Sizce hangimiz haklı? Annem mi ben mi?

Dışarıdaydık eve geldik yağmur yağmış. Annemde dışarıya çamaşır asmış ben de titiz olduğum için lütfen bari benim çamaşırlarımı kısa devirde bir daha yıka dedim. O da: “Beyaz çamaşır yıkamazsam sararırlar siyahlar olsaydı yıkamazdım” dedi. Ben de: “siyahlarda neden yıkamıyorsun bak beyazları sarartıyorsa demek ki yağmur suyu pis neden bir türlü yağmur suyunun kirli olduğuna inanmıyorsun” dedim. Sonra annem bana temiz olduğunu bana anlatmaya çalışıyor ben de ona kirli olduğuna işte İstanbul’un havası çok kirli o yüzden yağan yağmurda kirli falan gibi şeyler dedim.

Sonra işte şu yağmura kirli deyip durma beni de günaha sokacaksın. Sen kafir misin sen münafık mısın gibi şeyler söyleyip bana kızdı sonra ben de sustum uzamasın diye.

Şimdi gerçekten kirli olan bir şeye kirli dedim diye neden Allahsız oluyorum ki. Din böyle bir şey mi vallahi sorgulamaya başlarsam daha fena olacak. Çocukken şişede yağmur suyunu biriktirmiştim gerçekten çok pisti. Yani şimdi gözümle pis gördüğüm bir şeye benden nasıl temiz dememi bekler ki

Sizce hangimiz haklı?
Annen
Sen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Sizce hangimiz haklı? Annem mi ben mi?