İnsanlar ne düşünür. Sizce başarı ve para mı önemli evlilik mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir hikaye okumuştum. Bir kadın var. Zengin ve güzel. Zengin, yakışıklı ve paşa oğlu falan peşinde dolaşmış kızın. Tabi bizim kız hiçbirisine yüz vermemiş. Aradan yıllar geçmiş. O zengin erkeklerden biri köyü ziyaret etmiş. Tabi kızı görmüş. Ve kız evlenmiş. Evlendiği kişi de kaba saba biriymiş. Ve zengin falan değilmiş. Erkek merak etmiş. Eskiden o kadar kişi peşinde dolanırken, hiçbirine yüz vermeyen kız, neden şimdi böyle biriyle evlenmiş diye. Evlendiği erkek evden ayrıldıktan sonra kapıyı çalmış. Kız kapıyı açtıktan sonra erkeği tanımış. Erkek, 'eskiden senin peşinde dolanırdık. Hiçbirimizi kabul etmezdin. Neden böyle biriyle evlendin?' diye sormuş. Kız, 'ilerdeki bahçeye git. Bana en güzel çiçeği getir. Ama bahçede ilerlerken geri gidemezsin.' Erkek bahçeye gitmiş. Hep en güzel çiçeğe karar verirken biraz ilerde daha güzel çiçek görmüş. Çiçek almadan ilerlemiş bahçede. Geri dönemez tabii. Bahçenin sonuna kadar ilerlemiş. Sadece tek bir gül kalmış. Solmuş ve bitmiş halde bir gül. Mecburen o gülü götürmüş kıza. Bu hikayede anlatmak istediğim zengin ve güzel bir kız başarısızlığından değil hep en iyisini istediği için evlenmez. Çünkü çok okudum. 'Ben böyle olduğum için erkeğinde bu özelliklere sahip olmasını isterim' laflarını.
04 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisini beklemiyorum kendime denk bile olmayandan bile sadakat göremedim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşarı bence. Bu ulkede kadinin evlenmesi bence basa bela almak demek. Cunku kadini anlayan bir karsi taraf yok. Yani kadin bu ulkede ne kadar kariyer sahibi olursa olsun baktiklari sey yemek yapabiliyor mu, temizlik yapar mi evine bak ne kadar kirli calisan kadin cok var ama her seyi idare ediyorlar bari paran var evi temizletseydin, bu kadin cocuklara ne kadar anne olabilir ki, kariyerde bir yere kadar... gibi gibi bir suru şey söylenir hem kadinlar hem erkekler tarafindan. Bu ulkede kadin çalışsa da ev ve cocuk hâlâ kadinin uzerinedir mesela. Bu yuzden yorulan cok kadin goruyorum. Ya işi birakiyorlar ikisini bir surduremedikleri ve zerre eşlerinden destek gormedikleri icin ya durumu kabulleniyorlar ama kendilerini unutuyorlar. Ordan oraya kosturmaktan kendilerine ayiracak, kendileriyle basbasa kalacak vakitleri olmuyor. Yine bu bos vakti eş saglamasi gerekirken erkegin cogu zaman umrunda olmuyor. Ya da boşanmak bir secenek oluyor artik. Cevremde bu tarz kadinlar var. Hepsi bir yurumuyor diyerek isi birakma zorunda kalan da var, her seyi ben yapiyorum tum yuk benim üstümde destek görmüyorum o zaman neden evliyim diyerek boşanan da var. Bu ulkede hem evli hem calisan hem anne olmak zor. Erkegin her yuku azaliyor maddi yuku bile azaliyor kadin çalıştığı icin ama kadinin yükünü azaltan yok. Mutlu evlilik yapanlar arasinda da bir tek teyzemi goruyorum. O da erasmusa gitti zamaninda hollandaya. Sonra ara sira yine gitti. Ordan biriyle evlendi geldi. Gercekten hayati paylaşıyorlar. Adam sorumluluk almaktan kaçmıyor. Her seyi beraber yapıyorlar ikisi de çalışıyor birbirlerine saygilari cok ust duzeyde. Bu turk kadini, turk erkegi evliliginde olabilecek seyler degil. Erkeklerimiz sorumlulugu dahilinde görmüyor cogu şeyi. Calisan kadınlara bakin bu ulkedeki ya yine kendileri yapiyor her seyi ya da annesi kaynanasi destek oluyor. Erkek yine ortalikta yok. Tamam oyle yetismemis olabilir ama hep boyle mi gidecek bu durum mesela? Bu adamlar dusunmuyor mu eşim ordan oraya cok yoruluyor birkac isin ucundan da ben tutayim diye? Belki beceremem ama az faydam da olsa kendi de mutlu olur biraz yuku de azalir. Ya da ona biraz zaman taniyayim kendiyle vakit gecirsin. Bunu dusunen erkek az. Kadina dinlenmesi icin zaman olusturan erkekler bizim ulkede yok. Kafalarinda yapacak ben mi yapacagim durumu var. Bu ulkede ne kadar kariyer yaparsan yap kafadaki ev kadini, ev islerinin kadina ait oluşu, cocugun bakimi annededir kafasi gitmiyor. Bu da kadinlar icin ekstra yorgunluk demek. Ben dahil cevreme baktigimda evlenmekten korkuyoruz sirf bu yuzden. Aile kurmak istiyoruz her sey de yalniz kalma dusuncesi, cocuk, meslek, ev islerinin bu ulkede uzerimize yıkılması evliligi sadece basimiza bela ve yük almaktan baska seye yaramadığını dusunduruyor. bu sartlar, bu tabular, bu zihniyet altında evlenmek zor. Yani adam guzel yaprak sarmasi sarmiyorsa yaptigi kariyerin bir önemi yok diyor. Yani bu gibi seylerden ibaret olmak, zihniyetin boyle olmasi, kadını boyle seylere indirgemek hoş olmuyor. Sonra kariyer yapan kadinlar evlilikten kaçan kadinlara dönüşüyor ne kadar aile olmak isteselerde. Bu topa girmek, bu kadar sorumlulugu almak (daha dogrusu toplumun ve erkeklerin kadina yukledikleri sorumluluklar altina girmek) gercekten yurek istiyor. Adama bende para getiriyorum eve bende yoruluyorum ama diyorsun tınlamıyor. Sen kadinsin diyor, kafasinda bir kadin tanımı var ve disari cikamiyor bir turlu ordan ne kadar kariyer yaparsan yap.
73 Yorumla- +1 yıl
Alnindan öpüyorum ya üzerine söyleyecek bir şeyim yok. İkinci sınıf insan olmak isteyen buyursun evlensin.
- 11 ay
Üzerinden çok geçmiş konunun arkadaşım ancak bende dahil çevremde bu dedikleriniz konusunda destek veren çok erkek var. Ancak bugün artık tek mesele bu değil. Birçok konu var. Güven, sadakat, öncesinde karışık hayatlar vs vs çok fazla meselenin olasının yanında, Ben birkaç kişinin yüzüne söyledim. Ben kendime köle aramıyorum. iş vs yaparım. Birlikte vakit geçirmek daha önemli de dedim. Ancak başta mırın kırın edip birkaç ay sonra görüşsek mi diyende oldu. Ancak bizde artık dayı olduk. Yani ne biz halimizden memnunuz nede siz. Artık düzgün insanlar karşılaşamıyor. Şu dünyadan sağ salim günaha girmeden çıkıp gitsek yeter :)
Başarsızlıktır, düğüne, Nikaha, Yemeğe, Tatile gittiğinizde nasıl olacak. Ya da akranlarınız hep evlenmiş, siz kahveye içmeye gittiğinizde ortak şeyiniz ne olacak. Yalnızlık bir insanı hasta eder, yalnız uyumak bir yere kadar, adamın biri gelir gider o ayrı bir şey. İş sahibi ve zengin kadın bir erkekten 4 şey bekler diye düşünüyorum. Kendi alanına ( spor, arkadaş, iş) karışmaması, adamın güzel, parasının olması ve yatakta iyi olması. İş sahibi ve zengin bir kadının çevresinde erkek çok olur zaten. Önemli olan kendini teslim edecek bir adam olması, öylesine evlenilir ise bu kolay bir şey. Güzel değilseniz, bazı erkekler için tercih edilmeyeceksiniz. Bir diğer nokta, kadını bazı insanlar tehdit de edebilir, zenginsin ve iş sahibisin, bazı psikopat tipler olur. Korunma ihtiyacı hissedersin. En önemlisi yaslanacak bir omuz ister. bazı kızlar yok evlenme diyor, yok Türk toplumu her şeyi kadına yıkıyor. Genel olan şeyler, seni ilgilendirmez, sen kendi hayatına ve aşkına bakacaksın. Toplum artık senin evine karışmıyor, merak etme. Kim sana karışacak çocuğuna nasıl baktığınızı, kim karışacak ev yemeği ve temizliği nasıl yaptığınızı. Sorabilirler ancak karışamazlar, çünkü yalnızlığın olduğu yerde ortaklık biter. Çok yazdım kusura bakmayınız, mutluluklar dilerim.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarısızlık veya eksiklik değil. Maalesef toplumda süregelen bir tabu var. Evliliği bir başarı olarak görüyorlar. Ama böyle düşünenler yavaş yavaş azalıyor merak etme. Hayat senin hayatın. Kariyer yapmak istiyorsan kariyer yap, evlilik istiyorsan onu yap. Sadece senin doğrun önemli. Kimin ne dediğini düşünmene gerek yok. Zira aynı kafadayım. Bu yolda devam!
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
144Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence başarısızlıktır
10 Yorumla
+1 yılEvlilikte başarı gibi algılanmamalı... Birde onu mutlu bir şekilde sürdürebilmek var asıl başarı budur. Zaten sırf başarı olsun diyede evlenilmez, seversen evlenirsin sevdiğin güvendiğin adam veya kadınla evlenirsin. İyi iletişim kurduğun, güvendiğin birlikte güzel vakitler geçirebileceğin eşin varsa işte o zaman başarılısın beraber her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca bazen evlilik bir tercih meselesi de oluyor, yalnızken mutluysa bu onun tercihi ve başarısızlık değil ama insanoğlu sosyal bir varlık olduğu için yalnızlık bir yerden sonra mutsuz etmeye başlar insanı, işte bu yüzden mutsuzluklarını bazen maskelerler ve sanki gerçekten yalnız mutluymuş gibi davranıp ben yalnız mutluyum derler. Yalnızlık yerine göre iyidir fakat ben kimsenin gerçekten yalnız mutlu olabileceğini şahsen düşünmüyorum. Çünkü insan sevdikleriyle var oluyor...
10 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Evlilik bir marifet olarak görülmemeli önemli olan doğru insanı bulmak ondan önce doğru olmak gerekir hepimiz insanız severek güzelleşir sevilerek ise güç buluruz, ama sırf evlenmek için evliliği göze almak büyük bir risk ve son derece yanlıştır insan kendini geliştirmeye devamlı gayret etmeli henüz hayatın baharında kendi için ekstra ona fayda sağlayacak girişimlerde bulunmalı, şu bir gerçek ki iyi insanı yaradan karşınıza çıkaracak her birimiz için geçerli bu bundan dolayı üzülmeyin stres yapmayın üstelik karamsarlığa da kapılmayın dik durarak sabrınızı koruyarak yaşamaya devam edin, sizden daha değerli daha kıymetli kimsenin olmadığını bilin insanların görüşlerine göre hayatımızı şekillendirmek iyi değil kendinize sımsıkı sarılın, en çok sizin size ihtiyacınız olacak unutmayın hakkınız da hayırlısı olsun kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.10 Yorumla
+1 yılÜlkemizde maalesef hala eski kafalı zihniyet egemen. Türk toplumunda kadına bakış açısı hala çok dar. Kadının okumasının, iş güç sahibi olmasının bizim toplumumuzda bir önemi yok hatta kadının okumuş ve iş güç sahibi olması istenmez. Kadının tek varoluş amacı kocasına cariyelik etmek, çocuğunu doğurmak ve bakmak, yemeğini yapmak ve evini toparlamak. Kadının seçim yapma hakkı yoktur, yani kadın evlenmeme tercihinde bulunamaz çünkü bahsettiğim bu zihniyete göre kadın eğer evlenmezse varoluş amacı olan cariyelik hizmetini yerine getirmemiş ve toplum tarafından başarısız sayılır ama erkekler evlenmeyince bunun bir önemi yok, bu erkeğin normal bir tercihi olarak görülüyor.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik bir tercihdir, bunu başarı ya da başarısızlık olarak görmem. Evlilik şartları ve kriterleri kişiseldir, kimi aşık olmadan evlenmem der kimi kendi statüsünde birini bekler.. kriterlerine uygun biri ile tanışamadıgı için evlenmemiş olabilir ya da sadece evlilik denilen şeyden hoşlanmadığı için bekar kalmayı tercih etmiş olabilir , e biraz da kısmet tabi
31 Yorumla- +1 yıl
Sen erkeklere düşman değil miydin ya
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerde maddi gelir kendilerini başarılı olmak konusunda değerlendirdikleri skalaların en önemlilerinden biri olduğu için sağlam para kazanan bir kadın kendilerini yetersiz hissetmelerine sebep olur ve bu da çoğu varlıklı iş kadının niye yalnız olduğunu açıklıyor.
Çevremden konuşuyorum uzağa sallamıyorum bu arada.10 Yorumla Bu dünyada en önemli şey paradır. Paran yoksa hiçsin. Gelelim zengin kadının bekar kalmasına. Kimse başarısız falan demez. Fakir kadın evlenememişse
_Evde kalmış, kimse beğenmemiş, istememiş denir. Zengin kadın evlenememişse (bakımlı ve güzelse)
_Aman zengin zaten elin adamının kahrınımı çekecek, istese evlenir güzel bakımlı derler!
Zengin erkeklerin çapkınlıklarına (pleyboy, çapkın)
Fakir erkeklerin çapkınlarına (zampara)
📍Para insanların kötü düşüncelerini
törpülüyor.(Varsa pulun 💵 olurlar kulun, yoksa pulun 💵 dardır yolun) atasözü boşa söylenmemiş.10 Yorumlabir insan ilk önce kendı ayaklarının uzerınde durabılmeli bence. para kazanabilmeli karnını doyurabılmeli evini temizleyebilmeli.. tabi evlenmekte güzel ama doğru insanla olursa. şu an çevremde bakıyorum çoğu kişi evlenmek için evleniyor bence. evlenmemekte başarısızlık değil ille onune anlaşabileceğin biri çıkacak dıye bır sey yok ya da sen hayatını ille biriyle birleştirmek zorunda da değilsin. sadece birlikteliklerin emek istediklerini düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılÖylelerine kimse evde kaldı demez merak etme.😂 Etraflarında bir sürü zengin talip vardır zaten. Ama belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak için büyük bir servet harcamak zorunda kalabilirsin. Üşenme yap bir velet. Mirası kime bırakacaksın yoksa?🤣
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Bu başlıktakilerden biriyim. Başarısızlık olarak görmüyorum. Doğru insan olduğuna , şu anki halimden daha mutlu olacağıma inanmadığım birisiyle de evlenmem. İnsabların tek başına da mutlu olabileceği neden kabul görmüyor anlamıyorum. Zoraki yapılan evlilikler, evli ama mutsız bireyler daha mı başarılı yani? Geçelim bunları…
10 Yorumla
+1 yılSenin kişisel görüşüne göre değişir o. Liseyi okumamış 18 yaşında evlenmiş 25 yaşında 3 çocuğu olan kadına sorsak kendini başarılı görür onun zihniyeti öyle. Bana göre kariyer bir tık daha önde eğer kariyer yolunda seven bir adam bulursan yol üzeri evlenirsin başarı merdivenlerini tırmanmaya devam edersin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBaşarısızlık değil tabii ki. Hiç bir erkek tercih etmez bunu. 👍 sebebini de yazayım hemen tabii ki. 1 .) Benim param, senin paranı döver😂 2.) Hayatım ben Dubai ye gidiyorum iş için 15 gün yokum , oradan da Amerika ya geçicem. 😂😂. 3.) Aşkım bak Ahmet bu , holding ' i var. Hadi yemeğimizi yiyelim hep beraber içkimizi içelim..😂😂
00 Yorumla
+1 yılBasari mi degilmi bilmem.
Bence gercek mutluluk ve huzur basaridir.
Diyelim ki cocuk istiyorsun, ve saglikli bir sekilde, buyutmek istiyorsun. Bunun evlilik yapman gerek.
Unutma 35 yasdan sonra dogum yapmam zorlaniyor. Ondan sonra cocuk olmayinca insan uzulur. Bunu bence istemezsin, onun icin evlenmeye bir aday bulmaya bak.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Başarısızlık yapmak istediğin bir şeyi başramama durumudur, tabi şartlar uygunsa, hesapta olmayan ya da elinde olmayan durumlar yoksa, mesela hastalık, ekonomik kriz vs.. gibi.
Bütün şartlar uygun olduğu halde istediğin şeyi yapamıyorsan başarısızsındır.
Örnekte verdiğin zengin ve başarılı kadın eğer evlenmek isteyip evlenemiyorsa başarısız denilebilir belki.
Ama eğer evlenmeyi tercih etmiyorsa başarısız falan değildir, sadece evliliği tercih etmemiştir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarı ve para seni maddi olarak mutlu etmek için, evlilik manevi mutluluk eğer iyi birisiyle olursa. Ikiside nasip işleri yani nasibinde başarili olup para kazanmak yoksa zaten olmazdı ama sana bu nasip olmuş, evlenmekde henüz nasip değil demek ki yani olsaydı şimdiye olurdu belki ilerde nasip olur belkide hiç olmaz belli olmaz o yüzden bunun başarısı olmaz.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBaşarı, kazanç zaten her şeyi senin önüne kadar getirir. Kendine vermiş olduğun değer de değerli insanları çeker hayatına..
Evlenmemesini ben evlenmek istemiyor diye anlıyorum. Dolayısıyla burada bir başarısızlık söz konusu değil.
00 Yorumla O nereden çıktı ya. Kim uyduruyor böyle saçma sapan genelleme ve cahilce görüşleri. Bu bir başarı ölçütü değil. Kendinle mutlumusun, hedeflerine ulaşabiliyor veya çabalıyor musun. O halde başarılısın. Gerek yok öyle evlilik mevlilik gibi saçma sapıkça şeylere. Seviyorsan ayrı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHangi organize sanayi de kaç fabrikası var bu kadının, ya da hangi şehirlerde kaç bankası var, zengin denilince aklıma gelen zenginlikler bunlar benim, anlat da biz de öğrenelim şu zenginliği, şöyle biraz gerçek zenginlik hakkında konuşalım, ev araba zenginliği muhabbeti var her yerde, bana bu ucube sözde zenginlik çok sıkıcı geliyor.
00 Yorumla Tercih sebebidir. Dünyada evlenen kişi sadece siz değilsiniz, her yaştan herkes evleniyor. Bir aile kurmak, anne/ baba olmak başarı değildir. Hayattaki en normal şeydir. Toplumun baskıladığı evliliği gözünüzde bu kadar büyütmeyin, başarıyı da bu kadar küçümsemeyin yani.
00 YorumlaBaşarı ile evlilik farklı kulvarlar. Yani sadece iş güç sahibi ya da zengin olan değil, fakir olan da evlenip evlenmeyeceğine karar verme hakkına sahip. Başarısızlıkla ilgisi yok önemli olan mutlu olacağımız hayatı seçmek ve mutlu olmak. Evlenmediğimiz için kimse notumuzu kırmıyor ya da evlendiğimiz için yıldızlı pekiyi almıyoruz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarı arttıkça karşyer arttıkça para çoğalır. Kadınlar için ne kadar kariyerli olurlarsa, ulaşılmaları o kadar zor oluyor. En zirvedeki kadını en mutlu edecek alt kategoride ki erkek adım atamayan korkuyor. Üst kademe erkek kadınla bi yol çıkıyor ve kadın mutsuz oluyor. Evlenemiyorsa, önce etrafına bi bakmalı. Evlenmiyorsa, evlenmeli ondan sonra kariyerine devam etmeli
00 Yorumla Ye iç gez hayatını yaşa sev sevil mutlu et mutlu ol paylaş sevgini paranı aşık ol ama bağlanma ve evlenme evlilik öldürür insanı hem maddi hem manevi. Bu benim yorumum herkes için geçerli olmayabilir
317 Yorumla- +1 yıl
Çoookkk haklısın
- +1 yıl
Canı isteyince versin ozmn sen öylemi yapiyon
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 sen ve senin gibi zihniyetlerin namus kavramı hep bacak arasında kaldığı sürece ilerlemek, gelişmek mümkün değil. Sana ne istediğini yapar. Sever, aşık olur, dekolte giyer, yer, içer, gezer tozar, sevişir sana neeeeeee !
- +1 yıl
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 öte dur birader
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 sendeki bu zihniyet olduğu sürece fazla gelişemezsin.. yorma beynini boş ver..
- +1 yıl
Tm canım sen çeşit çeşit insanlara ver
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 😂😂😂😂
- +1 yıl
@rustempasa. boş yapma
- +1 yıl
Hadi kolay gelsin
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 terbiyesizlik yapma adam ol
- +1 yıl
Sendenni öğrenecem olum
- +1 yıl
@mutsuztavsan31 burada namus bekçiliği yapacağına git hayvanlara zarar veren, kadına el kaldıran, öldüren, tecavüz eden, cocukların yasam hakkını elinden alan canilere sesini çıkart. Anca klavye başına geçip 'sen ona buna veriyorsundur' diye haddini aşıp konuşmayı bilirsiniz. Hadi be ordan
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılPara insanın ihtiyaçlarını karşıladığı bir araçtır topla topla üst üste bir işe yaramıyorsa tabiki bir eksikliktir. Birini bulamamak diye birseyi kabul etmiyorum. Genelde evlenmeyen kişiler çok kusur ve ayrıntı arıyor ne gerek var bu kadar aşırı detaya. fbi 'a eleman alınacak sanki. benimde kariyerim var hayatımı tek başıma yaşamakta istemedim hiç
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpara her zaman yonetilebilir ama sagligini ve aileni yonetemiyorsan kimsen yoksa hersey bos. esim 27 yasinda vefat etti bnde 28 yasinda tek kaldim. Şu an mesela yaptirdigim bag evindeyim. bahcem havuzum golum meyve agaclarim varda esim yok. hic birininde tadi yok. milyonlarim olsa Şu an yemin ederim duzgun bir ese degismezdim :( duygusallastim mk :(
00 YorumlaNasıl bir düşünce bu zengin ve paralı kadın evlenip çocuk sahibi olmak isteyemez mi her şey para mı benim iki çocuğum var iki çocuğumu dünyalara değişmem dünya kadar Zengin olsam çocuğum olmadıktan sonra o zenginlik boş
00 YorumlaHerkesin başarı kriteri farklıdır. Öncelikleri de. Evlenmek istiyor musun? Senin için önemli mi? Buna sen karar vereceksin. İşle çok da alakası yok. İşteki başarının verdiği haz başka evlilik başka...
00 YorumlaPara bir yere kadar hatun
Belli bir yaştan sonra aile ve çocuk...
Çok daha değerli oluyor
Kendini kandırmasın kimse.
Ailen yoksa koca bir hiçsin
Ailen varsa çok şeysin...
00 Yorumla
+1 yılÇoğu insan tarafından öyle algılanabilir ama kişinin yalnızlıkla bir sorunu yoksa bir başarısızlık değildir. Zaten duygusal ilişkilere bir işmiş gibi başarılı veya başarısız gibi anlamlar yüklemenin bir anlamı yok.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik günümüzde kadınlar için ekonomik, erkekler için konfor ihtiyaçlarını karşılamak olmuş. Kendi ayakları üzerinde duran basarili bir kadınin kimseye ihtiyacı olmadığı için evlenmeyi düşünmemesi gayet doğal geliyor bana.
07 Yorumla- +1 yıl
Parasını kazanan belli bir mesleği olan erkeğin evlenmeye ihtiyacı var mı peki?
- +1 yıl
Yok tabiki onlarda ne diye evleniyorlar zaten anlamıyorum ki 😁 çocuk istediği, örf adetlere bağlılık, toplumun bakış açısı vs vardır bir sebebi kör kütük aşık değilse eğer
- +1 yıl
Zaten evlenenlerinki çogu para evliliği çıkar evliliği.
- +1 yıl
Evet; kirayı bölüşme, kolay ulaşabileceğin güvenli seks partneri, ilerde yalnız kalmamak için çocuklarının olması, ailenin olması vs özellikle de ileride evi boş göreceksin, yalnız hissedeceksin diye o kadar dolduruşa getiriyorlar ki insanı
- +1 yıl
Kadınlar para için evleniyor.
- +1 yıl
Daha çok toplum baskısı, çocuk isteği için bence. Özellikle de kadınlarda çocuk istediği çok yaygın. Cinsel ihtiyaç için olanı da olabir malum toplumda nikahsız ilişkiye bakış açısı malum
- +1 yıl
Paragöz hemcinsin çok.
+1 yılKoca sahibi olmak başarımı a. mk o zaman 135 nesildir bunu yapan kadınlarımıza alkış çok matah bsey
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYani evliliği önemsememiş ya da istediği gibi biri karşısına çıkmamış olabilir Böyle bu durum başarısızlık degildir ki? Evli olmayan çok insan var Bende bunlardan biriyim ama hiç başarısızlıktır bu diye düşünmedim
10 Yorumla Hepsi lazım hepsi... hicbir seyi hayatından eksik tutma. Her şeyin lezzeti ayrı
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı. Evlenmek başarı veya başarısızlık değildir. sadece tercihtir. o kadar iyi insan var evleniyor ama yürütemiyor. bu onları başarılı veya başarısız yapmaz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayat evlenip çoğalmaktan ibaret değil. Hepimizin başarılı olamadığı alanlar var. Keşke o zengin insanın yerinde olsam. Onun yerinde olmak isteyip maddi sorun yaşamayan bireyler oldukça fazladır.
00 Yorumla Kariyer yapmış bir kadın da başarılıdır, evlenmeye karar verip dünyaya çocuk getiren bir kadında..
önemli olan ne derece başarılı oldukları, işlerini ne kadar düzgün yerine getirebildikleri.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Evlenmek istedigi halde evlenmiyorsa karsisindakinin ekonomisini begenmiyodur. Ya da kendine layik gormuyodur. Ama isteyip de birini bulamiyosa o da absarisizliktir.
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ne düşündüğü önemli değil başarısızlık değil bence kariyerine daha çok a önem vermesi bu kadını başarısız yapmaz aksine daha planlı ve başarılı yapar bence kendi ayaklarının üstünde durmak isteyen her kadın oldukça başarılı ve güçlüdür bu kadınlara başarısız demek kimsenin haddine olmamali
00 Yorumla
+1 yılBir kadın iş sahibi ise hele birde bu zamanın kızı olup zengin ise o kız hiç bir erkekle geçinmez. Erkeğin buyruğu altına girmez. Eninde sonunda boşanır.
00 Yorumla
+1 yılBence evlenememek bir başarısızlıktır. Yani sadece kadınlar için geçerli değil bu erkekler için de geçerli. Çünkü hayatın zorunluluklarından biri olduğunu düşünüyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
İsteyen evlenir isteyen evlenmez böyle bir zorunluluk yok
- +1 yıl
@_MelisYıldız_ bu benim düşüncem.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır niye başarısız olsun bence kendi ayakları üzerinde duran güçlü ve başarılı bir kadındır. Sırf toplumun çenesini kapamak için evlenen kadın başarısız ve güçsüzdür
00 Yorumla
+1 yılKadınların sorunuda bu kapasitesizlikten midir nedir iş ya da aşk arası seçim yapıyorlar. Erkeklerde öyle bir sorun yok en iyi karıyeride en iyi evliliğe yürütebiliyoruz. 😎
00 Yorumlaaslaaa değil
para ve başarı daha önemli
bir kadının evlenmesi başarısızlık olmaz
asıl çok güzel bir şey kendi ayakları üstünde duruyor ve bu çok güzel ve gurur verici00 Yorumla
+1 yılEvlenmek basari olmadigi gibi , evlenmeyi tercih etmemek de basarisizlik sayilamaz. Para kazanmak, kariyer yapmak daha kolay , hayirli ve huzurlu bir evlilik bu cagin en zor olayu bana gore.
00 YorumlaBaşarıdır.
Bizim erkeklerin %99 'u çekilmez.
30 YorumlaTabiki başarı ve para daha önemli artık evlenmenin yaşı kalmadı. İstersem 40 dan sonra evlenirim. İstersem hiç evlenmem. Param ve kariyerim olsun da
10 Yorumla
+1 yılİş sahibi ve zengin olmayan insanlar evlenebiliyorsa ve bu başarı sayılmıyorsa bunda başarısızlık diyemeyiz.
10 YorumlaKulağını tıka sen ne zaman evlenmek istersen o zaman evlenirsin
Elalem ne der kadar saçma bir baskı yok10 YorumlaSana gore ne onemliyse odur onemli olan , ama para bence okadar da buyuk bir anlam taşımamalı hiç kimse icin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılSenin evlilik beklentin var ise senin acindan basarisizlik olur. Ama evlenmek gibi bir istegin yok ise şayet gayette normal bir durum
10 Yorumla O basarili ve Zengin kisinin kendine uygunbirisini bulmasi kolay olmaz zaten.
bunu herkes akil edebilir heralde
10 YorumlaBaşarı ve para kazanılıyor ama evlilik , mutlu bir aile hayatı he rzaman olmuyor. Aşk ve aile para ile satınalınmıypr
12 Yorumla- +1 yıl
Yani?
- +1 yıl
Asıl parayı herkes kazanamaz kaç tane memur öğretmen var hayatları boyunca çalışıyorlar ama az bir maaş. Oysa iş insanı bedenini bile yormuyor nasip işte
Aile & Toplum konusunda 408 cevap paylaştı. Aksine cok mantiklica. Patorn kadin 45 yaslarinda. Multimilyoner zengin ve cok guzel bir kadin. Evlenmemiste. Dusununce cok mantikli geliyor bana evlenmemesi...
00 Yorumlaİkisi de önemli ama başarısızlık mı nasipsizlik mi ya da tam olarak istememek mi bilinmez
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılBaşarısızlık değil de eksiklik bence. O duyguyu tatmamış olmak annelik tatmamak filan demek ki tercih etmiyor kendi tercihi herkes ANNE olamaz Zaten
00 Yorumla Para olunca çoğu şey oluyo. Erkek için para güç demek her gün başka başka aşkların olur ve onlar seni bulur ama kız tarafı için bişey diyemicem
00 Yorumla
+1 yılHayır. Belki ilişki istemedi veya istediği gibi birisini bulamadı. Hiç bir zaman için geç değildir.
00 YorumlaZengin olmasada evlenemeyen milletin gözünde hiç
Milyonların olsa da olmasa da kapasite aynı
Gelmiş gelecek gidecek...00 Yorumla
+1 yılSen zaten başarmışsın boş ver. Bir kadının bir erkeğe muhtac olmaması rahatsız ediyor herhalde bazi kezbanları.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yıltam tersine başarıdır
sakın evlenip de başını ağrıtma sevgilin olur takıldığın kişiler olur geç bunları
huzurunu kaçırmaya değmez
00 Yorumla
+1 yılEvlenmemek "başarısızlık" değildir, evlilik 2 kişinin anlaşabilmesi sevgi dilinden konuşabilmek demektir
00 Yorumla- Devamını Gör (186)
Devamını Gör(231)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem