Evleneli 2 ay oldu eşim araba almak için altınlarımi istiyor zaten 7 tane bilezik vardı ilk günden kaynanam istedi bende verdim. borcumuz var dediği için şimdi de ötekileri istiyorlar bende takmak istiyorum vermessem de sorun çıkarıyorlar ne yapacağım ben
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gel gelelim kuru fasulyenin faydalarına, bismillah. Şimdi şunu bil ki onların hepsi sana ait, onlar senin. Senin rızan olmadan hiç kimse senden izinsiz alamaz onları. Sen vermek istiyorsan verirsin anca. Ama ama ama kayınvalidenin daha ilk günden onları istemesi komedi ayrıca. Naçizane kardeş tavsiyesi benden sana, çevremden çok duydum gördüm ağırlığını koy. Eşin dahi olsa koy ağırlığını. Madem araba almak istiyor çeksin kredi. Sakın ha sakın daha ilk zamanlardan elindeki avucundaki şeyleri tüketme
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah aşkına bende verdim diyorsun. Bu kadar enayi olma ya seni baya ezerler iyi yere kazık çakmışlar valla. Verdiklerini geri alabiliyorsan al bundan sonra da verme. Evlenen sensin ne diye veriyorsun aklın yok mu?
10 Yorumla
Yani cidden böyle dolandırıcılıklara inanan kaldı mı diyeceğimde kalmış demekki.
Onların sana para vermesi lazımken sen niye veriyorsun ki. At bankaya alamasınlar. Cık diye vermişsin hemen. Tüm malvarlığını isteseler onuda üstlerine geçirecek misin?20 Yorumla
+1 yılDüğünde sana takılan takı ve ziynet eşyaları yasal olarak senindir. Eşinin bunun üzerinde tasarruf hakkı sadece senin rızan ile olur. Bunlar ortak mülkiyete girmez.
04 Yorumla- +1 yıl
Git bir bankaya, kasa kirala ve koy. Alsın alabiliyorsa. Zaten sizin evliliğinizde sorun bence altınlar değil. Sorun, maddi planlar nedeniyle senin evdeki en değersiz insan haline getirilmen. Bu evliliği nasıl sürdürebilirsin ki..
- +1 yıl
O seninle değil altınlarınla evlenmiş. İki aylık evli bir adam, karısına tehditvari konuşabiliyor ise burada ne sevginin ne aşkın ne de bir başka şeyin varlığından söz edemezsin. Üstelik annesinin güdümünde yaşayan bir adam. Ah be güzelim gencecik kızsın, çok aradın mı bunu ya. Çocuk falan yapma sakın.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
19Cevap
+1 yılAltinlarini kimseye verme onlar sana ait. Bir insan altinlarini niye takmak ister ya kacinci level gorgusuzluk bu? Altin hesabina yatir olasili bi hastalikta bi zor durumda vs bozdur ama takmak icin vermemek nedir abi yapmayî biyle seyler ya bilezik takilip gezilir mi
216 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@met96 cekilir dert degilsin. Gorgu kural bilmezsin. Kizina altin talep eden baba kiz degil satmak icin inek yetistirmistir bana gore.
Ablamin eski esinin ailesi, istmeden sonra ne kadar altin istiyorsunuz diye sordu babama.
Babam ise, ben kiz yetistirdim babalik gorevimi sonuna kadar yaptim, kendinizi zorlamadan gucunuzun yettigi kadar alin yeter, birca harca girmeyin hersey altin degildir dedi. Ne kadar taktilar bilmiyorum ama ablam bosandiktan sonra kimse dinupte istemedi ondan birsey. Sonucta ablama alinmis, donupte geri ver diyelealer bu ayiptir. Gorgu kurallarindan birtanesidir. Sen kendini bu konuda esit goremezsin. Esitlikten yanaysan o zaman ev isi yap cocuk dogur geceleri kalkip cocugu emzir. Bu ne sacma dusunce anasini satayim.
Erkegin cimrisi de dusman basina cekilmiyorsunuz yemin ederim - +1 yıl
Ev işini yapıyorum eskiden aşcıydım çok güzel yemek yaparım ve temizlik de yapıyorum evlenince de yapacağım gelelim çocuk konusuna dünya iğrenç bir yer çocuk yapmak istemiyorum bu yüzden karım bana hadi sende yemek yap derse seve seve yaparım çocuk da istemiyorum mis gibi eşitlik işte. Ben cimri değilim bana alınan kadar alırım ama 10 bin tl değerinde saat alıp 100 bin tl değerinde altın bekleyen kadının derdi sömürmektir asıl böylesi çekilmez
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@met96 ben kimse yolmam bana istediklerini alsinlar annem gil yine bisey talep etmediler ama aldiklari hersey bana kalacak ve onlari sadece herhangi birinin sagligi icin harcarim, annesi babasi kardesi veyahut benimkiler olabilir. Onun disinda araba ev borc vs asla dokunmam. Altinlar bu gunler icin saklanir keyif icin degil. Bana ait olduklari icinde son karari ben veriririm. Altinlarimi bi kac ay once aldilar ama kimse donupte biz su kadar aldik sizde ayni degerde bi saat alacaksiniz demediler sukur ki gorgulu insanlar 🙏🏻🤗
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok aç gözlü bir aileye denk gelmişsin Allah yardımcın olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüğünde takılan her şey damada takılanlar bile sana aittir araba almak icin vermek mantıklı ama kaynananın borcu icin vermek saçma olmus tabi gecineyim sorun çıkmasın diyorsan ver tabi eğer olurda Allah korusun bosanma giib durum olursa düğün videosundan veya takılarla olan fotoğrafları mahkemeye sunup altınlarımı aldılar dersen sana o altınların hepsini küçük altinlara kadar vermek zorundalar aklinda bulunsun
220 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArabayi da kendi üstüne veya senin üstüne almazsa verme altinlari rest cek kabul etme 2. Aydan normal değil
Cevap sahibi+1 yılSende bilezik icin şiddeti normalleşttir tamam mı? Git avukatlara sor googleye yaz düğünde takılan bütün takılar gelinin hakkıdır gelin isterse verir istemezse vermez erkek bunu istemeyi teklif bile etmemeli bence sen öldürmekten siddetten bahsediyorsun normelleştirin şiddeti normalleştirin
Cevap sahibi+1 yılKocam altınları geri alacaksa düğünde gösteriş yapar gibi takmasın madem düğünde takilan hersey geline aittir ortak bile değil şunu akliniza sokun isterseniz hic bosuna gösteriş yapar gibi takı takmayın madem cebinizde dursun takılarınız
Cevap sahibi+1 yılNormal degil isterse 500 bin tl degerinde taksın kadının o verilen şey geri alınmaz takmışsa bitti o kadınındır bu hukukende böyle doğru olan bu çünkü senin eline düşecek kadina yazik cahil
Cevap sahibi+1 yılGösteriş yapar gibi düğünde altin takip aylarca biz geline bunu taktık diye hava atarsınız daha bosanmadan da altını isterseniz yüzsüz gibi işte madem sen müstakbel esine bisey takma geri alacaksin madem ne Gösteriş yapacaksin budala
Cevap sahibi+1 yıl10 tane bilezik istemek mi gösteriş sende kac tane takabilirsen elimden bu kadar geliyor kabul ediyprsan et dersin takarken havasini atarsin sonra pasa pasa vercek yok canim git anana tak madem
Cevap sahibi+1 yılBu kadınlar sizi çeksin butun altınları önüne serseniz az be
Cevap sahibi+1 yılO zaman bastan bunu adam gibi soylersin kizda kabul ederse hem senin gibi bir mahluk çekecek hemde 1 tane alirim diyorsun sen evlenmeyi falanda bilmiyorsun belli nişanda 1 set veya 2 bilezik takılır düğünde de takılır bunlari da bilmiyorsun sen yazik kafana ya
Cevap sahibi+1 yılTrip naz ceksen ne olcak senin gibilerin ağız kokusunu çekmek zor dağınıklığı yemek ister ütü ister çamaşır ister üstüne teşekkür bilmez insanlik bilmez üstüne çalış der hem evde çalışır kadin hem işte hem cocuk bakar hem seni avutur sen de isten gelince yoruldum diyip ayaklarını uzatip yemek beklersin senden ne koca olur ne evlat yazik
- +1 yıl
Niye takayım kardeşim siz bize uyduruk saat taktınız diye niye o kadar altın takayım zorunda mıyım. Ben eşitlik istiyorum evde yemek de yaparım temizlik de yaparım aynı şekilde eşim de işe gider çalışır bu eşitlik düğün için de geçerli o ne kadar masraf yaparsa bende o kadar masraf yaparım ben kötü biri değilim sadece eşitlik istiyorum 5-10 bin TL değerinde saat alıp 100 bin tl değerinde altın istiyorsunuz karşı çıkınca biz kötü oluyoruz ne güzel
Cevap sahibi+1 yılO zaman evlenmeden önce bastan anlaşcaksin bunlari
- +1 yıl
Saçma sapan konuşma ben yemek de yaparım temizlik de yaparım ve çocuk istemiyorum eşimle birlikte çalışalım yiyelim içelim gezelim istiyorum ama beni sömürerek benden altınlar isteyecek kadını istemiyorum eşitlik istiyorum ben yemek yapıyorsam temizlik yapıyorsam oda işe gidip çalışacak gayet normal
+1 yılHayırdır sen noluyoruz bana mi güvendin de. Evlenmeden önce herşeyi hesap ederek düşünüp taşınarak ona göre hareket etseymiş üstelik çok da erken yani 2 aylık evlilik daha borç harç bunları dert etmek için. Evliliginizin tadını çıkarmak varken.
211 Yorumla- +1 yıl
Kendi taktığı diyorsun bak ne güzel geline kendileri tarafından takılan gelinin olan hani.
- +1 yıl
Size katılmıyorum. Düşüncelerinizle her erkek tarafını içten pazarlıklı ilan ediyorsunuz bana kalırsa.
- +1 yıl
Ayrıca düğün bir gelenek görecektir. Ilan etmek anlamına gelir. Düğünde takılan altınlar erkek tarafının şan şerefini temsil eder. Adetlerimize göre kız almak denir , e kız almak da bu kadar basit olmasa gerek en azından 1 bilezik kadar değil.
- +1 yıl
Evli değilim, herhangi bir evlilik deneyimi de yaşamadım. Sadece soruda fikrimi beyan ettim. Yaranız varsa bu durumu yaşadıysanız az ötede gocunun.
- +1 yıl
Kız almak deniz dediniz ona da katılmıyorum eskiden kız almak vardı evlendiğin kadını baba evine getirirdin ve gelin getirdiğin kadın anne ve babana hizmet ederdi şu an kız almak diye bir şey yok erkek de kadın da aile evinden çıkıp yeni bir hayat kuruyor yani kız almak eskide kaldı ama derse ki ben anne ve babanala aynı evde kalır hizmet ederim o zaman istediği altını alır ve geri istemem
- +1 yıl
Ne demiş sabahattin ali herkese hak ettiği kadar iyi bir hayat dilerim. 🤷🏻♀️🙋🏻♀️
Ya arkadaşım ayağınızı yorganıniza göre uzatın. İşte bu yüzden nikah. evleneceğin adamın borcu veya ailesinin. ilişkilerinize dikkat edin. Ailesini bilmem ama yardımci olurdum eşime. sen ben olmaz evlilikte fakat kaynananın istemesi hiç hoş değil.
00 YorumlaKaynanana verme. Esinin yapigi ayip bence kanunlar bile altinlar kadinin hakkidir diyor. Senin ustune yapacaksaniz ver.
04 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilesinin altınlar üzerinde minik bir hakkı bile yok. Kaynanana neden geriyprsun ki? O eşinle senin. Araba felan beklesin bence. Şimdi bir de çocuk olursa boşuma araba aldık. Keşke yatırıö yapsaydık dersiniz
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı. Yani kocanla oturun adam akıllı konuşun ona göre karar verin o ikinizin parası kayınvaliden kendi borçları için falan isteyemez
02 Yorumla
+1 yılBen evlendim 2 hafta sonra tum altinlarimizi satip araba aldik ve Şu an cok mutluyum, ikimizin biseyi sonucta. Dogrusu kaynanam istemesin diye acele ettimde diyebilirim hahah
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kocanın ve kocanın ailesinin sülalesinin taktığı altınları ver sonuç da zaten onların senin ailenin taktığı altınlar sende kalsın
00 Yorumla
+1 yılBen olsam veririm, çok önemsemiyorum altın falan. Sonuçta havaya gitmeyecek araba alınacak. Takmasan da olur altın. 😅 Araba bir ihtiyaç
012 Yorumla- +1 yıl
Yeni evli ve yaşı da doğruysa çok genç.
İlk günden istenmesi de şaşırtıcı, o detaya tam takılmamıştım. Tavır gösterilerek alınmamalı, haklısınız. - +1 yıl
Herkesin karakterini bilemezsiniz ki ben evli değilim ama isteğim düğün yapmadan masrafsız stressiz şekilde olması karşınızdaki kişi sadece paragöz olursa orası ayrı elbette üstelik sen şunu aldın ben bunu taktım kısmı bence çok yanlış hayat birleşiyor ama dediğim gibi hukuken kadına takılan kadınındır iki taraf da iyi niyetle birbirine yaklaşmalıdır ki gereksiz tartışmalar olmasın
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılArabayı kendi senin üstüne alsın, o zaman ver altınları
08 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma da sende altınlarını vermemelisin hayatı ortak yaşıyorsunuz sana nasıl kimsin diyebilir ki sen onun eşisin
- +1 yıl
Artık evlendikten sonra alınan her şey ortak oluyor. Kadın veya erkek fark etmiyor diye biliyorum ben. Alınan ev araba veya arsanın ne zaman alındığına bakılıyor
- +1 yıl
Hayatı ortak paylaşıyorsun. Evliliğin amaçlı hayatı ortak paylaşmaktır. Bu düşüncen yanlış maaşın ne olur ise olsun ortaktır her şey
- +1 yıl
O zaman koyarsın sözleşmeni herkesin düşüncesi kendinedir saygı duymak lazım
+1 yılO kadar altını takan adam araba alamıyor aile borcunu ödeyemiyor yani garipmiş
09 Yorumla- +1 yıl
Verme bence
- +1 yıl
Seni yiyip bitirecekler
- +1 yıl
Kaynan lar vermez
- +1 yıl
Diyerlerini güvenli bir yere yatır
- +1 yıl
Oo onlar gider o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosanirken kanunen düğünde takılan takı ve paralar kadınindir. elinden her şeyi almışlar stresini çok iyi anlıyorum veremem de diyememissin ailen ne diyor peki
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok sinir bozucu vermesen suçlu olursun ama o bilezik olayına takıldım ben kocan neyse de kaynananın bileziklerini alması çok sinir bozucu
Cevap sahibi+1 yılİlk günden de denmez borç diye onların taktiklariini verseydin keşke sadece aileninkilere de anısı var diyip saklayabilirsin kıyamam sana zaten düğünü de zamanında taktıkları takılar geri dönsün diye yapıyorlar eğer direnemez de araba için altınları verirsen araç alırken her aşamada yanlarında bulun ailesinin üstüne yapmasın
Cevap sahibi+1 yılO zaman vermiyorsun ailenle bu konuyu görüş bunlar ticari olarak düğün yapmışlar mutlaka ailene anlat desteklerini al ve verme
Cevap sahibi+1 yılBaban ataerkil biri galiba sen anneni dinle keşke baban destek çıksaydı boşanıp geri gelme diye seni yalnız bırakıyor
Cevap sahibi+1 yılBankaya yatir senden habersiz hiç bir şey yapamasın kocan ve eğer çok isterse direnemezsen dekonta araba alması için kocana verdiğine dair not düş ve dekontu da sakla
Eşin kendi alsa o arabaya binersin, bosanirken arabanın yarısını istersin ama
02 YorumlaHayatı birlikte planlıyorsunuz. Eşini destekle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılİçinden ne geliyorsa onu yap sonuçta sizin rızanız olmadan bi şey yapamazlar
00 Yorumla
+1 yılBen araba istemiyorum de. Farz etsin ki o altınlar yok, arabayı kime ney'e güvenip alacaktı?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılVerme sakın gerekirse ne kadar gerekiyor ben gider bozdurur parti verir de hepsini alırlar bahaneyle
00 Yorumla
+1 yılAltınlar sana takılmışsa sana aittir eğer ki daha bizzat sana takılmayıp da bir keseye konmuşsa ortaktır.
Sana ait olanları almak için dava açabilirsin08 Yorumla- +1 yıl
Bırak satsın. Boşandıktan sonra alınan mal ikiye bölünür + altınların iadesi de istenir ve nafaka alırsın ömür boyu
- +1 yıl
Güzelim, minik kardeşim saygı duymak güzeldir amma velakin saygı görmeden saygı gösterilmez
- +1 yıl
Bilezikleri bir bankayla anlaşıp kasasına koy. Yıllık kasa ücreti 300 lira falan. 3 5 sene orada kalsın. Soran olursa da dolara çevirip bankada faize attım dersin. Yine almak için baskı yapacaklardır ama. Her gün baskı ve sonunda şiddete kadar gidebilir.
Elini verdin ve kolunu kaptırdın - +1 yıl
Ömrün boyunca bu evlilikte böyle devam eder. Ceyda keşke sana çıkış noktası verebilseydim. Çok iyi bir kardeşe benziyorsun ama tek çıkış noktası bu gibime geliyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYani alacaksa olqbilir.. enazindan nerde olduğu belli olur. Biz ev alırken kullandık..
00 YorumlaAltını ne yapacaksın, ver altınları alsın adam arabasını. Kaynanayı arkaya atıp ön koltuktan ona hava atarsın :)))
00 Yorumla
+1 yılBence dikkatli ol bu senle para için olmuş olabilir...
00 YorumlaNereden senin altınların oluyor?
18 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılİyi düşün kararını ona göre ver.
010 Yorumla- +1 yıl
Demek ki terk dertleri altınlar
- +1 yıl
Şimdi altınları verirsen eltin gibi olabilirsin.
- +1 yıl
Seni istedikleri gibi kullanırlar demek istedim.
- +1 yıl
En iyisi sen o altınları banka kasasına koy.
- +1 yıl
Kiralık kasalar var ister oraya koyarsın, istersen altın hesabı açıp öyle koyarsın.
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılO altınlara göz koymuşlar :d
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAraba alacak adam gitsin kazansın alsın verme
00 Yorumla Araba alsın çünkü sana da yarar
02 YorumlaVermeee
03 Yorumla
+1 yılBoşan
04 Yorumla- +1 yıl
Kolay ne var ki
- +1 yıl
Katlanmak tek care o zaman, hakkinda hayırlısı
+1 yılVerme gitsin kredi çeksin
00 Yorumla
+1 yılVerme sakın
00 YorumlaHep isterler
04 Yorumla
+1 yılver gitsin ne olacak
00 Yorumla
+1 yılAferim
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evleneli 2 ay oldu, eşim araba almak için altınlarımı istiyor. Kaynanam da ilk günden istemişti. Ne yapacağım ben?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler