Otobüste hamile kadına yerimi vermem dediğimde kötü gözle bakıyorlar. Sizce otobüste hamile kadına yer vermemem normal bir davranış değil mi. Bu arada şu detayı atlamayayım otobüs şoförü benim.

Otobüste hamile kadına yerimi vermem dediğimde kötü gözle bakıyorlar. Sizce otobüste hamile kadına yer vermemem normal bir davranış değil mi. Bu arada şu detayı atlamayayım otobüs şoförü benim.

Yer vermek nezakettir. Sonuçta ani frenle çocuk düşebilir. Anladık senin çocuğun değil ama o bebek sen de olabilirdin. Herkesin taksi parası olmak zorunda değil, ekonomi kötü. İnsan olan yer verir, ablam 9 aylık bebeğiyle binmişti. Kapalı kadın, genç adam hiçbiri kalkmamıştı insanlar artık cins olmuş 🤷🏻♀️
Böyle bir olay yaşamışlığım var hamileliğin son ayları haftada 2 veya 3 gün hastaneye gidiyorsun mecburen toplu taşıma kullandığım zamanlar oldu hastanede bana yatış verdiler ben eve gidip eşyalarımı alıp tekrar gideceğim diye çıktım karnı burnunda denir ya bu şekilde bir hamile kadına hiç kimse yer vermedi sinirimden ağladım otobüstekilerin tamamı öğrenciydi kafalarını gömdüler. Bu olaydan sonra artık öğrenciyim deyipte yardım isteyenlere hiçbir yardım yapmıyorum.
Hamileliğin son aylarında olmayan bilmez. Hele yaz aylarında, 5-10 dakika otobüs beklemek sonra da ayakta gitmek nasıl çile gibi gelir insana. Karın aşağa baskı yapıyor, bel ve sırt zaten sürekli olarak gergin, elinde belki 1-2 poşet ve karnından dolayı insanlara dokuna dokuna ilerleme mecburiyeti. O halde direksiyonu versen, en âlâsından kullanırım otobüsü.
şart değil ve öncelikle dğer hamile olmayan kadınlar yer vermeli çünkü olar da hamile kalacak ya da kalabilir, erkekler daha sonra empati kurması gereken tarafta bence. otobüste hiç oturan genç kadın yoksa verebilirim varsa öncelikle kadın vermeli
Hamile kadın çocuğu kendi kendine mi yapıyor? Kadın düşse zarar görecek çocuk sadece kadının çocuğu mu?
Kadınlar hamile kalıyor o yüzden kadınlar empati yapsın demişsiniz. Ben de diyorum ki kadının hamile olması sadece kadınla alakalı bir durum değil, hamile kadın aynı zamanda bir erkeğin eşidir. Benim eşim de bir gün hamile olup otobüse binecek diye düşünebilirsiniz mesela?
Erkeklerin empati kurması gerekmediğini söylemişsiniz, bütün erkekler mi çocuk düşünmüyor? Bu vicdansızlıkla düşünmeyin zaten sizden olacak çocuk anca insanlığa zarar olur. Bir insana merhamet duymak için illa benim de başıma gelebilir diye düşünecek bencillik seviyesinde birini ilk defa görüyorum.
Bu arada oturan genç kadınlar da çocuk düşünmüyor belki onun niye empati yapması gerekiyor da sizin gerekmiyor?
Bir kadının çocuk sahibi olması için, bir erkeğin de işin içinde olması gerekir o yüzden toplumda çocuk düşünen erkek sayısı ile kadın sayısı yaklaşık olarak aynı bu sebeple önce kadınlar empati yapmalı demek saçmalığın daniskası.
@Acılıkoala bilemeyiz bunu, erkekler genelde kadınların dolduruşuyla çocuk istiyor (istediğini sanıyor) erkeklerin %90ının aile kurmak, çocuk yapmak gibi istekleri olduğunu düşünmüyorum ama hayat oraya sürüklüyor annesi yaşın geldi artık evlen diyor, kız arkadaşı nezaman evlenicez hayatımıza bir düzen verip çocuk yapmalıyız diyor o da ne yapacağını şaşırıp evleniyor az sayıda çocuk isteyen erkek vardır onlar da öncelikli olarak yer verebilir
Bu sitede ciddi düşündükleri için kaybettiğini söyleyen erkek sorularına bakarsanız hiç de öyle aile kurmak istemiyorlar gibi bir durum olmadığını görürsünüz. O anca havalı görünmek için ben özgürüm triplerindeki erkek zırvası.
Benim çevremdekiler de öyle sevmek, sevilmek ve o insanla mutlu bir yuva kurmak istiyor. Ben gezeyim eğleneyim, evlenmeyeyim diye düşünenler de biriyle tanışınca vazgeçiyor o düşüncesinden. Millet fark ettiyseniz biz nasıl evleneceğiz bu ortamda diye şikayet edip duruyor. Bu arada kadınlar için de aynı baskılar söz konusu hatta çocuk sahibi olmak için sınırlı zaman olduğu için kadınlar üzerindeki baskı erkeğin en az 2-3 katı. Kadınlar kendi kendilerine istiyor, erkekleri de mecbur ediyor gibi bir durum yok yani. Hamileliği ve çocuk sahibi olmayı sadece kadınlara mâl etmeniz benim çok canımı sıktığı için cevap verme gereği duydum ama sizinle anlaşılamayacağına kanaat getirdim bu yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim iyi günler.
@Acılıkoala sen hiç yurtdışına çıkmasınsın, türk erkekleri baskı altında büyüyor evlenmezsen var olamam sanıyor. abd, avrupa babasız çocuk dolu bu siyahilerde %80leri buluyor beyazlarda %30ları latinlerde %50yi istersen araştır. baba 2-3 yıl sonra kaçıp gitmiş vs. onlar doğalarına yakın yaşıyorlar türk erkekleri kadınlara hitap eden erkek grubu emin ol aileci, aile babası, kadını için sürekli maddi manevi fedakarlıklar yapan vs. ama erkek doğası pek böyle değil onlar doğalarına yabancılaşmış erkekler
Bu şerefsizliklere erkeğin doğası argümanını sunanlar ne hikmetse bu durumu yine üreme isteği ile açıklıyor. Farklı farklı kadınlardan bir sürü çocuk yapmak istedikleri için tek eşli olamıyorlarmış :)
@Acılıkoala yoo alakası yok bence pek de, asıl mesele aile olmak istememe, o saçmalıkları sevmeme mesela ev ziyareti ne? milletin ne işi var evde, akraba saçmalıkları vs erkekleri bunaltsa da katlanıyorlar her ülkede bu kadar katlanılmıyor bu zırvalara. özgür ve zeki bir ülkede kadına da pek yer veren erkek olmaz zatn dsfsdf
@Acılıkoala geri kalmış, çomar ve yobaz yerlerde erkekler kadına yer vermek için can atarlar. mesela türkiyede en gelişmiş şehir olan İstanbul'da buna rastlamak zordur ama aksaray ya da şanlıurfa gibi geri kalmış cahil insanların bol olduğu yerde hamileyi bırak düz kadına bile yer verilir
Kadına değil hamile kadına çünkü o şekilde dengesini bulması çok zor ve ani bir frende düşse bebeğe bir şey olabilir. İçinde azıcık insanlık olan böyle bir şey yaşanmasın diye yer verir ama siz anlamazsınız çünkü sizin için birine iyilik yapmanız için illa kendinizin de aynı durumda olma ihtimali olması gerekiyor. Dünyanın her yerinde hamile kadına yer verilir, eşyalarını taşımasına bile yardım edilir. Kendi zalimliğinizi medeniyetle falan açıklamaya çalışmayın dümdüz kötüsünüz işte.
@Acılıkoala kaç ülke gezdin ki sdfsdfsfd trde zaten düz kadın olman bile yeterli yer verilmesi için dünyanın her yerinde veriliyorsa bile kanuni zorunluluklardan ötürü amerikada hamile kadına tekme atacak tipler dolu onlardan yer istersin artık sdfsdf bu konuyu tartışman anlamsız trde ayakta kalmaz zaten erkekler genelde kadına ulaşamıyor türkiyede bu yüzden kadınlara aşırı iyi davranma davranışı yaygın otobüste ay çok yoruldum biri yer verebilir mi desen bile yer verilebilir o derece fssdsdfsdf
Ben düz kadınım bana kimse yer falan vermiyor, öyle bir beklentim falan da yok zaten. Bazı abazalar güzel kız görünce yalakalık olsun diye veriyor o da onların problemi. Her yerde sizin gibi insanlıktan nasibini almamış tipler var zaten konumuz o tipler değil , yardıma ihtiyacı olan bir insan görürsen yardım edersin insaniyet bunu gerektirir. Ayağı alçılı erkek binse ben ona yer veririm çünkü onun oturmaya benden daha çok ihtiyacı var ya da hasta görünen bir erkek varsa gene otursun isterim. Siz kadın düşmanı olduğunuz için olayı cinsiyete indirgiyorsunuz, bu kadına yer verme meselesi değil daha fazla ihtiyacı olana yer verme meselesi. Ben sizi yer vermeye ikna etmek için falan yazmadım, yer verme mevzusunu bu şekilde değerlendiren birine ben insaniyet öğretemem. Sinirim bozuldu yazmasam içimde kalırdı o yüzden yazdım.
Cevap
29Cevap
Şart değil isteyen verebilir istemeyen vermez
Hamile kadınlara yer vermek şart sonuçta iki can taşıyor yaşlılardan daha önemli bence
Otobus soforu oldugun icin sen yer verme. Ama lutfen diger insanlar bize yer versin. Belimiz agriyor, surekli oturmamiz lazim. Keyfimiz yer istemiyoruz yeminle 🥹
Hamileyken uzun süre ayakta kaldığımda kendimi kötü hissettiğim oldu, o yüzden vermelisin, şöför olmadığın zaman 🤣
Şarttan öte tevazuluk ve merhamettir. Tıklım tıklım toplu taşımada kadının karnına değenler mi çarpanlar mı ne ararsan var. Mutlaka yer verilmelidir
@Mrtol1453 şöför neden yer versin ki zaten :D
yorumlar sorudan daha komik harikasın abicim :D
Evet şart tabi orada kocaman yazıyor hamilelere yer verin diye.
Tammm sövecektimmm kiiiii son cümleyi okudum
Tabiisii🤌🏻🤌🏻
Komik misiniz siz ya? Kadın orada iki can tasiyor çile çekiyor ayakta durunca
Her ne kadar tanısan da her seferinde yine bizi şaşırtmayı başarıyorsun abi ya :D
Tabii ki de yer vermek şart değil "şoför" isen :D O bir can taşıyorsa sen de onun ve otobüsteki herkesin "canını" taşıyorsun. :D
Şart şart şart şart şart şart şart şart şart şart şart şart şart
Hahahahahahauahahahahaj🤣
İyi aklına geldi 🤣
Hahaha ayh çok mersi 🤪
Hamile olurken bize mi sordu demek istiyorum😂
(bu bir şakadır)
Bir kadın gerçek demez elbette ☺️
Eee tabiki şart o iki can taşıyor kendi ile birlikte
Sen oturuyorsun ama
Şoförsen eğer
O zaman kusura bakma da taşımak zorundasın o kadar yolcu ayakta değil oturuyor kalkıp hamile bir bayana ya da yaşlı bir teyzeye yol vermeli siz de oturduğunuz yerden bunu sorgulamayın bence
Vermen iyi olur. Ben hamile olmayan çocuklu bi kadına yer vermiştim ablamla oturuyoruz bi kadın bana “ burada çocuklu kadın varmış o oraya oturmak istiyormuş” dedi kadının hem kocası yanında hem çocuğu 6,7 yaşlarında hem de başka boş yerlerde vardı illede zorla beni kaldırdı
Vicdanına bağlı yer vermek gerekiyor çocuk var sonuçta bir bebek ama normal kadınlara yer vermesende olur o şart değil
Bölüm yanlış galiba, komiklikler bölümüne ekleseydin, ya da tiktok videosu çek, hamile bayana yer vermeyen şoför diye :)
Verme kral, önce ehliyetini alıcak sonra SRC'lerini tamamlicak falan filan bir sürü evrak işi bunları yapsınlar yer verirsin :D
Otobuste hamile kadinlar icin yer ayrılmıştır o yerler oncelikle bosaltilmali... sonra diğerleri devreye girebilir
ne odun herifsin ya bide bunu soru olarak sormus
Ne alaka hamileyse yer vereceksin nokta
Deraylari okumam
@Mrtol1453 evet okumadim ve detay yazdigimi sende biliyorsun r ve t yan yana kafani calistirsaydin birazcik
@Mrtol1453 zaten sonradan okudum sanane?
@Mrtol1453 hayir yapamaz ben soran kisiyle muhattapim seninle degil
@Mrtol1453 sana versin
@Mrtol1453 tamam
Şoförsen veremezsin zaten ama yolcuysan vermelisin
Cok komiksin. Yolculardan yer vermesini isteyebilirsin bay komik
Bence arkadaki yolcuları uyar, birisi kadına yer versin
bunun sorulması bile hata tabi ki yer verilmeli
Sonuçta hamile kadın. Bir kendini bir de başka birini daha taşıyor. Iki canlı yani
Herkesin kendi düşüncesi fakat ben otururken hamile bir kadının ya da yaşlı bireylerin ayakta durması benim için rahatsız edici o yüzden ben yer veririm
Hiç olmamış bu. Yer ver de biraz o kullansın 😜😜😂😂
Sakın vereyim deme araba kullanmayı bilmiyorsa herkesi ateşe atarsın 😄
Şoförde olsan yer vermeli ve otobüsü kullanmayı öğretmelisin
Aman dostum sen yer verme zaten, bırak da başkaları versin.😂
Vermek zorunda değilim , vermem de. Ben mi hamil bıraktım mk
Ben otobüste gençlere ve öğrencilere yer veriyorum. Evimi de aileye ya da memura değil, eve çok karı atacak bekar bir hergeleye kiraladım.
O hamile kadının yerinde eşin veye bacının olduğunu düşün. Ağrısından ayakta duramıyor ve de senin yaşında sağlık sorunu olmayan gençler kılını kıpırdatmıyor. Ne düşünürsün? Rahatsızlansa yer vermeyenlere kızar mısın, rahmet mi okursun?
Ver bence, çocuğuna araba sürmeyi öğretir erken yaştan. Sen de katkıda bulunmuş olursun gençlere.
Sorunun devamını okumasaydım az daha saydıracaktım 🤣
hajsdksfhskd
O zaman yer vermemen gayet doğal
zorunda değilsin..
hamile kadın kullanabiliyorsa, sıkıntı olmaz bence :)
Centilmen birileri böyle yapar
evet, ehliyeti varsa, sen kalk o otursun.
😊
Sadece hamile değil ihtiyacı olana yer veririm. Hatta onlar için sürekli göz gezdiririm varsa davet ederim
Şoförsen bas gaza yer verme sakın 🤭
Sen vermesen de olur şöför amca
Ne saçma bi soru bu hiç olmamış..
Ya benim fikrime göre değil. Ama bu bir görgü kuralı yani vermezsen insanlar sana kötü kötü bakabilirler. Ama sen vermezsende başkası verir yani
Formundan düşmüşsün abi
Evet yansıtıyorsun belli oluyor.
Valla kelin ilacı olsa kendi başına sürer
Yol vereceksin o otobusu karnindaki cocuk kullancak!
Empati yapmalısın, annen veya kızkardesin vs.
Evet şart hamile kadına ×2 saygı gösterilmeli
iyi şoförse bence yer verebilirdin ya
Vereceksin arkadaş😆😆😆😆
Şart değil. Bu senin vicdanına kalmış bişey
vicdanına kalmış. o 2 kişi gibi sonuçta.
Hamile kadın benden yer istedi ben vermedim dedim ona benmi s2ktim seni
terbiyesiz
Suslanit
sen de hamile olursan böyle cavap al.
Vermeliler şakamı bu
Kadın otobüs kullanmayı biliyorsa ver xD
Uygundur, verme yerini 👍😉
Vicdanım el vermez
Şoförde olsan yer vermelisin!
Seni namussuz seni sj
komik mi şimdi bu
Şart değil, ben vermemiştim kadın orada doğurdu.
😂😂😂😂
Ben mi siqtm sanki bana ne siqn kimse o versin
terbiyesiz
Defol lan ors tipli profilinde bile grup fotusu var azqno davaro
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?