Sizce öyle değil mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir nevi doğru. Aslında bu da kur'an'ın ilahi bir kitab olduğununun kanıtıdır. Kişinin kur'an'a bakarak anlaması zordur çünkü açıklanmaya ihtiyacı vardır ve bu açıklamaları da ancak kur'an'ı anlamaya yönelik ilimleri almış kişiler yapabilir. Mesela şimdi çok karşılaşıyoruz, adam meal okuyup dinden çıktığını söylüyor. Ne beklenebilirdi ki zaten? Sadece meal okumak caiz değildir. Çünkü o meal aslında kur'an değildir. Çok cüz'i ve zahiri anlamı ifade eder. Detaylar için kutub-ut-tefasir'ler karıştırılmalı. Fakat bu da belli seviyedeki insanların yapabileceği şeylerdir. Bu mevzuda avamlara verilebilecek tavsiye, eğer amaçları dinin ahkamını anlamak ise, ilmihal kitaplarını araştırmak olacaktır. İlmihal kitapları bir nevi süzgeç gibi geçirilmiş ahkam-ı şeriyye'i barındırır. Bunun dışında kişinin ilmi nakıs ise kur'an ile uğraşması onu yanlış anlaşılmalara sevk eder ve pek çok örnekte gördüğümüz gibi sonu isyan ile neticelenebilir bunun sonu da vesigallezine keferu ila cehenneme zümera olur Allah'u teala muhafaza eylesin.
Kendimi geliştirmek istiyorum tabi bı önderin istikametinde gitmeyi isterim öğrenmeyi daha iyi amellere vakıf olmayı isterim ama görüyorum görüyoruz önderlerin çıkarları istikametinde gittiğini nasıl bağlanayım niye bağlanayım bağlanıp onun çanağınımı tutayım mantıklı mı sence
Cevap
7Cevap
Kardeşim kur'an sadece Arapça olarak indirilmedi onun meali ( Türkçesi) de var.
Bilmediğin kafana takılan bir yerler olduğu zaman tabiki de bilgili kişilerden yardım alabilirsin. Onun haricinde yani görünen köy kılavuz istemez derler ya senin sorunda aynı bu şekil oldu
Kafayi yemissin sen canim Yuhhh Tarikata katil gor dunyanin kac bucak oldugunu
evet kesinlikle. hatta daha iyi anlayabilmek için badelenmen gerekiyor.
Tarikatlar, kurslar, yurtlar hepsi yalan geliyor bana.
Niye, senin beynin yok mu? Şeyhin beyni senden çok mu üstün?
Onlar kim ki benden üstün olacak ben sıradan olacağım be
Hayir. Kuran her durumsa anlaşılır. Tarikat şeyh dediğin seyler menfaat yuvaları.
aynen gitte bi badelesinler seni
Tarikatlara güvenim zerre yok
Hayır; aç diyanet tefsiri internetten, oku. Trolll
Türkçe mealini oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?