Kendimden büyüklere abi demem yanlış mı?

Saçma ama karşı tarafla aranda bir şey olabilme ihtimali olduğu için değil, kimse senin abin ya da ablan değil, kendinden büyük kadınlara da abla mı diyorsun o zaman? Öte yandan abi, abla, amca, teyze bunlar birer samimiyet ifadesidir, herkese söylenmez örneğin ben teyzem gibi gördüğüm komşumuza atıyorum Ayşe teyze derken dışarıda tanımadığım bir kadına hanımefendi derim, mahallemizde her gün selam verdiğim kasiyere abi derken siparişimi getiren kuryeye beyefendi derim. Ayrıca yetişkin olmasına rağmen kendisinden birkaç yaş büyük olan kişilere abi ya da abla şeklinde hitap edenlerin özgüven sorunu olduğunu, çekingen ve içe dönük kişiler olduğunu düşünüyorum ve birçok kişinin de böyle düşündüğüne emin olabilirsin en basit bir örnekle sana "hanımefendi" şeklinde hitap eden birine karşı sen de saygı duyarsın ve sen de ona hanımefendi şeklinde hitap edersin ama karşındaki sana abla diyorsa sen de ona küçük kardeşinmiş gibi davranırsın. Tabii daha çok saygı mı görmek istersin samimiyet mi bunu bilemem ama ben karşımda yetişkin bir birey varsa bana abla demesini istemezdim, bu biraz da öz saygıyla alakalı. Umarım anlatabilmişimdir.
hiç kimseye Abi demem. Saygıyı hak eden biri varsa benden büyükse ona derim abiyi… Abi desen ne olucak? Herifler 2 gün sonra yav. şıyor, abi deme lazım olur diye. Hiçbir pisliğe abi demem, aynı karında yatmadık.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Senden 1 ay bile büyükse abi de. Bu seni küçültmez. Büyütür. Sen millete bakma. Sana yakışanı yap. Mükafatını elbet görürsün. Gerçi şimdikiler 10 yaş ta büyük olsa abi falan demiyor. Senin babana ismi ile hitap etsem bana ne der. Velevki tanımayayım. Piyasada şimdide (SİZ, BİZ) Kelimesi moda olmuş. TBMM ne önerge sunalımda bari kanuna çevirsinler. Ne günlere kaldık.
Herkese de abi dems bilemiyorum tabi de, saçma yani çocuk sana yuruse otomatik önünü kapatma:D
Benim pek hoşuma gitmiyor açıkçası ama sen içinden nasıl geliyorsa öyle söyle
Anormal bir durum değil aslında ama herkese abi çekmeye gerek yok. Siz diyebilirsin mesela
adıyla hitap et abi çok saçma bence tanımadığın etmediğin adama abi denmez. Siz denir.
18'i geçtiysen demene gerek yok
Yoo gayet normal anormalleştiren onlar
Gerek yok resmi konuş sizli konuş
Saçma
Hayır değil
uni okumadın mı sen
Yo gayet normal
Çok haklısın bence
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş