Eşim babasıyla barışmak için amcasına para vermek istiyor ne yapmalıyım?

Merhaba eşim benimle tanışmadan önce yurt dışındaki amcasının parasını idare ediyormuş. Amcası Türkiye'ye gelince açık çıkmış hesapta böyle olunca eşime sen yedin demiş ( bana anlatılan eşim yemin ediyor yemedim diyo) neyse borç 20000 eşim vermemiş. Babasida amcasının yanında olmuş bizimkini evden uzaklastirmislar. Herkes yedi olarak bakıyor. Biz tanıştık 2 yıl sonra evlendik babası ne nisana düğüne istemeye hiç birşeye gelmedi. Şimdi eşim biraz borçları ödedik neymiş kardeşinin düğünü nişanı olacak memleketine evine gidemiyormus benden de o parayı verip babasıyla barışmak istediğini söyledi yok deyince bana iki gün tavır yaptı. Benim ailem her zaman yanımızda oldu onlara yaptıklarımizi bile başıma kakti. Benim kazancimla yaptık düğünü nişanı onunki kredilere gidiyordu. Şimdi benden kötüsü yok verelim dedikten sonra melek oldu. Ama içime dert oldu 15.000 belki iflas ettirmez ama yaptığı tavırları düşününce soğuyorum. Ve ailesine bi daha para vermeyeceğine dair Kur'an'a el bastı. Yinede güvenemiyorum. Ailesi yüzünden ayrılmaktan korkuyorum. Her lafları para paradan başka muhabbet yok ailesinde. siz olsanız ne yapardınız?
Eşim babasıyla barışmak için amcasına para vermek istiyor ne yapmalıyım?