Biz erkekler neden birbirimizi sevmiyoruz?

Beyler dürüst olun komşunuz olan bir bayan sizle sabah asansörde karşılaşsa size günaydın dese siz de güler yüzle günaydın diye karşılık verip halini hatrını sorarsınız ama bir erkek dese bu kez asık suratla günaydın deyip geçersiniz hatta bazen görmezden bile gelirsiniz.

Veya bir bayan size yol tarifi sorsa bilmeseniz bile yardımcı olmaya çalışırsınız ama bir erkek sorsa bilmiyorum kardeşim deyip geçiştirirsiniz.

Olay bunlardan ibaret değil, bunlar sadece ne demeye çalıştığımı anlatmak için verdiğim küçük örnekler ama birçok durumda birçok konuda biz erkekler kadınlara karşı daha şefkatli ve iyi niyetle yaklaşırken erkeklere karşı böyle yaklaşmıyoruz. Bunun altında yatan sebep hemcinslerimizi kıskanmamız mı yoksa içgüdüsel olarak birbirimizi rakip olarak görmemiz mi bilmiyorum ama ben erkeğin en büyük düşmanının yine erkek olduğunu düşünüyorum. Mesela babalar kızlarını neden oğullarından daha çok sever bunu hiç düşündünüz mü?

Sizin gibi cinsiyetçi düşünceler yüzünden insanlar artık cinsiyet kavramını ortadan kaldırmaya çalışıyor bunun farkında mısınız