Böyle insanlar neden var?

En son burdan biriyle konuştum adam İslamci gibi davraniyor dindar gibi sorular sormuş hesabında ama kendisi benden resim ve video istedi üstelik cinsel birliktelik videoları izliyormuş bu ne tezat ya namaz kıl zina et böylelerini görünce dindarlardan biraz daha soğudum içleri dışlari ne oldukları belli değil. Kendim bir ara dinden uzaklaştım tamamen ama yine ben ahlaklı bir insan oldum karakterli bir insan oldum. Dinden uzaklaştım derken ateizm mantıklı gelmeye başladı hatta dinin bazı olguları bile hala saçma geliyor şu anda dini anlamaya çalışan bir insanım benim din olgum biraz farklı. Benim kitabımda yalan söylemek yok iki yüzlülük yok ben yalancı olup zina işleyip de eğer Müslümanlık temiz olmaksa bu şekilde Müslüman olacaksam dinin arkasına saklanacaksam hiç olmayım daha iyi diye düşünüyorum yani bilmiyorum kafamda soru işaretleri var ve ben asla malum parti gibi insanlarla aynı kafada olamayacağım ha bu arada imam hatip mezunuyum ama dini kullanan ve dinin arkasına saklanan bir insan değilim karaktersiz bir insan değilim camiye gidiyorum bakiyorum hocalar Atatürkü suçluyor ben böyle kafada bir insan olamayacağım üzgünüm ama bu şekilde Müslüman olacaksam hiç olmayım daha iyi.
Böyle insanlar neden var?