Sizce kim haklı, o mu ben mi?

Yakın zamanda görücü usulüyle biriyle tanıştırıldım. Buluşup konuştuk. Bana "görüşmeden önce evi var mı diye sormuşsun. Bu çok ham bir tavır. Bu kadar mı paraya önem veriyorsun? Evim olmasa benimle görüşmeyecek miydin?" dedi. Ben de "Evet görüşmeyecektim 25 yaşında bir erkeğe ev sorulmaz ama 40 lı yaşlarda birine tabi ki ev sorulur. Bunca yıl çalışıp ev bile alamamışsa sıkıntı vardır, yatirimlarını batıran , kumarbaz veya karıya kıza yediren veya savurgan biri olabilir"dedim. O da bana "Peki senin neyin var buyur say" dedi. Ben de "Hiç bir şeyim yok. Zaten olmasına da gerek yok. Ben erkek değilim. Düğün, ev almak, ev geçindirmek gibi sorumluluklarım yok. Bunlar erkeğin sorumluluğu. Ben de bu nedenle birikim yapmadım" dedim. O da bana "demek islami muhafazakar öğretileri baz alıyorsun. Bir arkadaşımın da eşi 50 bin maaş almasına rağmen kocasina hiç para vermiyormuş, evin tüm harcamasını adam yapıyor ve adamın cebinde harçliği bile kalmıyor. Arkadaşlarıyla yemeğe gidemiyor çay bile ısmarlayamıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?" dedi. Ben de "bişey düşünmüyorum. Tabi ki adam borç harç içinde bırakılmaz ama maaşımı kocama vermeyi düşünmüyorum" dedim. O da bana "Madem ataerkil kafa yapısını baz alıyorsun. Demin deniz tatillerini sevdiğini söylemiştin ben deniz tatilini sevmem ve hiçbir zaman gitmem, eşimin de gitmesini istemem zaten vaktim de olmaz, anamın babamın köyüne gitmeyi tercih ederim " dedi. Ben de ona "kimse kimseyi hobilerinden keyif aldiği aktivitelerden alıkoymamalı, evlilik bu değil. Ben eşim tatile gitmek istemiyorsa veya vakti yoksa tek başıma bile tatile giderim. Kendimi mahrum bırakmam" dedim. Görüşme bitti.

Arkadaşım da ahlaken bu adamı bana çok övdü ve "yanlış anlaşılma ve gereksiz bir inatlaşma olmuş aranızda bence bir daha görüşün" dedi. Ben tamam dedim.

Adam ise " Ben istediğimi yaparım kimse bana karışamaz tarzında konuşuyor. Ikinci görüşmeye gerek yok " demiş.

Ben de belki anlatıldığı gibi iyi biridir neyse büyüklük bende kalsın diye düşünüp mesaj attim. Aramızda bir inatlaşma oldu gibi , ben de bu yüzden size soğuk davranmış olabilirim , tekrar görüşebiliriz tabi siz de isterseniz" diye yazdim.

O da bana" ben kendimi çok iyi ifade ettim siz edemediniz. Allah size zengin ve her dediğinizi yapacak bir eş versin, ben o değilim. Allah yolunuzu açık etsin." yazıp engellemiş.

Şok oldum. Sizce kim haklı?

Sizce kim haklı, o mu ben mi?