Sırf popüler diye İngilizce tabelaları kaliteli bulup, sırf popüler diye Arapça tabelaları nefret sebebi bulan koyun kitlenin etkisinde kalmadan, tüm yabancı dil tabelalarını ve insanlarını nefretle karşılıyorum.
Bundan 20 sene önce de gavurca dile sahip tabelalardan rahatsız oluyordum, bugün de bu değişmedi.
Bu âmına kodumun memleketinde denk geldiğim ilk faşistlik Araplar oldu.
Bunca senedir kültürünün etkisinde kaldığımız Avrupalılara faşistlik eden kitleye bir kez olsun denk gelmemiştim, gel de yatırıp sîkme bu düşük zekalıları şimdi.124 Yorumla- +1 yıl
Tam bu soruyu gönderdim, peşinden şu soru ile karşılaştım.. Spor yapmayan kalmasın diye Decathlon eşliğinde 5 Haziran'da Maltepe'de buluşuyoruz! Kimler orada olacak? ↗ Decathlon "May Fest" .. :D
- +1 yıl
Aynen... :D
- +1 yıl
@Nehii_ir
arap turistler içinde arapça olmalı. türk vatandaşlar içinde türkçe olmalı. değil mi?
oda onların dili sonuçta. - +1 yıl
@Nehii_ir
değişim dediğin batılılaşmaksa, batı özentisi olmaksa biz o değişimde yokuz.
hem değişim değişim nereye kadar. bi yerde kalmak lazım. - +1 yıl
@Nehii_ir
karşı mısın? olmasına gerek yok mu? e o zaman arap turistler ne yapsın?
onların dili arapça. onlar içinde arapça olmalı. hem sen neden arapçaya karşısın ki onu anlamadım.
ne derdiniz var arapçayla? - +1 yıl
@Nehii_ir
ingilizce konuşmakla, amerikan avrupalı gibi yaşamakla cahil olmuyorsun öyle mi?
- +1 yıl
@Nehii_ir
terbiyeli konuş. benim kafam seninkinden daha büyük. daha dünkü çocuksun. toysun.
gelmiş bana ne diyorsun. senin gibi toy çocukları kandırırlar ancak şu batılılar.
ben 33 yaşında adamım. neyin ne olduğunu senden çok daha iyi biliyorum.
amerika avrupa senin gibi toy çocuklar vasıtasıyla dilimizi elimizden alıp kendi dilini kültürünü dayatıyor. - +1 yıl
@Nehii_ir
sus lan terbiyesiz. haddini bil. - +1 yıl
@Nehii_ir
sende havla havla. - +1 yıl
istesenizde istemesenizde arapçada türkçede bu ülkede daima var olacak.
asla avrupanın amerikanın israilin tahakkümüne ve yozlaştırmasına boyun eğmeyeceğiz. - +1 yıl
@Nehii_ir İngilizce resmen dünya dili değildir... Resmi olarak Fransızca dünya dilidir. Daha doğrusu, BM lerin resmi dili Fransızcadır.. İngilizce dünyaya tecavüz edilerek dünya dili olmuştur.. BM de alınan kararlara göre, İngilizce ve Arapça aynı seviyededir. Biz tecavüzcümüze aşık olduğumuz için dünya dili kabul ediyoruz. Bu arada şu linkini verdiğim diğer soruda bahsedilen sadece May Fest değilmiş... Sorunun açıklamasını okuyunca fark ettim..
Influencer Challenge
Ücretsiz Bisiklet Check-up
falan filan gibi cümleler de kullanılmış... Tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın... Ama bence Arapların aleti daha büyük onları daha çok zevk verir.. Arapça resmi dil olsun :D - +1 yıl
@Nehii_ir Anlaştık bana Araplar bassın... Eee sana kim bassın? Elizabeth in torunları mı? :D
- +1 yıl
@Nehii_ir Haklısın durum çok kötü... Arapça tabelalardan ve Suriyeliler gelmeden önce İngilizce tabelalar sayesinde uzayda koloni kuruyorduk... Hatta öyle ki, Kuşadası, Marmaris gibi ilçelerde İngilizlerin, Almanların, Fransızların yaşadığı bölgelere Türklerin girişi yasaktı. Şimdi cahilleştik.. :D
- +1 yıl
@Nehii_ir Hak etmek derken? Ben dolarla maaş alıyorum.. Sen kaybettikçe, ben kazanıyorum. Şimdi sen düşün :D
- +1 yıl
@Nehii_ir Bana hiç koymaz.. Aksine daha çok kazanıyorum... Bak ben senin kadar ülkemi düşünmüyorum. Sadece cebimi düşünüyorum. O yüzden anadilim gibi İngilizce konuşurum... Sorumdan da anlayacağım gibi aşırı bir Arap düşmanlığım var :D Hani diyorum artık akıllansanız da sosyal medyanın sizi nasıl aptallaştırdığını bi fark etseniz :D
- +1 yıl
@Nehii_ir Önemli olan IQ değil. O IQ nun seni ne kadar mutlu ettiği ve hayatı ne derece mutlu yaşadığın... Ben mutluyum... Seni düşünüyorum :)
- +1 yıl
@Nehii_ir Özelden yazdığın küfrü okudum... Engellemişsin, o yüzden oradan cevap vermedim.. Seni bu derece abazan yapan, testosteron hormonunun yüksek oluşu sanırım.
En İyi Cevaplar
+1 yılGönderme var fakat şu detayı kaçmış !!!
Öncelikle sen dünyanın hangi ülkesine gidersen git konuşabileceğin tek ortak bir dil vardır o da İngilizcedir.
Dünyada kabul gören ortak dil İngilizcedir bu bilinen gerçek hatta en çok konuşulan dil zaten İngilizcedir.
Mesela bir yabancı geldi diyelim normal bir cafeye veya lokantaya gitse Türkçe menüde büyük ihtimalle anlamayacak afallayıp kalacak araştırmak zorunda kalacak doğru karar bile veremeyebilir. Fakat İngilizce olan bir yerde bu sorunu yaşamaz. En azından ne yiyip ne içtiğini bilir kişi. İçeriği okuyabilir.
Misal ben Arabistana gitsem İngilizce tabelalı bir yer varsa oraya girerim çünkü ne yiyip ne içtiğimi bilirim. Menüyü okurum ne alacağımı bilirim. Öbür türlü Arapça bilmiyorum daha ne söyleyeceğimi nasıl telaffuz edeceğimi dahi bilmiyorum. Rastgele elimle göstersem belki sevmediğim bir şey gelecek önüme.
Hani desek yazı Çince, Fransızca, Rusça yazsa bu göndermede hak verirdim fakat İngilizce dünyada konuşulan tek ortak dildir. İngilizce tabelada bu yüzden serbesttir :)
Sevin sevmeyin gerçek budur. Dünya genelinde Arapça konuşulsa tek ortak dil olsa aynı söylediklerim Arapça dili içinde geçerli olurdu.333 Yorumla- +1 yıl
Başka bir basit örnek verelim. Okulda ben Arapça dersi görmedim. Din Kültürü dersi vardı evet fakat Arapçaya dair bir şey görmedim.
Benim ülkemin dilini taşımayan ve dünyada ortak konuşulan bir dile ait değilse Arapça tabelanın ülkemde ne işi var? Bu Rusça, Fransızca vb. içinde geçerli. Ülkede Araplaştırma politikası olunca insan apayrı sinirleniyor bu Arapça tabelaya bu da başka konu. Şahsen olmamalı Arapça tabela, derler ülkemizin ana dili Türkçe değil Arapça oldu ya da dünya da konuşulan tek ortak dil Arapça o zaman buna hak veririm. - +1 yıl
Ortada başka bir gerçek daha var... Benim 80 yaşındaki dedem, Türkiyede hizmet veren bir kafeye restorana gidiyor ve menüden hiç bir şey anlamıyorsa, ben ülkeme gelecek yabancı için menü hazırlayıp, kendi halkıma ikinci sınıf muamelesi yapıyorsam, o restoranında, gelecek o yabancının da ta.. na.. koyayım... Kendi ülkende yabancı gibisin.. Menünün Türkçesi yok diyorum sen gelmiş gelecek turistten, yabancıdan bahsediyorsun... Evladım ezilmek size neden bu kadar zevk veriyor anlamış değilim... İngilizceyi dünya dili yapan, işte bu ezilmişlik ruhunuzdur... 1. Sınıf insan olun.. İkinci sınıf olmak zorunda değilsiniz.
- +1 yıl
2. sınıf insanız diyen olmadı. Yabancıya özel olarak hazırlayanda yok sen dünyanın en gelişmiş ülkekerine de gitsen Misal Japonya vs. yine aynı tabloyu görürsün ortak dil İngilizcedir.
Fakat sorduğun soru hatalı.
Asıl sorulması gereken soru senin 80 yaşında ki deden 80 yıldır neden İngilizce öğrenemedi? C seviyesi olmasına da gerek yok A seviyesi basit şeyleri bilecek kadar bilmesi yeterli. Bir insan kendini geliştiremiyorsa dünyada ortak olarak anlaşacak şekilde asıl sorun sistem değil kişinin kendini gelişime kapalı tutup bahaneler uydurmasıdır.
Kimse kusura bakmasın bunca senedir eğitim var, ücretsiz bir şekilde bile A seviyesi İngilizce rahatlıkla öğrenilebilir. Kimse kimseye engel olmuyor. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Öğrenmeyip bahaneler uydurmak asıl çocukça bir davranıştır. Bide kendi ülkemizde Türkçe olan yerler zaten var.
Bide 80 yaşında ki dede hadi kendini eğitmeye kapatmış biri diyelim kendini geliştirmiyor vs. peki madem bilmediği dilde olan bir yere niye gidiyor? Akşam akşam gülme krizine sokuyorlar :)
- +1 yıl
İngilizceyi ortak dil nasıl oldu dersek bu ezilmişlik değildir. Sanayi, bilim vb. bir çok konuda İngilizler örnek olduğu için dünyaya bunlar yayıldığı için İngilizce öğrenilmeye başladı. Misal İngiltereden makine alıyorsun adam her ülkeye ait dilde yapmak zorunda değil ben senin dilini ne öğrenicem makineyi yapan benim sen benim dilimi öğreneceksin der mantıkende zaten öyle olur. İngilizler makine, sanayi ürünleri, bilimsel gelişmeler vs bir çok şey olunca İngilizce kullanımı dünya genelinde yaygınlaştı. Bir diğer olay ise İngilizce dilinde katı kurallar yoktur esnek bir dildir bu yüzden tercih ediliyor.
Bunlarda ezilmişlik yok. Asıl sormamız gereken vakti zamanında neden biz bu makineleri üretip dünyaya satıp kendi dilimizi yapamadık olmalı. Adamların başarısına bahaneler uydurmamak lazım. Adamlar yapmış başarmış. Bizim toplummuz gibi gelişime kapalı tutmadılar kendilerini.
80 yaşında ki biri 80 yaşına kadar öğrenemdiyse 80 yaşında ki kişinin ayıbıdır bu. Bahaneler uydurmasın bahanelerin arkasına sığınmasın. Bilmiyorsa bilmediği dile ait yere girmesin, giriyorsa da okuyamıyorum bu ne böyle vb. bahane uydurmasın bunu da kimse savunmasın. - +1 yıl
Ben Japonya'ya 3 kez, Çin'e 8-9 kez, İsrail'e (İbranice ve ya Arapça yazılıdır her yerde) onlarca kez, dünya da 100 den fazla ülkeye onlarca kez gitmiş biriyim. Şu an da, sana Polonya'dan yazıyorum.
- +1 yıl
Şaka mısın İsrailin dili zaten öyle, mantıken öyle olması normal :D
Çinde Çince tabela görürsün genelde. Adamlar İslamiyeti çağrıştıran tabeleları bile kadlırma kararı almıştı vaktinde. Japonya da Arapça tabela görmedim açıkçası.
Nasıl Çinliler Çince konuşuyor tabelaları kendi diline aitse genelde, İsrailinde kendi diline ait olması gayet normal.
Fakat bu ülkelerde zaten İngilizce geçerlidir hatta tabelaları dahi bulunur. - +1 yıl
Ayrıca eminim 8-9 kez Çine, 3 kez de Japonya ya gidipte şu an Polonyadan yazıyorsunuzdur. İstanbul'da ne arıyorsun o zaman bu kadar kısa sürede Polonyaya gitmek :) Zaten uzun süredir kırmızı listedeydik hani seyahat edebilmen garip :) Çok kısa sürede bu kadar ülkeyi bu kadar kısa sürede bu kadar çok gidemeyeceğine göre ziyaaa diyelim sana :)
- +1 yıl
Sanırım gizliliğe önem verdiğim için şu anki yerimi face tespit edememiş :) https://www.hizliresim.com/ljfesj1
- +1 yıl
Uygulamalarla farklı bir ülkede göstermekte ne var ki? Ayrıca şu an bir çelişme var diyorsunuz bugün kız arkadaşımla gezdik diyorsun ama ayrıca bugün Polonya da olduğunuzu da iddia ediyorsunuz. Yazdıkların fazla çelişkili. Sen daha Türkiyede misin Polonya da mı o belli değil. Bi kız arkadaş bi dede bi Polonya bi Türkiye fazla çelişkili şeyler var. Ayrıca Araplar bizde sevilmez nedenine gelirsek vakti zamanında bizi sattıkları için. Esir askerlerimizi acımasızca şehit ettiler. Gün geldi devran döndü acısı çıkıyor İsrailde ona göre davranıyor.
Umarım ülkemde sadece Türkçe ve İngilizce tabela olur. Ayrıca bize ihanet eden ve ülkemde huzursuzluk çıkaran Arapları ben istemiyorum umarım mülteciler en kısa zamanda gönderilir. Afrikalılar daha iyi adamlar ekmeğinin peşinde kimseye zararları yok. Onlarca yıldır kaldıkları halde Afrikalılardan kimse şikayetçi olmadı. Ahlak buradan gelir. Kimlikte yazan dinle değil. Ahlak insanın içinde vardır.
Irkçı değilim ama bize ihanet edenleri de sevecek kadarda cahil değilim. - +1 yıl
Offf off... @bildigingibidegilo yardımına ihtiyacım var... Ben anlatamadım.. Sen anlat... Ben neredeyim, sen neredesin, dedem nerede. Biz kimiz... Soru ne anlatıyor.. Yoracak bu çocuk beni :D
- +1 yıl
@benibo-lebil :D ''bu konuda bana ihtiyacın yok... Sen kendi işini kendin çözebilirsin... Sana güveniyorum '' haha :D Çocuk mu? Abi diyeceksin :)) @f4t1h-_-1993 sana 'atmaa ziyaa' demiş haha beyefendi gerçeği görmüş... Bence seni ele veren yaşın oldu:P 21 yaşında yağız delikanlısın... Hiç yakışıyor mu hayalindeki yaptığın seyahatleri gerçekmiş gibi söylemek? :D :D
- +1 yıl
@benibo-lebil Ekran görüntüsüne ithafen; hangi sekmeyi karaladın bakiyim. :)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Hayallerim, sen ve ben :D Hayali sevgilim, dedem, sen... ve seyahatler.. Dur kız ben sana çektiğim fotolardan göndereyim biraz... Canlı canlı Polonya gezisi yap.. Hatta istersen online kamera ile de gezdirebilirim seni... Burada halen gün ışığı var.. Hava kararmadı.. Zaten sabah 3 te de aydınlanıyor hava... Dün gece sevişmeden gelirken fark ettim :D
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Adımı ve şirket bilgilerini karaladım :) gizlilik esastır :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Senin gözünden ''Polonya'' & ''manzara'' fotoğraflarını bekliyorum.. Yalnızca bu, bu kadarı kafi. Başka istemem.. Eşimle ilerde bizzat gidip gezerim teşekkürler.. Sahiii cümleye ''Hayallerim'' diye başlamışsın o ''sevişmede'' hayalden ibaret olmasın? ... Karala tabii, dalgınlığına gelmemesi iyi. ;)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Eşinle geldiğinde rehberiniz ben olacağım.. Sana her yeri gezdireceğim. En ıssız köşelerimi bile keşfedeceksin :D
- +1 yıl
Fotoları twitterdan atarım :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Haydi çabuk, bekliyorum. Sahi diye başlayan cümlemi yanıtlamanı da bekliyorum. Ah ne kadar düşüncelisin :) rehberimiz hazır demek ki. Yalnız sevgili eşimle beni yakınlaşırken görmek kalbine iyi gelmeyebilir... ;) ;)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Eşinle yakınlaşırken tabi ki kalbime iyi gelmez... Çarpıntım ve yorgunluğum artar.. :D Emin ol ter içinde kalırım... Sonra eşinle birbirinize sarılıp uyursunuz :D Sevgili eşinin sana selamı var.. Buralardan kucak dolusu sevgiler gönderiyor :)
- +1 yıl
@benibo-lebil :) :) Pası verdim golü doksana attın. :) Ama yanlışın var, canım eşim Polonya'da değil ki? Az önce görüntülü konuştuk. Şu an Venezuela da ;)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO :D Aynı anda iki yerde olamam :D Haklısın geçen yıl Venezuela'da idim... Birkaç gün sonra da İsveç te olacağım :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Ay üstüme iyilik sağlık. : ) Pardon da senden bahseden kim? Alınganlığın tuttu. :) İyi iyi senin adına sevindim, sırada İsveçli bir hatun var demektir. Hangisi yatakta daha iyiydi diye kıyaslama da yaparsın : D
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Yoo seni bekletmeyeyim.. İsveçli hatunların ateşi yüksek ama sabah yan odada bulma ihtimali yüksek... Polonya nispeten daha iyi :D
- +1 yıl
@benibo-lebil Seni bekletmeyeyim derken? evet Polonya fotoğrafları için beklemedeyim hadi at. Hımmm tecrübe konuşuyor diyorsun... Ee iyi napiyim? Zerre ilgilendirmiyor ki beni. Sendeki durum bu iken her gördüğün bakirelik sorusuna üstüne basa basa '' önemli '' diyorsun ya. :)))
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO :) Şu an fotolarla ilgileniyorum.. Bu arada sen beni beklerken bir şarkı dinle :) www.youtube.com/watch
- +1 yıl
@benibo-lebil Fotoları görmeden uyuyamam merak ettim. Azam Ali 💙 olur da dinlemez miyim dinliyorum şu an, biraz havam değişsin. :)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Twitter a gel.. hazır fotolar.. 1 saattir tlfnu temizliyorum :D
- +1 yıl
@benibo-lebil Geldim. Bak yakalandın. :) Zor olmuştur tabii o kadar çok müstehcen fotoğrafı, videoyu silmek...
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Onları temizledim.. Göremeyeceksin :D
- +1 yıl
@benibo-lebil Görmek isteyen dahası merak eden Y O K :) .
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Capital letters lar tepkiyi yeterince ifade ediyor :D
- +1 yıl
@benibo-lebil :) Peki ya ''sessiz kalmak'' ne anlam ifade ediyor? Onu da yaptım bu gece, dikkatini çekerim...
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Anlaşılamamak...
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslen dilde değişim olması olasıdır, bu günümüzde olmasa ileride devam edecek bir durumdur, bu sebeple ki bazı Türkçe lehçeleri birbiri ile anlaşamaz. Ancak dilin korunması kültürel bir mirastır, bundan 80 sene öncesi ile günümüz dili arasında bir çok fark var 200 sene öncesi ile dağlar kadar fark var. Bundan 500 sene öncesini tahmin dahi edemiyorum. Kültürümüz ve dilimiz yozlaşmaya çok yakın, keza dünya dili dediğimiz ingilizce fransızca gibi kelimeler bir çok yere girmiş durumda, ve dahi öz Türkçe İslam ile beraber coğrafyamızda değişmiş durumda. Ancak eski zamanlara ve insanların konuşmalarını dinleyip röportajlarına filan bakınca Türkçenin o naifliği akışkanlığı ve güzelliği gerçekten kalmamış diyebilirim, Ben açıkçası tabelalardan ziyade günümüze ağzımıza pelesenk olabilecek kelimelerden rahatsızım işte mokiato mu risotto mu bianco mu bingo mu :D bunlar biraz rahatsız edici.
10 Yorumla
+1 yılAyy sormaa çok rahatsız oluyorumm. Gel gelelim İngilizce olmasında hiçbir sakınca görmüyorum ama? Galiba İngilizce olunca daha havalı ve hoş geliyor... Müdavimi olduğum mekanlardan da belli değil mi? ( little kitchen, starbucks, memphis cafe, mc donalds ) Not: Bu görüşü starbucks da sıra beklerken ayfon telefonumdan yazıyorum... Vayt çaklıt moka içeceğim. İsmini dahi doğru telaffuz edemiyorum ama olsun bardakta ismim yazacak sonuçta. Ve instagram hikayemde paylaşacağım, bu mutluluğa değer... Ayrıca annemin kurabiyesine burun kıvırdığım için bilmem ne cookie yiyeceğim. İkisi 50 tl tutar herhalde. İşte her zaman böyle akıllı harcamalar yaparım...
215 Yorumla- +1 yıl
85 Yaşındaki dedem ile dışarı çıktık... Acıktım, dedi... Baktım köşede Arby's var... Girdik.. Ben bi "roasted smoky chicken" istedim... Dedeme de "roasted beef deluxe junior" söyledim.. Dedem durdu, gözleri faltaşı gibi açıldı... İnatla, "O ne evladım öyle, ben bilmediğim şeyleri yemem" dedi... "Dedeciğim artık Arap etkisinden kurtulduk, öz Türkçe konuşmaya başladık" dedim... İkimizde aç aç eve döndük ;) .
Beni anlamana sevindim... :D Senin yaptığın hand made cookies yiyeceğim gönleri özledim :) Akşam dinner da buluşuruz :D - +1 yıl
:D Deden haklı. 85 yaşına o Arby's ve türevlerini yiyerek gelmemiş. : ) Ona yürüyüş, sana da ders olmuştur. : ) Bir dahaki sefere ilk uçakla Adana ya götür de kebaba doysun. : )
🤗 :) . Yarın akşam dinner da değil bedroom da buluşalım. :D :)) - +1 yıl
Bedroom a neden gidiyoruz? Dinner dan sonra dişlerimizi fırçalamakla yetinmeyip, shower altında ıslak ıslak making love mı yapacağız? :D
- +1 yıl
:D Bir gece de kızımızı sen uyut diye. :D Cümlelerin arasına ingilizce kelimeler mi sıkıştırır oldun:) Yeni ve de çıtır sevgilin sana yeni sürüm yüklemiş. :D
- +1 yıl
"Yeni ve çıtır sevgilim?" ... Demek sorun buydu... Ama bu ifade sevgilime iltifat mı, eleştiri mi tam çözemedim.. @Balhaatunn sence hanımefendi bu ifadesi ile sevgilime laf mı attı, iltifat mı etti?
- +1 yıl
Beni korkutuyorsun.. Akıllı kız olduğun için korkutuyorsun :) Etiket yaptığım için hemen gereken önlemi almışsın :D
- +1 yıl
Yeni, çıtır ve ( soruyu okur okumaz anlaşılan < HAYALİ sevgilin diyecektim pardon...
Bak şimdiiiiii... Ne yapmaya çalıştığının farkındayım. ;) Rumuzunu bile ilk kez gördüğüm Balhatun'a özelden mesaj atarım, kabul ederse yalandan ciddi ciddi atışırız. Sen de çekirdeğini alır bizi izlersin keyifle... Bana sorarsan görüşlerime pembelilerden kimseyi etiketleme. ; ) Pembelileri birbirine düşürmeyi sevdiğini her zaman biliyordum ama beni ayrı tutmanı rica ediyorum. ; ) - +1 yıl
@benibo-lebil Anlamadım ki. Ne önlemi almışım? Valla bir şey yapmadım.
- +1 yıl
"Pembelileri birbirine düşürmeyi sevdiğini her zaman biliyordum ama beni ayrı tutmanı rica ediyorum." .. bu konuda bana ihtiyacın yok... Sen kendi işini kendin çözebilirsin... Sana güveniyorum :D
- +1 yıl
@benibo-lebil... :) Şurada iki çift lafın belini kırıp gülümsüyorduk... Kimlerle ne tarz ilişkilerin olduğu / olacağı yalnızca seni bağlar. Beni hiç mi hiç alakadar etmiyor. Ben sadece diyalogum olan insanlardan gösterdiğim ''Saygının'' karşılığını bekliyorum ve KS'de en ufak negatiflikten dahi uzak duruyorum. ;) Son noktayı koyayım; Ortada ''hayali'':) sevgili olduğuna göre ne olduğu hiç mühim değildi. Balhatun yazdıklarımızı okursa gülüp geçecektir eminim ;) .
- +1 yıl
@Balhaatunn zaten gülüp geçmiş... :) Pek umursamadı :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Bilemem ve kimsenin arasına girmem.. Ayrıca konuşturma beni şimdi, seni ne kadar çok umursayanın halini de gördük. :)
- +1 yıl
Deme böyle kalp kırarsın..
- +1 yıl
@benibo-lebil Tamam, demem. Kalbini hiç kimse kırmasın isterim... Saflığını, temizliğini kirletmekle kalmıyorlar Masumiyetini de öldürüyorlar çünkü...
- +1 yıl
@benibo-lebil Şimdi anladım, görüşümü yorumsuz olarak paylaşmıştım baştan. Artık böyle yapacağım. Sonradan değiştirmedim, sen etiket yapınca hemen önlemimi almadım yani ;) ..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet rahatsız oluyorum orta çağ dönemi gibi. ülkeden silinmeleri gerekiyor
12 Yorumla- +1 yıl
Belli oluyor rumuzundan... Açıklamayı okuyamadın mı?
- +1 yıl
Evet okudum...
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet rahatsız oluyorum İngilizce dünyada kullanılan ortak dil olduğu için sorun olmuyor sokaklarda Rusca, İtalyanca ya da benzeri tabelalar yok zaten asıl sorun Arapça tabela değil bu kadar Arap bu ülkede ne arıyor gitsinler artık ülkelerine bazı Arap seviciler hariç kimse bu ülkede onları istemiyor bu ülkeden onları def etmek yerine işlerini kolaylaştırmak saçmalık ben mülteci çalıştıran esnaf dan alışveriş bile yapmıyorum tabele görmek asla istemem.
216 Yorumla- +1 yıl
Arapça da dünyada kullanılan ortak diller arasındadır..
- +1 yıl
Türkiyede 10 Milyon Suriyeli + diğer Araplardan var... Ama İngiliz yok.. Buna rağmen Arap tabela eleştirenler, Sykerbaksta adını bile söyleyemediği makiyatoyu içerken zevk alıyorlar... Söz konusu Arap, İngiliz değil kendi ezikliğinden zevk alman... Dedeni gönder sykerbaksa bakalım menüden ne anlayacak.. Bu sana zevk veriyor mu?
- +1 yıl
Suriyelin ne aradığını herkes biliyor... Bilmiyorsan Almanya da 1960 lı yıllarda gönderdiğin marabalarına sor... Çek hepsini geri.. Almanları ve diğer Avrupa ülkelerindeki rahatsız edici marabalarını.
- +1 yıl
Keşke Yunan kazansaydı.. Böylece herkes o çocuğu olur eşitlik sağlanırdı.
- +1 yıl
İnsanda biraz beyin olacak. Bu ülkede 30 Yıldır Afganlar, 10 yıldır Suriyeliler var.. Öncesinde böyle videolar yok. Bir mülteci, bir kadının arkadan videosunu çekip alaycı cümleler kuruyor, ardında kamera kendisine dönüyor ve yüzünü göstermesiyle video bitiyor.. Benzer yüzlerce video 3 yıl önce yokken, son 1 yıl içinde onlarcası sosyal medyaya dökülüyor.. Sokaklarda çıplak dolaşan seks yapan mülteciler kameralara yansıyor... Garip olan hepsinin aynı formatta çekilmiş olması.. Adeta birileri talimat vermiş... Videoların nasıl çekileceği hakkında... Bunların provokasyon olduğunu anlamak için beyin şart...
- +1 yıl
İngilizi çok seviyorsanız buyurun sizde ananızı ingilizlere yaptırın.
- +1 yıl
Arap sevicisi diye inasnlara hakaret ederken sen kendi İngiliz sevicliğini açıkla.
- +1 yıl
Kaç tane kız var akşam evine giderken Suriyeliler den şikayet eden kaç tane kız var otobüs de minibüs de onların tacizine maruz kalan kaç tane erkek var inşaat da çalışıp onlar geldik den sonra işsiz kalan kaç tane coban var işini Suriyelilere kaptıran bu insanlar halka maddi ve manevi zarar veriyor bunu anlamak yerine keşke yunan kazansaydı diyorsun ver ananı bacını yunana deyince kızıp sende İngilize ver diyorsun biraz beynini kullan onların bu ülkeye verdiği zararı gör ben çok az yazdım çok daha fazla verdikleri zarar bunu kabul et sorun tabela değil 10 milyonu geçmiş nüsufları.
Gizli Üye(36-45)+1 yılingilizcede yabancı. ondanda rahatsız olun o zaman. türkçeyi bozuyor.
hem sen neden türkçe konuşmuyorsunda araya yabancı kelimeler karıştırıyorsun?
madem türkçe olmayan kelimelerden rahatsız oluyorsun o zaman sadece türkçe konuş.
yok ingilizceyi severiz diyorsanız o zaman arapçada olacak, arapça tabelalarda olacak.
hem arapçayıda sevenler var. onlarada saygı duymalısınız.26 Yorumla- +1 yıl
Akıllı adam bunun cevabını düşünerek bulur.
Cevap sahibi+1 yılne demek istiyosun?
- +1 yıl
Soruyu okurken düşün... Sonra da cevapları ve yorumları oku.. Halen kavrayamadıysan geri gel sana açıklarım.
Cevap sahibi+1 yıltamam şimdi anladım.
Cevap sahibi+1 yılben ülkemin amerikan ülkesine dönmesini istemiyorum.
türkçeyide ingilizceden daha fazla seviyorum.
asla konuşmalarımda gavurca kelimeler kullanmam.
hatta ingilizce kelime kullanmamaya son derece özen gösteririm.- +1 yıl
Güzel... Beklediğimiz bu ve biraz daha fazlası toplumdan... Arapça tepkilerini diğer diller için de göstersinler.. Kendi dilimizi gelişmiş ülkelerin baskısı altında bırakmak gelecekte düşünce yapımızın da sömürgeleşmesine ve sonunda yok oluşa neden olacak. İngilizce dünya dili ise, Türkçe de dünya dili olmalı ve İngilizceyi baskı altına almalı.. Bunu hedeflemeyen bir düşünce sahibi ile birlikte yok olmaya mahkumdur. Büyük düşünürsen yol alırsın.
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Güzel gönderme Türk Dili nasıl eriliyor nereye gidiyor diye düşünüyorum geçen aşkı memnu kitabının orjinal yazısı elime geçti okuyamadım şu mağlum kahveçiye gitmiyorum telaffuz edemediğim şeyi yemem içmem 😒
21 Yorumla- +1 yıl
Maalesef göndermem birçok üye tarafından anlaşılmadı :) Hatta bazıları hayali sevgilime kafayı taktı :)
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılRahatsız olmuyorum. Rahatsız olsaydım tüm yaşamım boyunca gördüğüm ingilizceden rahatsız olurdum. 1 dil 1 insan demek bana göre.
210 Yorumla- +1 yıl
O zaman Arapçayı da öğrenirsek, 3 insan oluruz ;)
- +1 yıl
😄 sen de olmasan KS nin montofonları nasıl trollenecek
- +1 yıl
Teşekkür ederim... :D KS ye ilk girerken yönetimin tavsiyelerini okumuştum... Daha çok üyeye ulaşmama için soru başlığı ve açıklama etkileyici olmalı diyorlardı... Öyle yaptım... Her 10-20 soruda bir hesabımı kapattı puşşştttlar :D
- +1 yıl
aksjdksj ''özgülükçü'' KS yönetimi olunca normal
- +1 yıl
@ahhbukizlar Dedim ne alaka? Molotof diye okumuşum. :D Şu an hatırladım @benibo-lebil ile tanışır tanışmaz 'milletle iyi kafa buluyorsun hehe' demiştim. Sonradan benle de kafa buldu. :D O zaman bana da aynısını yapar mı diye aklıma gelmemişse demek. İyi niyetle ve sempatiyle yaklaşınca işte. Neyse canı sağ olsun... O da olmasa, KS hepten çekilmez açıkçası. Hiç değilse görece orijinal sorular soruyor (şair, burada aslında ne demek istemiş? diye sorguluyorsun:) ) ve güzel şarkılar paylaşıyor. Sağlam müzik zevki olduğu kesin.
- +1 yıl
@benibo-lebil Bak seni bir çimdikledim birde yanağından makas aldım. :D Zaten ben de seni bumerang a benzetmiştim. :) KS den ''temelli'' gideceğini hiç sanmıyorum. Çünkü buranın alternatifi yok, Facebook da mı takılacaksın. :))
- +1 yıl
Teessüf ediyorum birinizde yazmamışsınız. Kendi kendime konuşmuşum, en azından yüzüne gülüp de arkasından saydırmadım hiç. Demiştim temelli gitmez diye. Süvari beyin, çıtır sevgilisiyle yapmış olduğu tatili nihayet bitmiş. Bizde çalışmaya devam. @benibo-lebil hayat sana güzelken bize çirkin.
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO 2 ay geçmiş aradan takıntı kötü bir şey
- +1 yıl
@ahhbukizlar Ne takıntısı allah aşkına. En son buraya yazmışım, ben de yoktum. Neyse sustum.
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Sen 2 aydır yoksun, ben 2 aydır yokum. Çıtır sevgili... Tatil... ? Parçaları birleştirelim :)
Neden donanım haber ergenleri gibi konuya girip ekşi sözlük elitleri gibi entari girdin anlamadım. Rahatsız oluyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Amaç zaten rahatsız etmekti... Arapça tabela görmekten rahatsız olanlar, açıklamadaki dili medeniyet zannediyor..
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Zamanı gelince o tabelaları birinin bir yerine sokacağız az kaldı..
22 Yorumla- +1 yıl
Mehcab amca, hangi tabelalardan bahsediyorsun.. Sadece Arapça olanlarından mı yoksa menüsünden Türkçe olmayan cafelerden mi? Mesela sen hiç Sykerbaksa gidip, doubleshot iced shaken espresso siparişi verdin mi? Ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde, böyle sipariş vermek sana nasıl bir duygu hissettiriyor... Şahsen ben utanç duyuyorum... Sömürge devleti muamelesi görmekten.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılGöndermeye bayıldım. Neyse ben limonlu çayımı içeyim 😎
16 Yorumla- +1 yıl
Aynen.. Beni anlamış olmana sevindim... Afiyetle limonlu çayını içerken, gelen cevap ve yorumları da okumanı tavsiye ederim :D Bana zorla "keşke Yunan kazansaydı" dedirtecek kadar canım cevaplar var :D Eğlenirsin :D
- +1 yıl
Okuyorum. Soruyu unutuo Sevgilini kıskanmıslar 😂😂😂😂
- +1 yıl
Sevgilimin güzelliği sorunun özünü gölgede bıraktı... :D Ayrılmaya karar verdim :D
- +1 yıl
😂😂iki dakikada nazar ettiler
- +1 yıl
Üyelerin çoğunun aklı bacak arasında olunca soruyla değil, hayali sevgilimle ilgilenmeye başladı :D
- +1 yıl
😀
+1 yılOlması benim için sorun değil fakat yanında da türkçesi yazacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Yanı olmaz.. tabela uzun olur.. Türkçeyi altına mı koyalım, üstüne mi?
- +1 yıl
şu an vazgeçtim, görmek istemiyorum.
Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı. Tabeladan çok sevgilinin reklamını yapmışsın yalnız
11 Yorumla- +1 yıl
Sevgilim sen olsaydın, senin reklamını yapardım 😉
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yabancı tabela görmekten rahatsızım. Arapçadan biraz daha fazla.
130 Yorumla- +1 yıl
neden arapçadan daha fazla?
- +1 yıl
Araplarda Türk düşmanlığı nasıl olmuş?
- +1 yıl
O iş öyle değil... Sen de Mısır tarih kitaplarını oku...
- +1 yıl
Ever mısırda da olaylar olmuş 15 000 osmanlı askerini ilaçlı suya sokarak kör etmişler Ben sana <Türk Tarihinden okumuyorum dünya tarihinde yazar Curcan katliamı 200 000 kişi 27 km yol boyunca erkekler ağaçlara asılmış 70 000 kadın ve çocuğun akıbeti mechul. Ha mısır arap değil mi?
- +1 yıl
Mısır tarihini İngilizler yazdı... Demek istediğim buydu.
- +1 yıl
Oldukça dostlar... O yüzden Mısır tarih kitaplarını Türk nefreti ile doldurmuşlar..
- +1 yıl
batılı ülkelerde türk düşmanı. fransa ingiltere alayı türkiyeye saldırdı zamanında.
onların dilini neden sevelim? onlarda düşman. - +1 yıl
@252550507575 Bunu anlatmak için hayali sevgili repliği yazdım ama üyelerin çoğu sorunun özünü kavramak yerine olmayan sevgilimin güzelliği ile ilgilenmiş... Adamın aklı bacak arasında olunca gözü başka bişey görmüyor.. :D
- +1 yıl
BeniBöʎleBil
anlatmak istediğini anladım. ingilizceyi gavur dillerini normal bulanlar arapçadan rahatsız oluyorlar.
evet. - +1 yıl
@252550507575 Evet maalesef... Ne kadar acı ki, kendi benliğini kültürünü kaybetmiş kişilikler, oturmuş aydın, bilgili insanlar gibi, ülkenin sözde Arap kültüründen etkilenip yozlaştığını anlatmaya çalışıyorlar... Kendi yozluklarının farkında bile değiller.
- +1 yıl
BeniBöʎleBil
bide bazıları senin göndermen gibi türkçe konuşacağına araya gavurca kelimeler katıyolar.
ne diyo lan bu demek geliyo içimden. adamın ne dediğini anlamıyosun ki?
saçma sapan laflar. türkçe mi konuşuyo ingilizce mi konuşuyo belli değil.
gavurun dilini almışlar kendi dili gibi benimsemişler. arapçadan türkçeden nefret ediyolar.
çekemiyolar. madem öyle defolsun gitsinler amerikada avrupada yaşasınlar. ne işleri var burada?
hem kendi diline düşmanlar kendi dilini yozlaştırmayı seviyolar hem arapçaya karşılar
hemde gavur dillerine hayranlar. ne işleri var o zaman buralarda. kişi sevdikleriyle beraberdir.
öyle her şey onların keyfine göre değil. arapça olmamalıymış ingilizce olması lazımmış.
burası amerika değil avrupa değil. burası TÜRKİYE. - +1 yıl
biz elin gavurunun dilini kendi dilimizden üstün tutmayız. burası TÜRKİYE.
- +1 yıl
İndeepth
sana yazmadım. BeniBöʎleBile yazdım. - +1 yıl
İndeepth
sorun değil 👍 - +1 yıl
@İndeepth laf atmana gerek yok.. yazdıklarına eleştiri yapmadım.. Sadece tamamlayıcı yorum yaptım. Konu tabela bile olsa, şu an bu ülkede "halkın çoğunluğunun anlamadığı" İngilizce tabela sayısı Arapça tabeladan 10 kat 100 kat daha fazla ama kimse eleştirmiyor... 3 Tane Arapça tabela görenin çakma milliyetçilik duygusu kabarıyor... Kısaca, topluma nasıl ikiyüzlü davrandığını anlatıyorum...
- +1 yıl
Türkiye de oturuyorum... İstanbul'un herhangi bir ilçesinde değil. Sen o saydığın semtlerde Arapça tabela görüyorsun.. Ama tüm Türkiye'ye yayılmış ve hatta bazıları appptalca denilecek seviyede İngilizce ile yazılmış tabelaları görmüyorsunuz.
- +1 yıl
Ne kadar boş konuşuyorsun ya hizipçi bir tavrın var sorduğun soruya verilen cevabı anlamayacak kadar bağnazsın sanki ingiliz fransız tabelalarını öven oldu onu araştırırsan ABD ye açılan menderesle başladığını görürsün son hakanında şu anki iktidar ve başında ki olduğunu Türk üm diyemeyen biri olduğunu görürsün güzel insan.
- +1 yıl
Tekrar yazayım... "laf atmana gerek yok.. yazdıklarına eleştiri yapmadım.. Sadece tamamlayıcı yorum yaptım."
Gizli Üye(36-45)+1 yılİngilizce Fransızca tabela görmekten rahatsız olmayanlar neden Arapça tabela görmekten rahatsız oluyor!
225 Yorumla- +1 yıl
aynen. sanki diğerleri türkçe. onlarda yabancı.
- +1 yıl
Soru açıklamasını bu nedenle öyle canım bir dil kullanarak yazdım.. Gönderme... diyoruz Türkçe de.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@met96
neyi zarar veriyor? benim gördüğüm suriyeliler hep iyiydi. hatta iyiliklerini bile gördüm.
bi çoğusu kendine dükkan açmış kendi halinde dükkanını çalıştırıp para kazanmaya çalışıyo.
bu zavallılardan ne istiyosunuz? ne alıp veremediğiniz var anlamadım gitti.
her milletin içinde kötüde çıkabilir iyide çıkabilir. kötüleri çıkmış diye komple bi millete düşmanlık edilir mi? ben suriyelilerin kötü olmayanlarını severim. hatta iyiliklerini bile gördük.
suriyeli olmak neden kötü olsun ki? - +1 yıl
Ucuz işci isteyen işverenler bunlara iş verip Türk genci işsiz kalıyor bunlar bu ülkeye sermaye ile gelip iş kurmadı ucuz iş gücü olarak çalışıp zengini daha çok zengin ediyor orta sınıf halk işsiz kalıyor ayrıca milli sevrete ortak oluyorlar şu an 10 milyon Suriyeli bu ülkede olmasa bu kadar pahalılık ve işsizlik olmaz.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Suriye iç savaşından önce de Arapça tabelalar vardı Arap turistler için
Hem bütün Suriyeliler bütün Arapları mı temsil ediyor? Arapça sana neden bu kadar çok batìyooor
Cevap sahibi+1 yıl@met96 ipini koparan Türkiye'ye geliyor Afganistan'dan kaçak olarak Türkiye'ye gelen Türkmenler bile var. Mülteciler memleketlerine gönderilsin Afganistanlısı Suriyelisi kaçak maçak ne varsa ülkesine geri gönderilsin
Benim tepki verdiğim nokta hiçbir dile karşı çıkmayıp sadece Arapçayı hedef alması. İngilizce'ye Rusçaya aynı şekilde karşılar mı? Hayır
Cevap sahibi+1 yıl@met96 asıl senin beynin almıyor mülteciler evlerine gönderilsin diyorum. Soruyu soran mültecileri değil özellikle Arapçayı hedef aldı benim tepkim onaydı
- +1 yıl
Bende diyorum ki asıl sorun tabela değil o mülteciler gitsin diyorsun ama onların işini kolaylaştıracak Arapca tabela kalsın diyorsun nasıl iş bu. O tabelalar mültecilerin işini kolaylaştırmak için var sen onların işini kolaylaştırarak gönderemezsin mümkün olduğunca zorluk çıkaracaksın kendisi kaçıp gidecek
Cevap sahibi+1 yıl@met96 mülteciler yokken de Arapça tabelaların olduğunu özellikle belirttim o tabelalar turistler için. Türkiye'de kalan mülteciler Türkiye'yi öğrenmiş zaten burada doğup büyüyen Suriyeli çocuklar var, sen bunların işini nasıl zorlaştıracaksın? 😃
Hem göndermek için buna gerek yok mültecileri gönderiyorum diyeceksin bu kadar basit, kendi istekleriyle gitmezler zaten
Cevap sahibi+1 yılVardı vardı sen bilmezsin yaşın küçük
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Arapça şeyler istemiyorum, tamam din kardeşimiz dedik cart dedik curt dedik ama bu misafirlik aşırı uzadı ve artık siyasi malzeme haline geldiler
17 Yorumla- +1 yıl
Ne tür şeyler istiyorsun... Sana da bi macchiato söyleyeyim mi sykerbaksta?
- +1 yıl
Kusura kalma gardaş.. menümüzde yok öyle şeyler.. Ama "triple chocolate cookie" var.. Yersen :)
- +1 yıl
İşte tam da bunu söylemek istiyordum... Telaffuz bile edemediğimiz bir dilde bize menü sunan zincir mağazalar var ve biz Arapça nefretinden kusuyoruz.. Malız mal.. hem de tam mallaşmışız.. Böyle duyarsız ve saman kafalı bir toplumu anlatıyor sorum da zaten.. :D
+1 yılFeci derecede rahatsızım o omurgasız kanı bozuk vatan haini şerefsizler yüzünden neden benim ülkem asimilasyona uğruyor? O tabela onların g%tlerine girsin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet belediye kaldırıyor bazıları kendini akıllı sanıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle.. Arap etkisinden kurtulup, gtümüzü gavura dönmemiz lazım... Yüzüme attırmalarını sevmiyorum da :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoru açıklamasının yüzde 99 unda kendi muhabetini yapmışsın bizene senin ne içtiğinden kızın sana ne dediğinden
125 Yorumla- +1 yıl
Keşke Yunan kazansaydı. Belki o zaman bu kadar saman kafalı doğmazdı.
- +1 yıl
Gizli mavili, soru sahibini ilk kez gördüğün belli. Taktik o taktik, cevap yazın diye soruyu allayıp pulluyor.
Cevap sahibi+1 yıl@benibo-lebil yunan gelip seni damlatıp gitmiş saman kafalı değilim ama senin ne kafalı olduğun belli
Cevap sahibi+1 yıl@BildiginGibiDegilO böylelerinden çok gördüm
- +1 yıl
Hiç zannetmiyorum ama neyse
Cevap sahibi+1 yıl@BildiginGibiDegilO çokta önemli değil
- +1 yıl
Halen aynı fikirdeyim.. Yunan kazansaydı belki bu kadar saman kafalı, kavrama yeteneği zayıf tipler doğmazdı..
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Kendisi dünyaya başka bir windowdan bakıyor... İroniyi anlamadı. :)
Cevap sahibi+1 yılYunan babanla sana iyi günler
- +1 yıl
Benimki Yunan olsa bile senin Türk olmadığı kesin... :D Soruyu anladın mı kardeşim... Soru başlığı ve açıklama kısmı arasındaki bağlantıyı kavrayabildin mi? Önce bi kavra sonra konuşalım.
Cevap sahibi+1 yılSorunu bir defa okumam senin boş muhabbetini empoze etmeye çalıştığını anlamama yetti. Seni kaale almaya bile değmez. Türklüğüme gelince senin bunu sorgulamaya kapasiten yetmez
- +1 yıl
Gizli bey, pek de önemli değilse görüş dahi yazmazdınız? Son yazdıklarınızdan şüphelendim, sanki soru sahibine evvelden gareziniz var gibi geldi? Bi yanlışlıkla soruyu beğenseniz de maskenin ardındaki yüzü görsek:)
- +1 yıl
@benibo-lebil Yes başka bir window dan :D Yaşı dikkatimi çekmekle birlikte ironiyi anlamadığını fark ettiğim için açıkladım fakat sorunun ana fikrinden uzakta olmakta hala ısrarcı.
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Onu da öyle kabul edeceğiz. O da Allah'ın bir kulu :)
- +1 yıl
:) Bir gün hesabını ele geçirip ''KS de beni görmekten rahatsız oluyor musunuz ve neden?'' diye soracağım. :D
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO O halde bu soruya ilk cevabı sen ver :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Merak ettin di mi :) Şayet öyle bir soru sorulursa; elbette cevabımı yazarım, şimdi değil..
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Kulağıma söyle :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Lütfen kulağına uzat, uzat ki ısırayım. :)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Her uzatışımda dilini kulağımın içine sokuyorsun... Çok gıdıklanıyorum.. Lütfen dilini sokup beni tahrik etmeden fısılda :)
- +1 yıl
@benibo-lebil Aa inanmıyorum bir an sanki karşımda eşim konuşuyor sandım. Yani ona yapmıştım da en son. Neyse sana da bunu Polonyalı kız (polak? polka? her neyse) yaptı da pek bi hoşuna gitti herhalde. :)) ;)
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO O sen değil miydin... ? Karıştırdım galiba... :D
- +1 yıl
@benibo-lebil :) Karıştırdın, ben değildim. Şuradan anla. Bu yaşıma kadar böyle bir cümle kurmadım. ''Zaten sabah 3 te de aydınlanıyor hava... Dün gece sevişmeden gelirken fark ettim... gülücük gülücük gülücük'' ( nabız yoklamalarda bugün. ;) )
- +1 yıl
@BildiginGibiDegilO Zeki kadınsın.. Beni anlarsın :D
- +1 yıl
@benibo-lebil Teşekkür ederim. :) Seni kah anlıyorum kah anlayamıyorum diyeyim. ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabela Kürtçe olsaydı simdiye kadar o tabelanın icinden geçmiştiniz :)
13 Yorumla- +1 yıl
Neden öyle söylüyorsun.. Biz kürtlerin içinden mi geçiyoruz.. ?
Cevap sahibi+1 yılSen söylediğim lafı üzerine alındıysan bilemem demek istediğim şey şu o Arapça tabela orada ya kimse bir şey demiyor normal duruyor degil mi ama Kürtçe bir tabela olsaydı dükkanı ateşe vermiştiniz dünya savaşlarında ve Osmanlı’da olan bütün savaşlarda Kürtler vardı yanınızda :) neden Arap’a ses çıkarmak yok ta mesele Kürt oldu mu kuduran bi millet var?
- +1 yıl
Bakış açını değiştirirsen yanlış düşündüğünü anlayacaksın.. Haklısın Kürtçe tabelaya halk tepki gösterir ancak nedense Lazca, Çerkezce vs. birçok farklı dilde tabelaya tepki göstermiyor.. Arada önemli bir fark var... Diğerleri kendi kültürünü kimliğini ortaya koyuyor.. Hatta hep beraber Lazca, Boşnakça şarkılar söyleniyor.. Ancak mesele Kürtçe olunca durum değişiyor... Çünkü bunun protest bir yaklaşım olduğu algısı mevcut... Peki neden böyle bir algı var? Arkasında bir terör örgütü barındırması olabilir mi? Hata toplumda değil, sende... PKK var olduğu sürece toplum Kürtçeye tepki ile Kürtlere şüphe ile yaklaşacaktır. PKK bugün dağılsa, etkisi 50 yıl devam eder.
+1 yılAslında Türkçe dışında her türlü tabelaları rahatsız edici buluyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, rahatsız olmuyorum. Bilakis İngilizce tabela görümce rahatsız oluyorum. Diksiyon kurallarına göre öz Türkçenin katili yabancı kökenli kelimeler..
00 Yorumla
+1 yılRahatsiz oluyorumda soruyu sorma sekline ayrı bir gıcık oldum sövesim geldi :D
11 Yorumla- +1 yıl
"Gönderme" diyoruz bu soru şekline. 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılyazının yarısı ingilizce yarısı bozuk türkçe ama takıldığımız nokta arapça tabela. yav ATATÜRK ingilizce getirmedi bu ülkeye Türkçe getirdi.
00 YorumlaIlk defa mi sevgili yaptin JqjdjvoskwoqOQJXJKCKX
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler