4 gün önce evlendik, düğünde bana 8 burma bilezik, toplamda da 20 altın takıldı. Eşim onları satalım arabamizi yenileyelim diyor. Kendininkini sat ben bana takılanları vermem diyorum, kavga ediyoruz. Birde daha yeni evliyiz yani. Ne yapsam sizce. Suanki arabamiz da bmw kötü bir arabada değil yani.
13 gü
Eşim düğünde takılan altınlarla arabayı yenilemek istiyor, ben takıları vermek istemiyorum. Bu yüzden tartıştık, ne yapmalıyım?

Merhaba. Düğün takıları kadının kendisine ait ziynetidir. Onların size ait olduğunu ve ne yapacağınıza ilgili kararında tamamen size ait olduğunu bilmelisiniz. Evlilik sonrası alınan tüm malların ikiye ayrıldığını ve arabayı değiştirdiğiniz takdirde altınlarınızın da yok olacağını bilmelisiniz. Tabi ki buradan boşanacaksınız demek istemiyorum sadece her şeyi düşünmelisiniz. Duygularınızın mantığınızın önüne geçmesine izin vermeyin. Eğer çok değiştirmek istiyorsa kredi çekebilir. Size ait olana daha yeni evlenip isteme hakkını kendinde bulması hoş değil.
Siz bence mesleği bırakmalısınız. Boş boş konuşuyorsunuz.
Çok doğru konuşmuşsunuz. Bende aynılarını düşünüyorum. İsteyecek yüz bulması ayrı bir kötü durum.
ablacım hani ok de cok askeri mantık yapmıssın 4 gün olmus daha evleneli :D her seyi bırak bilmesin 4 günlük gelin. biraz saf gecirsin hayatını. simdi gözü acıldı bakalım ne yapacak
@GizemBabu yalnız Yargıtay kararıdır altınların kadına ait olması.
@Kimseee2873 Kadın tamamen doğru yazmış erkekçi kafada olan bu kişide hemen atlamış boş yapmış işte
Zaten sürekli kadın. Kadında kadın.
Altınların hepsi nasıl kadının olabiliyor ya. Düğün masraflarının çoğunu karşılayan erkek ama takılarda söz hakkına sahip kişi kadın mı oluyor? O zaman ben neden düğün yapçam abi. Boşa masraf. Yap nikahı bitsin gitsin. Düğünün bana getirisi yok ki. Götürüsü var anasını satayım. Kadın ille de ben gelinlik giycem derse de yapsın ailesine söyleyip. Altınlar da onun olur sıkıntı yok. Ya bana gelip adet böyle nabalım demeyin allah aşkına. Alın adetinizi bir tarafınıza... Zaten aynı şey kınada da geçerli. Tek tük yerler hariç masraf kına masrafının full hepsi erkeğin. Kınada 1 erkek bile gidemiyor 1 . Malum kadınlar kendi arasında yapıyor. Gİdemediğimiz yere para ödüyoruz. Daha sayayım mı bide nafaka denen kimin ne amaçla bulduğu adam akıllı belli bile olmayan saçma sapan bir uygulama var. Herhalde yeter bu kadar.