Saçma bulduğunuz ya da bir an önce bitmesi gerek dediğiniz bir gelenek var mı?

Saçma bulduğunuz ya da bir an önce bitmesi gerek dediğiniz bir gelenek var mı?
kafa tokuşturarak selamlaşma
tziye evinden yemek vermesinin beklenmesi
düğün asker konvoyları
kırmızı kuşak
eve gelen misafire ısrar kıyamet yemek yedirmey kalkmak istemeyince trip atmak
çeyiz serme ve elaleme teşhir etme saçmalığı
Haklısın
Destek olma ve sevinme konusunda eğitim alınmalı diye düşünüyorum. Birinin bir kaybı olduğunda evin durumu gözetilmemeli, yemek dağıtılmasını beklemektense yemek götürülmeli. Destek olmak orada bulunmak ve beklentilerle kısıtlı kalıyor maalesef. Bir de artık evlenme süreci de güncellenmeli bu anlamda, maddi manevi bu kız bu erkek tarafının diye ayrılmadan elden gelen yapılmalı. Ayrıca herhangi bir galibiyet, düğün vs olduğunda aşırı ses yapılması ve en kötüsü silahla havaya ateş edilmesi. Ki bence düğün de maddi manevi zarar evlenenlere artık günümüzde. Zaman içinde birilerinin kendilerine göre şekillendirdiği yanlış durumlar sadece, gelenek demek bile doğru değil.
Kız isteme, kız alma verme gibi kadını m. l olarak belirten deyimler, gelin alıcı, çeyiz serme ya da kurban edilen anlamına gelen kına yakma ve kına gecesi... insanlar çocuklarını kurban edilmesi gereken değil değer görmesi gereken bir anlama gelen gelenek uygulaması bulmalı...
Eskiden bohça sermek varmış hala varsa o gelenek kalkmalı gelinin donundan kimene 🤦♀️
Eig için teşekkürler
Cevap
9Cevap
Tüm gelenekler.
Nazar boncuğunun nazarı daha çok çektiğini düşünüyorum. Sembolü de çok ürkütücü geliyor. Bence kaldırılsın.
Kadınların erkeklerle evlenirken ailelerine maddi olarak ödeme yapması gibi gelenekler, artık çağdışı ve toplumsal eşitliğe aykırı geliyor bence.
Artık temsili olarak yapılsa da, yine de abartılı buluyorum.
Her yörede farklı bir adı var. Kimisi süt parası diyor. Kimisi başlık parası diyor. Kimisi öşür vergisi diyor :D
Onun hangi yörenin başlığı olduğunu yazamam. Seninle birlikte bir bankta oturmayı tercih ederim. Soğuktur şimdi oralar :D
Korkmuyorum aslında da, soğuk havalara dayanıksızım diyelim. Yoksa sıkıntı yok yani reis hahahah
Cenaze evlerine restoran gibi davranılması bırakılmalı. İnsanlar acılarını mı yaşasın milletin boğazının keyfini mi sağlamaya çalışsın bilemiyor. Yazık bence.
İşte restoran gibi davranıyorlar, beğenmeyip geri göndermeler, farklı alternatif isteyenler tuhaf tuhaf işler.
İşte bu gelenek kaldırılmalı, o zaman böyle şeyler yaşanmaz.
Misafire zorla oturmasını yemek yemesini söyleme geleneği kakdırılmalı
Kaldırılmalı
Ama vakit çok geç olmuşsa ve karnı da toksa sadece bir kere söylenmeli
Nişan da makas kesmemesi, çeyiz de kapının açılmaması 😂
Düğünlerde kemer ile vurma oyunu var derhal kaldırılmalı kanka 😂
Sünnet düğünü, el öpme, kurban kesmek, akrabalara gidip gelmek, büyükler ne derse saygılı olmak... Vb.
Cenazelerde pide dağıtılması. Aile için oldukça travmatik bir olayın içerisinde bir de yemek servis etmek oldukça sadistçe bir gelenek.
Gelenek , görenek , örf , adet adı altında ki bütün sacmalıklar
Nazar boncuklari.. batil inanc aslinda
Çeyiz bi kalksın lütfen
Bursada düğünlerde tavuk alma geleneği 😃
O nasıl bir gelenek 🤔
google yaz 😂
Yav anlatsan parmağın yorulur sanki 😂
Bursa tavuk alma geleneği nedir?
Bursa'da bu âdet ismini kına gecesi eğlencesi sonrası yapılan ve ikram edilen tavuk yiyeceğinden almaktadır. Âdet mutlaka kına gecesi sonrası önce gelin sonra damat tarafının karşılıklı olarak birbirlerine müzik eşliğinde gitmesi ve yiyecek- içecek almasını içermektedir.
işte al kopyala yapıştır yaptım tam olarak böyle 😂
Teşekkür ederim 😂 ama neden tavuk anlamadım Bursalı biri varsa anlatsın 😂
Bursalıyım ya işte 😂 bilmiyorum öyle bi gelenek 😂 kına sonra saat kaç olursa olsun oynaya oynaya oğlan evine kız evi gidiyor 😂
Allahım yarabbim siz neler yapıyorsunuz öyle 😂😂😂
bizde öyle 😂😂
Neyse bunuda kaldırılacaklar listesine alalım 😂
Gelinin bakire olduğunu belirten kırmızı kuşak
Doğuda başlık parası
40 gün 40 gece süren düğünler dkjf
Doru ya unutmuşum😂
Başlık Parası
Kan Davası
Ramazan davulcusu
Tokalasma, temas sevmiyorum
Gelinlere kırmızı kurdele bağlamak