Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Akıllı bir kadınsın ebeveynler için yuva bozulmaz bilmelisin. Bizde annesi yüzünden eşimle o kadar huzurumuz bozuldu ki! Anlattıklarını çok iyi anlıyabiliyorum ben artık kayınvalidemi kendine munhasır karakteri olduduğu düşünüyorum hiç uğraşmayıp söylediklerini umursamıyorum her zaman mesafe mi koruyorum. Haklı olduğum yerlerde kendimi savunup siz karışmayın diyorum. Kendi kayınvalidem olsun etrafımda lerden gözlemlediğim erkekler her zaman eşine hak verir ama annesine kıyamaz o yüzden eşine alttan almasını, büyüklere saygılı davranmasını, sabretmesini isterler. Sende eşinin annesini silip atmasını istemezsin değil mi? Burada yapman gereken senin üzüldüğün konuda eşin söylesin diye bekleme sen güzel bir dille söyle sessiz kaldığın zamanlarda seni daha da zorlarlar. Ama anneni çağırıp savaşsa savaş muhabbeti yapma bence
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaşlıda olsa, insanın nerde durması gerektiğini bilmesi gerekir. Veya neyi söylememesi gerektiğini. Profösyönel olarak aşcıysan zaten yemek yapamıyor olma ihtimalini ortadan kaldırıyorum. Kaldı ki, yapamasan bile, kayın validenin gelip bunu söyleme hakkı asla olmaz. Edep yani. Gönüller kırılmasın adına yani bir zahmet.
Yerinde olsam, çok rahat ettirmem kayınvalidemi. maalesef gelince öyle kalırlar, bir gün hiç gitmezler görürsün. Annenlerde her gün kalmaya gelsin de belki eşin anlar nasıl bir his olduğunu. Ya özel hayat denen bir şey var. İlla yanlarında gecelikle mi gezeceğiz anlamaları için?00 Yorumla
Güzelce konuşsan bile seni yanlış anlarlar diye düşünüyorum. Ama yine de bir dene. Baktın yine aynılar. Bu sefer eşinle tekrar konuş. Bu konuda ailesine hak veriyor ise cidden ayrıl. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil önemli olan senin huzurun. Bir şeye hayır demesini gerçekten bilmeliyiz.
00 Yorumla
+1 yılOğlunu kıskanan bir anne daha. Kaynanan oğlu sana bağlanmasın hala onu elimde tutabileyim benden uzaklaşmasın kafasında. Bu yüzden inan bana elinden gelen her şeyi yapar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılOlabilir, insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor bu doğru. Bırak mutfağına girerse de girsin yapsın yemek, sende otur rahatça ye. Ama eşine şikâyet etme, kendi aklınla bir şekilde olayı hâlletmeye çalış. Dediğin gibi anneni de çağırabilirsin, onlar geldiği zaman birkaç defa sende anneni çağır. Çok rahatsız oluyorsan gelmek istediklerinde evde değiliz anneme gideceğiz, dışarı çıkacağız gibi şeyler söyleyebilirsin. Ve dediğini de yap yalan olmasın 😅
20 YorumlaOff çok sıkıntı ya benim bir ara görüştüğüm çocuğun da ailesi böyleydi hep evlenince sizde kalırız vs diyorlardı o zaman bile göze alamadım ayrıldık. Ne kadar bencil bu insanlar ya ben de istemem kendi ailemin de kayın ailemin de gelip uzun süre kalmasını evime karışmasını vs. çözümünü bulursan bana da anlat
03 Yorumla
Soran+1 yılBu savaş asıl şimdi başladı kuzum...
+1 yılEşinle aran iyiyse ailesi hakkında olumsuz konuşman aranızı açar.. kayınvaliden geldiğinde anne şu yemeği yapar mısın çok güzel yapıyorsun bunu yaparmisin canım çekti falan de... evin pis dediği zaman sen nasıl yapıyorsun temizliği bir gün gel birlikte yapalım de.. hem eşinin gözünde değerin artar hemde annesinin amacını öğrenirsin zaten belirli bir süre sonra bıkar annesi de..
10 YorumlaAsla gelemem böyle şeylere, sürekli eşimin ailesinin ne işi var evimde? Hele hele yatıya bide. Eşinle halletmelisin bu sorunu.
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir kayinvaliden olsa, evinize gelip iğrenç bir yemek yapar.
Ogluda asla annem super yemek yapar diyemez, eşinin yemeklerini bayila bayila yer.
Bu sekilde olmadigini goruyoruz, mesafe koymazsan boşanmaya kadar gider konu.00 YorumlaŞimdi empati yap annesine veya bandına tepki gösterse ne ile karşılaşacak kırılmış kalpler sen onun yareni olduğu için nazi sana geçiyor anasını babasını kırmak istemiyor ama sen de uygun bir dille anlatabilirsin
00 YorumlaBu erkeklerin hepsi annesi bsi yaptı mı görmezden gel der ama senin annen baban bsi desin hemen alinirlar sinirlenip bozarirlar ana kuzusu hepsi sorsan aslan gbi erkekler
10 Yorumla
+1 yılİkisini de şutla. Senin kıymetini anlasınlar. Başkasının ağzına bakarak hareket eden kadından da adamdan da hayır gelmez. Evlilik ciddi bir sorumluluktur.
10 Yorumla
+1 yılSana ancak eşin yardım edebilir. Burada dikkat etmen gereken kayınvalideni asla kötülemeden ona bunaldiğini anlatman. Anneni çağırmak da fena fikir değil ama onlarda polemiğe girebilirler😄 neyse bir dene bakalım annen kayinvalideden beklediğin gibi davransın size sanki konuyu bilmiyormuş gibi kayınvaliden olduğu yerde ben de kalkayim misafirliğin kısası makbuldür falan desin 😋
10 YorumlaBöyle olmazki sinir hastası olursun bence bu tavırları eşinin işine geliyor çok doğru düşünmüşsün madem yaslari büyük diye herşeye karışmaya hakları var öyleyse annende eşine istedigini söyleyebilir
00 Yorumla
+1 yılAmaaaann zaten çalışıyormuşsun ne dert ediyorsun. Sen de yemek iste şunu yapar mısın canım çekti de. İşten gelince de yan gel yat keyfine bak :)) kıskanma :)
00 Yorumla
+1 yılVallaha belli et tavrını yoksa yakında hiç çıkmazlar, öyle ya da böyle zaten kötüsün. Benimkilerde öyleydi ama artık her şey değişti. Oğlundan kopamıyorsa evlendirmiyecekti. Kocanda anasından kopamiyorsa gitsin onun yanımda yatsın. Ay tansiyom çıktı cocuk gelince daha beter oluyir bunlar. Ozaman kadar mesafenin koy
00 YorumlaBence uğraşma he de geç. Söylenerek eşini arada bırakmış olursun. Sonra ilişkiniz bozulur. Sen tepki vermedikçe kayınvaliden de sıkılır bir süre sonra.
00 YorumlaEvine sürekli gelip kalmaları anlayışsızlık. Seni biraz sahipsiz görmüşler galiba. Kocan da sana sahip çıkmayınca her şey sarpa sarmış.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılKlasik kaynana tipi, oğlundan da bu konuda çözüm yok anlaşılan. Son cümlelerini uygula hak etmiş. İyilik anlayış da bir yere kadar...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal enset ilişki, bu konuyu bir araştır derim.
012 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa duyuyorum, bakacağım
- +1 yıl
Aydınlanacaksın...
- +1 yıl
ben baktim, hic de aydinlanacak bir ibare degil.. ensestle bu psikolojikd urumu ayni kefeye koymak sacmalik.. ensest aile icinde cinsel. istirmardir.. duygusal ensest diyen kisi kim bilmiyorum ama bahsedilende cinsellik yok sapiklik yok.. sadece psikolojik cocugun etkilenmesi denebilir.. fazla sorumluluk yuklenmesi denebileceekken duygusal ensestte ne ki.. yazik ya
- +1 yıl
Duygusal ensest ilişki ebeveyn ile çocuk arasında ebeveynler arasında olan ilişkiden daha yakın bir ilişki kurulması sonucu anne/babanın (çoğu zaman annenin) baba tarafından az ilgi görmesi nedeniyle oluşan karşı cinsten beklediği ilgiyi kendi çocuğunun ilgisiyle tatmin etmesi durumuna denir. Bu durumda kayın valideler gelinlerini kendilerine rakip olarak görür (2. Kadın/metres gibi) ve onlardan daha iyi olduğunu oğullarına kanıtlamak için kendilerine fırsatlar oluştururlar. Bu durumda yetişen erkek çocukları annelerinden aldıkları yoğun ilgi nedeniyle annelerine çok bağlı oldukları için evlilikte suçlu olan taraf genelde gelin olarak görülür. Ensest ilislikilerde sadece cinsellik söz konusu olmaz. Duygusal ensest ilişki ülkemizde anne oğul arasında çok yaygındır.
- +1 yıl
Ayrıca çoğu vakalarda duygusal ensest ilişki fiziksel ensest ilişkiye döner, ve tabiki bu durum gizlenir.
- +1 yıl
Bu psikolohik bir durum ensest sapiklik... Duygusal cocugun kullanilmasi denebilir... ama ensest deyince sapikli bildigin.. Ayni evde uasaniyor, cocuk tum kavgalari uzuntulere sahit oluyor , annesi aglarken yanina gelip teselli ediuor annesi de ona dayanip guc buluyor.. bunu bile sapiklastirdiniz ya pes yani
- +1 yıl
Hanımefendi ben trerapistim benden iyi mi bileceksiniz, çok biliyorsanız okusaydınız lisans eğitimini diploma alsaydınız benim gibi. Açın google akademi arama motorunu araştırın duygusal ensest ilişki nedir diye. Madem bir şeyi bilmiyorsunuz bari hakkında yorum yapmayın yahu bu ne cahilliktir.
- +1 yıl
Duygusal ensest denmesinin sebebi annenin çocuğunu bir çocuk gibi değil karşı cins birey gibi değerlendirmesi ve buna göre iletişim kurmasıdır. Aile içi gelişen ve normalin dışında olan her türlü ilişki ensest olarak değerlendirilir. Bir konuda bilginiz yoksa çok biliyormuşsunuz gibi ahkam kesmeyin rica ediyorum kendinizi küçük düşürüyorsunuz.
- +1 yıl
Ensest ilişkiler zaten psikiyatrik vakalardır a cahil arkadaşım. Neyse sen git mükemmel araştırmalarını yap kendi kendine oyununu oyna ama insanlara çok anlatma araştırmalarını çalmasınlar değerli fikirlerini.
+1 yılAa iyi fikir valla kendi anneni çağır her seferinde😅 bence sen çözümü bulmuşsun.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBence kaynananla konuş öyle susayım falan deme alışırlar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılSizin evde buluşmasınlar o zaman, eşin annesinin yanına gitsin özledikçe
10 Yorumla
+1 yılBurcu ne eşinin yengeç mi çünkü yengeçler ana kuzusu
00 Yorumla
+1 yılana kuzusu erkek seçersen olacağı bu her annesinin lafını dinleyen erkeği koca diye seçmicen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Çok dikkate alma sonuçta sevdiğin adamın ailesi, dediğin gibi sen de çağır aileni, bu defa eşin rahat dolaşamayacak evde o zaman seni daha iyi anlayacak, çözülmeyecek problem değil yani
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 751 cevap paylaştı. Merhaba bir hayli can sıkıcı bir konu eşin sana destek olmamasi daha da üzücü konuşmak anlatmak içini dökmek istermisin
00 YorumlaBu konuyu öncelikle eşinle konuş güzel bir dille baş başa vakit geçiremediginizi anlat gelmesinler deme ama daha az gelmelerini sağlamak lazım. Bu yolda olmazsa kendi anneni devreye sok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılo kadin ayirmaua calisiyor sizi soyleyeyim.. dengesi bozuk bence
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbence o kadindan uzak durmalisin.. eve bile girmemeli.. saygisiz. yemek getirmekte ne.. sen yemek yapamiyorsun ben evden yemek tasiyorum demek bu.. tamam anne oldugu icin yeterince saygi gostermissin ama o da sizi biraz rahat birakmali, o size saygili davranirsa sen zaten ona saygi gosterecek yapida birisin.. ama olmaz boyle, ve bebek yapma bence hemen.. iyice bekle ve gor, kendine ait bir duzen kurabileceksen yap
sürekli cıkmıyorsa işime gücüme bakarım. Ama asla saygısızlık yapmam. Bir süre sonra emin olun kendini değil sizi daha cok düşünecektir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılEşinle konuş anlat durumu
10 Yorumla Kaynananı döv ya da hakaret et bida gelmemelerini sağla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEsin şu konuda haklı
Yaşlandıkça çocuk gibi oluyorlar bence eşinle güzel konuş baş başa kalamıyoruz de
Ama eşinin ailesine laf söyleme00 YorumlaAnneyi savas meydanina sokma fikri iyiymis.
01 Yorumla
Soran+1 yılO savaşımıza oğlunu sokuyorsa bende annemi sokarım. O da öyle bir zevkle gelir ki...
+1 yılTek erkek mi eşin başka çocuğu var mı kaynananin
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnesinin tek ve biricik oğluşu yaaa bir de iki kızı var ama görümcelerim iyiler zaten biri küçük lise çağında. Diğeri de evli kendi derdinde.
- +1 yıl
Bazıları böyle erkek çocuğuna daha bağlı oluyor işte kiskaniyor demek ki seni, paylaşmak istemiyor oglusuyla işin tadını kaçırmış kayinpederin bari ses çıkarsa ne işimiz var diye konuşsana anlayacak anlayışa sahip. degiller demek ki tek çare eşin
Soran+1 yılKov diyemem ki
Soran+1 yılNeden bu kadar anlayışsızlar? Ağlamak istiyorum cidden
- +1 yıl
Bu kadar bağlıysa esin de zaten kov desen de sen kötü olursun bu sefer yeni evlisiniz madem. gezin siz de evde durmayın bunu söyle en azından eşine
+1 yılkesin kavga çıkar
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle büyü yaptırmalısın
00 YorumlaBir pskolog ismi vereyim de takip et
01 YorumlaAnneni devreye sok
00 YorumlaUzak durun şu ruh hastası ailelerden
01 Yorumla
+1 yılÇocuk yapacaz müsade edersen de laf sok biraz
00 Yorumla
+1 yılİşin zor uğraşma boş ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenmiş o zaman!
00 Yorumla
+1 yılAyyy Allahım böyle kayınvalide düşman başına
00 Yorumla
+1 yılAnneni sokma
Kendin konuş00 Yorumla
+1 yılİşin içine aileler girdiyse zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılanneni çağır bence de.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaş başa durunca ne olacak anlamadım
00 YorumlaOğlunun da öyle olmasını ister misin
02 Yorumla
Soran+1 yılÇektiğim sıkıntıdan sonra asla. Gelinime asla böyle davranmam. Hatta onu oğlumla eşit tutar severim. Çünkü sıkıntısını hala çekiyorum
Eşinle konuş bu durumu
04 Yorumla- +1 yıl
Şimdi sana bu konuya aşşırı benzeyen başımdan geçen bir olayı anlatacağım ona göre ne çıkaracaksan çıkar olaydan hatta benzer bi olayda geçen karşı cins olarak bana bi akıl ver lütfen. Bu arada söylemeden edemeyeceğim seni tebrik ederim eşinle güzelce konuşup orta yolu bulmaya çalışmışsın ama olmamış kendinden taviz verme bundan sonrası için çünkü bişeye nasıl alıştırırsan devamı gelir. Gelelim benim olaya ben şuanda doğu sınırında bi askerim buraya gelmeden önce 4 buçuk 5 yıl boyunca ilişki yaşadığım her zorlukta beraber olduğumuzu düşündüğüm kız arkadaşımla evlenme kararı aldık ve vatan borcu olan benim nezdimde her türk erkeğinin gelip yapması gereken askerliği yapmak için yola çıktım 5 yıldır annemle sıkı fıkı olan kız arkadaşım ben buraya geldikten sonra annemle ilgili düşüncelerinin değiştirğini söylemeye başladı askerliğimin ikinci ayında sen annenle benim annemle konuştuğumdan daha çok konuşuyorsun (benim annem haftada bir kez ararsa seninki seni hergün arıyor muhabbeti) aile yapınız bizimki gibi değil demeye başlayıp birazda burdaki stresimin ona ağır geldiğini söyleyip ayrılmak istediğini ilerde mutlu olamayacağımızı söyledi bende efendi gibi kararına saygı duyup bişey bitme noktasına geldiyse biter deyip helâlleştim ama sonra dedim ki koskocaman 5 yıl yani bitsin diyemi başladım gideyim onu olduğu yerde göreyim konuşayım onunla kafasını açmak için deyip ertesi sabah ilk uçakla yanına gidip hiç beklemediği şekilde sürpriz yaptım
- +1 yıl
neyse ben gidince doğal olarak yakın olunca birbirimize konu bi şekilde çözüldü ama anneme karşı bi tavrı olduğu belliydi her hareketinden bana çok garip gelmişti mesela ben askerdeyken annemle sürekli konuşup annemin hayatını etkileyecek felç kalma riski olan bi ameliyata gireceğini sırf ben askerde üzülmeyeyim diye benden annemle birlikte saklama kararı alan kız annemle soğuk konuşmaya başlamıştı anneminde ilişkimiz hakkında öyle yorumu bile olmaz bu arada. neyse izinden döndüm 1 ay boyunca soğuktu bana karşı izin dönüşümün 2. Haftasının başında annem bahsettiğim ameliyatı oldu o ve annesi ilk gün annemi ziyaret edip bana iyi olduklarının haberini verip ondan sonra annemle tüm iletişimi kesip geçtiğimiz haftalarda da benimle olan iletişimi tamamen kesti. Sebep annemmiş oysa annemle sürekli iç içe olmayı annem ve o seçmişti birbirlerine hayatlarında olan herşeyi rahat ni şekilde konuşabiliyorlardı yani diyeceğim o ki benim başımda böylesi olsaydı net boşanırdı sen mücadele veriyorsun vermeye de devam gzl son beklyrm
Soran+1 yılAltında başka nedenler de vardır. Sadece annen olduğunu sanmıyorum. Kaynanam ile aramdaki sorunları okudun değil mi? Evet şu an kocam salonda yatıyor ama ondan ayrılmayı asla düsünemem. Çünkü onu gerçekten çok seviyorum. Beş sene çok uzun bir süre. Yorulmuş olabilir. Asker yolu gözlemek zor. Altı ay bile zor gelmişti bana kimbilir beş sene onun için nasıl geçti. Bunun psikolojisi bambaşka.
+1 yılGeçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum
00 YorumlaOğlu paylaşmak istemiyor
02 YorumlaKavga çıkar
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi :D
00 Yorumla
+1 yılUmutsuz vaka
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. İğrenç bir durum.
00 Yorumla
+1 yılZor isinn ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGorgusuz aile
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkurken bunaldım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşan
00 Yorumlakaç yaşında
04 Yorumla
Soran+1 yılKim
Soran+1 yıl54 olması lazım