Ben evlenirken adetmiş gelinin kardeşlerine koç alıp kapılarına bırakmam istendi bunu yaptım saçmada olsa ama düğünlerinde kardeşlerine komik Bi para takmaları na gıcık olmuştum her kardeş in en azından koluna bilezik taktığını gördüğümüz için. O evlilik 16 yılım maal oldu benim Allah herkesi iyi insanlarla dürüst samimi kişilerle karşılaştırsın
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kötü çocukların kızlarla konuşunca cesur konuşmayınca havalı sayılırken efendi adamın kızlarla konuşunca sapık konuşmayınca soğuk görülmesi... Bu gelenek bu anlayış bu adet son bulmalı... Çünkü adaletsizliğin ikiyüzlülüğün ve sahtekarlığın dik alası...
Kahveye tuz koyma geleneği artık bitirilmeli, çünkü amacının dışında bir anlam katmaya çalışıyor günümüz insanı. Bunun gerçek anlamı Osmanlı’da hem gelinin hem de ailesinin damat adayını beğenmemesidir. Şimdikiler eğlence olsun diye tuz katıyor bilinçsizce
Ben karıma kırmızı kuşak giydirmem karımın namusundan kimene. Böyle gelenekler kadınlarımızı özgüvensizleştirdi bireyliklerine güvenemez oldular (Kadın olarak doğsaydım sanırım koyu bir feminist olurdum)
Kurdele, vurdulu kırdılı çanak kırma olayları (saçma sapan güç gösterileri), bakire mi değil mi diye ebesinin şeyine kadar kontrol etmek (her bka atlayan bir milletiz milletin derdinden başka işimiz yok)
Kız istemeye gelindiğinde tuzlu kahve ikram edilmesi. Güzelce yap kahveni insanlar içsin ağız tadıyla ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kırmızı kuşak bağlama. Kadının kızlık zarı olduğunu belirten saçma sapan gelenek. Size ne kızlık zarından saçma sapan uygulama. O zaman gelinliği kırmızı giyelim 😂
İnsanları ötekileştirmediği maddi ya da, manevi zora sokmadığı ya da küçük düşürmediği sürece tüm gelenek ve göreneklerimiz devam etsin. İsteyen uygular. Uygulamayana da saygı duymak lazım.