+1 yılkardeşim aşırı derece gönül rahatlıgıyla kemalist olablirsin sen yanlış bir şey yapmıyorsun yapanlarıda görüyorsun aşırı kemalist olmak için ne beklıyorsun. Ben bu insanların kafalarını örttüğü için başı ışın maddelerını almadıklarını düşünüyorum bu yüzden gerizekalılar. Birçok şey biiyorum birçok şey gördüm ve bu yüzden gönül rahatlığıyla kemalistim. Nasıl oluyor biliyor musun bu dediğime güvenebilirsin bu dediğime güvenebilirsin diyorsam samimi bir şekilde ve kesin bir şey konuşurum bu sebeple emin olabilirsin bende yanlış bir şey yapıyor olabilirim bu konu hakkında kesin olarak konuşacağım. Bu haysiyetsiz insanlar nasıl meydana gelir hemen özetle derler ki atatürk ezanı türkçe okuttu diktatördü dinsizdi masondu hemen cevabını vereyım atatürk bazı medreseleri zamanında kapattı onun zamanında haysiyetsiz onun bunun çocuğu sait nursi meydana geldi o haysiyetsiz kürttür. Bazı kendi yayınlarında bazılarında söylerler bazılarında söylemezler. medreseleri kapattı çünkü dini kullanarak yani bu insanları meydana getirerek bu hale getirdiği için devlete düşmanlık sergiledikleri için kapattı yoksa ne kadar modern bir insan olduğunu bir çok ilkelerden görebilirsiniz. Bir sonra ki ezanı türkçe okuttu yani başka bir siyasetçiyede söylüyorlar atatürk türkçe okuttu çünkü bizim dilimiz türkçe ne gerek var dersen insanlar ilk zamanlarda kavim olarak yaşarken farklı bölgelere yerleşmiştir doğal olarak birçok dil doğmuştur sen
31 Yorumla- +1 yıl
arapsan türkçeyi bilirsin ama tam olarak ana dil derler ya olmaz aynı şekilde türkçe içinde olmaz yani anlarız ama yanlışlıklar olur ve bu yüzden ezan keimeleri gerçeği teşkil etmiyor derler ulan zaten anlıyamıyorsunuz neyin tasası. Diktatör olmasına gelirsek böyle bir modern olan cumhuriyeti meydana getirmesi meclisten kaç kere karşı çıktılar geldi cumhuriiyet nedir demokrasidir. Mason olmasına gelirsek bir çok atam savaşlarda canını vermiş ve gazilerimiz var ve beni sülalemde de var neyine olduğunu gördüler anlattılar tam bir kemalistiz masonluk diye bir şey yoktur savaş sırasında emirleri verip plan yapıp savaşa beraber katılmasıda cabasıdır
En İyi Cevaplar
+1 yılmesele kapalı açık olmak değil aslında nagehan alçı açık bir kadın örneğin ama bunlardan hiç bir farkı yok.
Zihin kapalı olmaması önemli164 Yorumla- +1 yıl
keşke böyle bir cevap verecek ülkede yaşamasaydık
teşekkürler - +1 yıl
@whirlpool kesinlikle cok haklisiniz
+1 yılKapalı kadınlar diyerek genelleme yapmak doğru olmaz. Annem kapalı bir bayan ve kemalisttir. Bazı cahiller Atatürk'ün çarşafı yasaklamasını yanlış yorumluyor. Buna birçok CHP'li de dahil. Atatürk'ün amacı şuydu: Savaş zamanı çarşafların atına silah saklanıyordu ve çoğu zaman o çarşafları erkekler giyiyordu. Bu da sorunlara yol açıyordu tabi. Ayrıca tam bir yasaklama değildi. Öyle olsaydı şu anki çarşaflı bacılarımızın rahat gezmesi mümkün değildi. Ya da yasağın kaldırıldığı bir tarih olurdu. Sadece kılık kıyafet kanunuyla alternatif getirildi diyelim. Ama maalesef insanlar tüm bunları yanlış anlıyor. Diyelim ki (olmaz ya özellikle de kuranı türkçe'ye ilk çevirten bir adamın böyle olması beklenmez.) Atatürk kapalı bayanlara karşıydı. Onun arkasından gitmeye çalışan insanlar olacaktı. Şimdi ki gibi aynı. Farklı yorumluyor ve arkasından gittiklerini savunuyorlar. Böyle bir şey olsa tam aksine dinin yolundan gitmeliydi insanlar. Ama bizim insanlarımız bazı şeyleri hem çok abartıyor, hem de abarttıkları yetmiyor gibi sürekli kendilerine göre yorumluyorlar.
33 Yorumla- +1 yıl
Lütfen tarihi kulaktan dolma bilgiler değil, biraz daha realist ve resmi kaynaklardan öğreniniz, hem sizin için, hemde fikir beyan ettiğiniz kişiler için daha hayırlı olacaktır.
- +1 yıl
Bu bilgilerdeki yanlışlık nedir? Eğer yanlış bir şey biliyorsam öğreneyim doğrusunu diye diyorum.
- 1 yıl
"hanımefendi basinizdaki örtüyü çıkarttığınız takdirde daha güzel olacaksınız" bunu Atatürk kapalı kadınlara söyledi
Ne alaka? Benim kapalı arkadaşlarım var.. Hiç de nefret etmiyorlar çoğuda faşist zaten.. Aşırı sağcılar.. Evet haklısın böyle geri kafacılar var ama genellleme lütfen.. O yukarıdaki kızda Türk ruhu yok ki ne beklliyısun.. Bunlar kapalıların adını kirletiyorlar.. Benim teyzem de kapalı ama ATATÜRK aşığı bir kadın.. Aslında hep anne babamın suçu.. Çocuğuna milliyetçiliği öğretmemiş vatanı milleti lideri sevmey\ öğretmemiş sonrada böyle şeyler çıkar tabi.. Sana hak veriyorum ama genellemeseydin iyiydi.. :)
52 Yorumla- +1 yıl
Teyzene benden selamlar :)
- +1 yıl
Maşallah ne teyzeymiş, sıkma boğaz olma ihtimali yüksek bir teyze.
Velhasılıkelam, Faşist olan arkadaşlarınız Maşallah ne hoş, acaba inandıkları Rabbin Kitabında Irkçılığa lanet ettiğinin de bilincindeler mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. www.google.com.tr/search
www.google.com.tr/search
Bunlara bakacak olursakta tersinden söylemek gerekir10 Yorumla
+1 yılçünkü aptallardır. şu an nefes alıyorlarsa ve babaları dedeleri belliyse sırf bunun için bile değerini bilirler Atamızın. Her türlü seçime saygı duyarım ama bu ayrı, bu gibi düşünememe kaynaklı saçma fikir ve görüşlere asla ne saygı duyarım ne yanımda barındırırım. Bugün dindar adı altında bu koyun sürüsünü güden tayyip hergece biriniz yanıma gelin dese kocaları gönderir bunları. Ama nedir Atam saltanat denen saçma yönetimi durdurup onlara sürüyle hak verdi ya, artık sadece üremek amaçlı kullanılmıyorlar ya, bu dokunuyor zekasını sevdiklerime.
51 Yorumla- +1 yıl
işte busunuz kemalistler hep küfür eden kesimdir cahil heri kafalı krsim mantıklı konuşamazlar anca küfür ederler neye yaşıomuzki küfür türetceğinize açlığa çözüm türetseniz dünyaya az faydanız dokunsa bnde sevmiyorum atatürkü çünkü sevmem için bir neden yok sanki savaştamı can vermiş içkiden ölmüş hoş savaşa girdiğini dahi sanmıyorum gene bana küfürle cevap vereceksin çünkü beyninizii ana karnında bırakmıisınız siz burada çene çalıştırrken ülke eli çalışanların eliinndeeee
+1 yılÖyle bisey yok acil olupta sevmeyen de var kapali olup ta seven de sen bursa provokasyon yapıyorsun. Senin gibi dangalaklar. yüzünden bir adim ileri gidemiyoruz. İnsanların kafalarinin üstüne taktikleri şeylerle ilgilenene kadar kafaarinin icindekiyle ilgilenin. Ama siz kas kafalisinz düşünme yetiniz yok. Ayrıca sen seviyorsun diye herkes. sevmek mecburiyetinde de degil. bunun acil veya kapali olmakla ilgisi yok. Ortalik karistirma.
32 YorumlaKapalıları hedef alıp bu soruyu böyle sorman çok yanlış iş türbanlı türbansız olmakta bitmiyorum kafada bitiyorbu fotoğraftakilei görünce etmedigim küfür kalmadı zaten Atatürk Türk milletini Türk gençligine armagan etmis bunları görse canı ne kadar sızlar yeni nesil batı özentisi kezbanlarımız ve kamillerimiz var. İş kafada bitiyor, hepimiz Mustafa Kemalin Askerleriyiz.
51 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunlarda bizzat chp li kesimin suçu var ata nın adını kullanarak zamanında bu insanlar çok yasaklar çekti. bende bilmiyordum ama geçenlerde tarih dersinde hoca anlattı 90 lı yılların ortalarında insanlar dindar insanlar çok baskı altına alınmış insanlar çekinerek cuma ya gider olmuşlar çoğu insan işten çıkarılmış buda sadece o günleri özetleyen bir video
https://www.youtube.com/watch?v=H9b43_1ATQg...benatatürkü seviyorum türkiyede insanlar isterse başörtüsü takar isterse takmaz... şuandada olaylar tam tersi şekilde gelişiyor bir ortasını bulamadık şu ülkede yaşmanın... keşke diyorum keşke biraz daha yaşasaydıda herşey güzelce otursaydı yerine...
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. ben milliyetciyim fakat ataturke ve yaptiklarina karsiyim 100 senedir bu millet kaos kargasa icinde yasiyorsa sorumlusu o dur. bir milletin dinini yazisini kiyafetini yasaklamak hangi dunya liderine yakisir? bunlar hep batinin oyunu bakin 21. yy da biz halen turbani tartisiyoruz neden? kimlerin isine geliyor bu bunlardan dolayi ilerleyemiyoruz ab ulkelerinde basortu serbestken ki hristiyan ulkeler neden tc de yasak musluman bir ulke olmamiza karsin? yasaklayan kim ataturk ilkeleri halka zulum dur. daha binlerce ornegi var
not: sewiyesiz cevaplara cevap vermicem. ataturk olmasaydi baban ingiliz yunan olacakti gibi eski hikalerle lutfen gelmeyin. yazmadan once dusunun.111 Yorumla- +1 yıl
Din konusunda da Atatürk isterse yasaklardı. Ama yasaklamadığı için bugün herkes istediği şekilde ibadetini yerine getirebiliyor. İlkelerin bazıları da dünyaya ayak uydurmak modernleşmek amacı ile yapılan şeylerdir. Düşünün siz yıkılan bir devletin küllerinden tertemiz bir cumhuriyet kuruyorsunuz. Ülkeyi yeniden yapılandırmak içinde şarttı bu.
- +1 yıl
@gokhankurt Yıkılan bir Devlet değil, koca bir Cihan İmparatorluğuydu. Ve yasaklar konusunu lütfen biraz daha araştırın.
- +1 yıl
yasakladi zaten ezan arapcaydi unutma camiler ahirlara cevrilmisti ewlerinde kuran olanlarin ewleri basiliyordu bunlar saklanan maalesef cogu gencinn bilmedigi gercekler. peki sorum su ataturk eger gercekten kahramansa neden anadoluda kimse cocuguna musafa kemal ismini vermez? tertemiz cumhuriyet dedigin hasta adam denilen TC kimse tc yi ulke olarak ciddiye almiyor gercekci olalim. modernlik yazi deisimi kiyafet deisimi mi ile oluyr? teknoloji inkilaplari yapsaydi mesela lozan dediginiz antlasmayi iyi bir bakin halen kullanamiyoruz bize ait olan kaynaklari. ingiliz oyununa gelmeyin
- +1 yıl
alfabemiz arapca ogrenmesi zor dur bahanesiyle deistirildi? neden yunanlilar halen ya da israil neden halen kendi dillerini kullaniyorlar~? modern deillermi yeterince. halk degerleri elinden alinsin diye savasmadi ataturk tek bsina mi savasti biraz dusunun ya.. izni padisahtan alirken demokratik bir cumhureiye kurmak icin mi aldi halk kandirildi inim inim inledi yillarca 50 ye kadar tek parti nedne vardi? neden sagci bir parti gecti basa daha ilk secimde halen de sag parti var yani ataturkun ilkelerini halk desteklemiyor. bize ilkouldan beri ogretilen masallar bunlari soylemiyor tabi dusunmeyi ogrenin
- +1 yıl
Lütfen geçin artık o safsataları. Yok camiiler ahır yapılmışta yok kuran olanların evleri basılıyormuşta. Bu yalanlar artık çok klasikleşti. Hem Atatürk ezanı insanlar anlasın bilinçlensin diye türkçeye çevirtti. Senin dilin türkçe değil mi evet türkçe. Yunanlıları ve israillileri saymazsak dünyada bir çok devlet latin alfabesi kullanıyor. Bu yüzdendir ki iletişim kurulabilsin maksadi ile latin alfabesine geçildi.
- +1 yıl
Türk Irkı Sağolsun!
+1 yılBen de kapalıyım ama Atatürk'ü severim ve saygı duyarım. Her şeyden önce ona bir minnet borcumuz var. İnsani yönleriyle değerlendirdiğimizde elbette hatalarını görebiliriz bu çok doğal ama liderlik vasfı ve vatanımız ve milletimiz için yaptığı fedakarlıkları düşündüğümüzde herkesin saygı duyması gerekiyor.
40 Yorumla
+1 yılkimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundadır. zamanında yapılmış haksızlıklar var. o yüzden bazı kesimler sevmiyor olabilir. herkesin kendi bileceği iş. ama o sana haksızlık yaptı diyede sen onu aynı şekilde yermeye çalışamassın. sevmiyo olabilirler ama o hareketi yapma özgürlüğünde bulunamazsın. ayrıca herkesi 1 kefeye koyma. dağdaki teröriste atatürkü sevmiyor olabilir ama başı açıktır. sen burada bir tarafa yaslanırken diğer tarafın gönlünü kırıyorsun. başörtülü olupta atatürkü seven saygı duyan var. veya siyasi açıdan konuşursak akp seçmenin yüzde 16sı kendisini kemalist ve atatürkçü olarak tanımlıyor. ki bu chpdekinin 3te 1ne tekabül ediyor. kimseyi sınıf sınıf ayırmaktansa sorunu bu kadınlar diye sorabilirdin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalilara mustafa kemal adina zulmedildigi için olamazmi? Yillarca okula alinmadilar inançlarını özgürce yasamak istedikleri için. Bu sadece en basit örneği.
Kapalilara baglamamak lazm sadece toplumda boyle bir algı var kapaliysa mustafa kemali sevmiyordur diye. Hayır, kapali olup mustafa kemali seven de olabilir açık olup nefret edende,
Birini sevmek ya da sevmemek başörtüsü ile dogru orantılı degil. Sevmek icten gelen bir şeydir sevme zorunluluğunun olmadığı gbi boyle bir genelleme yapmakta yanlıştır.20 YorumlaAslinda sorun su ki bir kac hocanin yanlis anlatmasi sorun olabiliyor. diger bir sebep ise sadece kapalilar diye gruplandirmak genellendirmek yanlis olur. bence bu konulari genellendirmesin kimse. ben taniyorumki kiz dininde imaninda kapali falan ama ataturke saygisida sevgiside cok yani. Su fotografyaki kizlara gelinecek olunursa her kapali insan kendi istegiyle kapanmiyor. aile zoruyla kapanmistir ve ailesi zaten boyle bir harekete kalkisiyosa ne egitimi dogru almistir nede ataturku dogru duzgun taniyodur. aile taniyacak saygi gisterecekki cociklarida gorsun
20 Yorumla
+1 yılCinku onlar imamhatipe gidiyorlar orda en basta hocalari yikiyor beynini iste kuranda geçiyormus sari sacli mavi gozlu biri turklerin basina bela olcakmiss da fala fistik bunu ogretmen diyor ya resmen a be davar utanmaz misin sen yalann soylemeye sonra nasil alirsin o kutsal kitapi eline
311 Yorumla- +1 yıl
Inanın öyle rastladigim hepsi oyle cikti agizlarindan kufur eksilmez yarisi kestir icki dusmez agizlarindan sonra Mustafa Kemal'e laf atarlar cunku atabildikleri tek insan o cunku bu ulkede Ataturk öğretilmedi Osmanlinin yukselisi ogretildi çöküşü ogretilmedi x
- +1 yıl
Yazık, Vallahi yazık. Asıl sizin bu yaptığınıza, yobazlık, bağnazlık ve taraflı olmak denir.
Hiç bir İmam Hatip eğitim kurumunda, bu saydığınız cümlelerin kurulması mümkün değildir.
Lakin derseniz ki, böyle Öğretmenler var mıdır? Evet bir çok eğitimin kurumunda rastlamak mümkündür, lakin bunun tam aksi de söz konusudur, hata uç noktaları.
Sınav esansında elini açıp, Allaha dua eden bir çocuğun eline vurup, görmediğin bir varlığa değil, kendine inan diyen eğitmenlerde mevcut. - +1 yıl
Beyefendi ben bunlari kulaklarimla duydum gelin trabzon imamhatibe kendi gozlerinizle gorun bakin ben Osmanliya fazlasiyla bagli ve hayran biriyim ama fatihi fatih yapan neyse mustafa kemali mustafa kemal yapan da o hansoyle birsey de var istanbulu kim fethetti fatih sultan mehmet kurtulus savasini kim kazandi tabiki turk halki mustafa kemal tek basina mi kazandi peki sorarim Fâtih onca fikirleri yaparken o toplari doktururken osmanli ordusu uzun essek mi oynuyordu efendi kimse bize Ataturku ogretmedigi icin bu haldeyiz aradan merak edenler öğrenebildi gerisi ickici bildi
Ve evet malesef her turden kisiler mevcut bu dünyada bunun inkari olamaz - +1 yıl
imam hatipte hoca olup atatürkçü olanlar var. nereden uyduruyon acaba?
- +1 yıl
Diger zaat ne yapti biliyor musun
Turk halkiyla beraber yeni bir devlet kurdu
Ve bunu olmayan bir hazineyle yapti
Birde yetmezmis gibi dis borclar vardi
Araplar lawrence ile anlasma yapıp birlesince ummetlik zaten gitmisti
Halifeyi kim takiyordu
Sizin zat bizim zat yok efendi
Fatih dedemse mustafa kemalde orhan gazi de kanuni de dedemdir
Bizde dede ayrimi yok - +1 yıl
yaw he he asil okullarda size o din dusmanini melek gibi gosterip beyninizi yikiyorlar
+1 yılbende onlardan nefret ediyorum ne olcak simdi? cag disi giyimleri ve kafa yapilari bir kumas parcasiyla kendilerini mukemmel musluman sanmalari cok dogruymus gibi birde artaturkten nefret mi ediyorlar? hepsini ver atese gitsin :D
67 Yorumla- +1 yıl
beyni yok fikri var
- +1 yıl
ooo alkisladik ablacim buyuk laftiii
- +1 yıl
ne laf ama cok agir ya cok sert :D
- +1 yıl
tam sana uygun yalnız
- +1 yıl
yukardaki fotograftakilerden birisin iste soylediklerinin ne kadari dikkate alinir ki? daha fazla sana yazmak istemiyorum koylu cahil. fotograftan firlayip gelmissin resmen
- +1 yıl
Harbiden güzel kapak yapmışsın :) @samarakılıklı
Atatürkçü birisi bu kadar nefret içerikli bir cevap vermez. Şu an özgürce bu cümleleri kurabiliyorsa, kurtuluş savaşında cephede savaşan şehitlerimiz ve cepheye sırtlarında mermi taşıyan başı kapalı kadınlar sayesindedir. Cevap veren arkadas Önyargı en büyük cahilliktir unutma.
+1 yılKapalı diye genelleme yapmak yasak kapalı olupta Atatürkçüyüm diyenlerden daha Atatürkçüler var tanıdığım. Ama Atamıza böyle bir saygısızlık yapılmasından nefret ediyorum. Onlar aileleri ve belli başlı gruplar tarafından beyni yıkanmış aptallar.
40 Yorumla
+1 yılOha diyorum. Bunlar Ataya bunu yapar eve gidince sevgilisi ile günah isler ve hala nefes almaya devam eder..
O cok istedikleri seriat olsa bunlar disari cikip bu faaliyeti yapabilir mi31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirde şöyle düşünun
RTErdogan ulkeyi baski altinda tutsa cumhuriyet doneminde yapilanlari yapip tek adam olsa diger tum partileri kapatsa yillarca bu baski surse 100 yil sonraki nesil hep RTE ci olsa beyinleri onun buyuk turk lideri diye yikansa ve bu yapilan haksizliklara boyun egmeyen bir kesim RTE yi sorumlu tutsa ve sevmese sonra beyni Rte ile yikanan bir genc bu siteye gelse ve sorsa
RTE Gibi bir lideri bu ulkenin insani nasil sevmez?
Bilmem anlatabildim mi. Bence kimse kimseyi dusuncesinden dolayi yargilamasin anlamaya calissin12 Yorumla- +1 yıl
zaten yazdıklarının hepsini yapıyo ama biz göremiyoz
- +1 yıl
güzel benzetme
adam Allah'ı inkar eder Peygamber (a. s.) ' a küfür eder sesiniz çıkmaz. Bu kızların yaptığını onaylamıyorum ama o savunduğunuzda kişide senin benim gibi bir Allah kulu. Sizin bu aşırılığınız yüzünden nefret ediyorlardır belki de hiç düşündünüz mü?
80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yıl@umtumt kullanici adli arkadasa katılıyorum... yanlis yaptiklari ama tum kapalilari temsil etmiyor.. genelleme yanlis.. bunlari basi acii bir insam da yapabilir ve bunun yanlisligini degistirmez bu durum yanlis yapan kim olursa olsun yanlistir. ozellikle belirttigin kesimarkadasin dedigi gibi seni rahatsiz eden kesimdir. insan insandir. giyinisiyle yargilamak hos degildir.. umarim dedigim sekilde guzelce anlasilir ve yanlis anlasilma olmaz
10 Yorumla işte bak bu yüzden kapalı açık ayrımı atatürk yüzünden farkettiysen atatürkçüler başörtüsüne karşı ne zararı var onlara başörtü iğneis batıyormu biyerlerine atatürk madem eşitlik getirdi nerde başörtüsüyle okula askeriyeye girmek niye yasaktı neden TAYYİP biliyomusun çünkü refahı o getirdi ülke çok değişti başörtüsüde doktor avukat olabiliyor o kadar eğitim diyen kemalistler sırf başörtüsü yüzünden kızların eğitimini engelliyordu bumuymuş medeniyet
10 YorumlaGenelleme yapman yanlış olur bende kapalıyım üstüne imam hatip mezunuyum ama Atatürk'e her zaman saygı duyuyorum açık kapalı farketmiyor ayrıca iş zihinde
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Ben sana bir soru sorayım Atatürk ü ilahlaştırmak neden? Şurda her gün bu tür sorular görüyorum bu ne kardeşim mecburmu ya sevmek zorundamı saygı duyulur elbette tapmak nedir?
54 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi geri kafalılar fazla sevgiyi tapmak diye nitelendiriyorsa millet napsın. Ağzınızı toplayın derim. Allahtan başkasına tapılmaz. Tapmak dediğin ibadet etmektir. Bilmem anlatabildim mi. Bu tür gerici kelimeler çok utanç verici. Ananı babanı çok sevmiyor musun. Kalpten gelerek deli gibi sevdiğin biri yok mu. O zaman sen de onlara mı tapıyorsun? Bak ben saygımdan dolayı sana tapıyorsun demedim. Tapıyor musun diye sana sordum. Allaha layıktır tapmak. Kimse kimseyi çok sevmekle tapmış sayılmaz siz içinizi ferah tutun.
- +1 yıl
Biz zaten sevsin herkez demiyoruz ama yaptıkları için saygı duyulması lazım
+1 yılGenelleme yapmayalim , Atatürk'ü sevmezler ama onun resminin olduğu paraya bile muhtaçlar. Şu an rahat nefes alıp yaşıyorlarsa hep Atatürk sayesinde.
41 Yorumla- +1 yıl
ulan atatürk sayesinde nefes alıyosam o niye kendi nefesini kesti az mantıklı konuş ayrıca demekki atanız çok para düşkünüymüşki parayada onun fotosu konulmuş bunula övünüosun görgüsüzlüktür bu medeniyet dersiniz bide kendi görüşünüz dışındakine direk küfürle cevap veirrsiniz kendinizi heryerde belli eden Türklüğün adını batırmadır derdiniz sizene herlesin görüşünden nedir bu atatürkü put etme derdiniz genelleme yapmayalım drmişin bide yapmışsın nasıl bir kafadaysan güldüm yani sizin çeneniz çalışırken ülke eli çalışanlatın elinde ayrıca bize huzuru SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VERMİŞTİR OKEY? şimdi kojo beybisi size mantıklı cevap verip bişey etmek beni mutlu ediyo ya hahahahy ben rahatım ülkemde rahatlık dokunuyosa buyur atanın memleketi selaniğe orda sen ve senin zihniyetindekiler bir put yaptırın geçin önüne oturun akşama kadar öyle konuşun
Ataturk kadinlara karsi esitlik ilkesinii ozgurluk ilkesini getirdigi icin nefret ediyo olabilirler. Kendileri erkeklerle esit degiller su an o sebeple insannlara ozellikle acik kadinlara dusman gibi bakiyolar. cok farkli psikolojii
20 Yorumla
+1 yılvatan sevgisi imandandır vatanı kurtaran birini sevmek de bir nevi öyle onların şerefsizliği o zaman Atatürkün kurduğu ülkede kalmayabilirler ama kapalılar Atatürkü sevmiyor çok yanlış bir genelleme
10 YorumlaKapalı acik farketmez örümcek kafali olmasin bu insanlar ya i dusunceleri geri ve kapali olmasin. kemalistimdir ama sadece kapalilar değil erkeklerde boyleler.
40 Yorumla
+1 yılSeçme ve seçilme hakkı verdiği için 4 kadınlı kocadan kurtardığı için söz sahibi olmayı kendini savunmasını öğrettiği için sahte hocaların şimdi olduğu gibi insanların kafasını yıkayanları kestiği için medeni kanunu getirdiği için ülkeyi kurtardığı için düşmanlar Bence atatürk ün en büyük hatası bu ülke için birşeyler yapmaya çalışmak
10 Yorumlabende recep tayyip erdoğandan nefret ediyorum ve çevrem öyle yapçak bişey yok
40 YorumlaHer şey politize oldu. Bazı Atatürkçüler Osmanlı'yı kötüler. Ben de Atatürk'ün bazı yanlışlar yaptığını düşünüyorum çünkü insandı. Fatih Sultan Mehmet ya da Bilge Kağan'da insandı ve hata yapabilirler. Ama hepsi benim ejdadım ve hepsine borcum var.
00 Yorumla
+1 yılÇok ahlaklılar ya :D en azından başlarını kapatıp küfür ediyorlar :)) duygulandım bak şimdi (!)
51 Yorumla
+1 yılCahilce konusan kesim tarihini bilmeyen kesimdir duyduguyla yetinen kesimdir bir taraflarinin uzerinde rahat oturuyorlarsa once Allah in sonra atatürk un sayesinde...
30 YorumlaBence kapalılıkla alakası yok. Ne kapalılar gördüm Kemalist. Cahiller durum bu
40 Yorumla
+1 yılAtatürkü din düşmanı olarak tanıyorlar küçücük çocuklara. 14 yaşında da hep beynini hep kafarını kapatıyolar türbanla
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşitlik ve kapalılık konusunda özgürlük getirdiği için.
11 Yorumla
+1 yılOO çok sağlam bir konuya deyinmişsin şukadarını söleyim biz millet olarak laik bir devlet diiliz İskenden palanın iki darbe arasında kitabında bir bölümde havuza düşşen Peygamberimi yoksa Atatürk ü mü kurtarırsın gibi askeriyede sorular vardı. Siyasetde din konuşulmamalı siyasette müslüman bir ülkede başörtüsüne yasak getirmemeli
00 YorumlaSana kimse okula başı açık girmeni yasaklamadı. devlet memurluğunda başın açık diye çalıştırmamazlık yapmadı hiç bir hükümet. vs. o nedenle anlayamazsın.
10 YorumlaKapalilara saygim var ama bu türbani takip beynini ôrten yobazlar o kapalilarida leke getiriyor atatürkcüyüm bunlada gurur duyuyorum...
30 YorumlaHangi kafadalar bilmiyom onlar insan kendi ülkesinin kurucusuna saygı duymaz mı saygıyı geçtim hakaret eder mi nankör diyorum ben onlara acaba diğer milletler kendi ülkelerinin kurucularına böyle yapıyorlar mı
11 Yorumla- +1 yıl
benim ülkemin kurucusu osman gazidir soyum odur oke benim atatürk temelden başlamadı canım hazıra konmuş emretmiş önüne geleni astırmış askerimiz savaşta can veirrken o dolmabahçesinde içkisini yudumlamış ayrıca gaziymiş kolu bacağımı kopmuş gazi oluyo millet kan revan içinde savaştan çıkarken o sapasağlam çkmış gerçe savaşa gridiğide meçhul milket savalta yiyecek ekmek bulamıyoken o siroz hastalığına yakalanacak kadar içkiyi nerden bulmuşsa ve farkettiysen kemalistler insana küfürle cevap veriolar genelede saygı denen bişeyleri yoktur bunda dolayı atatürkü sevmedim sevmiyorum sevmeyeceğimde
+1 yılMevzu o değil, mevzu kindar, cahil, sadece Atatürk'e karşı düşman bir nesil yetiştirilmesi. 1 milyon imam hatipli var şu an, geleceğimizi sen düşün...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen vallahi kapaliyim ataturk diyede olurum laf soz ettirmem mekani cennet olsun nur icinde yatsin yeni donemdeki iktidar insanlara nefret etirmeyi alistirdi asiladi
42 Yorumla- +1 yıl
iktidarın şimdiye kadar atatürkle ilgili bir açıklamasını duydun mu? bir akıllı sensin zaten nefret etmiyon.
Cevap sahibi+1 yılSana bir siir armagan edicem. ataturk yoktu dusman coktu ataturk geldi dusmani yendi bu guzel yurdu bizlere verdii.. nonkorler bilmez kiymetini ayrica
+1 yılasil beyni yikanan sizsiniz o din dusmanini size melek gibi gosteriyorlar okullarda. ataturkun sevilecek bir yanini goremiyorum
21 Yorumla- +1 yıl
İnanmayın arkadaşlar kendisi tayan ailesinden
+1 yılsadece kapalılar nefret ediyor diye bir şey yok sen sadece kapalı olanlara dikkat çekmişsin o kadar
20 YorumlaSeni yargilamiyorum ama orada ki 4 kadin butun basortulu kadinlari temsil etmedigine gore bu tez curuge cikar. Bak sana sunuda soyliyim senin bu sordugin soru ile onlarin yaptigi sey ayni provokatif dusunce yapisina benzetilebilir.
04 YorumlaŞimdi bir şeyler yazardım şu dilara... sı hakkında ama neyse.
10 Yorumla
+1 yılbu gosterdiklerin piçten başka bişey degil, her kapalı kadın nefret ediyo diye bir şey yok.
20 Yorumla
+1 yılKim sevmiyorsa sevmesin bosver bizim atamıza olan sevgimiz yeter de artar
10 Yorumla
+1 yılbence onunla hiçbir ilgisi yok cahillikle ilgili tamamen
20 YorumlaBaslarini degil sadece, beyinlerini de kapiyolar
63 Yorumla
+1 yılbunların edepsizliği ayrı da lozandaki şartları tam olarak bilenler varmı?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılülkeyi hristiyan devletine çeviren insanları yanına çekmek için inançlı taklidi yapan sonra gerçek yüzünü gösteren benliğimizi yok eden bir insanı sevmemek için başörtülü olmaya gerek yok
22 Yorumla- +1 yıl
neyin yok oldu seçme ve seçilme hakkı geldiği için mi yok oldun veya konuşma hakkın olduğu içinmi yoksa 4 kadınlı bir kocadan kurtulduğun için mi
Cevap sahibi+1 yılbıdı bıdı. çarpıtmakta üstünüze yok zaten. sen devam et böyle
Analarini skmek yerine onlara seçme seçilme hakki verdiği icin suratini siktgiminin orospulari
30 Yorumlaşunlara bak ya yazık..
51 Yorumla
+1 yılEminim imkanın olsa yanlış sorduğunu fark edip soruyu kapalı kadınların BAZILARI diye degistirirdin.
10 Yorumla
+1 yılTürkiyeyi kurtaran adama böyle yapıyorlarya ey Allahım nereye gidiyoruz biz? bizi nerelere götürmeye çalışıyorlar?
10 YorumlaBirkaç kişinin yaptığı hatayı tümüne yüklemek yanlıştır
02 YorumlaMilletin bir bilgisi yok agızdan duyma konusuyo cahil bir toplum atatürkcü degilim yobazda degilim sadece atatürkede saygımvar dinimede hepsı bu
00 Yorumla
+1 yılAtatürk'e şükretsinler imam hatip okullarını açtı. susup oturmak düşer onlara da. tabii genelleme yok
00 YorumlaAtatürkü sevmeyenlere saygı duyun diyorlar. Bu dangalaklarda sevenlere saygı duymuyor. Bu nasıl iğrençliktir. Terbiyesizler!
10 YorumlaKasıtlı ve bilinçli yapılan şeylerle kapalıları kötülemek çok yanlış
01 Yorumla
+1 yıl"Bu dahil, bütün genellemeler yanlıştır."
31 Yorumla- +1 yıl
En makul cevaplardan biri olmuş.
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılo kapalılar cahilliklerinden yapar onu
20 Yorumla Bence yanlış bir soru... her kapalı kadın Atatürk ü sevmiyor veya her açık kadın seviyor diyemeyiz...
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat