Turk erkeklerinde dugun takilariyla araba alma telasi ve meraki var. Ben almayalim demiyorum, araba ihtiyac ama bir teneke icin altin gibi degerli bir madeni bozmayi dogru bulmuyorum.
Taksitle vs bir şekilde odeyip alalim daha iyi ama bu altin olmasin. Ev olsa bir sey demem. Barinma en temel ihtiyac. Arabasiz olur ama basini sokacagin ev olmadan olmaz. Kira odemeyiz, cocuklara kalir, evin masrafi da pek yok.
Ama araba oyle degil ki. Bildigin teneke ne degeri var? Benzini, muayenesi, bakimi, vergisi elden daha da cok götürüyor. Bir de kiradayiz suanda. Kira+arabanin masraflari ödenecek yani. Ilk evimiz olsa, kira ödemekten kurtulsak arabanin masraflari idare edilir ama simdi araba alsak masraf ustune masraf olacak.
Bende memnun degilim taksi, otobus falan, hamile kalsam, cocukla falan yine kolaylik araba da ihtiyac bir sey demiyorum sadece bunun icin altin bozmaya, altinlari vermeye deger bulmuyorum. Alacaksak turk lirasiyla biriktirip alalim ya da döviz biriktirip onunla alalim.
Altini ev disinda vermek istemiyorum, ustune de yaptirip koyalim istiyorum. esim alamayiz simdi evi diyor, biraz daha biriktirip oyle alalim diyorum ve altin yukselecek gibi de duruyor. Bunu riske atmak istemiyorum.
Galericiler musteri gelmiyor diyor. Belki araba piyasasi daha da dusecek. Elimizdeki mal varligini teneke icin bozmayi mantikli bulmuyorum.
Esimle her defasinda tartisiyoruz bu yuzden. Isimize yaramadiktan sonra ne kenarda durup duracak ki diyor. Iş yeri kendine gore uzak yurumeye gozu patlıyor biraz da ondan istiyor. 30-35 dk yurume mesafesi var. Cok yoruluyormus. Bende ona anlatamiyorum derdimi. Kim hakli sizce?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eşin haklı. Teneke dediğin altından değerlenebiliyor. Mesela biz evlenince altınlarla araba aldık. Araba 2 katına çıktı. Altın 1.30 1.40 katı falan. Kaldı ki araba alıp ilerde ev alırken satmak vs de yapılabilir
Altin bugune kadar dusmedi ama pek. Tanidigimizin arabasi 1.5 milyonu biraz gecmisti. Simdilerde 900 bin anca ediyormus o da alicisi olursa satabilirim diyor. Ama altinda bu kadar dusus yok, olacak gibi de durmuyor.
Arabanin rahatligina alisan biri ev icin falan da satamaz oyle kolay kolay. Araba yil gectikce, kullandikca, km si artikca ya da hasar aldikca degeri de dusuyor. Ama altinin boyle bir sorunu yok
Altın sadece paranı korur kardeşim sana bir şey kazandırmaz yükselse de ev araba da aynı oranda yükseliyor zaten
Altindan kazandim, parami da altinda tuttum hep. Evet araba ev ayni oranda yukseliyor pek bir sey farketmiyor gibi ama arabanin degerinin dusme olasiligi ev ve altina gore daha yuksek. Kaza vs yaparsin, gelir vururlar engelleyemezsin vs vs. Ben araba almayalim demiyorum acele diye dusunuyorum. Evi kiraya da verirsin gelir getirir. Araba öyle mi?
Bu çok yanlış bir mantık. Değer kaybedecek diye taksitle de araba alma o zaman? Araba bir ihtiyaç ihtiyacını giderip, rahat etmenin maliyetini düşünmüyorsun. Bu mantıkta deprem olur evin yıkılır o zaman ev de alma. Kaldı ki altından kar ettiğini düşündüğün mebla enflasyon ile eriyor sorun bu. Hisse senedinde vs de tutsan paran değerlenir. Altın koruma aracı şuanda
Adam akilli ev alirsan yikilmasini onlemis olursun. Bak benim babamin arabasi ve evi vardi. Evin kirasini da bir sure ben aldim. Il disinda okudum. Babamin aldigi evin kirasiyla okudum. Fazlasiyla işimi gordu.
O kira getirisi olmasa muhtemelen il disina cikamazdim okumaya ve bir sene daha oldugum sehri yazmak icin tekrar sinava hazirlanip yil kaybederdim.
Arabasi bir isime yaramadi. Sadece gidip gelecegim yerlere kolaylik sagladi. O da ben aile evindeyken işe yaradi. Il disindayken arabayi kullanabildim mi? Hayir. Ama evin kira getirisi işime yaradi. Ev herkesin cok isine yaradi. Annemin emekliligini de ordan yatirdik mesela bir sure.
Ev bugun 2 milyon ediyorsa 20 kusur de kira getirisi var ekstra olarak ve bu surekli geliyor insanin eline. 2 milyon ve devaminda gelen kira getirisi surekli cepte kaliyor.
Araba da bu imkanlar yok. Cocuklara teneke bir araba mi birakmak daha mantikli, ev mi?
Arabayi 2 milyona alsan degeri dusebilecegi gibi ekstra getirisi yok. Olmadigi gibi bakimi, benzini o bu derken daha da para yiyor yani goturusu de cabası.
Hadi senin dedigin gibi olsun araba da kazandiriyor olsun. Ama ev ve araba kiyasi yaparsak ev her turlu daha avantajli, getirisi daha cok. Bana gore de bir ciftin ilk hedefi araba degil ev olmali.
şu an ev alabilme durumun varsa elbette ev mantıklı. Ama mevzu altında kalması ya hani
Altinda kalmasinin sebebi ev istenmesi ya hani?
Cok fazla acigimiz yok. Krediye girmek istemiyoruz faiz yuksek diye. Belki bir 3 seneye falan faizlerde normale döner. Donmese bile biz yatırım yaparız elimizdekini cogaltiriz. Bir anda arabaya vermeyi ben mantikli bulmuyorum.
Arabanın ozellikle götürüsü beni düşündürüyor. Hadi aldik, o da ihtiyac ama yatirim yapacağız, kenara, borsaya, altina vs atacagimiz para da benzine, muayeneye, lastiğe, bakima vs gidecek. Durdugu yerde para yemese hadi arabaya da tamam. Kenara atacagimizi da arabaya verecegiz bu sefer
Vermemelisin. Onlar güvrncen