- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılBen diyorum, annecim de diyorum anam da diyorum çünkü iyi anlaşıyoruz, annem kadar samimi davranıyor bana bi sakınca görmüyorum hissettiğim için söylüyorum. Hissetmiyorsan söylemek zorunda değilsin bence laf edecek insanlar da var ama artık birçok kişi X hanım X teyze falan diyor zaten.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de evliyim kaç yıl oldu hala anne diyemiyorum mesela. Çünkü kadınla herhangi bir samimiyetim yok ve o içtenliği göremediğim için anne diyemiyorum ve eşinin ailesine anne baba denilmesi fikri gerçekten çok saçma ve eğreti geliyor bana. Ayrıca kimsenin içtenlikle söylediğine de inanmıyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılBende annem de babaanneme anneciğim diyor ama samimi değil
- +1 yıl
Anlayabiliyorum bazen belirli koşullarda zorla da olsa bazı şeyleri söylemek zorunda kalıyoruz maalesef
- +1 yıl
Bende evliyim
Bende diyemem
çünkü artık eşinle bir oluyorsunuz, senin ailen onun ailesi, onun ailesi senin ailen oluyor hem o zamana kadar emeği olmasa bile ondan sonra sana emeği illa olur
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı.
Tanımadığın kişilere sırf yaşları büyük diye Teyze, Amca dememizle karşılaştırırsak normal geliyor :)
En azından hayatının sonuna kadar birlikte olmaya yemin ettiğin, imza attığın kişinin annesi, babası onlar.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnne deyince annen olmuyor bu tepkiler bir bana mı aşırı geliyor anlamıyorum. Yaşça büyük bir tanıdığımıza abla, daha büyük birine de teyze diyoruz diye o ne bizim ablamız ne de teyzemiz oluyor ama bunu derken yüksünmüyoruz. İş evlendiğimizde eşimizin annesi olan bir kadına gelince durum değişiyor olay büyüyor. Sıfatlara takılıyoruz. İlla bir şekilde hitap edeceğiz. Teyze deyince daha komik olmaz mı? O yaş civarı herkese teyze diyoruz abla denmez hala hiç olmaz, yenge😏 bu kadar ağrınıza gitmesin sevdiğiniz değer verdiğiniz hayatınızı birlikte devam ettirmek istediğiniz kişinin annesine anne demekle annemiz olmaz kendi annemize de haksızlık olmaz. Onlar anne ha benim annem ha eşimin annesi. Eşimizin anneannesine de anneanne nine demeyelim o zaman bizim anneannemiz değil kendi anneannemiz carken o kimmiş? Bunlar sadece sıfat
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende ayni düşünüyorum. Ilerde oglum olursa ve gelinim olursa bana anne demek zorunda degilsin diyecegim. Dili gercekten varmıyor olabilir insanin. Erkekler bunu genel olarak yapmiyor bu arada. Kizin annesine anne demeyen cok erkek gordum. Bunu da bu ülkede cogu seyin kadinin yapmasi daha cok beklendigi gibi kadinin erkegin annesine anne deme zorunlulugu gibi bir sey var.
Bazilarina anne demeyince hem oglu hemde kaynananin kendisi küfür etmissin gibi bakiyorlar. Ama kendileri kizin annesine anne demeyince sorun olmuyor. Yok ben benim annemden baskasina anne diyemem oluyor. Bir tek sizin gibilerde mi anne var paşam? diyesim geliyor. Senin annen kıymetli de benim ki degil mi? Kaynanam bunu sorun etmezse gercekten anne demek istemem. Elif teyze falan derim. Zorlarsa da elif anne falan derim. Oyle sadece anne diyemem. Dedigim gibi ilerde gelinim olursa da teyze mi diyor, yenge mi diyor, xxx hanım mı diyor farketmez bana.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanidigin senden yasca cok büyük bir komsuna teyze deyince teyzen mi oluyor, nirkac yas büyük bir bayana abla deyince ablan mi oluyor, bu bizim Kültürümüzde var, saygidan kaynkali, anne desen senin icin ne zarari var, hekreste biliyor ondan dogmadigini. Tabi sevmiyorsundur, öyle hitap etmek istemiyorsundur, etme, ama uzakta dur yani.
Bana gelince Anne diyorum, Bab diyorum cünkü onlar benim icin annem kadar degerli, babam kadar degerliler, annem babam kadar seviyorum deger veriyorum.. Anne Baba demenin ne zarari olabilir, hatta bir nezaket, bir anlamda annen baban kadar deger veridigin güvenini onlarda yaratiyorsun.
Almanlar öz annesine babasina dahi ismi ile hitap ediyor, onun icin onlarda Kültür yok, yaslininca yurtlarda ölüyor, velerinde ölüyorlar kimsesiz, kokmaya baslayinca farkediliyorlar.00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar bu durum sansasyon oluşturulacak bir konu değil bence. sonuçta o adamı sevecek özellikleri bu kadın edindirmiş. çocuğunun da babaannesi olacak. neden ağzınız mı yoruluyor anne demeye bu kadar büyütmek bence anlamsız. o da bi anne. siz de anne olacaksınız. aile olmak bu demek değil mi zaten kocana da yabancı gibi davran o zaman nasıl aile oluyosun yabancı bi adam neticede
00 Yorumla
+1 yılYeni nesil evde çok mu vakit geçiriyor TV tablet pc ya da telefon başında acaba az dışarı çıkıp oksijenmi alsaniz bak bunlar hep yetersiz oksijenden oluyor ne alaka ya tabiki her insanin biyolojik olarak bir tane annesi sen anne derken sıfat olarak kullanmazsin biyolojik annene ama eşinin annesine sıfat olarak kullanırsın bu kadar basit
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Ben de baskasina anne diyemem bunun sevip sevmemekle alakası yok valla ayrica ben o da benim anneme anne derse rahatsiz olurum benim annem sonuçta (gerçi annemin hoşuna gidebilir ama ben rahatsiz oluyorum)
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim 😂
+1 yıl" Eş " kelimesi nedir.. senin diğer yanın olmuş artık. O zaman eş de denmez kimseye ne ara nasıl benim eşim benzerim diğer yanım oluyor dersin? Annesi annemiz babası babamızdir seve seve kabul edilebilir bir şey bence
10 Yorumla
+1 yılSen eşine saygıdan anne diyeceksin seni doğuran gibi bir kadın dünyaya getirdi onu sende bir gün anne adayısın diyeceğim de inşallah kısırsındır bu cahil kafanın yetiştirdiği çocuk vatanına da faydalı olamaz gerce çocuğu vatan dogurmuyor vatana faydası olmasada olur dimi senin için 🤣 Allah'ım neden bu nesil bu kadar canım
05 Yorumla
Soran+1 yılKes lan düdük boş yaptın
- +1 yıl
Ağıza bak varoş 😅 Hem çirkin hem varoş ya anan baban isteksiz mi yapmış yavrum seni
Soran+1 yılYa sgg yiyicen engeli
- +1 yıl
Engelle bencede
- +1 yıl
Ben bu kafayla aynı ortamda olamam 🤣
+1 yılSevdiğin adamın ailesinin üyesi oluyorsun, kendi ailen gibi onlara karışıyorsun falan. Çocukların o ailenin parçası olacak, arada bağ oluşuyor vesaire. Bu durumda anne demek gayet iyi niyetli davranış. İlla demek de zorunda değilsin tabi
00 Yorumlaiyi o zaman valide teyze dersin ya da kayinvalidem bi bakar mısın desin ya da dur ablacım bi bakar misin
hitap yüzünden diyoruz güzel insan evladı annemiz olduğu için değil05 Yorumla
Soran+1 yılAnne diye hitap mi olur atıyorum adi Nermindir nermin teyze dersin anne ne ya
Soran+1 yılDışardaki kadina da teyze diyoruz ama anne demiyoruz çünkü anne özeldir bir tanedir
+1 yılKatılıyorum benim annem biriciktir kimse yerini tutamaz ve anne dememi hakedemez. Başka bir kadına anne dersem kendi anneme ihanet etmiş gibi hissederim.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende
+1 yıl"Oğluşum" tavırlarına giren ve gelinini "el kızı" gören itici bir tip değilse ve bundan mutluluk duyacaksa, sevdiğim insanın annesine "anne" derim. Hak ediyorsa yani. Altını çizeyim:Hak ediyorsa.
00 Yorumla
+1 yılBenim 1 tane annem var kimsenin annesine anne diyemem kimse kusura bakmasın ya da baksınlar ya kimin umrunda
02 Yorumla
Soran+1 yılBen evlenmem sırf bu yüzden ya birde anne diyicen anama diyen yobaz erkekler var
- +1 yıl
Bana ana lazım kocanın canı cehenneme ana gibi yar olmaz
+1 yılEvlenince görürüz arkadaşlar ama tabi bu genel bir istatik sende tutacak diye bir şey yok demem diyorsan demezsin
03 Yorumla
Soran+1 yılYa demek istemem zorla mı dedirticej
- +1 yıl
Zorla olmaz zaten kendin istersen söylersin zaten bana da saçma geliyor bir senin üzerinde emeği olan seni doğuran var bir de eşinin annesi ikisi aynı kefede olması bile yanlış
Soran+1 yılBencede anne kelimesi özel hani anneler gününde hediye falan alırsın da anne de demem yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılneden anne demiyeyim ki eşimin annesine lafın gelişi oluyor zaten saygı gereği yoksa kimse sizi zorla bu senin annen uleyyyynnnn diye zorlamaz yani korkma
millet olarak bunları aşmamış lazım kalıplardan kurtulmamız lazım10 Yorumla
+1 yılKaynanan eğer anlayışlı birisiyse sorun yaşamazsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılKesin anlayışsiz denk gelir evlenmem benn
- +1 yıl
Onlar kaybeder aşkom
Mecbur evlendikten sonra mecbur kalıyorsun keşke demesek ama sevdiğin adam için demek zorundasın
02 Yorumla
Soran+1 yılBüyük ihtimalle bende öyle olurum
+1 yılAnnem mi diyorsun anne diyorsun o da bir anne neticede adı anne böyle düşün. Ayrıca gereksiz tiripler bunları aş
00 Yorumla
+1 yılGelenek🙁🙁🙁🙁🙁
Ey tuuurk törene sahip ciiikkk🐺🐺03 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye beni çok yordu artık ya yemin ederim
- +1 yıl
Evet
Siyasiler ülkeyi ayristirdi
Berbat bir haldeyiz
Ama bundan kurtulayamiyacagiz anlamina gelmiyor
Biz kuvay-ı milliye evladiyiz
Ümidini kaybetme - +1 yıl
Ama yasamak zor
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılEn başta sevdiğin erkeği dünyaya getirmiş ve sen evleninceye kadar o bakıp büyütmüş. Ayrıca saygı. Senin eşin de senin annene diyecek
00 Yorumla
+1 yılEğer kaynanamla aşırı samimi olursak yani cadı bir kaynana olmazsa başıma anne dedim yani
01 Yorumla
Soran+1 yılBen yinede demem ya
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvleniyorsan karşıdaki kişiyi seviyorsundur ve onun annesi zaten senin annen olur hani annen gibi görürsün ondan dır
00 Yorumla
+1 yılaynen öyle çok haklısınız bizim 1 tane annemiz babamız vardır başkasına anne baba demek saçmalık ve çok zor gereksiz
00 YorumlaAnadolu geleneklerinin sapkın ensest fantezileri.
Evliler aynı anaya ana der mi ulan, kardeş gibi01 Yorumla
Soran+1 yılValla ya aşırı saçma hanim falan de yani
- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılBen de eşimin anne babasına saygıda asla kusur etmem ama anne baba demeyi saçma buluyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende severim ama demem
nasıl hitap edicen mesela hanımmı ablamı teyzemi nedicen kayınvalidemi
08 Yorumla
Soran+1 yılMesela emrah teyze gibi
Soran+1 yılNe diyicem başka ya abla da olmaz
Soran+1 yılHanim denmez çok resmi
Soran+1 yılZaten evlenmem
+1 yılSevdiğin adamı doğurmuş büyütmüş diye saygıdan denir bu kadar basit ve yeterli
10 Yorumla
+1 yılSoyu sopu belli saygideger ve aile baglari son derece kuvvetli insanlara dayandigimiz icin balim
10 Yorumla
+1 yılSevdiğim sevdiği şeyleri severim.
Avradımın anası benim de anamdır10 Yorumladünya düzenini değiştirmeye yönelik bir yorum olmuş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl başkasının? Komşunun annesıne falan mı anne dıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılÇünkü oda benim anam olurdu da artık ondan... Canım anam smdnx
00 YorumlaKayınbilader
Kayınbaba
Kayınvalide
Kayın ne demek önce onu öğren00 YorumlaKaynanamda bana zorla anne dedirtmisti istemeyerek de olsa dedim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen anne demem kaynana derim sonuçta kaynanam değilmi kayinvalidecim falan derim
00 Yorumla Neden bu kadar faşistsin 😤😂 ne var yani öldün mü 😤
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 931 cevap paylaştı. Bence de saçma.. anne baba sadece senin annen babandir..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla anneyi bilmem ama kayınpeder evleneceğim kızdan daha önemli gördüğüm kadarıyla
İyi bir kayınpederim olsun, kızı bir şekilde ikna ederim06 Yorumla
Soran+1 yılKayınpeder ne oluyordu kizin abisi mi yoksa babasi mi
Cevap sahibi+1 yılBabası
Soran+1 yılHeee niye npaicak babası saba
Cevap sahibi+1 yılKarı bir yere kadar
Normal hayata dönünce babası bilgili ve güçlü biriyse ve benim de aram iyise hem işte hem hayatta önümü açabilir.
Hem hormonlar olmasa kadınlar o kadar da eğlenceli değil. Erkek erkeğe daha çok eğleniliyor. Bi de babam ben çocukken annemle ayrı yaşamaya başladı. Benle de hiç ilgilenmedi. Sağolsun abim hep yanımda oldu. Ama baba dediğim biriyle güzel vakit geçirmek isterdim
Soran+1 yılYa üzüldüm inşallah bulursun
Cevap sahibi+1 yıl🤲
+1 yılTurk yalakaliginin gereksiz samimiyetinin en büyük göstergelerinden biridir bence bu durum. ben de zor dediydim kayinvalideme anne diye. sacma bence gereksiz de aynı zmanda
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de demem ve çok saçma ayrıca annemi kaybettim 1 yıla yakın bir süre önce asla ama asla dememm en hassas noktam
00 Yorumla
+1 yılVallaha bu konuda haklısın birde bazılarının anne ya da babası yok hiç görmeyenler bile var kalkıp başka birine nasıl anne ya da baba desin ki teyze denilsin hatta abla denilsin ama anne baba denilmesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyinin anasını ana bekleyeceksin ülkücü Hatun jsjsjee
032 Yorumla
Soran+1 yılYooo demem
Cevap sahibi+1 yılAnam geldi diyip minderinden kalkacak yerini ona bırakacak ve onu hoş buyur edeceksin ki beyin senden razı olsun Hatun jsjdr
Soran+1 yılOnu yaparım ama anne demem 😂
Cevap sahibi+1 yılMother filan de ya da mama nsjdd
Soran+1 yılSen kaynana dersin
Soran+1 yılKaynanana
Cevap sahibi+1 yılKurt bakışlım o da nerden çıktı belki anam derim direkt sjjdjd
Soran+1 yıl😂😂😂iyi anam dersen sıkıntı yok isteyerek demek önemli
Cevap sahibi+1 yılTabi asenam benim dişi kurdun anası anamızdır😂😂
Soran+1 yılEşinin annene kaynana der inşallah 🤣🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılO ne biçim beddua ya olur mu öyle şey benim hatunum yapmaz umarım jskske
Soran+1 yılDese nolucak 😂😂
Cevap sahibi+1 yılAhaha kurt bakışlım sen illa demeyeceksin dimii 😂
Soran+1 yılBiz ne zaman evlendik hahahahagaha
Cevap sahibi+1 yılAz önce oldu galiba Asenam❤ hahajja
Soran+1 yılAnnene anne demem o zaman kocişim
Cevap sahibi+1 yılPeki karıcım sorun değil 💙
Cevap sahibi+1 yılHatun burcun nedir
Soran+1 yılSenin ne
Cevap sahibi+1 yılYengeç ya sen
Cevap sahibi+1 yılBalık değilsin dimii
Soran+1 yılYok balıkları da sevmem
Cevap sahibi+1 yılSenin hangisi
Soran+1 yılBalık erkeklerinden nefret ediyorum son konuştuğum biride balıktı
Cevap sahibi+1 yılAh canım onlar çok duygusal olur
Cevap sahibi+1 yılKurt bakışlım sende burcunu desen😂😂
Soran+1 yılDuygusal mi balık burcu kadar duygusuz bir burç yok
Cevap sahibi+1 yılYa Asenam seni çok mu üzdüler 🥺
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılBalıklar duygusaldır yinede
Soran+1 yılDeğiller hep yalan söylerlerler çok nefret ediyorum yalandan
Cevap sahibi+1 yılSana kötüsü denk gelmiş ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz şanlı ordunun neferleriyiz yar Alparslan Türkeş in askerleriyiz heyyaheyy heyyaha
02 Yorumla
Soran+1 yılAslanim benim
Cevap sahibi+1 yılKoçum benim sevdim seni.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe çok büyüttünüz arkadas, iki hecelik bir kelime.
Esini seviyorsan anasına da saygı y
goster.10 YorumlaÇünkü evlendiğin kişiyle bir bütün oluyorsun bence bazıları saygı sevgi için der bazıları içinden geldiği için :)
00 Yorumla
+1 yılSenin için değerli olan birinin üstünde emeği var sende olmasada bide böyle düşün
10 Yorumlakimse de insana anne olmaya meraklı değil. saygıdan eşine olan sevgiden dolayı yani
10 Yorumla
+1 yılBen karımın annesine anne derim yeter ki olsun😭😭😭😭😭😭😭😭
00 YorumlaDemeyelim bence de annemiz tek babamız tek
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAl iste soruya bakarmisin
03 Yorumla
Soran+1 yılNee😂
- +1 yıl
boş ver bide ulkucu olacan ulkucu orflerine adetlerine saygiliyla sevgiyle bakar esin senin bir parcan
- +1 yıl
Sen burada baska uyeliyin vardi sari miydi neydi
+1 yılaşk ya bildiğin aşk çok tatlıııı
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
bu soru nickin ile hiç uyuşmuyor fkckckf
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂niyeee
Kanka senin karşı olmadığın bir konu var mı
04 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı karşıtim
Soran+1 yılHelal olsun knk
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevdigin adam diyicen lab derse nolucak çok sıkıntı yaşarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum o zaman pof ya
+1 yılSaygıdan sonuçta oğluyla evlisin
00 Yorumla
+1 yılBi tane annem var demem
00 Yorumla
+1 yılDedi birgun kaynana olacak kisi
00 Yorumla
+1 yıllafın gelişi o ya anne deme
00 Yorumla
+1 yılAnnemden başkasına anne demem ben
00 Yorumla- Devamını Gör (38)