AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Cocuklarınızı terbiye etmenize gerek yok. Kendinizi terbiye edin cocuklarınız zaten size benzeyecektir.. Bir cocugun kisiliği 3 yasında belirginlesmeye başlar ve tamamen sadece gördügünü ögretilenleri yapar. Cocuga düzgün seyler ögretirsen düzgün seyler yapar. Sadece ögretmek değil. Cocuk anne babasını taklit eder her zaman. Cocukların hayatlarını mahfeden insanlara sinir oluyorum. Kendi cocuklarını bilincsizce kendilerine düşman ediyolar. Bunda bütün suc ebeveynlerdedir. Cocuktaki suc en fazla %5 her zaman...
Ebeveynleri suçlamanın ya da çocuğu ayıplanın bir anlamı yok zaten 8 yaşında bir çocuk bunu söylüyorsa duymuş kendi lehine kullanmıştır. tv de izlediği veya bulunduğu ortama dikkat edilmesi gerek eğer zaten dikkat ediliyorsa çocuğun sevgiye ihtiyacıda olabilir çünkü çocuklar daha anne rahmine düşer düşmez bilinçaltılarına annenin tüm korkularını düşüncelerini kayıt ederler.
Düzelmeyecek bir durum değil anne ve babanın çocuğuyla kuracağı iyi bir iletişim yeterli olur.
Suçlu hepimiziz...
BU toplumu bu hale sokan hepimiziz sen ben duzelmedikce çocuklarımız duzelmeyecek.
Ben televizyona karşı biriyim yobaz veya geri kafalı değilim gunde 3 farklı görüşte gazete okurum sinemaya tiyatroya giderim ama tv izlemem asla o kutunun karşısında saatlerimi boşa harcamam bu bizi muhabbetten saygıdan aile bağlarından uzaklaştırır..
Ben böyle düşünüyorum fikrimi söylemek istedim.
Teşekkür ederim medenice fikir beyan ettiğiniz için...
Yeğenim kuzenlerimi parka götürürüm gezmeye götürürüm ebeveynleri kızar bana senden sonra yine gitmek istiyorlar felan diye çocuğa zaman ayırmak onla anlaşmak lazım o herhangibiri değil.
Çocuklardan bişey beklemek değil, onu sürekli suçlamak çocuğu yorar. Erken yaşta olgunlaşmak zorunda kalan bir sürü çocuk var mesela. Nedeni ise çocuğa sürekli bir sorumluluk yükleyip, bu yükün ağırlığını anlamasını beklemek, hatta yapamayınca veya anlayamayınca çocuğu suçlayıp cezalandırmak.
Daha çocuk olamamış o kadar çok insan var ki, hep bu yüzden işte.
Katılıyorum...
Cocuklar hamur gibidir nasıl şekil verirseniz o sekle girer ve öyle bireyler olusur. Cocugunuzu büyütürken ortam cok önemlidir yanısıra çocugunuzu sevgi merhamet ve saygıyla büyütmelisiniz. her yanlıs davranısı uygun bir sekilde cocugun algılayacagı biçimde zarar vermeyerek açıklayınız ki bilinçlensin. Ayrıca çocuklara sorumluluk verilmeli bu onların gelişmesi için bir artıdır; yalnızca yaşından büyük sorumluluklar verilmemeli..
Bence de haklısınız...
Ebeveynler bilinçlenmeli, bayanda hata var çünkü "sen nasıl bir cocuksun! " ifadesi çok yanlış onun yerine" yaptıgın bu davranış hiç hoş (vs vs duyebiliriz)" yanlışlarını dogrularla düzeltmeliyiz onlara dogruyu en uygun dille ve rencide etmeden göstermeliyiz:)
Yaptıgın bu davranış hiç hoş değil olacaktı eksik yazmışım :)
Bu diyalog ikinci kez olmuş ve ilkinde Anne dediğiniz gibi davranmış...
Ve Annenin üzüldüğünü anlayan çocuk bunu koz olarak kullanmış... Bu korkunç geliyor bana...
Çocuklar çok akıllıdır ipleri eline vermemek gerekir. Bu tür seyleri koz olarak kullanabilirler ona uygun davranılmalı
bu cümleyi küçükken bende anneme demiştim. madem beğenmiyosun başkaları gibi olmami istiyosun senin çocuğun o olsun tarzı bişeydi. ilkokuldaydim. acikcasi iyi ki öyle dedim. hep örnek veren annem bidaha örnek vermedi beni olduğum gibi sevdi hep sonra
Kıyaslama... En korkuncu o...
kesinlikle. kafamda hep onun çocuğu o olsaydı annem daha mutlu olurdu fikri yerleşti bir süre. annemle aram çok iyi şimdi çok da severim. dedigim gibi iyiki öyle demişim. arkadaşına söyle çocuğu sürekli elestirmesin
Ki bu kız diğerlerini cebinden çıkarır, kıyasa gerek yok...
sen niye hep böylesin de kıyas aslında. diğerleri öyle değil anlamı taşır
Ne desem bilmiyorum... Umarım böyle olmam...
olmayız umarım. benim de çocuğum yok. öğretmenim. ailelerin çocuklara etkisini görüyorum hep
bence burdaki tek suclu aile.. kizi cok simartmis. cocugunu dovmeyen dizini dover.. eger kizarak cocuguna laf anlatmazsan yarin bir gun o cocuk senin tepene biner. ben zamaninda ailemden cok dayak yedim.. ve simdi bakiyorumda iyi ki o dayagi yemisim. yoksa simdi bende esrarkes olurdum hirsiz olurdum. yasadigim yerde bu tur seyler cok diye soyluyorum.. ama o dayak beni korkuttu ve ben o tur seylere bulasmadm. cok sukur..
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir." diyorsunuz yani... Zihniniz ne kadar kararmış...
zihin kararmasiyla hicbir sekilde alakasi yok. bu bir gercek.. ister kabullen ister kabullenme bu bir gercek. sen kendi cocuguna terbiye verdikten sonra senin cocugun niye sana cevap versin? niye hirsizlik yapsin? niye kotu yola dussun?
İnsanların çocukları dünyaya getirip, onları bir kenara fırlatıp atmalarından kaynaklanıyor. Madem eğitim ve terbiye vermiyeceksin neden masumu dünyaya getirdin diye sormazlar mı? Bu gibi durumların ortaya çıkması gayet normal. Ebeveynlerinden duydukları sözleri, onlardan gördükleri hareketleri;çocuklar sonra onlara yapıyor. Ebeveyn ona ve çevresine iyi olsaydı o çocukta öyle olmazdı.
Ya neden tek suçlu Anne Baba?
adı üstünde çocuk. onlardan gördüklerini yaparlar. onlar bir fidana benzemez mi?
Bir çocuk söz konusuysa. Çocuğun iyi yaptığı şeylerden de kötü yaptığı şeylerden de aile sorumludur. Çocuk kendine ailesini model alır. Ailenin çocuğa tavrı neyse çocuğun yaklaşımı da o olur. Ve arkadaşınız kurduğu cümleyle çocuğa zemin hazırlamıştır. Suçludur.
Tek suçlu mudur ama?
Çocuk dünyaya hiç bir şey bilmeyerek geliyor. Ona bir şeyler öğreten yol gösteren (eğer çevresinde ailesinden sık gördüğü bir büyüğü yoksa) ailesidir. Çocuk gelişimi okuyorum. Sınıf ortamında gördüğümüz hemen her vaka aileden kaynaklı oluşuyor.
Simdiki cocuklar daha cok sosyal medya ile ic ice oldugu icin ogreniyorlar oyle cumleleri. Sanki dogurmadan nasil cocuk olacagini bilebiliriz. Cocuktan surekli uslu durmasini beklemek hele ki simdiki cocuklarda esekten havlamasini istmek gibi. Fazla yuklenmiyoruz ama olmayacam sey ici cocuklari fazla azarliyoruz.
Cidden yorucu iş...
topluma maalesef güzel bir nesil gelmiyor. bende bir anneyim ne bu şekilde çocucuğuma çıkışırım nede öyle bir cevap alırım. ebeveynler çocuklarla ilişkilerini düzgün kurmalı bence.. unutmayın ki çocuk anneyi babayı örnek alır. onların davranışlarını sergiler..
0-6 yas cocuklarin en onemli yasidir. cocuga o zaman guzel terbiye verdin verdin yani. tabi ilk basta aile sucludur ama aile ne kadar iyi olsa da arkadas cevreside etkiler bu durumu ne yaziik ki
İş arkadaşları çocuktan daha çocuk! Anne etkisiz eleman gibi kalıyor bazen...
Kesinlikle ebeveynlerde. Eskiden çocuklar safmış. Anneler de doğurup sokağa bırakırlarmış. Yine gözleri arkada kalmazmış. Ama şimdi öyle değil. Teknoloji çağından mıdır nedendir çocuklar her şeyi anlayıp yaşlarından büyük harekeT edebiliyolar. o yüzden ebeveynlere çok daha fazla iş düşüyor
18 yaşındayım bende kullanıyorum arada bu sözü. Eşcinsel olduğum için arada babamla sürtüşüyorum bende bu kız gibi. Adam diyor ki keşke tinerci olsaydın içkici kumarcı p**evenk olsaydında top olmasaydın. Lafa bak. yapmasaydın dedim bende. Yapmasaymış.
Kıza hak veriyorum.
Çocuk haklı nerden nasıl düşünürseniz düşünün o ruhu o bedene hapsetmişler. Birini doğurmak basittir sorun ona annelik babalık yapmaktır. Hakkımız var mı? O ruhun o bedene hapsetmeye? Bizim yüzümüzden dünyaya gelmiş ve biz böyle davranıyoruz üzüyoruz. burada olaylardan psikolojinden çok şunu duşunun varmıydı onu bu dünyaya getirip uzmeye varmıydı onun ağlamasını izlemeye o ruha yazık be o ruh bedene surgun eden bizken böyle davranmak
ne biçim çocuksun dıyen bı anne varsa ortada çocuk annesının kendısınden menun olmadığını onu sevmediğini beğenmediğini düşünür ve dediği cümlenın annesını kıracağını düşünmeden ozaman doğurmasaydın beni demiştir yani çocuğun ıstediği beni doğuran kişinin annenın beni hertürlü kabullenmesi beğenmesidir (karakter, huy, davranış) olarak. yanı her çocuk bunu ıster ve aılesının ondan memnun olmasını hıssettırmesını belırtmesını ıster bu çocuğa ozguven verır
Cocuklarimiza asiri yüklemede ve asiri beklentiler icinde bulunuyoruz. Sebebi ise hep bir yaris halinde olmak iyi cocuk yetistirmek toplumda bak filancanin cocugu nerelere gelmis demeleri icin..
Kariyetli biriysek cocugumuzun asla basarisiz olmamasi gerek.. bizim gibi kariyetli olmali sart yani sen doktorsan o sanatla ugrasamaz sana uygun bir seviyede olmali.
Ve cocuklari zorluyoruz buda etki ve tepki sonucu artik cocukllarimiz zeki bilgiye daha iyi ulasiyor ve cevaplarida acimasiz oluyor
Bence, bu kiz birinden bu cumle duydu, yerine da kullandi. Simdiki cocuklar atom karincalar, bizden daha uyanik ve agressif. Yeni nesli hizla hersey tuketiyor, karsidaki ebeveyinler daha arkadasca davraniyor, TVden bilgisayara kadar donanimlilar, saflik bebekken bitiyor.
Bu tip cocuklara "indigo cocuklar" diyorlar.
Sonuc olarak, suclu olan anne-babalar ve cagi.
Suçlu olan bizleriz bekara karı boşamak kokay olduğu gibi çocuk yapmakta kolay. Ama bir baba ya da anne olunca sorumluluğu üzerine alınca o zaman anlarlar neyin ne olduğunu. Benim bir çocuğum var ve kendimden korkuyorum onu düzgün yetiştiremem diye...
"Ne biçim sen çocuksun sen!" ile kalmamıştır o...
https://www.youtube.com/watch?v=gbnhydOczwINasıl yani?
Bazen çocuklarını azarlayan insanları görüyorum ve düşünüyorum. Acaba ne zaman karşısındakinin bir çocuk olduğunu anlayacak ve bağırıp çağırmayı kesecek diye. Öyle yani. Sadece sen ne biçim çocuksunla kalmıyorlar... Bazılarının evladı olsa el üstünde tutacak kısmet olmuyor benim gibi, bazılarına da fazla geliyor, istem dışı çocuk sahibi oluyorlar.
ben çoçuk gelişimciyim ilk önce suçlu kim demen yanlış 8 yasındakı okul dönemi oyun çagından yeni çıkmış bir çoçuktan bahsediyoruz adı üstünde çoçuk evet hiçbir anne o lafı duymak istemez fakat modelinden duymuş kı oda boyle birşey soyluyorr... anne babalrn çok iyi bir model olması gerkıyo ltfen dikkatlı davrann
seytanla alakasi yok diye dusunuyorum ebeveynler de de suc gormuyorum cunku okadar iyi ebeveynler taniyorum ki " bu cocuk kime cikmis " diye dusunduruyor insani acikcasi,
ama boyle davranmanin sucu ne diye sorarsan bence Devirin, inanlarin degismesi.
ve cocuktur yapar normaldir, gulunmesi vs kale alinmamasi seyler boyle yasindan buyuk konusmalara neden OLUYOR.
aşırı şımartılma diyorum ben 22 yaşındayım bu güne kadar anneme öyle cümle değil kurmak aklıma bile getirmedim çocugunuz sizin ona verdiğiniz kadar size saygılı davranır malesefki şu an etrafımda gözlemlediğim şey çocukların çok el üstünde olması ebeveynlerinden hiç korkmaması hiç çekinmemesi arkadaşınıza biraz daha sert mizaclı olmasını tavsiye ederim
bu zamanda evlenmek yuva kurmak cocuk yetiştirmek çok zor allah kolaylık versin arkadaşına açıkcası ben böylebir durumla karşılaşmak istemem benim yegenim var 12 yaşında bugüne kadar hiç böyle birşey görmedim ondan ailesine karşı saygılı her daim ablam onunla çok iyi ilgileniyor yetiştirmekle alakalıdır diye düşünüyorum
Çok yerinde harika bir cevap vermiş, işte gerçek bu. bir hevesle insanlar çocuk yapıyor. İnsan önce bilgi sahibi olur. Doğurayım , doyurayım değil olay. Ve bu lafı bir daha söylemeyeceksin diyerek çocuğu korkutma yöntemine gitmiş, bu yanlış. Tamamen başarısız bir çocuğu olucak. Hatta ilerde meslek seçiminde bile o aile çocuğun bütün hayatıyla oynayacak.
soran kusura bakmasın ama şiddetle katılıyorum.
bence çocukları bu sınav mantalitesi ile bir it dalaşına soktuk gidiyoruz. bunun sebebide kesinlikle insanların para korkusu. insanlar malesef şuanda paraya tapar hale geldi ve getirildi. çocuğum hep şu olsun bu olsun. çok nadirdir faydalı olsun diyen. ayrıca nedense kendi yapamadığımız gücümüzün yetmediğini çocuklardan istememizdir. ilk olarak çocuklarımıza doğruluğu ve dürüstlüğü öğretmeliyiz...
Kesinlikle.. :/
Şu konuda haklısın, kendilerinde gerçekleştiremedikleri hayalleri bizde gerçekleştirmeye çalışıyorlar ve çoğu zaman yanlış yapıyorlar buda çok büyük tahribatlara yol açıyor maalesef.
Ne yazık ki sadece Türk ailelerinde böyle durumlar görülüyor her aile böyle tartışmalar yaşamıştır nedeni eskiden onların böyle görüp büyümesi çoğunluk sert baskılı büyütülmüş
Nicki AK-47 yani "Kalaşnikof" olan biri söylüyor bunu, ilginç...
Niye ön yargılı davranıyorsun?
Yo, sadece detay dikkatimi çekti...
Çocuk yetiştirmekle alakali nasil tohum ekersen tarlaya ona göre sonuç alirsin..
Ben anneme birak karsi gelmeyi bu yasima kadar of bile demedim niye çünkü anam beni ona göre yetiştirdi..
Tek bir suçlu olmadığı kanaatindeyim ben de...
Ya karsilikli bu işler tabi anne baba iyi yetiştirecek çocuğun da içinde okucak vs..
anne, baba ve çavresindeki büyüklerin onun yanında yaptıkları konuşmalardan kaynaklanıyor. çocuklar küçüklükten beri hep onların konuşma ve hareketlerine göre, belli bir yaşa göre şekillendiriyor karakterini.
daha sonra aile ile daha az vakit geçirmeye başlayınca, arkadaş çevresi karakterinin olgunlaşmasında daha çok etki ediyor...
Kısacası ne alırsa onu veriyor...
Çocuk bu teknolojik çağda çok ilgisiz kaldığı kanaatindeyim, bazen çocuklarımızla ilgilendiğimizi sanıyoruz sadece, bu devirde işin sitresinden kurtulup eve geldiğimizde teknolojiyi bir kenara bırakıp kaç dakika çocuğu ile vakit geçiriyor arkadasınız, bütün gün evde olmak bile vakit geçiriyor anlamına gelmiyor malesef, hataları bazen kendimizdede aramak gerek...
kısacası çocuk ziyanlığı ben çocuk gelişimi okuyorum çocuk bakmak gerçekten çok sabır isteyen ilgi isteyen bir iş çok incelikleri var ve o çocuk büyüdükçe hep bunlar bilinç altında kalıcak o yüzden çok dikkat etmek gerek
Hayattan soğudum cidden...
niye
Neden olmasın okuduğum yorumlar korkuttu beni...
çocuk yapmak çok kolay da onun sorunları onun hayatı belli müddet anneye babaya bağlı tabi o yüzden çok düşünülmesi gereken olay
aşırı beklenti içinde olmak çocuğu sıkıyor ve bunalıyor buda kötü şeylere kayıyor benim teyzemin oğlu babası hep ders çalış filan diye baskı yapardı çocuk liseyi okumadı terk etti mesela
Hah ters de tepebilir...
yani ama çocuk çopu zaman bunu bilinçsiz olarak yapıyor mesela kendimden örnek veriyim bana hep matematik için zorlarlardı öğretmen beden dersine çıkmazdı matematik işlerdi babam hep matematik kitaplaı alırdı kurslar dersaneler bilmem ne derken her şeye rağmen matematiği düzeltemedim kendim uğraştım yıllarca emek verdim düzeltmek için ama ne yaptımsa düzelmedi nedeni ise belli küçükken yapılan baskılar yüzünden bir türlü ısınamadım ama çok uğraştım tiksine tiksine ama yapamadım
Benim de kötüydü Matematiğim ve bu benim salak olduğum anlamına gelmedi, fakat bazı akrabalarım tarafından öyle sanıldım...
Çocuk olmak da zor...
ben gittim kendime iq testi yaptırdım 128 iq çıktı bu zekaya sahip birinin matematiğinin kötü olması açık bak sana bir site veriyim ordan bir test yap doğru çıkıyo vallahi bak kendini dene benim hastanede yaptırdığım testle aynı çıktı biraz uzun ama
https://www.zekatestimerkezi.com burdan yapabilirsin test
Teşekkür ederim...
önemli değil ;) testi yaptinmi
Çocuktan al haberi diye bir şey de var. Bence yanlış bir şey yapmamış, lafı gediğine koymuş. İnsanlar hiç direnç görmeden çocuk yetiştireceklerini sanıyorsa yanılıyor.
Neden olaya ebeveyn açısından da bakmıyorsunuz?
Ebeveynin üzülmeye hakkı yok da ondan. Ya daha doğrusu yanlış söyledim, sitem etmeye hakkı yok. Çocuk da ona verdiğin sana gösteren bir şey sonuçta, ayna gibi. Ne düşünüyorsa onu söylüyor, düşünceleri de zaten evde oluşuyor başka yerde değil. Kendi düşen ağlamaz durumlarından biri daha.
Orası öyle ama ben evde şiddet ve gerginlik olduğunu sanmıyorum...
Oluyorsa da bunu çocuktan uzakta yapıyorlardır... Bilemem tabii aynı evde yaşamıyoruz ama az çok üçünü de tanıyorum...
Birine güvenmem gerekirse, çocuğa güvenirdim ben doğruları söylemesi için. Yine de bilemem tabi, başka bir şey de olabilir ama en bariz sebep olarak evdeki gerginlik geldi benim de aklıma. Belki de evde gerginlik yok ama çocuk mutsuz, anne babasından ilgi bekliyor daha fazla. O da olabilir.
Aileye bağlı herşey. Çocukların tepkileri büyüklerinin davranışları sonucu doğuyor. Yetiştirmeye bağlı...
Ben de aynisini demistim anaokulundayken sonra buyudukce annemle cok iyi anlastik hala da anlasiyoruz ama kiz anne diyaloglari cok farkli kiz kardesimle birbirini yiyolar zor tabi yasadigimiz ulkenin sartlari ve alim gucu de sekillendiriyor aile iliskilerini
olay ne biliyor musun
anne babanın çocuğu tamammen kendine benzetmeye çalışması. eğer benim çocuğumsan benim gibi olacaksın benim istediklerimi yapacaksın mantığı.
anne sadece anneliğini baba sadece babalığını yapsın fazlasına lüzum yok
Ha gersini de Mevlam kayırsın...
hayatta herkes yalnız. kimsenin yanında ilerde anası babası olmayacak onlara güvenip sırtını yaslamaktansa tek başına bırakırıp yol gösterip aldığı her kararda ona destek olmak en iyisi
Simdiki cocuklar farkli eskiden tamamen farkliydi simdiki cocuklarla bas ednmiyor hamd olsun benim cocukarim iyiler sukurler olsun asirda yuk yuklemem tamam kizdigim zaman lar oluyor ama o sozlerle hitap etmem
Bir çocuk bomboştur tertemizdir ne verirseniz onu alır. Kızarsanız nefreti alır okşarsanız sevgiyi. İlgi gosterirseniz guveni alır, onu dinlerseniz saygıyı. Bir çocuğun söylediği her kelime etrafındakilerin ona verdiklerinin yansımasıdır
Ya bence arkadaşın da sorun sonuçta o çocuğu o yetiştirdi
Tek suçlu o yani?
8yaşında bir kız bunu başka nereden öğrenebilir o daha çocuk bebeklikten yeni çıkmış
Bakın ben suçsuz demiyorum, tek suçlu mu diyorum?
Anneye yüklenmesi yanlış tabi tüm sorumluluğu anne yüklenmemeli baba da ilgilenmeli bizde çocuk olduk ama böyle değildik
Bunu yeni nesil bir kadın söylüyor öyle mi?
"Biz de çocuk olduk" Nesil uçurumu gitgide artıyor, bu da beni korkutuyor...
Ben eski kafalıyım hep böyleydim
Öyledir tabii bir şey diyemem...
Ne biçim çocuksun sözü bir cocuk için yaralayici. Kiz ama hazırlıkliymis cevap vere bilmiş.
Kız inanılmaz ama Annenin demek istediği o kadar yaralayıcı değil aslen...
Çocuk eğitimi kolay değil kesinlikle
Cocugu kisiliginden cok kendi istedikleri gibi sekil vermeye calismalarindan dolayi oluyo anlamaya calismiyorlar bile kimi zaman dinlemiyorlar en iyi yaptıkları seyde başkalariyla kiyaslamak.. unutmasinlar ki onlarda bir zamanlar çocuktu!
Çocuklar suçlu denemez çünkü onların kişilikleri bıraz da yetiştirilme ortamına baglıdır. Ne gorurse onu benımser. Lakin zor bir dönem Allah herkese kolaylık versin !!!
Amin...
evlilik hatta çocuk sahibi olmanın sorumluluğu çok farklı kedi değil bu yemeğini suyunu ver arada sevle olucak iş değil bu örneği ay cocuğum olsun çok şekerler diyen zihniyet için söyledim :)
Tabii ki büyük bir sorumluluk...
kendisi hiç çocuk olmamış mı? bir suçlu arıyorsak bence cevap burada saklı.
bir anlık sinirle dediklerinizin de onda yaratacağı şiddeti ve üzüntüyü bilemezsiniz. tamam , sinirli olabilir ama dediklerini kontrol etmeli. ayrıca şimdiki çocuklar çok farklı, saf değiller eskisi gibi. Ama bence burada ebeveynlerin hatası var.
Anne babalar malesef kendilerinde olan eksiklikleri çocuklarında görmek istemiyor. Sürekli bir mükemmele ulaşma çabası.
Üzerimizden prim yapılması benim de hoşuma gitmez ama bu cümle de ne bileyim kötü...
Ama bu olayda her tarafı tanıyorum, suçlu da bulamıyorum...
Ya çok mantıklı ve güzel bir soru sormuşsunuz. Bence aile ile alakalı. Ailesinden aldığı terbiye önemli.
Ailesi terbiyeli bildiğim kadarıyla... Ama suç sadece onlarda mı?
İnan bilmiyorum, çevrelerinden de etkileniyo olabilir birkaçı ama biraz çocukla da alakalı bir durum iki taraf da suçlanmamalı
Şeytan bizim bir yerimize kaçmış ama bulamıyoruz. Ya deli ya!
Şimdi, sayın nonethelessh bu konuda diyeceğim şey şudur iki nokta üst üste (:) talim terbiye ve terlik şart!:)
çocuklar donmamış beton gibidir üzerlerine ne düşerse iz yapar bu onları bunalıma sokar baskı ve tecrübesizlik onları kötü yola sürükler
Pekala ne yapmak gerekir sizce?
en önemli neden onlarla arkadaş gibi olunmalı
ablaam annem işte bunu demiyecektin ben bir konuşmaya başlarsam varyaa oooooo akşama kadar susmayız benimde işim gücüm var patron şutlar valla. ama iyi bir anne olacağın kesin
Teşekkür ederim... Kolay gelsin...
söylediklerini herkes anlayamaz bu konuda anlayışlı olsan yeterli beyin herkeste yok
Kime hakaret ettiniz ya da kimi övdünüz onu da ben anlamadım...
ben size bişey demedim şu söylediklerinizi herkes idrak edemez kıt beyinlerine girmez yani
Canım benim hiç takılma bence çocukların sorularına ve isteklerine. Bizde öyleydik unuttun mu? Evlen ve bir çocuk sahibi ol. Gerisi iyi gelecek. İnanıyorum ben.
Teşekkür ederim...
anne suçlu çocuga sen ne biçim çocuksun dye çikiş yapınca çocuk da çocuk aklıyla dogurmasaydın beni demiş annen sana ne biçim çocuksun dedimi mi hiç söyleyene degil söyletene bakmak lazım
Suclu o cocugun cevreaindekilee.. kisiligi karakteri ailesini taklit ederek degisir gelisir. ailesini degistirmeden cocuk degismez.. gec kalinmis..
o bu değil de senin yaşıtının 8 yaşında kızı varsa sen evli değilsen :( evde kaldın :(
Yok artık ya sorunun bu yönüne mi baktınız baka baka!
kızma abla :( buraya sadece bu yönünü yazmışızdır sadece kötü düşünmeyin :(
Çocuk hatalı olmaz, ortada bir hata varsa onu yapanların hatasıdır. Zira çocuk onların eseridir.
Amma yerin dibine soktunuz ebeveynleri!
Tek suçlu onlar mı acaba?
Çocuk gördüğünü yapar, duyduğunu söyler, o yaşlarda çocuk için rolmodel anne ve babasıdır.
Ben cocukken annem hep pazar posetlerini bana tasitirdi onun gibi bisey dimi:/
Ben de taa uzaklara gazete almaya giderdim...
Yok beni gondermezlerdi ben kayboluyordum annem benim sadece ayiligimdan yararlandi :(
çocuğa bağırmak en büyük saçmalık.. anlatmak zorunda boyuna inerek göz göze gelerek korkutarak bağırarak arsız olur..
Demiş önceden ve çok üzüldüğünü dile getirmiş... Bu olay yeni değil ikinci kez olmuş... Ve kız intikam almış... Durumun vahamiyeti beni korkutan...
çocuğu bozan çok unsur var çevre.. televizyon, internet.. aile yapısı.. önce bunlar gözden geçirilmeli..
İzole de edilmez ki çocuk ne o öyle karantinada gibi...
Bu gerçekten çok zor iş...
izletme ya da karantinaya almalı demiyorum..
Suç eğitimsizlikte. Lise son sınıfta ders olarak aile yönetimi gibi bir ders verilmesi gerekli bence.
Güzel fikir de liseli takmaz ki o eğitimi...
Takar takar. İçine biraz cinsel konular, biraz kadın hakları biraz erkek hakları, biraz çocuk hakları, biraz da ev ekonomisi tutar bence.
Bir karış havada aklı gençlerin... Facebook'a Giriş diye ders koymak lazım...
ya da herbirini kursa gönderip sertifika vericen. Evlenme sertifikası olmayanı evlendirmicen. O zaman olur belki.
Ha güzel fikir işte bu...
çocukta anne de patavatsız. o laf söylenmez bir kere çocuğa, ama o çocuğun da öyle karşılık vermesi katlanılamaz bir durum.
Sıkıntılı...