Düğünde takılan altınları eşime araba icin vermek istemiyorum? Kim hakli?

Turk erkeklerinde dugun takilariyla araba alma telasi ve meraki var. Ben almayalim demiyorum, araba ihtiyac ama bir teneke icin altin gibi degerli bir madeni bozmayi dogru bulmuyorum.

Taksitle vs bir şekilde odeyip alalim daha iyi ama bu altin olmasin. Ev olsa bir sey demem. Barinma en temel ihtiyac. Arabasiz olur ama basini sokacagin ev olmadan olmaz. Kira odemeyiz, cocuklara kalir, evin masrafi da pek yok.

Ama araba oyle degil ki. Bildigin teneke ne degeri var? Benzini, muayenesi, bakimi, vergisi elden daha da cok götürüyor. Bir de kiradayiz suanda. Kira+arabanin masraflari ödenecek yani. Ilk evimiz olsa, kira ödemekten kurtulsak arabanin masraflari idare edilir ama simdi araba alsak masraf ustune masraf olacak.

Bende memnun degilim taksi, otobus falan, hamile kalsam, cocukla falan yine kolaylik araba da ihtiyac bir sey demiyorum sadece bunun icin altin bozmaya, altinlari vermeye deger bulmuyorum. Alacaksak turk lirasiyla biriktirip alalim ya da döviz biriktirip onunla alalim.

Altini ev disinda vermek istemiyorum, ustune de yaptirip koyalim istiyorum. esim alamayiz simdi evi diyor, biraz daha biriktirip oyle alalim diyorum ve altin yukselecek gibi de duruyor. Bunu riske atmak istemiyorum.

Galericiler musteri gelmiyor diyor. Belki araba piyasasi daha da dusecek. Elimizdeki mal varligini teneke icin bozmayi mantikli bulmuyorum.

Esimle her defasinda tartisiyoruz bu yuzden. Isimize yaramadiktan sonra ne kenarda durup duracak ki diyor. Iş yeri kendine gore uzak yurumeye gozu patlıyor biraz da ondan istiyor. 30-35 dk yurume mesafesi var. Cok yoruluyormus. Bende ona anlatamiyorum derdimi. Kim hakli sizce?

Düğünde takılan altınları eşime araba icin vermek istemiyorum? Kim hakli?