Aşamayacağınızı düşündüğünüz ailevi, dini , bireysel sorunlar ve isterseniz edebiyat , felsefe hakkında konuşabiliriz. Elimizden geldiğince ne yapabileceğimize bakarız. Sonuçta bakış açısı ve yol aramak önemlidir.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Cok sukur bi pıroblem yok belki az ailevi
Napcan önerimi vercen
Verilebilecek hemen hemen tavsiye, öneri yahut telkin çoğumuzun aklına gelebilecek şeyler. Sadece diyorum yolumuz kesişmişken ben heybemdekini ortaya koysam hoşunuza gideni alırsınız gitmeyen yine bana kalır desem kabalık mi etmiş olurum
Hayir kabalik etmis olmassiniz ben öneri almayida vermeyide çok severim
Ama kendimle alakali durumu yoruma yazmam kimseyide özele çağırmam
benim var da burada yazinca elestirirler
Eleştirmek isteyen yazmadığınız içinde eleştirebilir. Hem eleştirilerden saklanmak ya ayibimizdandır ya korkumuzdan. İkisindende kurtulmak gerekir elbet. İsterseniz özelden yazabilirsiniz.
tesekkur ederim
Zaten yol aramak için burada değil miyiz..
Ya da yol bizi arıyordur, bilemeyiz.
Karisik. 🙂
Ayrıştırmayı bilirsek basit
Sen yol mu arıyorsun. Yoksa yol sana mı geldi?
Yolcuydum, yol bana geldi, şimdi de yolcu arıyorum. Misal şu an için ikimizde yolcuyuz. Yolumuz kesişti, ben heybemde olanı ortaya dökeceğim sen ise hoşuna gideni alıp gitmeyeni bana bırakacaksın. Aynı şey karşılıklı. Olur da taşıdıklarım senin aradıklarınsa sen yola koyulacakken yol sana gelmiş olacak. Eğer olurda aradıkların değilse yolu aramaya koyulmuş olacaksın. Temel olarak zaten bir yol var da o yol çabamızı ya da nasibimizi layık görürse bize variveriyor.
İsterim ben var brnlm
Merhaba, tabi buyrun
Buraya yazmam
İsterseniz özelden yazabilirsiniz.
Kadınlar ne ister
Sizin var mi
Is bulamiyorum haci is
Size belki iş veremem ama iş tavsiyelerinde bulunabilirim sizde isterseniz.
Evet dinlyroum
Özelden yazma şansınız olursa daha iyi olur, bildirimlerde atlayabiliyorum konuşmaları, gözden kaçıyor
Herkese her kosula yardim edebilme konusu nereden grliyor. Sizin vasfiniz mesleginiz egitiminiz nedir nasil yardimci olacaksiniz
Herkese her koşulda tabi yardım edemem, hatta yardım sayılabilecek çoğu şeyi kişi bizzat kendi gerçekleştiriyor aslında ama en azından bir yol varsa nasibimizde duruyorsa aralamış olabiliyorum. Vasıf olarak sorarsanız iş bulmanız için tecilli bir vasfım yok. En kötü vaktinizi çaldığımı düşünmeyecekseniz kısa hoş bir sohbet etmiş olarak kalırız.
Egitiminiz, mesleginiz nedir
Eğitime istinaden konuşmak gerekirse şu an bazında mı yoksa geçmişe dönük mu cevaplamamı isterseniz? Meslek olarak da tam zamanlı olarak çalışmıyorum zaten konudan kısmen bağımsız bir alanım var.
Tuhaf gizemli ama scam bir yapiniz var guvenden ziyade suphe yaratiyorsunuz.
Girdiğim diyaloglar genellikle güveni istismar edici yönde olmadığı için güven oluşturma ya da duyulan güveni suistimal eder mıydım kaygısı hiç güdmedim. Bundan dolayı bir şeyleri gözler önüne serme çabası içinde de bulunmuyorum.
Ne amacla yardim ediyorsun?
Egitimin nedir?
Meslegin nedir?
Bu sorulari dolandirmadan saat kac sorusunun cevabi gibi yazabilir misin lutfen
Gece yastığa kafamı koyduğumda gönlü ve vicdanı rahat, bencil olmadığını, bir şeylere çabaladığını bilen biri olarak kalabilmek için.
Sayacaklarım kendi çabamla, özel derslerle, seminer ve konferanslarla öğrendiğim şeyler olduğu gibi bir kaçını bizzat üniversitelerde ders niteliğinde de öğrendim.
Başlıklar olarak;teoloji, felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık, temel hukuk, retorik, edebiyat, Arapça, İngilizce, biraz Almanca, temel gastronomi, programlama vs. ve gündelik yaşama dair 15-20 işe dair tecrübe.
Şairim, makale yazarı ve tercümanıyım, yatırımcıyım ve hala öğrenciyim.
Neden var oldu insanoglu?
Hangi açıdan sorduğunuza bağlı olarak cevaplabilirim; mitlere göre mi, dinlere göre mi, bize göre mi, felsefeye göre mi, evrime göre mi vs?
Sana, inancina veya dusuncene gore
Mesele insan oğlunun neden varolduğu olmamalı. Dinen insanlardan önce cinler yaşıyordu; evrime göreyse bu kadar kusursuz organizma evrimleşmeleri imkansız fakat teori olarak da ortada tutuluyor. Asıl soru yaratıcı neden yaratıyor? O kadar da zor değil aslında yaratıcı yaratır. Peki ya her şeye gücü kudreti yeten yaratıcı yaratmamış olsaydı ne olurdu? Bu konuda kelamcılar Sudur, Hudus gibi teoriler üretiyor ama benim fikrim kendinden bir parçayı görmek istiyor ve tecelli ettiriyor. İki Tanrı olamayacağı gibi tanrıya ait özelliklere sahip saf varlıklarda olamaz. 10 akıl ilkesine aykırı. Tecelli eden nefsi ve kudretsiz varlıklar Allah'tan geldi ve Allah'a dönmek için yaratıldı ama Kur'an da apaçık diyor İnsanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Fakat burada ki kulluk tapmakta ki kulluksa tapmak aslında bulmak demek. Fakat kölelikde kulluksa Allah nefis ve tercih şansı verdiği varlıklardan neden kölelik beklesin ki? Kısaca Tanrı insanı kendi tecellisinden yine ona donebilsin diye yarattı.
Dindeki kelamlar bahsettigin gibi akli selim insana makul gelmiyor. Ihtiyaci olmayan kulluk hizmeti icin kulluk istemek manasiz ki dinin tamami mantiga aykiri zaten.
Varolus, evrimle imkansiz degil Cern deneylerinden tut atomalti parcaciklara kadar calismalar suruyor, o kapilar kapatilamaz.
Tanri kelami bana, 200 yil once bilim olmadan uzaya bakan Kuvveysin gordugu yildizi tanrinin isigi sanmasi gibi birsey. Insanoglu evreni kesfettikcr soru (n) lari cozup baska ufuklara gececegine inaniyorum.
25 galiba, yazdiklarina gore seni de ayriyetten merak ediyorum. Kimsin sen
Atom altı kosmos, CERN, Q evreni ve fiziği vs 50 önceki imkanlarla dahi teorisel olarak ortaya konulabilmiş aslına bakılırsa kanitlanmayi bekleyen basit konular. Ayrıca İsrail devletinin cinler yardımıyla yönetilmesi, Avrupa'da engizisyonlardan beri günümüze dek resmi büyü işleri ve vakaları bulunması, Amerika'nın idari bir yapısal birinin uzaylılar gibi mistik işlere ve simyaya çalışması, Tanrının varlığınında binlerce yıl önce bugün daha yeni kesfedilebilen şeylere dair kelamlarini barındıran kitapların varlığı da yadsınamaz gerçekler.
Bahsettigin yadsinamaz gerceklerin buyuler, uzayli calismalari, cinle yonrtilmesi falan sozden fazla bir tane somut kaniti mevcut mu?
Küresel bazda çekilmiş cin ve uzaylılara dair belgeseller ve general itirafları var; büyüye şahit oldum, birisine yapıldığına değil daha uçuk haline; Kur'an ise zaten 1400 yıllık bir kitap ve bugün ortaya çıkan çoğu şey daha o gün yazıyordu.
Belgeseller kurgu, generaller kurmaca, buyuler tesaduf, kuran zaten o gun insanlari icin inanilacak birisinin yazdigi kitap olur yillarca konjsuliyor olabilir. Bircok konusulan kitap lider efendi var zaten.
Hayal dunyasindan ziyade somut kanitlar daha efektif olabilir.
Sana her denileni, anlatilani inanirsak bunun sonu yok, gecerli bilgi lazim.
Generaller resmi, belgeseller hayvanları izleyip vaoov dediğiniz evrimi size yansıtan aynı şirketlerin yapımı ve kaynakçalari bölüm sonunda mevcut, o gün birisi yazmışsa bugünkü şeylere nasıl hakim olabiliyor ya da geçmişe? Büyü simya dediğimiz de aslında kimyanın da temeli.
General resmi, bugun Tayyip baskan gayet resmi, ee bu guvenilir, guvenelim manasina mi geliyor.
90 yilinda izledigim bilim kurgu filmlerin hayatini yasiyoruz bugun, yarinlari dusunup tasvir etmek dusundugun kadar zor degil.
Buyu, simyq konusu bilgim dahilinde degil cin muhabbeti hakkinda bilgim yok sadece. Farkli frekanslarda yasayan canlilar olabilir ama somut kanitla ispatlanmadan konusilan hersey cadi kazanindan cikan hikayelerden fazlasi gelmyor bana
Çözemezsin
Zaten çözecek kişi yine sizsiniz fakat belki farklı bir yol önerebilirim tabi yine siz isterseniz. Denemeden bilemeyiz.