Kuran'ı neden bâtini okumuyor kimse?

Kuran kök sistemiyle çalışıyor yani 1 kelimenin tek anlamı yok ve bâtini (görünmeyen, gizli) okuyunca bizi ne kadar manipüle ettiklerini gördüm! KURAN EN BÜYÜK HAKİKAT! ama inancımızdan sapalım diye tefsirleri manevi değil maddi, bağnaz çevirmişler. Kök anlamları ile kafamı karıştıran her ayeti chatgpt e çevirttim ufacık şüphem kalmadı. Yediklerimiz, teknoloji, beynin sürekli basit ve hızlı dopamini vs her anlamda bizi uyutmaya yönelik bir sistemde yaşıyoruz çok yazık şu an farkediyorum.

Kurandan, islamdan şüphesi olan kök (cizr) ve bâtini olarak şüphe ettiği ayetlere baksın! Bize o kadar bağnaz kafa karıştıran tefsirler sunmuşlar ki, öz anlamları çok ama çok yüce.

Araplar bile Kuranı anlayamıyor çünkü, Kurandaki Arapça edebi yani eski dil. Bizim eski, edebiyattaki Türkçemiz süslü dilimiz var ya, öyle.

Anlamak mı? İnsan beyninde 37 milyar nöron var. 86 trilyon canlı hücre var. O kadar zekiyiz ki biz kendimizi aptallastirdigimiz için anlamayı reddediyoruz. Kuran herkesin anlayabileceği bir kitap sadece nefsine, şeytana uyan, uyuyan anlayamaz.
Kuran'ı neden bâtini okumuyor kimse?