Yani böyle yapacaksanız kesmeyin anladın mı. kadın bir poşet getirdi ben de aa teşekkürler falan diyerek aldım mutfağa bi geldim etinden neredeyse sıyrılmış kemik dolu poşet. 1 kilo eti kalmamış kadın çöpe indirmemek için bana mı verdi ne yaptı anlamadım. sinirimden ağlamak kapısına gidip fırlatmak istiyorum şu an!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ya gerçekten böyle yapan insanlara bende sinir oluyorum, arkaş kurbanı zaten fakir fukaraya dağıtmak için kesiyorsunuz. Etini kemikten ayırıp difrizlicenize biraz et verin insana hayvan değil insan bu ne yapsın kemiği gerçekten büyük terbiyesizlik yapmış, boş ver bir şey deme yinede. Haşla kemikleri düdüklüde suyunu al dondurucuya at çorbalara koyarsın kemiğinde köpekler varsa mahallede onlara ver. Böyle yapanların Allah kurbanını kabul etmesin...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılYapacak bir şey yok. Yanlış anlama ama et alacak durumun yoksa şükret madem. Kimse kimseyi akrabası, yakını değilse full et verecek kadar sevmiyor şu devirde. Ve her şey et demek değil. Onun suyuyla gayet çorba, yemek falan da yaparsın. Hayvanlar ne yapsın?
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Çok ayıp ya getirmese daha iyi bir de sinir bozuyorlar! Götür kardeşim, açtım da pişirilecek bir öğün eti yok, kemik çöpünü mü getirdin aşk olsun sizde kalsın de dön evine. Öyle komşu olmaz.
00 Yorumla
+1 yılbelki karıştırmıştır ya, bizimde başımıza geldi eti verelim derken kemikleri vermiştik hemen koşup özür dilemiştim. Yok eğer karakterleri bozuksa bir şey diyemem tabi
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
103
Cevap
125Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Moralini bozacak bir şey yok aslında yani o tamamen onun ayıbı yaptığı şey gerçekten ayıp bazı insanlar bu kurbanı için yanlış anlıyor sanırım keselim dolaba koyalım bir sene yiyelim diye düşünülüyor ama öyle değil yani sadece bir pişirmek için ayıracaksın gerisini dağıtacaksın yani her sene büyükbaş kesiyorduk bu sene küçükbaş kesiyoruz ve inan ki nasıl az et koyacağım nasıl dağıtacağım yani onu düşünüyorum normalde 3 kilo tartarım herkese eşit bir şekilde 3 kilo et ve elimden geldiği kadar da kemik koymamaya çalışırım bu sene nasıl yapacağım daha mı az kişiye verirsem yine aynı şekilde veririm diye düşünüyorum bakalım hayırlısınız
20 Yorumla
+1 yılNe yap biliyor musun
Güzel bir kek yap ve kocaman bir tabağın içine incecik bir dilim koy
Komsuna git ve kurbanınız karşılığında diye belirterek ona ver
Not tabak hatta borcam gibi büyük bişey içine arkası gözükecek asar ince oldun kek. Mesaj emin ol kalıcı olacaktır
00 YorumlaHiç üzülmeyin bizimde aynısı başımıza geldi. Akrabamız dayımın eşi bayramda bir poşet et getirdi sevindik canımız et çekti bir açtık ki ne görelim hepsi kemik.. hatta öyle ki bir parça et bile çıkmadı düşünün.. gidip marketten kıyma aldık.. böylelerini Allah'a havale ediyorum.
10 YorumlaAhh olur mu öyle şey hiçde sinirlenmedim, inan kısmetinize kemik de gelse bununiyi niyetle tüketirseniz size katacağı çok şey vardır. Siz şimdi bundançok güzel bir haşlama yapabilirsiniz bence afiuetle de yersiniz ama sizenyapılanında unutmazsınız. Sonuöta şöyle de düşünmek lazım. Bu devirde artık komşu kurban kesse de bri pay bile vermeyebiliyor.
00 Yorumla
+1 yılYa onlar sanıyor ki biz Allah için kestik dağıttik bu yanlış bir şey Kendi yemediğin bir şeyi neden başkasına ikram ediyorsun küstah kadın ablacım bu durum karşısında ne kadar çok mahcup olduğunu hissediyorum ama bırak o yaptığın dan ustan sin güya iylik yapmış öyle iyiliğin anasını avradını s...
00 Yorumla
+1 yılÖnçelık düğrü olmadığını yaptıyını dşünıyörüm ve insan 1 iş yaparken önçe candısı I sonra başkaydı dşünması daha mantıklı bançe
Yanlış anlama onların gözünde kıymetin da yükseklarda olmadıyı içında yapmış ölabılırlar o yuzdan bıdakı sanaye de güzel da kaliteli da höş insan ölürsan ılekı nasıbana göre verirler şimdilik geçmiş olsün olsün Har şey TERBYELI OLSÜN KLEOPATRA bıdakı sanaye bol şanslar Bol mütlü olsün işin olsün ıyı ve sağlıklı GünLar dileriz Yanlış anlama hayat öyle 😉 DOST gibi dost öyle olür Senı bılan bilir BILmeyan Candısı gıbı bılır🔥🔥🔥😎🔥🔥🔥Bol şanslar05 Yorumla- +1 yıl
sen 22 yaşındaysen beni yol ortasında sksinler
- +1 yıl
Bu yazıda bişey var korktum 😂😂
- +1 yıl
@Sumeyye_35 çömzcnvmvadda
- +1 yıl
Aptal bu çocuk kızmasın ama🤣
- +1 yıl
Istek atsana bısey dıcem
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok ayıp çok. Boyle durumlarda gidip eline tutusturmak gerekiyor bence sonucta sen vermek zorundasin bu vacip eti kendine sakla diye emretmedi Allah. Gidip bence eline verip tesekkur ederim ama biz de kemik var baskasina verirsiniz de. Nasil mors olur varya. Aslinda intikam değil bunu baskasina yapmasin yaptigi aybı farketsin için
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKurban etini 3 parça ile 7 parça arası etin çokluğuna azlığına göre duruma olmayanlara dagitirsin. Gerisini gönül rahatligiyla dolabına koyabilirsin. Soruyu soranin sorusu doğruysa egerki sadeece kemik köpeklere verilir ve insanlarin beynini yakmayın. Ya adam gibi et koy poşete bı kilo iki kilo neyse yanına ilave olarak kemik koy bukadar basit. Kestigin hayvandan 3 kişiye birer kilodan 3 kilo et dagitirsin bunuda becer bı zahmet.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVallaha ya hiç kesmeseler daha iyi aynısını bizede getirmişler sanki bi hayvana veriyorlar dağıtmak paylaşmak için değilde 1 yıllık et ihtiyaçlarını gidermek için dolaba koyuyorlar sözde allah için kesiyorlar sana verdiklerinide pişir onları evine davet edip önlerine koy yesinler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBanada birisi öyle bişey getirdi kaburga kemiginden ama bilemedim bu iyi bisey mi kotu bisey mi? Pirzola mı oluyor simdi kaburga kemigi? Diger komsumsa baya et getirdi Allah razı olsun hemde o kemigin 2 katı ağırlıkta. Kesip paylaşacaksanız adı olsun diye degil sevap olsun diye paylaşın
00 Yorumla
+1 yılYaptıkları çok günah bir bilseler... Kurban eti ilk olarak zaten ihtiyacı olanlara verilir. En azından bir ailenin her ferdinin o etten yapılan yemeklerle karnı doymalı. Diyecek söz bulamıyorum o ne vicdansızlık öyle.😥
10 Yorumla
+1 yılKötü olmuş ne diyim hiç hoş değil, Allah’a şükür evimizde ne pişiriyorsak öyle verdik güzelce pay ederek.. Allah herkesin kalbine göre kabul etsin🙏İyi bayramlar üzülme canım
20 YorumlaKurbanın asıl amacı alamayanlara, Durumu olmayanlara dağıtmak komşuluk bağını güçlendirmek ve durumu olmayanların bir süre de olsa et yemelerini sağlamaktır. Komşunuz ibadet yapmamış öylesine hayvan kesmiş
00 YorumlaKendince bir şey yaptığını sanıyor. Diğer hisseleri dağıtıp kemikler ziyan olmasın da demiş olabilir. Ya kapısına geri koy ya da kaynatıp suyunu çıkartın sonra küçük kaplarda dondurun çorbalar için iyi oluyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ne olursa olsun kemik verilmez bence ziyanı mi olur kemiğin utanır insan verirken
Bizde de yağ getirmiş et niyetine babam da tekrar poşete koydu geri verecek et veriosan ver vermiyorsa da dalga geçer gbi sadece et yığını vermek nedr yani🙄 bayramda bı hayır isleyecekler onu da beceremiolar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bir şey denmez de, moral mozukluğu ne demek.
Bir şeyi unutmayın kişi kendine yakışanı yapar, onada öyle yapmış lar oda aynını yapiyor.
Kötü düşünme Allah hayrını kabul etsin de geç.10 Yorumla
+1 yılPozitif düşünelim kemikleri kaynat patates havuç haşla afiyetli iç art niyetli yaptıysa Allah’a havale etmelisin onun ne kurbanı nede namaza kurtarır.
Hayırlı bayramlar10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılOlması gereken etin en güzel yerini dagıtması ama şimdi kiler sadece et yemek için biri sordunda kurban kestik demek için kesiyor artık bu bayramında Bi anlamı kalmadı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılOnları sıyır güzelce sokakta olan hayvanlara ver. Boş ver bi' şey deme bayram bayram günaha girme.
Mutlu bayramlar dilerim 🤗20 Yorumla Evet gerçek ise dediğin...
Çok üzücü
Cidden çok üzücü
Kalbin çok kırılmış belli ki
Ah bu insanların tuhaf halleri
Gel de Allah kabul etsin de şimdi...
00 Yorumla
+1 yılEger yanlışlık olduysa biraz bekle ama bilerek yaptıysa kurban kesmeyi suistimal etmiş olur ve işin din kısmında sevapa girmiş olmaz tavrını belli et ya da konusu açılırsa benim Bi arkadaşım vardı bize böyle böyle yapmıştı de o zaman biraz karakterliyse anlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKurban bayramını dolaba et doldurmak olarak algilayan bir zihniyet var maalesef. Kendi yemeyecegin seyi baskasina da goturmeyeceksin yazık Kurban ne için kesiliyor ki zaten
00 Yorumla
+1 yılHer sene aynı rezillikler, o kadar eleştiri halen akıllanmıyor doblolu mangalcılar, sözde iyilik yapıyorlar moral bozmaktan gurur kırmaktan başka bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılTamam o onun ayıbı da sende şükretmelisin o kemikleri değerlendireblrsn he istemiyrsan da kaynat pişir sokaktaki canlara ver bari.. herkesin nasibi baska
02 Yorumla- +1 yıl
Niye şükretsin kemik verdi diye aw
- +1 yıl
Şükür her şeye edilebilir nasıl baktığına bağlı bu hayatta
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ülkemide bu çok yaygın... Biz kimseden kurban eti kabul etmiyoruz... Çünkü herkes aynısını yapıyor... Eti kendine stoklayıp komşuya kemik ve sıyrık dağıtıyor.
00 Yorumla
+1 yılHahahahaha çok trajikomik bir durum : ) komşunun evinin önüne bir kaba kemikleri dök kedi köpek yesin tabi apartman değilse istersen geri vermeyedebilirsin sana kalmış
00 Yorumlaİşte sonra adına yardım diyorlar. Kapımdaki köpek böyle varlıklardan daha değerli işte. 😃
30 YorumlaBoş verin. Kendi yaptığının hayrını kendi görsün. Yenmeyecek gibiyse haşlayıp köpeklere kedilere verin. Sevaptır bu havalarda yemeğe suya muhtaçlar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Çok üzülüyorum bunları duyduğumda. Yemediğini nasıl paylaşır bir insan. Kurban kesmenin amacını bilmemek işte, yazık günah.
10 Yorumla
+1 yılBöyle olacaksa kurban hiç kesilmesin zaten… atma hayvanlara ver en azından ama bu konuda senin haklı olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 738 cevap paylaştı.
+1 yılBana da but getirdiler bayramlaştık sonra dediki bizim dolapta yer kalmadı sizin dolaba koyar mısın? 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Komşunuz adına ben utandım.
Aynısı başıma geldi 1 adet kemik yollamış ve etini sıyırmıştı götürdüm ben kurban yemiyorum diyip geri vermiştim
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha çok iyi yapmışsın reis eline sağlık
+1 yılBizde, köpek yok de, herhalde karıştırdınız, de, iade et
20 YorumlaKurban Bayramını deep freeden et stoklama zamanı sanıyorlar herhalde. Yazık valla çok yazık böyle insanlara
10 Yorumla
+1 yılGidip kapısına bağla. Yaptığı ne kadar büyük terbiyesizlik.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. boş ver yapma, illa bir şey yapacaksan poşeti değiştir, sen de onlara bu da bizim size ikramımiz de.. sünnettir.. 😉
00 Yorumla
+1 yılbir kac kedi bul onlara pidi pisi de kadinin kapisinin esigine kemikleri at kediler gelecektir sonrada zile bas git 😁😁😁😁
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm. Belli ki durumun yok ve sevinmiştin. Sevaptan çok günah işliyorlar bence. Geçmiş olsun. Umarım başkaları daha insan çıkar.
00 Yorumla
+1 yılKızım hayvanlarda beslenemez oldu artık bi deri bi kemik kalmışlar bi dahaki bayramda anca etlenirler 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSabah bizim de komşu bi poşet kemikli et verdi. Açtım baktım şaştım kaldım, çeyrek kuzuyu bana vermiş nerdeyse. Kol kafes şeklinde..
Ki bu komşum Çeçen ve cidden gerçek Müslüman. Allah herkesin kestiği kurbanı kabul etsin inşallah.
00 Yorumla
+1 yılEtinden sıyırıptamı vermiş birde yazıklar olsun yani. Olsun abla boş ver üzme kendini keşke yakın olsaydık fazlasıyla yardımcı olurdum sana 😔
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz kurban kestiğimizde hemen hemen daha fazlasını dağıtırız. Etleri dağıtırken adaletli olmaya özen gösteririm. Bu gün kurbanımızı çok şükür kestik ve yine hemen hemen fazlasını dağıttık bile şimdiden.
00 Yorumla
+1 yılBize bi komşumuz böyle yapardı hep en sonunda babam dayanamadı, al götür bunu bizde kemik seven yok demişti 😀
00 Yorumla
+1 yılsende bi tane pizza yap kenarlarını yak öyle götür ayrıca o kemiklerle mis gibi kemik suyuna çorba yapılır.
00 YorumlaSen de paylaşım amaçlı sokak hayvanlarına ver hem iyilik yapmış ol hem de hangi seviyede olduğunu anlasın kadın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. boş ver. takılma. kaynat kalojen elde et. karton bardaklara doldur buzluğa koy. yemeklerde kullanırsın.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılKurban bayramı neden var kurban niye kesiliyor haberi yok yaptığına da sevap diyor ama sevap olmuyor işte
00 Yorumla Bu yaşadıklarınızı gördükçe insanlıktan iğreniyorum mk kapısının önüne bırak git hiç tartışmaya girme konuşma bile bırak geç git
00 YorumlaYazık böyle insanlara özellikle kurban kesmeyenlere vereceksin ve bolca vericen ki yemek yapabilsin
10 YorumlaSözde işte böyleleri de hayır yaptığını zannediyor yazık Allah ıslah etsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılBu terbiyesizlikten başka bir şey değil.
Yazıklar olsun ne diyeyim10 Yorumla Git kapısına bırak. Üzerine not yaz ailecek kemirin bunu diye
21 Yorumla- +1 yıl
Offf...
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılayıp ediyorlar hani kemikten de koy ama etten de payda bulunsun valla ayıp ediyorlar
10 Yorumla Sakin ol öncelikle değmez Allah size et kesip dağıtacak duruma getirsin inşallah❤
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtma, kemik suyu corbasi yaparsin. Onu gordugunde de cok tesekkur et nede kullandigini soyle. Bilerek verdiyse utanir zaten. Belkide sans eseri oyle denk gelmisdir hemende kotuye yorma
00 YorumlaTürkiye gerçeği. Kimse düzgün eti vermiyor, kurban kesenler dolabına kesiyor arkadaşlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Almadan önce insan bir açıp bakmaz mı poşeti🙄
00 Yorumla
+1 yılBize de çiğ yaprak sarması getirmişler ne desem bilemedim
00 Yorumla
+1 yılGit fırlat yani ya da alma öyle şey mi olur saygısızlık yapılmış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. onların göreceği şekilde götür evin yanında köpeklere ver ama görecekleri bir yere koy
00 Yorumla- Devamını Gör (168)
Devamını Gör(213)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Komşu kurban eti diye bir poşet neredeyse kemik getirdi, bir şey de diyemedim çok moralim bozuk?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım