evet bilimle beraber ateizm ve deizm arttı mesela ben de dinden çıktım.5 yıl boyunca tesettürlüydüm oruç falan tutuyodum ama kendi rızamla değil bana zorla dayattıkları için. en sonunda bunları yapmamak istedim ki zaten isteyerek yapmıyodum sonra oturdum kuranın türkçesini okumaya başladım daha sonra aklıma takılan soruları araştırdım ama tamamen objektif bir şekilde. youtubede hem deist hem agnostik olup araştırıp okuyan bilen ve de müslüman alimlerde sorularımın cevabını aradım en iyi cevap verebilen inanç biçimi deizm oldu. sonra tevrat incil zebur'u da okudum ama hepsi birbirini tekrarlıyodu bi karara vararak deist oldum ve doğru yolu bulduğumu düşünüyorum.
bu arada deizm de kendi içinde bölümlere ayrılır ben tanrı yarattı ve gitti diyen kısımdan değilim
Bilimden ziyade iman eksikliğinden. İnsanlar evet artık daha çok kitap okuyor ancak yanlış kitapları okuyor yanlış şeylere inanıyor. Yoksa bilimle filan alakası yok.
Ateistim ve tanrıya inanmıyorum. bunda bilimin çok katkısı oldu. çünkü ne kadar araştırır sorgularsanız dinlerin o kadar saçma olduğunu anlıyorsunuz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ünili olarak inan ki ortam insanı bilimden daha çok etkiliyor. Zaten Türkiye'de yaşayan çoğu vatandaş sürü psikolojisinde. Ya kolay manipüle oldukları için ya da topluma kabul edilme arzusu yüzünden inandıkları kavramları değiştirebiliyorlar. Yoksa her ateist aşırı zeki, entelektüel ve bilimsel insanlardan oluşmuyor. Çoğu boş insan