Gerçekten zor bir durum içindesin, bunu hissedebiliyorum. Evlilikte güven ve maddiyat arasındaki denge bazen çok yıpratıcı olabiliyor, özellikle de beklentiler birbiriyle örtüşmediğinde. Evliliğe başlarken her şeyi ortak yaparak adil bir ilişki kurmaya çalışmışsın, ancak eşinin senin birikimlerine sürekli talepte bulunması seni oldukça yormuş. Evlilik, maddi ve manevi dengeleri koruyarak birbirine destek olmayı gerektirir; fakat bu talep sürekli hale geldiğinde ilişkinin özündeki dengeyi zedeleyebilir.
Belki eşinle bu konuyu ciddi bir şekilde konuşmanın zamanı gelmiştir. Ona, bu durumun seni ne kadar yıprattığını, beklentilerinin başta konuşulanlardan ne kadar uzaklaştığını anlatabilirsin. Araba almak, geleceğe yatırım yapmak gibi konular tabii ki önemli; ancak bunları yaparken bireysel fedakarlıkların çok fazla öne çıkması, bir tarafın kendini daha fazla harcamış hissetmesine neden olabilir.
Böyle bir durumda, maddi planları yeniden değerlendirip aranızda uzun vadede sizi eşit şekilde yormayacak bir orta yol bulmak en doğrusu olabilir. Belki bu süreci bir evlilik danışmanından veya bir finansal danışmandan destek alarak yönetmek, her iki tarafın da beklentilerini daha sağlıklı bir çerçeveye oturtabilir
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler kadinda altin olmasindan rahatsiz oluyor baya baya. Daha demin yoeumlarda gordum. 1 milyon nakit param vardi. Karimda ceyrek vardi. Onu aldim bozdurdum da rahatladim, arabaya benzin aldim yazmis. Gercekten boyle. Kadinda altin olmasini hic istemiyorlar. Yani hadi dugunde takilanlari gectim Allah'ın biz kadinlara verdigi mehir hakkina bile goz koyani var. Onu da almaya calisani var.
Bende esimle sorun olmasin diye dugun takilarini paylasalim dedim. Herkesin ne taktigi yaziliydi. Dedim ki senin tarafin taktiklari sizin olsun, benim tarafin taktiklari benim olsun dedim (bunu da erkekler o altinlarin hepsi senin mi diye yaygara cikariyorlar diye boyle secenek sundum) dedim ya da takilar bende kalsin, taki olmayanlar sende kalsin dedim. Kucuk altin coktu. Ekonomik krizde evlendik sonucta. Bilezik vs takabilen cok yoktu. Anca ceyrek, ceyregin bir buyugu (ellilik) vs takmislardi. Esim 2. secenegi kabul etti ama baktim bana az kalacak. Kucuk altin daha cok cunku takiya gore. Dedim o zamanki altin fiyatina gore paylasalim. Kuyumcuya altin fiyatlarini sorduk. Bilezikler bende kalacak sekilde kucuk altinlari da paylastik. Atiyorum 100 bin etsin. 50/50 paylastik.
Ama gozu bilegimdeki bileziklerde oldu hep. Paylastik zaten. Arabayi mi degistirsek, bilmem ne mi yapsak ara sira altinlari istedi. Vermem paylastik iste, daha hakkin yok dedim. Bu sefer duygu somurusune basladi. Kari koca arasinda senin benim olmaz. Sen istesen ben vermeyecek miyim vs dedi. Bende dedim ver l*n o zaman. Istiyorum. Sonra dedi ki sen oylesine istiyorsun ama ben bir seyler yapmak icin istiyorum dedi. Bir seyler yapma konusunda ayri fikirde olursam dusunurum ama bunlar benim vermem dedim, paylastik iste dedim.
Demeye devam etti. Yahu sunu da dusunmuyor ki bana bir sey olsa bu kadin ne yapar. Calismiyor, maasi yok. Elinde bir tek altimi var. Kadinin guvencesidir bu, ne diye goz koyuyorum dusyncesi de yok. Erkekler cidden kadinda altin olmasindan rahatsizlik duyuyor. Belki paradir asil mesele. Calisan kadinlara da ben daha el ustunde turtuklarini ve iyi gecinmeye calistiklarini gozlemliyorum.
Sonra eski esim oldu bosandim 1 yildan sonra. Bu kadar para hesabi yapan erkekten olmaz. Baska soeunlarda vardi da biri de buydu.
Kadinlara paragoz derler ama kendileri daha beter. Hepte oylelerdi zaten. Kadinlar yillarca ekonomik siddet gordukleri icin bugun calisip kendi parasini kazanma derdine dustuler. 3 kr la karin tokluguna kadinlara evde hizmetlerini ettirdiler. Kadinlara paragoz diyorlar ama kendilerini bu huyunu kapatmaya calisiyorlar kadini hedef göstererek. Kisi kendinden bilir işi hesabi tam olarak.
50 Yorumla
1 yılÇek karşına konuş araba sizin hanenize giricek ammenna fakat babasının adına olması çok saçma sen zorlamı aldırdın altınları hayır kredi çekicek beraber ödiyceksiniz ne güzel hayat Allah sonunuzu hayır etsin inşallah hatasından döner bu denli ailesine bağımlı olmaz sizin bir aile olduğunuzun farkına varır ve ailesinin sen olduğunu idrak eder
03 Yorumla
Soran1 yılAltınları verirsem araba bizim olabilirmiş ama vermezsem bile krediyi bana ödetecek mecburen maaşımız evi geçindiremez yoksa
- 1 yıl
Karar senin evlenirken çözemedinmi bazı şeyleri karı koca arasında hersey tekdir
Soran1 yılYok zaten çok kısa sürede evlendik
1 yıldüğünde takılan altınlar ailenin ortak kaynağıdır. Bunda sorun yok ama arabatı babasının üzerine yapmak istemesi ve taksitleri sana ödetmesi kabul edilemez... arabayı ikinizin üstüne yapın taksitleri de ortaklaşa ödeyin. Ama sen de "altınlar benimdir" deme
07 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle istiyor
- 1 yıl
keşke altınları istedi diye değil diğer konuları daha çok ön plana çıkarsaydın. altınları kimse senin şahına vermiyor.
Soran1 yılO zaman düğün de yapmasın evlenmesin de kimse onu hiçbir şey için zorlamadı
- 1 yıl
o başka bir şey. altınlar düğünde çiftin aile kurmasına yardım etmek için veriliyor. Senin de onund a o altınlar üzerinde eşit hakkınız var
Soran1 yılAltınlar benim mihrim baştan öyle anlaştık
- 1 yıl
o başka tabi islam hukukuna göre onlar senin ben düğün altınlarından bahsediyorum...
ancak unutma ki mehir de erkeğe sorgusuz sualsiz boşama hakkını üstüne alması sayesinde kadına veriliyor. Medeni hukukta erkeğin böyle bir hakkı yokken mehir almak adil bir şey değil
Soran1 yılDüğün takıları onda ben mihrimi istiyor onu vermiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanın o zaman
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. olaya kendi acından bakıyorsun. zaten jest yaptım gibi bi şey aldım ben konusmanndan. hani ev esyası ona kitlemedim iyilik yaptım gibi. ikisini birbirine baglıyorsun ki bu da bence esının acısından değerlendirme dısıdır. netice evlenmissiniz. o iş geride kalmıs. o an masraflar ülesilmiş. senin acından 50 50 bu. altın istemek yeni bi beyaz sayfada bagımsız degerlendirilcek bir şey. merakı var yerinde olsam salardım adamı. altın dediğin ne icin. harcamak. ya da ayak diretmek. o zamanda yıprancan evlilikte niyazi olmaya dogru gitcek.
13 Yorumla
Soran1 yılGüzelmiş yorum beğendim
- 1 yıl
Şu detayları atlamışsın galiba. Adam arabayı kendisi ve eşi adına almıyor. Babasına alıyor yani araba babasının üstüne olacak üstelik kredi çekip bütün krediyi de kadının maaşının "hepsi" ile ödeyecekmiş. Yani öyle "merakı var yerinde olsam salardım adamı" diyecek bir durum yok burada.
Dahası kocası kendi zevkleri için masraftan kaçınmazken bunun harcamalarını sürekli sorun ediyormuş.
Kocası da kayınpederi de belli ki başka hesapların peşindeler. Bunda anlamayacak bir şey yok. O kadar kolaysa senin karın da evlenince altınları babasının üstüne araba almak için versin üstelik senin maaşını da krediye vermek istesin. Herhalde koca bir nah çekersin yani.
Kendi kız kardeşin bu durumda olsa muhtemelen bu şekilde karşılamazdın durumu. Elin kızı olunca sal adamı yaaa diyip geçiyorsun tabi. - 1 yıl
@TheGirlTakingRedPill hanfendi size cevap yazmıstım gönderden sildim yazdıklarımı. olayları kişiselleştirmeniz üzücü. siz aile kurun kendi bildiğiniz gibi yapın. fikrimi ben yazdım. soruyu soran sormus. kendisi değerlendirir. diğerlerinin de cevaplarını okur. karar verir. ama giren ona gircek dısardan biz konusuyoruz. giren derken bu kararların artı eksi maliyeti kastım. umarım mutlu olursun gizli üye. hemcinslerin muhtemelen öcü erkek. bosa. sert yap. tehdit et vs derler. kazın ayagı oyle değil. evlilik senin evliliğin. sonucları sana gelcek. onlara değil. akli düşün oyle karar ver. ben yerinde olsam dediğim gibi yapardım
1 yılHahaha kadinlar para sever diye kadinlari asagiladiklarinin 1000 katini kendileri yapiyolar. Asil erkekler o... u ama kadinlara bk atiyolar. Klasik turkiye insani :D
Erkek zaten maddi guvence veremiyosa evlenmesin. Kadin her seyi yapcak onu da mi yapcak... yuh.71 Yorumla
Soran1 yıl👏🏼 bravo
1 yılKesinlikle kabul etme hele ki arabayı alıp babasının üstüne verecekse eyvah eyvah yarın bir gün bir şey olur bir TL hak iddaa edemezsin yazık olur. Sen şunu söyle altınlar bizim ortak güvencemiz bunun hastalığı var , sıkıntı bir duruma düşeriz , çocuk sahibi oluruz, işten çıkarılırız vs onlar bizim güvencemiz olarak kalsın ben bozdurmak istemiyorum kenarda kalsın diye konuş ayrıca neden babasının üstüne oluyormuş sizin malınız orası da çok ayrı ve saçma. Benden sana bir kardeş tavsiyesi sakın kendi malını bir başkasının kontrolüne verme.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılDemek ki herhangi bir maddi beklenti olmadan evlenmemek lazım. Babasının üzerine yapmak isteme sebebi de boşanırsaniz arabanın kendinde kalmasını istemesi olmalı. Araba benim üzerime olacaksa alalım de bence.. yerinde olsam bozdurup kendime araba alırım.. senin istediğin gibi oldu işte derim 😂 ama maaşınla sırf kredi ödemesi biraz riskli. Kredi vade ve tutarını da maaşının tamamını vermeyecek şekilde ayarlarsin belki..
33 Yorumla
Soran1 yılBen kredi çekmeyicem arabasına da ben binmem o onun ve babasının arabası o zaman parasına da karışmıyorum dedim
Soran1 yıl@Bilochan istediği kadar çabalasın her ay ne veriyorsam o fazlasını veremem
O altınları verirsen geri alamazsın. O araba sizin olacak, babası ne alaka awq
Erkek bu tür alımları ev, araba, kendi üzerine yapmalı.
Sen zaten eşine güvenseydin eğer bu soruyu açmazdın. Güvenmedigin adamla evlenmişsin. Altta da hızlı evlenmişsin demişsin zaten. Hızlı giden atın b0ku seyrek düşer.
Gerçek bir adam, o altınları usulüyle ister, gerekçesini sayar, ikiniz içinde önemini anlatır. Sende erkeğine güvendiğin için o altınları 10 yıl da geçse yerine koyacağına inandığın için verirsin. Ha belki gelir hesabıyla, işte aşkım bu altınları geri yerine koyamayiz şu şu nedenden ötürü diye fikir belirtilebilir. Yine oturup egrisiyle doğrusuyla konuşulur. Bir sonuç çıkartılır.
Adam yok ki piyasada awq
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılErkeklerin kafa yapısı bu maalesef. Sen evlenirken altın istesen kendini mi satıyorsun derler ama düğünde takılan altınlara göz koymaya da bayılıyorlar. Kayınpederine araba alıp üstüne bir de bütün maaşınla kredi ödemek gibi bir zorunluluğun yok. Çok istiyorsa kaynanan çalışıp ödesin.
15 Yorumla- 1 yıl
Yorumlara bakıyorum kocası böyle olduğu için kızı suçlayan dangalaklar var. Akılları sıra kendilerine bakan yok diye oh çekiyor kamiller. Bir de kayınbaban ne olacak ver kurtul diyen mallar var. Bu mallar yalnız kalmayı fazlasıyla hak ediyorlar. Adamlar belli ki boşanma olursa sen hak iddia edeme diye öyle hesap yapmışlar.
Soran1 yılSon yoruma çok komik geldi aynen öyle ❤️😂
Soran1 yılAynen Bencede
- 1 yıl
Kanka kusura bakma da kayınpederin oldu olacak haftada 2 posta da çaksın sana tam olsun yani. Kendi ailene anlattın mı durumu?
Soran1 yılEvet biliyorlar temkinli olmam gerektiğini ilettiler
Bak sakın ama sakın o altınları verme. Ben bir tane evli kadın görmedim ki o altınları eşine verip de geri alabilmiş ya da pişman olmamış. Bir tane bile pişman olmamış insan yok. Herkes keşke hiç o altınları vermeseydim diyor. Anlattıklarına bakacak olursam aslında cevap açık, altınları asla verme çünkü asla vaat ettiği şeyi yapmayacak aksine seni verdiğin için bile suçlar. İleride ' E o zaman istediğimde vermeseydin altınları alla alla.' dediğini işitirsin.
65 Yorumla- 1 yıl
aynen dedigin gbide oldu alcam vs e hani aliyordun diye soruyorum vermeseydin zorlami aldm elinden dedi erkkelere guven olmaz
- 1 yıl
@hayalperestt71 ay şaka gibi boşanma asamasinda misiniz ki
- 1 yıl
@minyonnkizzz1 yok deglz
- 1 yıl
@hayalperestt71 boşansan olmaz mi ki kaç yillik evlisiniz çocuk var mi
- 1 yıl
@minyonnkizzz1 var 1 cocuk
Gizli Üye(36-45)1 yılAh canım benim bu adam farklı bir versiyon dolandırıcısı. Altınlarını alıp arabayı da babasının üstüne yapacak ki boşandığında bir hakkın olmasın. Yetmezmiş gibi o arabanın kredisini de sana ödetecek. Baksana o keyfine keyif katacak ama sen hicbir şey almayacaksın. Ne güzel dünya!
Erkekler böyle zeki değildir, bu tek onun aklı değil. Bir üst akıl var burada anne-baba-kardes gibi.
35 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle kardeşim helal olsun valla doğru diyorsun
Cevap sahibi1 yılMaalesef doğru. Peki sen ne yapmayı düşünüyorsun? Konuşsun dursun dersen huzurun kacmaya devam edecek. Katlanmam dersen henüz yeni evliyken boşanmak da kolay değil. Bari çocuk yapma emin olunabilecek bir evliliğin icinde değilsin çünkü.
Soran1 yılYapmıyorum zaten sınırlarımı çiziyorum istediğini desin diyorum ama olmuyo
Soran1 yılİster istemez sinirlerim bozuluyor ama ayrılmayı düşünmüyorum
Cevap sahibi1 yılHenüz yeni evlisiniz zaten, biraz da zamana ihtiyacınız var. Hakkında hayırlısı olur umarım.
1 yılSeni eşek gibi çalıştırıp altınlara göz koyup ailesi ile yiyecek içecek gezecek sonra da yapamıyorum diyip boşanacaksın. Hele çocuğun varsa birde onunla uğraşacaksın. Çocuk olmadan boşan. Bu kepazeden bir b*k olmaz.
70 Yorumla
1 yılBak şimdi altınları verdiğin anda bile tapu babasının üstüne olunca sen onu unut. Kendin bireyler al. Senin üstüne olsun. Ev alabilirsen ev al. Kiraya ver.
Dersin ki aylık kira getirisi var. O yüzden satamam.22 Yorumla
Soran1 yılAltını toplasan çok bir şey etmez ne evi
- 1 yıl
Ne kadarlık bir meblağ
1 yılÇok uzun uzadıya yorum yazabilirim, ama hepsi aynı kapıya çıkacak. Yargıtay kararlarına göre senin hakkın olan altına ailece çökmek istiyorlar. İşin özü budur. Kredi ile alınacak veya ödemesini yapacağınız her şey mutlaka sizin üzerinize olmalı.
20 Yorumlakabul etme kesinlikle git bankaya koy hsap actirip onlar senin hakkin anasinin babsinin degil kabul etme daha evlendiginin farkinda degil. esin aile evindn ayrilamamis bababai alacak sen odeyecen pardonda o nwyapacakmis?
24 Yorumla
Soran1 yılYapacağız diyor ama inanmıyorum ama kayınbabam belki 3 saat yakamı bırakmadı borç ver diyip yakama yapıştı ateşim çıktı sinirden
Soran1 yılÜç kuruşun mu peşindeymişim ben para dediğin neymiş ki kadın dediğin güvenilir olmalıymış erkek ona güvenmeliymiş evlilik buymuş
1 yılSöyledikleriniz doğru mu.. Yani yanlış anlamayın ama nasıl biriyle evlenmişsiniz siz. Hergün altın isteyip onunla napıyor…Kredi çekiyor ama siz ödüyorsunuz. En vahimi arabayı babasının üstüne yapıyor. Kusura bakmayın ama insan düşmanına bile yapamaz bunları. Çok ilginç. Ya siz abartıyorsunuz ya da gerçekten dünyanın en harika insanıyla evlenmişsiniz 🙃
39 Yorumla
Soran1 yıl😂😂 keşke şaka olsa
- 1 yıl
Evet. Kesinlikle şaka gibi. Ama bu durum karşısındaki sizdeki mülayimlik de daha bir şaka 😄
Soran1 yılNapayım benim sırtımı sıvazlayan bir ailem yok
- 1 yıl
Ama maaşınızdan bahsediyorsunuz. Demekki çalışıyorsunuz. Yani ayakları üzerinde durabilen evlendiğiniz kişi (eşiniz diyemedim kusura bakmasın- öyle eş olmaz) değil sizsiniz
- 1 yıl
ve bence aile azda olsa destek olur. manevi olarak en azından
Soran1 yılAilesi zengin zaten durumu iyi
- 1 yıl
Hayır ben sizden bahsettim. Çalışıyorsunuz sonuçta. Yani ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz. Ailenizde manevi destek olur size. Yani maruz kaldığınız muameleye bu derece katlanmanız pek anlaşılır gibi değil
Soran1 yılAilem destek değil sanırım yalnız kalmaktan korkuyorum napacağım endişesi var üzerimde
- 1 yıl
Bence korkmayın cesur ve rahat olun. Yani boşanın demem ben ama şimdi güncellemenizi de okudum, bu duruma katlanmak ne bileyim kimsenin kaldıracağı bir şey değil
oyle bi devirde yasiyoruzki... gun gelir vermeseydin olur.. ona vereceğine yetim doyur iyilikler yap. altin senin hakkın sevabına senin..
esini tanimiyorum onun hakkında yorum yapmıyorum sadece genel yorum.. bunu esine karşı kinlendirme doldurma olarak algılama..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
1 yılErkekler ve altin bozdurup araba alma sevdalari... bence cogu evlenme nedeni bu bile olabilir... bir de krediyi senin maasinla odeyip arabayi da babasinin uzerine mi yapacak...
12 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle ne akıllı demi
- 1 yıl
Araba duskunu erkekleri de evlenicekler listesinden silmek lazim...
Gizli Üye(36-45)1 yılBende bir snenelik evliyim bizde ev aldık borclarimiz var benimde eşim altinlarimi istedi sadece bilezikleri ve küçük altınları bozdu.. elimiz düzelince yine yaptırız diyor … adamlar hanimlarini dinlemek istediği için bu hale geliyorlar🙄 şöyle yap yok böyle yap yok.. sonra ne oluyor dediğinize geliyorlar 😏
20 Yorumla
1 yılbabası ne alaka ya bu evlilik iki kişilik değil mi bazı erkeklerin aile evinden kopamaması çok komik geliyor neden evleniyorlar acaba
22 Yorumla
Soran1 yıl@Aaassssss çok akıllılar ben hariç
1 yılÇocuk yoksa yolları ayır , bunun başka yolu yok. Aynı yollardan geçtim asla düzelmez bu tür insanlar , düzeleceğini sanıp da bir de üstüne çocuk yaparsan işte o zaman çıkmaza düşersin. Kadının parasına göz diken erkekten bir cacık olmaz net
20 Yorumla
1 yılaşkım vrrmicek altınları doldururum. vs demesi hepsi seni kandirmak icin bak ben verdim. bir tanesi geri gelmedi ne oldu biliyormusn vermeseydin kendi elinle verdin demeler basladi hani yapicaktin dedigimdr ise o alana kadardi dedi
22 Yorumla- 1 yıl
Oha eşin mi dedi bunlari
- 1 yıl
evet esim dedi
1 yılYani vermek zorunda değilsin sana mı guveniyormus araba almak için altınlar olmasa napacakmis ya hiç bise için zorunlulugun yok ha zorla alırsa bilemem
30 YorumlaEvli bayanların ortak sorunu bu galiba şu bi gerçek gideni yerine koyan birini daha görmedim
11 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tamam araba alabilir, altınlar arabanın çok miktarını karşılıyorsa arabayı senin adına alsın. Yarı yarıya ise ortak alın. Babamın adına ne yaa?
Sanırım henüz evli olduğunun farkında değil, seni elin kızı olarak görüyor hala.12 Yorumla- 1 yıl
Böyle anneci babacı tipler evlenmesin nolur ya. Aslında sözlülük nişanlılık dönemleri bunlar için var kızın erkeğin birbirini iyice tanıması için. Aile ve oğlu aslında evlenmeden önce belli ediyor davranışları hareketleri ile ama bazı kızlar bunun normal bi durum olduğunu veya evlenince düzeleceğini düşünüyor evlenmeyin lütfen düzelmeyecek çünkü.
Gizli Üye(30-35)1 yılBir süre sonra dayanamayip yeter artık ne olacaksa olsun diyip vereceksin zamanla onların asla geri gelmeyeceğini anlayıp verdiğin için kendine kizacaksin olacak bu
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKız sakın ha sakın verme manyaklar bunlar senin elini kolunu bosaltmadan yakandan inmicekler belli
Soran1 yılBeni bombardımana tuttular 3 kişi bir yandan baskı yaptılar ver diye
Cevap sahibi1 yılDediğim gibi istediklerini almadan yakandan düşmeyecek bunlar ailene emanet mi verirsin bankaya mi atarsın bilmiyorum ama kendi elinden de çıkart sende oldugunu bildikleri sürece basinin etini yicekler
1 yılBen asla boş bir sebepten vermem kimse kusura bakmasın çocuklarım için olabilir ama sırf böyle şeyler için vermem benim altınım bana alınmış niye vereyim bu konuda nankörlük yapacam vermem
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. altın gitti mi hayatta geri gelmez heleki bu ortamda her gün fiyatlar yükselirken alacağınız arabayı günün birinde satsan bugün bozduracağın altını yerine koyamazsın mümkün değil
20 Yorumla
1 yılBak kardeşim altını verip de pişman olmayan kimseyi görmedim Benim annem bile gelinlerine altınını verme sakın diyor hep düşün yani o yüzden sadece ev alacaksa ver diğer türlü sakın verme
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSeni kandırıyor rahat yaşamak istiyor. Sakın krediye falan girme. Adamın niyeti hiç iyi değil. Boşan bundan başını yakar.
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGüncelleme. Ne yapmayı düşünüyorsun peki?
Soran1 yılVermeyeceğim derdim altın değil ama niyetleri de iyi değil belli
Cevap sahibi1 yılKaç gün önce söyledik sen hala orada mısın..
Cevap sahibi1 yılBir de utanmadan babası da işin içine girmiş. Belli ki konuşmuş plan yapmışlar. Lütfen kendini koru başına bişey gelmesin altın yüzünden..
Soran1 yılBilmiyorum ya sanki bana kötülük edeceklerinden endişe ediyorum hiç normal bir aile değil
Gizli Üye(45 üstü)1 yılO seni hayatta maddi destek görmüş o yüzden almış. Geçmiş olsun kardeş, seni çok sevdiğini bile sanmam.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇok üzüldüm sana karaktersize denk gelmişsin
Soran1 yılAynen öyle 😔
- 1 yıl
Boşan boşan bundan bi bk olmaz daha şimdiden böyleyse
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılMavişler bile konuyu anlamış yorumlar ortada. Daha fazla bir şey eklemeye gerek yok... Sen bu adamı evde tuttuğun gün zarar. İnşallah ısrardan yılıp bir yanlış yapmazsın...
10 Yorumla
1 yılAraba babasının üstüne olacaksa durum sıkıntılı. Vermeyin. verirseniz de boşanma aşamasında bir dava açarak dava tarihindeki kur üstünden altınlarınızı alabilirsiniz. Düğün fotoğrafları ve düğün videosunu emin bir yerde saklayın. Eşinizin düzgün maaş getiren bir işi varsa veya kendi üstüne malları varsa bu dava ile altınları sonrdan geri alırsınız. Eğer düzgün maaşı ve malı mülkü yoksa sakın vermeyin
23 Yorumla- 1 yıl
Avukat hanım Merhaba size bir şey danışmak istiyorum biriyle evlenmek istiyordum erkek tarafı düğünde bana takılacak takıları almak istediklerini söylediler benim ailem de karşı çıktı vermeyeceklerini söylediler kendileri biz Yargıtay savcı tanımayız dediler tabiki böyle bakış acısı olan zihniyetteki insan ile evlilik yapmadım. Altınlar geline ait diye biliyorum Yargıtay buna karar vermiş damada takılanlar damadın bu doğru mudur kanun burada kadınların yanında duruyor değil mi benim evlenmek istediğim kişi ve ailesi buna karşı çıkmıştı buda suça girer mi
- 1 yıl
@Gizlii12828 yeni karara göre damada takılan paralar, çeyrek altınlar, gram altınlar damadın, damadın üstüne iğnelenen bilezik, kolye küpe tarzı ziynet eşyaları damadın üstüne iğnelense de kadınındır. Ortaya konan kese, sandık vb yere konan altınlar da ortaktır. Kanun kadınların yanında duruyor. Mahkeme altınların iadesine karar veriyor ama erkek üstünde mal maaş gibi haczedilebilir varlık tutumazsa karar icra edilemiyor.
Soran1 yılBen altının derdinde değilim vallahi yani istiyorsa hepsi onun olsun ama ben uslubündan rahatsızım
Gizli Üye(25-29)1 yılAbi benim evliligine az benziyor. Ama esim bana da alir. Bizimkinde ben kisarken esimin bol bol harcamasi ustune de benim esime harcamam destek cikmam. Bi bakiyorum kendime hicbir sey alamamisim esime vermekten
20 Yorumla
1 yılİşte insanoğlu kavun değil ki biraz düşük model alsın yani popüler kültüre yenilmesin. Aslında yanlış tercih diyecem ama işte
20 YorumlaGörüldüğü gibi doğru erkek seçimi çok önemli, kadınlar doğruyu seçecek kapasitede değiller. Bu dingil evlilikten önce çok rahat başka konularda sıkıntılı olduğunu ortaya çıkarmıştır.
30 YorumlaSenin üstüne yapacaksa arabayı ver yapmayacaksa asla verme o senin hakkın olan şey zorla alamaz ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılallah askına bu karakterde bırıyle evlenılır mı?
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKayınbaban da mı altınlarını istiyor? Ne alaka lan
Soran1 yılHemde nasıl :) ama borç borç anlamıyor musun bundan sonra olacak herşeyden ben meshulmüşüm ne demekse
Cevap sahibi1 yılŞimdi ne durumda
Gizli Üye(18-24)1 yılAptal olma sakın ha o senin işsizlik sigortan sen ev hanımısın yarın öbür gün eşin ölse kalsa sefil olursun bunu de bari eşine anca algılar bencil oe
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence verme ayrıl direk şimdiden böyle işe hamile kalma sakın çünkü geçinmeye gönlü yok araba yok bilerek babasının üstüne yapıyor
20 Yorumla
1 yılSana söyleyeceğim tek şey mutlaka baş başa oturup konuşmanız hal meseleyi hiç çekinmeden anlat söyle biz evlenmeden önce böyleydik ne hale geldik de oluru varsa olur yoksa bu heriften bir halt olmaz
22 Yorumla- 1 yıl
Erkekler sanki konuşmadan mı anlıyor
- 1 yıl
@bilebileladess Orası öyle ama dene derim
Gizli Üye(18-24)1 yılZamanında ben çocukken de babam annemi kandırarak altınlarını borç için kullanmıştı hiçbir zaman değişmiyor bu durum farklı hayatlar aynı olaylar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle saçmalık mı olur ya bence anne veya babanın üzerine hesap açtır parayı oraya koy. Sanki babasına araba almak için evlendin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe demek senin altınlarla araba alalım onu da babanın üstüne niyeymis? Yapabilirsen boşan daha şimdiden belli yolu
38 Yorumla
Soran1 yılBana güvenmiyormuş o altınları onunmuş o almış parasıyla ben altın konusunda bile pazarlık yapmadım ne istediyse onu taktı
Cevap sahibi1 yılAy çok ayıp şeyler ya ver mahkemeye kendi düşünsün, insan esine böyle söyler mi dugundeki takılar kadına ait zaten
Soran1 yılBen söyleyince aa ne zaman istedim ki çok yalan söylüyorsun diyo ama istemediği bir gün bile yok
Cevap sahibi1 yılSenin amacın ne peki? Yani bu şekilde yürümez ki evlilik huzur kalmaz bu sebepten. Eşinle bu durumu konuşmalısin, adam hiç çekinmeden para altın senin olanla ilgili her şeyi açık açık söylerken seni tutan nedir? Elbette sana diyecek ki böyle değil aslında bu şekilde bla bla bla ama sen neyin ne olduğunu biliyorsun. Ona ailemin paraya ihtiyacı var vereyim desen ne der mesela, benim teyzem evlendiğinde tarih çok eski 50 yıl vardır altınlarını anneanneme verdi ben saklayamam sen sakla benden alırlar diye, eşi teyzemi dövdü anneanneme gelip altınları istedi anneannem bende yok dedi bide anneannem dedemden dayak yedi, anneannem tam 10 sene sakladı 10 sene sonra geri verdi altınları teyzem kendisine ev yaptırıp biraz hayvan aldı su an hala o evde oturuyor ve o hayvanlarla geçiniyor. Eşi de vefat etti. Eğer verseydi su an ne evi ne geçinecek hayvanı vardı, mesele altın para da değil var olanla bundan 5 10 yıl sonrasını düşünebilmek. Sen versen altınları yarın inkar ederler hayat bu eşine bisey olsa ne yapabilirsin hiç bisi. Zaten bu şekilde düşünüyorsa aile sıkıntı var demektir o yüzden alttan alttan teyzem gibi kendini garantiye al.
Soran1 yılBeni tutan şey sıcak bir yuva ihtiyacımın olması sadede bu
Cevap sahibi1 yılBu kişi bu ihtiyacı karşılıyor mu?
Soran1 yılNe beklediğine göre değişir aslında mantık kısmıma uymuyor alışkanlık var sevgi var en azından benim için
Cevap sahibi1 yılO zaman daha fazla şikayet etmeyeceksin elde olanla yetineceksin.
Sakín verme bankada altin hesabı ac oraya yatir. Altinalrini verip geri alan kadin gormedim
13 Yorumla
Soran1 yılBana güvenmiyormuş
Bu soruyu bir radyo kanalı yayında kullandı :) çok komik
03 Yorumla
Soran1 yılAynı olaylar farklı hayatlar o zaman nediyelim
Soran1 yılŞaka mı link atsana benim olayı biri mi anlatmış kendi yaşamış gibi
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Neden istiyor ki bi durum mu var ne iş yapıyor eşin
05 Yorumla
Soran1 yılAraba alacak işte
Soran1 yılYani evet ama babası kendisinin üzerine yapacak
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEvli biri olarak ben yadırgadım. Sanki araba için evlenilmiş havası var eşinde
03 Yorumla
Soran1 yılBen evlenince beklentiye girmedim ama o giriyor
- 1 yıl
Evet zaten sorun onda. Ben eşimin altınları ile ev almıştık. Çok şükür sonra yerine koydum
- 1 yıl
Helall
Gizli Üye(36-45)1 yılSende izin verme asla. Altınla araba almak gayet normal ama babasının üstüne yapmak istemesi sanki taktıkları altınları geri almak için bide senin maasınla kredi çekecek.
03 Yorumla
Soran1 yılKendi maaşıyla ev geçinecek benimki ile kredi ödenecek planı o
Cevap sahibi1 yılOlabilir senin benim olmaz evlilikte ama o çakallık yapıyo anlaşılan.
Soran1 yılAynen
Üzgünüm ama sizin evlilik altı aya kalmaz boşanma ile sonuçlanır
04 Yorumla
Soran1 yılBir buçuk senedir evliyiz
Aile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı. Turkiye de bi balta sahip olamamis yuzde onluk bi kesim vr. Evlenip altinlari bozdurup araba derdin de ne desem
00 Yorumla
1 yılHem senin altınlarınla araba alacak hemde arabayi babasının üstüne yapacak oldu paşam enayi mi var karşısinda bide kredi çekip krediyi sana odettirecek kusura bakmada bı s**tirsin gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSaçmaliğa bak seni kerizz yerine koyuyor. Hadi araba alalim senin üstüne dese anlarım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSakın verme yasal olarak onlar senin hakkın ve güvencen
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBoşan bence d
Yazık la. Kızların yüzde 99 u böyle erkeklerin elinde heba oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAltınlarını sakla ihtiyacın olursa ilerde kullanırsın
10 YorumlaVermeeee.. ya da karşılığında bi mülkiyet tabulu bişey iste
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı.
1 yılSonuçta berabersiniz bu konuyu oturup beraber çözmeniz lazım ili tarafında gönlü olmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden babasının üzerine? Çok ayıp. Bari senin üzerine alsın da istemeye yüzü olsun. Mal kaçırır hâlleri var
11 Yorumla
Soran1 yılEvet altınları verirsem benim üzerime olurmuş ben üzerime yapacağını düşünmüyorum ama
Gizli Üye(45 üstü)1 yılDoğru söyle trol soru bu değil mi? Bir insanın kocası bu kadar yvşak olamaz diye düşünüyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvliliğini gözden geçir sorumluluk sahibi birine benzemiyor
Ve ne hakla babasının üzerine yapıyor kendisinin veya senin üzerine yapmıyor
Boşanırsan bir hak talep etmen mümkün olmasın diye yapıyor bence anlattıklarından bunları çıkıyor20 YorumlaŞunu söyle arabayı benim adıma yapacaksan vereyim altınları.
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat