- Kültür & Sanat konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılKız isteme, kına, nişan, düğün, asker yollama faslı, sünnet düğünü, büyüklerin ellerini öptürme merakı, çeyiz, yeni evlenen gelinlerin birine veya bir ortama giderken düğünde takılan tüm altınları görgüsüzce her yerine sarı sarı takıp hava atma çabası
212 Yorumla- +1 yıl
Gelenek dediğin millletin totosundan keyfi uydurduğu icat😂 allah emri zanneden çok😂 ben hiçbirini yapmayacağım 🤔
- +1 yıl
ahahahhahah 🤣🤣 gel gidiyoz desin ve gidek işte masrafsız insanım ayoll 🥺😂😂
- +1 yıl
he ben onu unutmuşum o da var dimi 🤔😂 yok ben istemem ne takarlarsa taksınlar kendileri bilir 🤔 herkesin durumu belli şu kadar istiyorum demek ayıp yahu yapabilen yaptığı kadar takar ben istemem. 🤔
- +1 yıl
Sorma, çevrede dolu onlardan 😂 "ne koparsam kardır" diyenler😂 derdi mutlu olmak değil yolmak 🤔 sevgiliyken tüm teknolojik aletleri adama aldırıp evlendiler, 5 senede 4 kere mobilya değişimi 😂 eve her gün gelen kargo paketlerini geçiyorum aldığı şeyi beğenmeyip kullanmadan saklayan ama almaya doymayan aç gözlü görgüsüz insan çok 😂 adam mutlu etmek için çırpındı ve şimdi boşanıyorlar evin tapusunu üstüne yapmadığı için😏🙄 😂 Bunları gördükçe iğreniyorum ben. İsterse hiç takmasınlar 2 kişi çalışır eder yapar. Amaç birbirini sevmek olsun yeterki yolmak değil 🤔
- +1 yıl
- +1 yıl
Mübarek geleneksavar bi şey bırakmadı
- +1 yıl
😂😂 amin bitecek inşallah bu ritüeller🤔😂
En İyi Cevaplar
+1 yılTürkiye’de evlilik ile ilgili gelenek göreneklerin çoğunu saçma ve mahremiyete aykırı buluyorum. Birçoğu cinsellik ile alakalı çünkü. Kırmızı kuşak bağlama, gelin evlen çıkarken damattan para istenmesi, gerdek gecesi kapıda bekleme ve kanlı çarşaf isteme (gerçi bu artık yok ama eskiden vardı), kız tarafı düğünde çok eğlenmez denmesi, kız alıyorsunuz kolay mı, diyerek tüm düğün masraflarının erkeğe kitlenmesi vs. kökeninde cinsellikle alakalı şeyler. Kadın cinselliğini utanç verici ve onur kırıcı olarak gören toplumumuz, gelinin bedeni ve bekareti karşılığında tüm masrafları erkeğe yıkıyor, “Kız tarafı çok eğlenmez” diyerek o gece yaşanacak olan cinsellikten gelinin ailesinin utanç duymasını bekliyorlar. Olay bundan ibaret. O yüzden Türkiye’deki geleneklerin çoğunu ataerkil ve mahremiyete aykırı buluyorum.
10 Yorumla
Maşallah yorumlarda herkes "İngiliz kraliyet ailesinden" miş gibi yazmış.
Çok değerli insanlar burası Türkiye yok öyle 😀 Coğrafya kaderdir acı ama gerçek. Ben çok örf adet geleneklere şahit oldum insanların gözlerindeki mutluluk bile acayip bir şey.
Yani sadece bundan bile mutluluk duyan yıllarca anlatan insanlar var bu coğrafyada.
00 Yorumla
+1 yılKadınların seks objesi olarak görülmesi bitmeli yok kaynananın kapıda bekleyip o kanı çarşafın görcem demesi bitmeli en önemlisi iki kişi evlenirken aslında ailelerin evlenmesi bitmeli ulan evleniyorum kızlamı evleniyorum ailesiyle mi belli değil anasını satayım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBence hepsi.
00 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 671 cevap paylaştı.
+1 yılBirçok gelenekler bana saçma geliyor. Hele ikisi fena hâlde sinirimi bozuyor. Birincisi tuzlu kahve. Diyelim ki damadın tansiyon sorunu olup da istenmeyen bir sağlık sorunuba yol açsa, o zaman bunun hesabını kim verecek? İkincisi ise geline kırmızı kuşak bağlanması. Kadınlar hediye paketi değildir ve mal yerine konulmasına da karşıyım.
26 Yorumla- +1 yıl
Sorununa*
- +1 yıl
@lizaben Tuzun yanı sıra diğerlerini ilk defa duyuyorum. Desene iyice saçmalayanlar varmış. Kim bilir, daha neler duyup ve görüp öğreneceğim? 🤔
- +1 yıl
Arkadaşımın nişanında damada yaptılar ya. Esas yapanlar da gelin değil, damadın kız kardeşleri. "Lan adamın alerjik astımı var, kimya deneyiniz yüzünden tık diye gidecek" dedim ama dinlemediler. Çocuğum da domuz gibi inatçı olduğundan ve kız kardeşlerini çok iyi tanıdığından, sanki anormal hiçbir şey yokmuş gibi renk vermeden içti kahvesini 😂
- +1 yıl
@lizaben Böyle ilkel düşüncelere sahip olan insanlar benim gözümde değeri yoktur.
- +1 yıl
insanların*
+1 yılCahillik bizim en büyük geleneğimiz, önce onu bir pistten alalım bence.
20 Yorumla
+1 yılKız isteme kıza altın yapma erkeğe itelenen şeyler eşitlik var ise eşitsek erkek hicbirsey yapmak zorunda değildir. her şey eşit olmalı ev araba iş maaş erkeğe değil kadına da sorulmalı
01 Yorumla- +1 yıl
O zaman arabayi arada bir kadinda kullabilir sadece erkek direksiyonda olmamali
+1 yılKessinlikle kırmızı kuşak. Allahtan kırmızı kuşağın gelinliği bozduğunu düşünen modern bir babaya sahibim. Halbuki ilkokul mezunu.
10 YorumlaKadını köle gibi gören tüm gelenekler yerin dibine batsın ve son bulsun
31 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılkırmızı kemer tabiki
benim eşimin olan veya olmayan seks hayatı kimsenin gelenek malzemesi olmamalı00 Yorumla
+1 yılDamat tarafının düğünğ yapması yok kız tarafı mutfağı alsın yok yatak odasını famat aksın bu aptl zihniyet bitmeli
10 YorumlaBence mevlütlerde yemek verilmeneli özellikle birisi ölünce yemek veriliyor ölümünü mü kutluyorsun saçma bence
00 YorumlaBirinin kendini aydın görmesi. Sen kimsin ki diğerlerini cahil görüyorsun? Ne hakla ne hadle.
10 YorumlaGerdek gecesinde birinin o kanlı çarşafı almak için kapının önünde beklemesi
111 Yorumla- +1 yıl
O nerde varmış
- +1 yıl
Mesela nerde şahit oldun hangi şehirde
- +1 yıl
Bende oraya komşu bi ilde yaşıyorum ama ilk defa duydum
- +1 yıl
Doğrudur ama
- +1 yıl
O bence de çok saçma ve saygısızca bi gelenek
- +1 yıl
Evet kesinlikle katılıyorum ama gelenekleri değiştirmek çok zor @Nightwalk35
- +1 yıl
@bencoksorarımmm yoo aslında zamanla değişiyor. Gelenek saçma. Saçma olmasının sebebi bekaretin önemsiz olması değil, başkalarının bunu ilgilendirmiyor olması bu arada. Hem zaten bekaret onunla anlaşılacak bişey de değil. Bence tam cahillik
- +1 yıl
Burada susma hakkımı kullanıyorum
Tuzlu kahve. Tuz yerine bal atılmalı. İkinci olarak da damat dayağı kalksın.
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ben şimdi gaf yapmayayım 🙃 görüşleri okumaya geldim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekler üstsüz dolaşsa laf olur ama kadın sokakta büstiyer ile dolanıyor. Kadının obje olması son bulsun!!! Erkeğin şortu dizde kadının götte. Erkeklere özgürlük 🙄
00 Yorumla
+1 yılDüğünlerde verilen yemekler cenaze evinde verilen yemekler
00 Yorumla
+1 yılŞu kırmızı kuşak olayı bana saçma geliyor nedense
00 YorumlaŞu düğünde kırmızı kurdele fotoğraftan esinlendim ama kalksın artık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet dügünü , Tuzlu kahve, Cinsiyet partisi evlenmeden iliski yasamak
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüğünlere o kadar para harcanıyor, günah ya. Bir de takı törenleri, kim kime ne kadar taktı... saçma
20 Yorumla
+1 yılKuşak bence saçma değil insanlar sizin düşündüğünüz gibi yorumlamıyo bence kırmızı kuşak bir Türk geleneğidir
00 YorumlaDüğün, gelinlik, damatlık, tuzlu kahve genel olarak son bulabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılErkeğin her zaman daha bonkör olması gerektiği
20 YorumlaDüğünde atılan kurşunlar çok saçma
20 Yorumla
+1 yılHer şey bence saçma sapan geleneklerimiz var
10 Yorumla
+1 yılDüğün çıkışı silah sıkma
00 Yorumla
+1 yılEvet ku kırmızı kurdela saçmalığı
00 Yorumla
+1 yılDüğünde korna çalmak. Kesinlikle bitmeli
00 Yorumla
+1 yılTüm gelenekler. Hepsi boş ve angarya.
00 YorumlaBaşlık parası zorla evlendirilme
10 Yorumlaçok fazla var şimdi hangi birini sayayım...
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün olmasın
00 Yorumla
+1 yılGeleneklermiz guzeldir özeldir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKına gecesi düğün bohça.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyy evet şu kırmızı kusak
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 577 cevap paylaştı. Düğünler ve tuzlu kahve.
00 Yorumla
+1 yılDüğünler son bulmalı boşa masraf
00 YorumlaKuşak evet
10 Yorumla
+1 yılKuşak
10 Yorumladüğün kurdela gereksiz alışverişler
00 YorumlaDüğün kalkmali
00 Yorumla
+1 yılÇok var çok
00 Yorumla
+1 yılCahillik
00 Yorumla
+1 yılKuşak evet
00 Yorumla
+1 yılAdet ne ise dogrudur
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGelinlik
00 Yorumla
+1 yılDüğün
00 Yorumla
+1 yılDüğün kına
00 Yorumla
+1 yılDüğün sevmem ya ne gerek var boş masraf
00 YorumlaDüğüne dair her şey. Sade nikah yeterli.
00 Yorumla
+1 yılKirmizi serit kalkmasi lazim kadina saygisizliktir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanlı çarşaf
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadinsizlik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşlık parası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek çocukların pipisinin zorla kesilmesi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSünnet
040 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Gelenek değil de ne peki?
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Peygambein davranışı olsa Kuran'da anlatılırdı
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Habisi şeriflere inanmıyorum ben
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Maide 6:Ey inanlar! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın. Başınızı ve ayak bileği kemiklerine kadar ayaklarınızı mesh edin. Eğer cünüp olmuşsanız yıkanın. Hasta veya yolcu olur yahut sizden biri ayak yolundan gelir ya da kadınlarınızla birlikte olur da su bulamazsanız, temiz yüzeye (toprağa) yönelin; onunla yüzünüzü ve ellerinizi meshedin. Allah, size güçlük çıkarmak istemez. Onun isteği sizi arındırmak ve size olan nimetini tamamlamaktır. Belki görevlerinizi yerine getirirsiniz.
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Mezhep alimleri dediğin şahıslar, daha ergenliğe girmemiş bir kızla cinsel ilişkiye girip girelemeyeceğini tartışıyor. Bunlar mı alim? Bir avuç dolusu müşrik. Allah'ın kitabı ne diyorsa hep tersine gitmişler. Sen de atalarını tkip ediyorsun, oysa Kuran atalarınıza körü körü uymayın der. Sırf bu konu için inmiş bile diyebiliriz Kuran. Ama sen alimlerimizden daha mı iyi bileceğiz diyerek, aynı müşriklerin şu konuşmasını tekrarlıyorsun
Maide 104 : Onlara, Allah'ın indirdiğine ve resule gelin dendiği zaman, "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter." dediler. Peki ya ataları bir şey bilmeyen ve doğru yolda olmayan kimselerse?
İbrahim 10: "Siz, ancak bizim gibi insanlarsınız, atalarımızın hizmet etmekte olduğu şeyden bizi çevirmek istiyorsunuz
Eğer sen de onlar gibi müşrik olmak istiyordan, al buyur.
Sünnet olmak İslamn'ın bir meselesi değil. İster olursun ister olmazsın. Kuran bunun hakkkında ne bir yasaklama ne de bir tavsiye getirmediği için serbestiz. Ama sünnet sadece Yahudilere farzdır. Ordan da araplara geçmiştir. Yahudilere dinsel emirdir. Ama artık İncil ve Kuran geldiği için sünnet emri kalkmıştır tıpkı bir çok emir gibi. Eğer yahudilere uyacaksan, ne deve eti yiyebilirsin ne de ayranla döner. Aklını başına al da, alimlerine kayıtsız şartsız itaat etme. Hepsi birere insan yanılıp hata edebilirler. Şimdi diyeceksin off ya ben nasıl araştırıcam gerçek ne? İşte zaten merakın yoksa sen kusurua bkam müslüman da olamazsın. Ben 3 kitabı da okudum. Hadis siyerleri de okudum gördüm. Mezhep alimlerinin tefsirlerin görüşlerini de okudum. Ben böyle inancımı temellendirdim. Ya sen? Gelip burada daha tefsirleri bile okumadan bana tavsiye veriyorsun_ Sırf atan doğru yapmıştır diye düşünüyorsun. Az akıllan, ahiret senin için kötü olur
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Daha önce Kuran'da abdesst geçmed dedin. Şimdi tamam da sünnet yok diyorsun.. Biraz Allahtan kork da, önce Kuranı oku daha sonra şu yok bu yok dersin. Allahın kitabını eksik gördüüğünüz yeter. Sünnet dediğin şey Kuranda zaten geçiyor ve yasa demektir. Allahın yasası demektir. Hiç bir zaman peygambere atfedilmez.
Aklını başına devşir.- +1 yıl
Sen şimdi İmam ı Azam a Müşrik diyorsun. Hadi dediğin gibi olsun. Namazı nasıl kılıyorsun ya bunu senin Kur an da öğrenmen imkansız. Kurban nasıl kesiliyor? Bunları Peygamber anlatmadıkça sen bilemezsin ve sen en az 1391 yaşında değilsen mutlaka başkasından duyman gerekiyor. Abdestin hala nasıl alınacağının açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Yıkayın. E nasıl yıkayacağız?
- +1 yıl
Ve bir de ne şu ergen kız ergen kız? Herkesin ağzına sakız olmuş. Ergen kızla ilişkiye girilir mi? Bu tartışılması gereken bir konu tamam ama hep bu dönüyor? Neden namazı ne gibi durumlar bozar, hangi haller bozmaz, hangi haller ne durumda bozar, ne durumda bozmaz? Yok illa kızla ilişki
- +1 yıl
Bu ataları dinlemek değil. Ben hiçbir zaman ataları takmam. Araştırırım ha yanlış hatırlarım hatırlamam orası ayrı konu. 3 kitaba da baktım. Zaten en doğrusunun İslam olduğu belli. 4 büyük Mezhep alimleri bilgileri Eshab ı Kiram dan öğrenip nakletmişlerdir. Sen o zaman Eshab-ı Kiram a da müşrik diyorsun. Eeee kim Müslüman?
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Şu yaptığın müşrikliklerin yaptığı ile aynı. Allah yıka diyorsa yıkayacaksın. Koskaca adam olmuşsun, bilmiyor musun yakımayı, yıkanmayı, ne diye Allahın emrini ikiletiyorsun.
Bu durumu yahudiler de yaptı, aynı senin gibi yaptılar bak ayete
Bakara
67. Hani, Musa halkına: "Allah, sizden bir sığır kesmenizi istiyor." demişti. Onlar da: "Sen bizimle alay mı ediyorsun." dediler. Musa; "Cahillerden olmaktan, Allah'a sığınırım." dedi.
68. Onlar: "Bizim için Rabb'ine söyle, onun nasıl bir sığır olduğunu açıklasın." dediler. Musa, "Allah, onun ne tam yaşlı ne de yavru; ikisinin arasında bir yaşta olduğunu söylüyor; öyleyse sizden isteneni yapın." dedi.
69. Onlar: "Bizim için Rabb'ine söyle, onun rengi nedir; bize bildirsin." dediler. Musa: "Allah; onun parlak sarı renkte, bakanlara keyif veren bir sığır olduğunu söylüyor." dedi.
Yine onlar: "Bizim için Rabb'ine sor; onun niteliğini açıklasın. Zira bizce sığırların hepsi birbirine benziyorlar; eğer Allah dilerse biz doğru olanı bulmuş oluruz." dediler.
71. Musa: "Allah, onun ekin sulayarak, çifte koşularak yıpranmamış; alacası olmayan, kusursuz bir sığır olduğunu söylüyor." dedi. Onlar: "İşte şimdi gerçeği bildirdin." dediler. Ve nihayet sığırı boğazladılar. Neredeyse bunu yapmayacaklardı.
Aynı yahudiler gibi Allahın emrini beğenmiyorsun. Yahudilere Allah sığır kesin diyor ama onlar anlamamkata ısrar edip rengini soruyor Allah da onlara rengini açıklıyor sarı diyor sonra gene tam açıklamadı diye Allahtan onun nasıl bir inek olduğunu soruyorlar tekrardan.
Oysa ilk başta soru sormasalardı siyah da beyaz inek kesebilirlerdi. Ama onlar kafirlik yaptı ve diretti
Başka bir ayet bu ayert hakkında bahseder ve şöyle der
Cevap sahibi+1 yılMaide 101: Ey iman edenler! Her şeyi sormayın! Açıklandığında sizi zor duruma düşürecek şeyler vardır. Oysaki Kur'an indirildiği anda o şeyleri sorarsanız size açıklanır. Allah, onlardan vazgeçmiştir. Allah, Çok Bağışlayıcı'dır, Çok Hoş Görülü'dür.
102. Gerçekten, sizden önce de onları bir kavim sormuştu da sonra onları kafirler olmuşlardı.
Görmüyor musun ayeti? Kuran indirilirken bütün sorular cevaplandı, artık bundan sonra da soru sorarsan kafir olursun. Allah sana kol dirseğine kadar elini yıka diyor, neyini anlamadın?
Allah sana yüzünü yıka diyor, neyini anlamadın? Saç yüze dahil mi?
Gerçekten böyle kafir olmak için elinden geleni yapıyorsun. Şunu da anlamammışsın, abdestin amacı temizlik olsaydı, Allah burnunuzu, kulağınızı, edep yerlerini de yıkayın derdi, veya su olmadan da abdest kılınabileceğini öğretmezdi. Hiç mi akllın almıyor?
Azıcık düşün. İki fesatlık yaptın ikisi de müşriklerin işiydi. Sana ayet attım.
Küçük çocuk mevzusunu çöpe atamazsınız, sizi pedofililer. O tefsir kitaplarınızda daha ergenliğe bile girmemiş küçük çocujla cinsel ilişkiye giriliebilir cevazı veren senin o müşrik alimlerin. Hiç mi korkmuyorsun Allahtan? Senin diğer kitapları tamamiyle okuduğuna da inanmıyorum bir de belli demişsin İslam doğru diye...
Unutma beraberinde olanlarla diriltilirsin.
https://youtu.be/dtyWOxPyJlo
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Gusül ne demek?
Neyse uğraşmak istemiyorum gerçekten
Ne halin varsa gör- +1 yıl
Tamam Kur an a inandın. Peygamber e inandın. Hadislere inanmadın. Onlardan bazılarını çooook büyük şahsiyetler (Hz. Aişe gibi) iletti. Hadi onlara da inanmadın. Peygamber efendimizin dostlarına inanmadın. Sen kime inandın? Birinin güvendiğine (ki bu HABİBULLAH) sen güvenmiyorsan güvenen kişiye de güvenmiyorsun demektir. Ve hala nasıl namaz kılınacak söylemedin herhalde vahiy gelmedi sana namaz şöyle kılınacak diye. Zaten senin gibi insanlar işte uğraşamam, ne halin varsa gör felan der bırakır. Ben senin tüm sorularını yanıtlıyorum kendimce sen daha bana nasıl namaz kılınır onu yanıtlamadın, nasıl kurban kesilir onu yanıtlamadın. Gelmişsin uğraşamam diyorsun.
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Kanka çıkar çükünü, ben seni sünnet edeyim, olur mu?
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi İnnamıyorum kanka sünnetli olduğuna
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Sünnetsizsin, bir de insanları kandırıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Görmeden inanmayız kanka, sen yalan söylüyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Öyle kanka, büyük ihtimal yalan söylüyorsun sırf alimlere uyuyorum diye
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi Götsersem ne yapcan kanka, sünnetsiz çükünü mü göstercen
Cevap sahibi+1 yıl@juuachi nlnlknn
+1 yılKanlı çarşaf
04 Yorumla- +1 yıl
O hala var mı ya
- +1 yıl
@edeplii_kizz olmaz mı knka hiç
- +1 yıl
Yoktur ya hangi bölgelerde var mesela
- +1 yıl
@edeplii_kizz konya da var knka en basiti zaten adet olsa da kanlı çarşaf çıkmaz artık imkansız gibi bir şey
Başlık parası
00 YorumlaCok var
00 Yorumla
+1 yılEl öpme
00 YorumlaAsker konvoyu
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem