Yeni eşim, 10 yaşındaki oğlumun yanına yerleştirmiyor. Ne yapmalıyım?

İlk eşimden bir oğlum var 10 yaşında , şu anda ikinci eşimle evliyim , normalde 7 yaşına kadar oğlum yanımdaydı , pandemi döneminde çok zor durumlara düşüp oğlumu maddi durumu daha iyi olduğu için babasının yanına gönderdim ( farklı bir şehirde) çok üzüntü çektim ama sağlığı ve rahatı için bu gerekliydi , tatiler de babası yanıma getirdi hata bu bayram da yanımdaydı ve onu göndermek çok zor oldu, babası evli değil ama çalışıyor , o iş deyken üst katta amcası kuzenleri var ilgileniyorlar ama o aşağıda daha çok hep yalnız ve bu gelişinde çok sıkıldığını farkettim.. Bizde şu ara İstanbul daki evi boşaltmak üzereyiz eşime o şehire yerleşelim hem oğlum yanımda olur hemde çok daha az kira öderiz dedim , ama asla yanaşmıyor , hatta ısrarcıysan boşanma davası açabilirsin diyor , İstanbul dan kıpırdamaya niyeti yok, benim evladımı sever gibi gözüküyor ama sanırım bu doğru değil , ne yapacağımı bilemiyorum , evladım orada garantide ama çok yalnız , bende çalışıyorum yanıma alsam İstanbul gibi bir yerde evde yalnız bırakamam , aile de yok ki destek olsunlar, bakıcı ya para zaten yetmez kısaca ya evliliğimi bitirip oğlumun yanına gideceğim ya da seneye okul kapanana kadar İstanbul da kalacağım... delirmek üzereyim lütfen yardım edin.

Yeni eşim, 10 yaşındaki oğlumun yanına yerleştirmiyor. Ne yapmalıyım?