Hymenin hiçbir öneminin olmadığını artık namus olarak görülmemesi cinselliğin evlilik öncesi de bir ihtiyaç olduğunu evlilik sonrasında olduğu gibi görülmesi gerekiyor bakire gibi kadına bir hakaret olan kelime yerine yerine artık tıpta kullanılan hymen kelimesi kullanılmalı ve Hymenin var olma sebebinin kadının vajinasını enfeksiyon mikroplardan korumak için var olduğunu bilmeli herkes kişi bir bebek çocuk kendinii temizlik açısından koruyamaz hymen olmasa mikrop enfeksiyon kapabilir ama titizliğini temizliğini zamanı gelince öğrenir ve cinsellik yaşamak için belirli bir yaşa geldiğinde yaşayabilir isterse artık Hymenin olması gerekmez namus değildir cinsellik bir ihtiyaç ve bir tercihtir kişinin dini inancına göre değişir ya da Müslümandır belki ama imanı yoktur misal yapmak istemeyen evlilik dışı yapmaz yapmak isteyen yapar kimse ne namussuz olur ne de eğlenmelik kullanılmalık bir insan artık insanlar oraya değilde aklın bakireliğine karakterine baksın gerçekten öncelikle ailelerin ve erkeklerin düşüncesi bu konuda değişsin tarihte kalsın eskiden bakire mi değil mi evlenen kız diye anlamak için bez çarşaf gösteriyorlardı ne kadar iğrenç bir şey yeniliğe açık olsun insanlar dar görüşlü olmasın artık öncelikle herkes saygı duymayı öğrensin yargılamasın..
22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir sürü sevmediğim gelenek var, kimi onur kırıcı ve haksız kimini sadece saçma bulduğum için sevmiyorum. Haksız olanları saymama gerek yok az çok herkes biliyordur. Sevmediğime örnek verecek olursam kına gecesi ve nişan olayı. Düğün yapılırsa yapılır ama diğerlerini anlayamıyorum.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKına gecesi davullu zurnalı düğün vesaire.. Ne gerek var yani.. O gürültüye patırtıya.. Düğün anlamsız sade bir nikah kıyar evlilik yaparsın. Çok yapmak isteniyorsa da kır düğünü klasik müzik falan gayet şık ve nezih durabilir. 🎻🍷🍾
04 Yorumla- +1 yıl
Senin dediğinde anlamsız 😄
- +1 yıl
Sana göre anlamsız bana göre anlamlı bakışaçısı 😄😄
- +1 yıl
Yok senin bakış açın önemsiz benimki geçerli sjsjs
- +1 yıl
Evet canım ya sensin biricik olan üst kesim.. yerim senin egonu 🤣🤣
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Toplumlar gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerle gelecek nesiller için ayakta durur ve umut olur. O yüzden akla mantığa çok ters gelmeyen, hoş adetleri bırakmak yerine devam ettirmekte fayda var. Ancak başlık parasıymış, düğünde silah atmakmış, cenaze evdinde yemek, çay servisler vs.. yok artık! Yeter! Ama, damat tuzku kahve içsin ne olacak, gelin damadın ayağına bassın vesselam.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBu ülkede tüm adetlerin kalkması lazım
00 Yorumla
+1 yıl1. Kadının bakire olduğu belli olsun diye beline kırmızı kuşak bağlama adeti.
2. Sünnet düğünü
3. Kadın kocasına kurban olsun diye ellerine kına yakmak
4. Gerdek gecesinin ertesi sabahı çarşaf kontrolü
5. Bayramda kadının kocasının elini öpmesi37 Yorumla- +1 yıl
Haklisin bende sevmem
- +1 yıl
Genelde kadın kocasının elini öper, erkek karısının elini öpmez. Karşılıklı olacaksa olabilir. Sizden durum biraz farklı.
- +1 yıl
Mesela benim de annem babamdan büyük ama hep annem babaminkini öper çok saçma yani bana göre tam saygıysa saygıdan
- Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılEvet var başlık parası sonra gerdek gecesi sonrası gösterilen kanlı çarşaf adeti... Geleneğiniz batsın! Bir de cenaze evinde pide vs. dağıtmak. Yahu insan acısını mı yaşasın yoksa sizin karnınızı doyurmaya mı uğraşsın.
20 Yorumla Başlık parası değilde altın parası istiyorlar ölünün arkasindan helva dağıtılır kardeşim bunda bir mantıksızlık yok ama lahmacun dagitilmaz buna karşıyım çay verilir milletin derdi varken biri orada limon isteyemez veya ayran bu ayıptır helvayı ruhuna gönderirler ölünün geleneklerin bazıları iyidir bazıları insanın kendi kafasından uydurduklari var asıl geleneklerimiz bizim kendimiz özümüzdür onlarsiz olmaz benim görüşüm bu
00 Yorumla
+1 yılBi kere başlık parası yoktur. Nerenizden uyduruyorsunuz? Ayrıca bir toplumu diri tutan ve kimlik veren olgu geleneklerdir. Buna karşı olanlar, kimliksiz kişiliksiz şahsiyetsiz sığ yüzeysel cahillerdir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evet Var Artık Nişan Söz Düğünün Kalkması Gerekiyor Gelenek miş Ne Kadar saçma bir şey ya Sırf Eğlence İçin Düğün yapan kişi masrafa borca giriyor Evlilik olsun tabiki de ona bir şey demiyorum ama eğlence biraz kisitlansin eğlenmeye gelmedik dünyaya
011 Yorumla- +1 yıl
Düğün Eğer Eğlence çok olmazsa olabilir yüksek masraf olmamalı elinde olan imkanlar kadar Ama Bakıyor sun Millet gelenek diye daha iyisi olsun Gösteriş olsun diye o kadar borca giriyorlar ödeme de şikayetçi oluyorlar yapma kardeşim o kadar borca gir diyen mi var yani kına iyi bak
- +1 yıl
Düğün de Benim sevmediğim şu Aşırı kalabalık geliyor Şimdi paraları kendi verseler neyse be Hep düğün yapan kişiden çıkıyor yiyor içiyor göbek atıyorlar Beleşe oh ne iyiymiş la Öyleleri gelmesin daha iyi bir de uzatıyorlar hayır anlayış gösterin bizim işimiz var dimi 🤭 Ben evlensem biraz zor dururum Yatak tövbe ya 😅
+1 yılSıkıntı yok, hepsi kalkabilir ama helva kalkmasın. Zaten cenazesine gittiğimiz kişi "Sonunda öldü." dediğim kişi oluyor, biri ağlıyor biri haykırıyor resmen. O sıkıcılığın içinde en azından helvayı versinler :) :)
00 Yorumla
+1 yılBen gelenekleri dibine kadar yaşayan bir aile içinde olduğumdan artık seviyorum. Mesela isteme sırasında damada tuzlu kahve yapmak bir gelenektir bizde ve benim çok hoşuma gidiyor. Saçma bulduğum pek fazla yok aslında. Bir süre sonra seviyorum.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı. Hâlâ onlar devam ediyor mu yaa
Ne bileyim işte eskiden büyüklerin yanında çocuk sevilmez vs gibi şeyler de vardı illaki devam eden kesimler vardır ama yaygın olmadığını varsaymak istiyorum
00 Yorumla
+1 yılTarihe karışmasa bile nitelikleri iyi kavranmalı. Gerçeklik ve kurgusal gerçeklik ayrımı iyi yapılmalı. İnsanın yarattığı şeyler insanın kontrolünde olmalı. İnsan, kendi yarattıkları tarafından kontrol edilmemeli.
00 Yorumla
+1 yılKına ile düğün bence aynı gün olmalı ya sürekli yorgunluk olsun bitsin işte ne diye kırk gün daha beklenir ki şey gerçi ertesi gün oluyodu neyse.
Sabah kına akşam düğün olmalı bence.15 Yorumla- +1 yıl
Bide düğünde sadece su verilmeli içeceğe kadar girilmemeli +3 kat masraf boşa
- +1 yıl
Bence düğün olcaksa bile kendi aralarında yapsınlar aile ve akrabaların geldiği ya da hani zaten tanıdık çok olur düğüne gelen fakat kimsenin durumu yoktur o kadar bu pahalilikta hele
- +1 yıl
Aynen
+1 yılBen geleneklerimizin büyük bir çoğunluğunun kimliğimizi kaybetmememiz adına gerekli olduğunu düşünüyorum. Araya karıştırılan ve tahrif edilmiş olanları hariç tabii ki.
10 Yorumla
+1 yılSizde nasıl bilmiyorum ama , bizde gelin kınasıdır nasıl olsa gitmemiz çok da icab etmez derler ama erkek evlenince mutlaka gidilir Türkiye'nin öbür ucunda olsalar bile gelirler. ve bu bana aşırı derecede saçma geliyo kalkmsı gerekiyor acilen 🥴
00 YorumlaCenaze evinde cenaze sahibinden beklenen hiç bir şey adet olamaz yemek vs siz hizmet edin insanlara insanlar zaten çok zor durumda bide yok yemek yok çay yok cart curt
00 Yorumla
+1 yılÇeyiz geleneği son bulmalı bence ortaya seriyorsun geliyor millet senin serdiğin şeylere bakıyor. Millet baksın diye para harcayacaksam ohoo
Bir de testi kırmak 😄00 Yorumla
+1 yılİlk aklıma gelen kırmızı kuşak meselesi oldu.
Bir insan bunu kendine nasıl yakıştırır, nasıl takar ve nasıl sorgulamaz aklım almıyor.
Öyle çok var ki hangi birini yazasın..
00 YorumlaCenaze evi teranesi, düğünde geline kırmızı kuşak bağlanması, kız isteme baştan aşağı saçmalık
10 YorumlaAdına töre dediğimiz her ne varsa
Berdel, başlık parası, kan davası, kız isteme söz nişan düğün,
01 YorumlaGelinlere kırmızı kuşak sanki hediye veriyor 🤢
Dediğin gibi say say bitmez aman ha iyi şeyler yapmayalım boş iş nerede biz orada
00 Yorumla
+1 yılCenaze evinde yemek çay vs verilmesi. Çok saçma buluyorum millet acısını mı yaşıcak hizmetmi etcek size
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kız görmeye gelinmesi. Kurbankik. koyun. bakiyor gibi. tuhaf bir durum..
10 YorumlaEv işlerine erkeğin de destek olması gerekiyor, kadın yapmamalı sadece
10 YorumlaGerdek gecesinden sonra çarşaf isteme kesinlikle bitmeli. Hala yapılan yerler var👌🏻
00 Yorumla
+1 yılMüslüman doğu ve arap ülkelerine ait tüm gelenekler
00 YorumlaDüğün yapmak olabilir. Onun yerine herkesle el sıkışıp öpüşüp gitsen daha rahat :)
00 Yorumla
+1 yılErkeğe tuzlu kahve içirmek xD ne alaka adama niye boş yere zulüm ediyorlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGelinin masaya oturamaması iyi değil. Bence bu kalksın.
00 Yorumla Bizdede Köy Düğününde Silah Sıkarlar Damadın Kafasının Tepesinde
-Vesselam-00 Yorumla
+1 yılDüğün, saçma sapan kadınların birbirini öpme adeti, el öpme... Çok sey var.
00 Yorumla
+1 yılNisanda tepsi tutana para verme, kahveyi tuzlu yapma cart curt
00 Yorumla
+1 yılBütün gelenek, örf ve adet ne varsa kaldırılsın boş
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadarda geçmişine bağlı bir kadın jdjdj
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeğin karısına onu bunu giyme diye karışmasi :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşlık parası gitti, tazminat ve nafaka geldi hemde süresiz olarak. Olan yine Erkeğe oldu
00 YorumlaGeleneklerimize saygiliyim ama ozgur iradesi olan biri iseniz uygulamak, ya da uygulamamak size kalmis
00 Yorumla
+1 yılhocam çok eğlenceli konu :D
düğün öncesi gelini görmek uğursuzlukmuş bla bla bla o çok sinir bozucu00 Yorumla
+1 yılCenaze evlerinde yemek yenilmesi, düğünlere tonla para harcanması, el öpülmesi, kız istemede "verdim gitti" denilmesi... Say say bitmez gerçekten
00 YorumlaFarklı görüşler mevcut. Adetlerimiz birazda eğlence birazda aile bireylerini tanıma herşeyin hakkımızda hayırlı olması uygun.
00 Yorumla
+1 yılBayramda, ilk önce erkeğin ailesinin evine gidilmesi.
10 YorumlaBaşlık parası
Düğünden sonra çarşaf kesinlikle kalkmalı
Berdel00 Yorumla
+1 yılErkeklerin kızlara benim yanımda para odeyemezsin demesi?
00 YorumlaMesela bir yere gidildiğinde herkese tek tek selam verip 20 defa iyiyim sen nasılsın demek.
00 Yorumla
+1 yılBide gelinler Kayın peder yanında bebeklerini sevemiyor ve kucaklarina alamıyorlar saygımış
00 Yorumla
+1 yılKnk başlık parası saçma adamlar zaten zor evleniyor bi ton masrafa giriyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı. Kanli carsaf gelenegi
13 YorumlaÇocuk gelinler ve süvyancılar
10 Yorumla
+1 yılKırmızı kuşak , başlık parası felan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılMillet te bu kırmızı kuşakla kafayı bozdu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılKız isteme ve kırmızı kuşak
00 Yorumla Sen Çerkezsin galiba 😂
00 Yorumla
+1 yılKırmızı kurdele
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılDüğünlerde gelinin testi kirması çok saçma
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. Adetimiz bu adi altinda yapilan hersey.
00 Yorumla
+1 yılGeline kırmızı kuşak bağlamak.
00 Yorumla
+1 yılBaşlık parasına bende karşıyım ve şu din meselesi
00 Yorumla
+1 yılDamatı dövüyorlar. Niye kocami dövüyonuz 🥺
00 Yorumla
+1 yılKadın çalışamaz evle ilgilenir çocuk bakar
03 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ki
+1 yılBilmiyorum kime göre neye göre derim 🤔
00 Yorumla
+1 yılKız istemek, kahveyi tuzlu yapmak olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeline takılan kırmızı kuşak
10 Yorumla
+1 yılTüm gelenekler
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem