Anneme Karşı Nasıl Davranmalıyım?

Çocukluğumda annemle pek sağlıklı bir ilişkimiz yoktu. Sözlü/fiziksel/psikolojik pek çok şiddetine maruz kaldım. şu an detaya girmek istemiyorum ama annemle kan donduracak olaylar yaşadım, ondan bugün hala kalbimde ağırlık oluşturan sözler duydum. Tüm bunları yaşarken küçük bir çocuktum. şu an 21 yaşındayım ve annem de yaşlandıkça değişti. Şiddet olayları bitti, hakaretler azaldı. Aksine şimdi beni sevdiğini, benimle vakit geçirmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Ona karşı içimde saygı ve sevgi bulamıyorum. Onunla konuşacak, ona anlatacak hiçbir şeyim yok. Ailemle aynı sofraya oturup yemek bile yemiyorum. Odamda tek başıma yaşıyorum. Fakat şimdi de hem annem hem babam benim hasta olduğumu, bu kadar içime kapanmamın doğru olmadığını söylüyorlar. Doktora görünmem gerektiğini, ilaç kullanmam gerektiğini söylüyorlar. Ben bu insanları affetmeli ve içimden gelmese de "mutlu aile" rolü mü oynamalıyım? Sürekli etrafımda sevmediğim/hoşlanmadığım insanları görmek ve bunlar dolayısıyla aşırı sinirli ve agresif olduğum için "hasta, şımarık" muamelesi görmekten çok ama çok yoruldum.

İnanın daha dün gece intihar etmeyi düşündüm. Bu anılarla yaşamayı artık beynim ve kalbim kaldırmıyor. Ailemi terk edip gitsem nereye, hangi parayla gideyim? Belki söyleyebilecekleriniz bende farkındalık oluşturur ya da iyi gelir diye sormak istedim.
Anneme Karşı Nasıl Davranmalıyım?