Böyle bir soru ile karşılaştım ve yerimi veremem dedim. Sırdan bir durum iken dallandı budaklandı sizce ben yanlış mı yaptım? bu arada ben otobüs şoförüyüm.
Otobüste hamile kadına yerimi vermemek beni kötü biri yapar mı?
Hamile, hasta ve yaşlılara ait bir yere oturmuşsanız yer vermeniz gerekir. Diğer koltukları tercih ettiyseniz kimseden de ses çıkmıyorsa vicdanınızın sizi harekete geçirmesi hoş olur. Ha hastasınızdır, çok yorgunsunuzdur, tansiyonunuz düşmüştür o zaman sizinle aynı fikirde olabilirim.
Hayır abi yapmaz. Sana öyle davranan kişi kabaca davranmış. Bu şuna benziyor bir zamanlar İzmirde kolum alçıda iken 568 hattında kolum alçılı olduğu halde dedenin dürtüp yer verir misin kızım demesi gibi.
Yapmaz ama saygı da sende olsun büyük küçük ayrımı yapmadan nezaketi sen göster. O otobüste annen ya da ablan da olabilirdi buna göre hareket etmek lazım. Düşünsene 10 erkeğin içinde kadın ortada kalmış yani düşünmene bile gerek kalmaz.
O an şartlar gereği senin de oturmaya ihtiyacın varsa buna kimse bir şey söyleyemez. Bu nedenle de kötü bir insansın demeye kimsenin hakkı yok. Ama kadının ayaktayken zor bir durumda olduğunu tahmin etmek de zor değil