaBasa cikilmaz
00 YorumlaSessiz kalarak