Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Şimdi insanoğlu hayvanların hep yaşam alanını alanını elinden aldı
Oysa hayvanların yaşam alanı olması lazım
Eğer hayvan bakacaksınız sahip çıkacaksınız dışarda sokakda başı boş hayvan dan korkudan kaç kişi Vefat etti Sırp başı boş gezdiği için köpekler
.. oysa o vefat Eden insanlar neden vefat etti o şehirlerin yönetim beceriksizliginden köpekten korkan var korkmayan var
Birde Hayvana herkes taş atıyor hayvana piskolojik Zarar veriliyor hayvan da sinirleniyor saldırıyor sürü halinde veya tek
Ben dobermanın saldırgan olup olmadığını sordum sen yanlış soruya gelmişsin
Biraz geniş çaplı yazdım kendimce kusura bakmayın
Bu beynı büyüyor kafatasına sığmıyor kafayı yiyor olayı tamamen şehir efsanesı. Oyle bir şey olma ihtimali sıfır. Arkadaşım amerıkan doberman beslıyor gayet uysal hayvan.
Yakın koruma ve alan koruması çok iyi olduğu için saldırgan sanılıyor ama kopegı nasıl yetiştirirsen o sekılde sekıl alır.
Bana golden ver saldırgan yap bunu de 3 hafta içinde canavar yaparım onu.
Sen kopeği nasıl yetiştirirsen kopek ona göre sekıl alır. Kafayı yeme olayı da sehır efsanesı
Kim uydurmuş peki bu yalanı? Google'da her yerde beyninin büyüdüğü yazıyor.
2 tane arkadasım baktı bu ırka ve saldırma falan gormedım. Egzersiz ihtiyacı fazla enerjik hayvan. Sen bunu eve ya da kulübeye bağlı bırakırsan o hayvan huysuzlasır ve saldırmaya yönelir , sahıbıne asla saldırmaz. O beynı soyle boyle oluyor dıyen kısıler köpeklerden zerre anlamadan uzaktan yorum yapanlar. Sorsan onlara doğuştan kuyruksuz dik kulaklı doğdu sanırlar. Aslında oyle degıl daha yavruyken kulak ve kuyruk estetıgı olurlar sert bir görünüm için. Tekrar yazayım beynı soyle oluyor olayı yalan. Oyle olmus olsa kolluk kuvvetleri bu kopege egıtım vermez. En zekı kopek ırklarından birisi bu hayvan
Ben de çok sinir oluyorum abi böyle cahil tiplere. Pitbull için bile yalan uyduranlar var. Peki böyle saçma sapan algıları nasıl yıkabiliriz?
https://ibb.co/Ss2Vw79
Bahsettiğim doberman bu bak.
Yıkamayız kardesım. Pitbull , amerıkan staff , amerıkan bully ırkları yurt dışında dadı kopek olarak bakılıyor ama bızım ulkemıze gelınce ooo katıl kopek. Cunku sahıbı olacak kişi onu oyle yetıstırdı. Kopegın acı eşiği yüksek ve kuvvetlı oldugu ıcın canavar kopek denılıyor. Sen hıc Cane corso ya da presa canario ırklarına katıl dendıgını duydun mu? Bu ıkı ırk pitbull’u ortadan ıkıye ayırır ama buna bakan kısıler bılınclı kısıler olur genelde. O yüzden pitbull ulkemızde maalesef kotu nam salmış. Bende besledım pıtbull bir kişiye saldırmadı , benım amerıkan staff çocuklarla oyun oynuyor. Yanı tamamen yetiştirmeyle alakalı. Sen kopege ne verırsen onu alırsın
Hepsine katılıyorum abi. Master diye salağın teki de pitbull hakkında değişik bir şey attı ortaya. Dur seni oraya etiketleyeyim de oku onun yorumunu.
Okuyayım bakalım
Evet okudum. Gülüp geçiyorum ben ya oradan buradan duyduğu şeyleri kendı basına gelmıs gıbı anlatan insanları.
Pitbull tehlıkelı ya da manyak degıl. Sana ılk kopek olmaz dıye demek ıstedıgım domınant hayvan , egıtımı sert ve sabırlı olunması gereken hayvan. Yoksa çıkar dışarı mılletı parçalar olayı yok. Game dog besledım pıtbull ırkının en sert karakterlı cınsı ama saldırmadı kımseye. Ufakken sosyallestirmezsen , devamlı döversen , karanlıkta besler , abuk subuk gıdalar verırsen golden’da vahşi olur.
Haklısın abi
Son olarak bu soruma da gelirsen sevinirim 👇
Sizce hangi köpek daha sevimli? ↗
Abi sence dogo argentino mu daha güçlü yoksa cane corso mu
Klasmanları farklı ama cane tabı kı. Cane corso kıyası yapılacak ırk presa canario
Sana göre Cane Corso, Canario gibi ırklar da ilk besleyenler için uygun değil.
Kesinlikle değil. Sert karakterli ve kuvvetli ırk bunlar. Patron benim diyebilmelisin besledıgın kopege bunun için tecrübe gereklı. Her kopek ırkının karakteri farklı , mizacı farklı. Şöyle düşün araba kullanmayı bilmiyorsun altına bugatti veriyorlar
Abi kusura bakma vaktini çalıyorum da. Alaska kurdu sıcak ortamları sevmezmiş araştırdığıma göre. O köpek yazın ne yapar peki?
Özel şampuanlar var nem oranı yüksek onlarla yıkayacaksın , tüylerini traş ettireceksin sık sık , aşılarını aksatmayacaksın , suyla oynamayı severler bağla hortumu musluğa bol bol ıslat :) Alaska kurdu dediğin Sibirya kurdu husky Alaska kurdu zor bulursun
Bizim burada zaten Alaska kurduna 1 kere denk geldim ama Husky'e daha çok denk geldim. Dediğin gibi Alaska kurdu zor bulunuyor. Peki Husky'nin sıcağı sevmeme gibi bir özelliği var mı Alaska kurdu gibi.
Yukarıda saydıklarım husky için gecerlı zaten :) Alaska kurdu hakkında pek bilgim yok.
Yani Husky sıcağı sevmez diyorsun. Doğru mu anladım?
Sevmez degıl dıger köpekler gıbı dayanıklı degıl sıcağa. Yoksa adapte olur Yaşar yani. Yeter ki bakımını yap , ilgi göster. Mamasını verırım essek gıbı yatar dersen olmaz. Günde 1 saat en az çıkıp dolaşması oyun oynaması lazım
Anladım abi husky ve alaska kurdu ilk defa besle için uygundur değil mi
İlk defa besleyenler için*
Husky evet ama yukarda yazdığım gibi baya ilgilenmen lazım. Bakımı ve günlük egzersiz ihtiyacını karşılaman gerekıyor. Alaska kurdu nedir ne değildir pek bilmiyorum. Bakmadım da bakan arkadaşımda olmadı
Maşallah sen bütün köpeklere bakmışsın:)
Amstaff
Pitbull
Husky
Sadece bunları beslediğini biliyorum, daha da beslemişsindir sen 🙂
Alman kurdu ekle bir de ilk kopegım daha orta okula giderken babam getirmişti :)
Arkadas ortamında cook kopek bakan arkadaslar var o yüzden tecrübeliyim.
Hep büyük ırk beslemişsin. Chow chow da besle ilk küçük ırkın olsun:)
Küçük ırk besleyecek olsam check russel beslerim başka beslemem
Güzel köpek. Neyse abi kendine iyi bak ben biraz çarşıya çıkayım iyi muhabbet ettik hoşçakal 👋
Eyvallah kardeşim , dikkatli ol.
🙂👍🏻
Sahibine asla saldırmaz bizim aşağı tarafta var salık birde tavuklar felan var bahçede aşağı iniyor bakıyor hepsine :D Bize havlıyor tabi ama kaçamaz oradan kolay kolay :D
Bizin köyde de birinde var 5 yaşında o da sahibine hiç saldırmamış
Sizce Mbappé mi daha yetenekli Dybala mı? ↗
Bu arada bu soruma da gelir misin Ozan abi ☝️
Beyni büyüdüğü için saldırganlaştığı bir yalan. Şuna açıklık getirelim ki; saldırgan hayvan türü yoktur ama saldırgan olma ihtimali yüksek olan hayvan türü vardır. Eğer saldırgan olması için eğitirseniz mükemmel şekilde saldırganlaşır, istemezseniz sakin kalırlar. Tabii bu tarz hayvanları eğitmek cidden zor çünkü daha özgür olmak isteyen, kendi kararlarını vermek isteyen türlerdir. Mesela eğitmenler bazı türler hakkında "Sizinle aynı koltukta oturmasına izin vermeyin." derler.
Ama her yerde dobermanın beyninin büyüdüğü yazıyor 🤔
Büyüyorsa da saldırganlaşma sebebinin bu olduğunu sanmıyorum açıkçası. :)
Cevap
7Cevap
Terbiye edilmemiş her hayvan vahsidir ancak fibermen daha net eğitim almalı yoksa saldırgan oluyor
Fibermen?
Anladım zaten :)
Köpek bakacaksan bunları alma goldenla falan başla sen
Doberman sevmem, pitbulla başlayacam.
Bişey olmaz benim arkadaş da köpek besliyor ve ilk köpeği hatta rednose pitbull. Hadi buna da bişey söyle.
Ama arkadaşımınki kimseye saldırmadı 🤔
Uysal pitbullar da çok gördük sen görmemişsin belli
Uysal dediklerin bile tehlikeli Gör görme yalan borcum mu var Rotweiler besleyen adam anlattı bu köpeklerin doğası böyle iyi baksan bile bazen dürtülerini kontrol edemeden saldırganlaşabiliyor. Sana soruyorum ailesi bebeği olan biri pitbulunu saldırgan mı besliyor da bu pitbull bebeklerini yiyor?
4 dknı ayırıp bu videoyu izlemeni istiyorum senden
https://youtu.be/gPHKZAtoTRc
abicim 4-5 yaşından sinra duyma yitileri azalıyor saldırganlık başlıyor. hadi sahibini isirsa yine iyi, haketmis derim ama etraftaki başka insanlara da zarar veriyor.
bu ırk tehlikeli, eğer köpek dövüşü gibi vahşi şeylere katmak için almak istemiyorsan, başka şey için alınmaz.
@master81 Yavsiktirgit benim arkadaşım senelerdir besliyor pitbull kimseye saldırmadı gayet uysal bir hayvan. Pitbullun doğasında saldırganlık yok nasıl yetiştirirsen öyle. Asıl dobermanlar zamanla saldırganlaşıyor. Bu arada ergen senin babandır kaybol mn oğlu.
Ağızlık alacam zaten ne olur ne olmaz amaçlı
Kendim eğitmeye çalışırım, aşılarını da yaptırırım
Kim adam
Rotvayvır pitpul saldırgan oluyor genelde her köpek saldırgan olur o yüzden köpek tavsiye etmem onun yerine al bir evcil beyaz Van kedisi 15 sene Yaşar en az @gencoyn-135 en uzun yaşayan kedi beyaz Van kedileri dir
Saldırgan eğitirsen saldırgan olur
Beyni büyüyor
hic bir ise yaramaz bir kopek :)
Nasıl yani
yapma kopek goruntusu cok yakisikli sesi tok :) ama aptal oluyorlar evet beyni buyudugu dogru ayrica yetistirmen ile alakali sokakdan aldigin bir yavru bile cok sert bir kopek olabilir
Ben sevmem bu köpeği çok itici. Bir de beyni büyüyor.
yani besledim
benim kopegimde olmadi bu sorun
dedigim gibi cok yakisiklilar ama akilli degil
Öldü mü
maalesef.
Başın sağolsun benim de tekir kedim öldü
hayvanlar muhtesem yaratiklar ama olumdevar maalesef
Yaratık lafı olmadı bence onlar için, canlı desen daha iyi olurdu:)
varlik peki :)
Ben köpek sevmiyorum.
Saldırır
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?