Peki, Neden bilim insanlarının Ateist olduğunu düşünüyor insanlar? Bu popüler söylem hakkında tek bir araştırma bile yapılmış değil. Normal de TV de medyada gördüğü bilim insanlarını görerek çıkarım yapıyor insanlar ama bu çok yanlış bir çıkarım çünkü TV ve Medya radikal kişileri ekrana yansıtıyorlar. Richard Dawkins gibi, Celal Şengör gibi "Radikal Ateizm" söylemi yapanları ön plana çıkarıyor medya. Bu yüzden ekrana bakarak değil, yapılan araştırmalara bakarak çıkarım yapılmalı. Bu konuda araştırma yapan bilim insanı Elaine Howard Ecklund, Oxford Üniversitesi tarafından araştırmalarını kitaplaştırmış ve 8 farklı ülkede yaptığı çalışmaya göre ki bu ülkeler 1) Fransa, 2) Honkong,3) Hindistan, 4) İtalya,5) Tayvan 6) Türkiye,7) İngiltere,8) Abd. Bu ülkelerde yer alan toplam 9422 bilim insanına inançları hakkında soru yöneltiyor ve aldığı cevaba göre bu 8 ülkenin dördündeki bilim insanlarının yüzde 50'den fazlası kendisini dindar olarak niteliyor. Dipnot: Tanrıya değil, dinlere inanıyorlar. Bu ülkeler: Hindistan, İtalya, Tayvan ve Türkiye. Honkong ve Tayvan da ise Toplumun %20 si kendini dindar olarak tanımlarken. Bilim insanların %39 u toplumdan daha fazla dindar olarak tanımlıyor. Hong Kong da yüzde 44 kendini dindar olarak tanımlarken, bilim insanları yüzde 54 kendini dindar olarak tanımlıyor. Özetleyecek olursak bilim insanlarını Ateist sanmak, okuma ve araştırma yapma yetisi olmayan insanların hipotezi olarak karşımıza çıkıyor.
Bilim insanlarının Ateist olduğunu sanan kişiler, bilim insanları gerçekten ne düşünüyor adlı kitabını okudular mı sizce?
Ne okuması. Nobel ödülü almış ateist sayısı oldukça düşüktür. Bu ispatlıdır. İsteyen arasın sonuca ulaşsın diyeceğim ama malum kişiler hem okumaz hem mukayese etmez papağan gibi birtakım argümanları tekrarlarlar. Birde bi mantık kurarlar ki. Kendilerini ayrış diyip bahsettikleri kişiler gibi bilim için çalışıyor. Boş zamanlarında atomu parçalıyor miş edasında gezerler. Hem cahiller hemde kibirliler
ecklund, cagdas dunyada giderek azalan dindarligi dengeleme unsuru olarak kiliselerin destekledigi bir akademisyendir genelde dini bilim sitelerinde namini duyarsin bilim camiasinda ise taniyan yoktur kendisinin amaci din ve bilimin bir arada yurudugunu gostermektir oysaki ozenle ve kasten sectigi bu dindar ulkelerdeki dindar ailelerden cikan bilim insanlari dahi, dini goruslerinin yalnizca aileden gorme bir kultur oldugunu ve cogunun pratikten yoksun oldugunu, ve bilimin kesin olusunu etkilemedigini dillendirmislerdir yani musluman oldugunu soyleyen bir bilim insani belki domuz yemez, ama yaradilisi reddebilir
Nobel ödüllü bilim adamlarının neden %85'i Dindar da yüzde 10.5 i Ateist? Yaradılışı inkâr edenler azınlıkta dostum. Nobel ödülü alan Bilim İnsanları listesine bak kendin yüzleş bu gerçekle
soz ettiginiz dagilim baruch a. shalev’in nobelin yuz yili adli veritabanindan alinan 654 bilim insanini kapsiyor ve yanlisiniz su noktada: bu insanlar hristiyanim demiyorlar, hristiyan bir toplumdan geliyorlar ornegin odulu veren isvec bir kralliktir ve resmi dini hristiyanliktir dolayisiyla hristiyan bir toplum kabul edilmektedir ki bu biliminsanlarinin yaklasik beste biri yahudidir ve yazarin kendi soylemine gore bunlarin cogu fosil bulgulari nedeniyle nobel odulu almistir kisaca yaradilisa inanan biri evrim kaniti fosillerle nobel odulu aliyor olamaz, kulturel din ayridir ayrica 1901-2000 yillarini kapsayan bu arastirmaya bakacak olursaniz tarihinin dunya savaslarindan da eski oldugunu gorursunuz yani son yirmi yili kapsayan bir arastirmada din baglantili biliminsanlarinin sayisi muhtemelen dibi gorecektir
@sprx77 sen evrimin Tanrı olmadığının delili diye sadece kendini kandırırsın. Darwin bile kendi kitabında Tanrıyı inkâr etmezken senin bunu dile getirmen gerçekten trajikomik.
@gizli George Ellis, görelilik ve kozmolojide dünya lideri olarak kabul edilen Güney Afrikalı bir teorik fizikçidir. Stephen Hawking ile birlikte yazdığı The Great Scale Structure of Space-Time (1973) adlı kitap, ilk olarak Einstein tarafından araştırılan genel görelilik teorisini inceledi. Einstein'ın denklemlerinin anizotropik çözümlerini sınıflandırmak için bir çalışmaya öncülük etti ve kozmolojide gözlemlenebilirlerin analizini resmileştirdi. Evrendeki Hassas Ayarı inceledikten sonra doğalcılığın Evrendeki "Hassas Ayarla" ilgili sorulara cevap veremediğini ve hem bilime hem mantığa aykırı olduğunu anlayınca dindar olmaya karar vermiş. Uluslararası Genel Görelilik ve Yerçekimi Derneği'nin başkanı olarak görev yapmış. Uluslararası Bilim ve Din Derneği'nin eski başkanıdır.
@turlar George Ellis, görelilik ve kozmolojide dünya lideri olarak kabul edilen Güney Afrikalı bir teorik fizikçidir. Stephen Hawking ile birlikte yazdığı The Great Scale Structure of Space-Time (1973) adlı kitap, ilk olarak Einstein tarafından araştırılan genel görelilik teorisini inceledi. Einstein'ın denklemlerinin anizotropik çözümlerini sınıflandırmak için bir çalışmaya öncülük etti ve kozmolojide gözlemlenebilirlerin analizini resmileştirdi. Evrendeki Hassas Ayarı inceledikten sonra doğalcılığın Evrendeki "Hassas Ayarla" ilgili sorulara cevap veremediğini ve hem bilime hem mantığa aykırı olduğunu anlayınca dindar olmaya karar vermiş. Uluslararası Genel Görelilik ve Yerçekimi Derneği'nin başkanı olarak görev yapmış. Uluslararası Bilim ve Din Derneği'nin eski başkanıdır.
Evrime inanan dedim zaten, hepsi demedim; evrime inananlar teori olarak görmüyor. İnanmışlar reis. Kanun olarak görüyorlar. Evrime inanan insanların arasında yapılan çalışmalar da var sanırım ancak tam araştırmadım
@turlar Hayır Evrime insanlardı. Tıp fakültelerinde bu konuya kitap olarak yer verilerdi. Evrim konusunda çok belirsizlikler var hâlâ. Bilim emin olmadan hiç bir teoriye Tıpta yer vermez. Şu an sadece genler üzerinde bir çalışma var. Mahmutları genleri kullanarak geri getirmeyi deneyecekler.
Ben evrime inanıyorum ya da inanmıyorum demedim. Evrim olsa bile çelişeceğini sanmıyorum çünkü bir çok kısmı muğlak. Adem ve Havva evrimleşmedi onlar Cennetten deme hakkımız her zaman olacak zaten. Çünkü dediğim gibi muğlak. Muğlak ki inanmışlar diyorum değil mi? Aslında varsayımları kesin kabul ediyorlar yani. Ben bu arada müslümanım
@turlar Varsayalım ki Evrim gerçek. Evrimi Kur'an' ayetlerine bakarak savunan biyolog ve fizikçiler de var. Yine değişen bir şey olmayacak Kur'an'ı inkâr edemeyecekler. Ben Evrime inanmayan tarafım. Çünkü bilimsel birtakım verilerle çelişiyor. www.yaratilis.org/.../
Evren kesinlikle ve hayvanlar bir süreçle yaratılmış olabilir. Bizler de bu dünyaya indirilmiş olabiliriz ve değişime uğramış olabiliriz sınırlı olarak. Adem ve Havva nın çocukları farklı insan türlerine ve ırklarına bölünmüş olabilir
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bilim insanlarının Ateist olduğunu sanan kişiler, bilim insanları gerçekten ne düşünüyor adlı kitabını okudular mı sizce?