AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
armut dibine düşer. annenin ona tepkisi yanlış. ne kadar itici bir insan. hayattan soğutur insanı
doğurduğu çocuğa böyle diyorsa terbiyesizlik etmiştir.. ben baba olsam da oğluma aslan oğlum desem onunla oyunlar oynasam diyorum hayallerle yat işte..
Ya sen onu bunu bırakta çay yaptım gel çay içelim konuşuruz beraber :)
Art niyet arama sakın...
Bitki çayım var size afiyet olsun...
Size de ;) (gerçekten farklı cevap olsun diye yazdım biz zamanında anamıza babamıza ağız açamazdık şimdi herşeyi biliyorlar çocuklar ben 10 yaşıma kadar ulan beni leylekler nasıl getirdi diye düşünüyodum şimdi 5 yaşındaki çocuk herşeyi biliyor... TV İnternet sosyal ağlar herşey ortada gizli bişeyimiz kalmadı hep deşifreyiz maalesef çocuklarda herşeyi biliyo sizde bende... )
Farklı bişey daha yazayım size konuyla alakasız Şu tilbe beni rahatlatıyo ya dinleyin ;) www.youtube.com/watch
Bu haftanın en iyi sorusu budur kesinlikle ve sonuna kadar haklısınız tebrikler
Teşekkür ederim...
Birde çarşı ortasında çocuğuna vuran ebeveynler yok mu onlara bir o kadar daha uyuz oluyorum. Çocuğunda bir psikolojisi var sonuçta. Bu ortamlarda yetişen bir çocuğun durumu da ileride farklı olmuyor ne yazık ki.
Arkadasın ne beklıyr o yastakı çocuktan
Anneler kendi basaramadklarını çıcuklardan bekleyemz
Beklentisi nedir bilemem ama çocuk intikamı öğrenmiş, korkunç olan bu...
Ebeveynler suclu tabiyki cocuk icinde bulundugu ortamdan etkilenir anne cocuga bunu soruyosa cevabada uzulmemesi lazim cocuklarla konusurken dikat etmek lazim ilk ornek biziz onlara sonucta
Ebeveynin suçu çünkü çocuk bariz daha çokilgi istiyo bunu söyleyen ilgi bekler bazı şeyleri yanlış yaptığını söylemenin diğer yoludur
Bu olay yeni değilmiş ama...
Anne üzüldüğünü ilk olayda dile getirdiği halde ikinci kez aynı şeyin oluşu ve kızın tepkisi kötü...
Çocuk demekki ailesini yetersiz görüyo ya aile içi sıkıntılar var ya da çocuğa karşı ilgisizlik var ya da arkadaşlarıyla arasında sıkıntı var ama ailesine böyle yakındıysa ilk 2 seçenek daha doğru olur
Ya çok sıkıntılı bir olay bu... Aslında tam olarak suçlu yok...
Ben olsam çocuğu psikiyatriste götürürdüm suçlu ebeveyndir böyle şeylerde mutlu olan anne baba ilişkisinde böyle durumlarla karşılaşılmaz daha da çok vakit geçirsinler yoksa ergenlikte çocuğu tutamazlar dediğini yapar işte o zaman ne yaparlarsa yapsınlar hatta şiddete başvururlarsa da çocuktan ümidi kesmek zorunda kalırlar 8 yaşındaki bir çocuk bunları diyebiliyorsa demekki aşırı sıkıntı çekiyo
Düşünemiyorum 10 yıl sonrasını filan... "Düzelmek" de nasıl olur onu da bilmiyorum...
maddi durumunuzu bilmiyorum fakat şöyle bir yöntem daha etkili olur psikiyatrist aile içi geçimsizlik varsa boşanma ve çocuğunla daha çok vakit geçirme sizde acayip sıkıntı duymuşsunuz bu durumdan belli ki maddi durum da yoksa aklı başında bir güzel ablası örnek alabileceği bir kişi yardım etsin konuşsun dertleşsin fikir versin aile bu tür konuşmalara girerse sıkıntı olabilir
Çocuklara belli başlı sorumluluklar yükliceksin , yarın birgün biz ölürsek ayakta kalabilsinler diye , abartmadan ama özgüveni tam olarak yetiştirmek önemli.
Sözlü uyarı yapmış bir daha yaparsa çaksın ağzına daha diyebiliyor mu bakim.
Yok artık!
tabikii de çocuğu dünyaya getiren ebeveyn burada suçlu olarak gösterilmeli.
Pekala neden? İntikamı öğrenen çocuk hiç mi "suçlu" değil...
yine intikamı öğreten ebeveyndir zaten. bir çocuğa korkuyu öğretmezsen o çocuk hiç bir şeyden korkmaz. öğretici önemlidir bu bağlamda.
Annesinin sanmıyorum bu bilgiyi tut bana karşı kullanırsın dediğini... Bu olay bir kez daha olmuş ve Anne ne kadar üzüldüğünü dile getirmiş... Şimdi ikinci kez olması vahim...
Pedagogdan yardım almalarını önerebilirim. Bu anlamda anne babadan daha iyi donanımdalar.
Bu gidiş gidiş değil zaten... Ben kıza nasıl davranacağımı bilemiyorum bazen...
Tabii çevre de çok etkili bir çocuğum yok ancak, insan bazen şu an ki çevreyi bile görünce acaba benim çocuğum bu ortamda nasıl bir karakterle şekillenecek diye düşünmeden kendini alamıyor.
En büyük korkularımdan biri bu:
Bir insanın sorumluluğunu almak...
Zannediyorum ki herkes sizin kadar ince düşünemiyor.
Dünya ne hale gelirdi kimbilir herkes ince düşünceli olsaydı...
Haklısınız evet.
oyle bir drumda seni beğenmek için değil sevmek için doğurdum ben derdim.
Yine bencilce ama daha sevecen...
haklı olabilirsin ama işin gerçeği bu doğan her çocuğun makus talihi bu sevilmek ama beğenilmemek çünki aileler o aşırı sevginin sonucu olarak çocuğu kaf dağının tepesinde görüyorlar ve en küçük hareket bile hayal kırıcı oluyor.
ben bu konuya farklı acıdan bakıyorum
misal cocuklara
kücüklükten beri paranın mutluluk getirecegi ögretiliyor
bence bu cok sacma.
Kuramadım alakayı?
Görgülü kuşlar gördüğünü işler misali.
Çocuklar söylediklerimizi değil yaptıklarımızı kopyalarlar. O arkadaşınız kabahati kendi tavırlarında aramalı bence. Düzgün örnek olamıyoruz maalesef çocuklarımıza.
Cocukgu cok televizyon izler mi? ya da evde huzursuzluk cok mu olur?
Yo, olmuyor... Gayet şeker gibi insanlar aslen...
Bu tarz cumleleri bir sekilde duymus olmalidir belki ebeveynlerinden belki de etrafindaki diger insanlardan.. Sonuc olarak etkiye tepki durumu olmus..
suçlu olan arkadaşın. sonra kızlar neden babasını daha çok sever diye sorarlar:/
Babasından çekiniyor bildiğim kadarıyla...
bence arkadaşın anlayışsız:( belki babasını kıskandığı için soğutmuşta olabilir:D
Yok artık!
Aynen çocukların çantaları fazla ağır :( taşıyamıyorlar
Ne mutlu sana.. Pek derdin yok heralde ki böyle küçük şeyleri dert ediyorsun..
aileden geçiyor herşey eğitim yetişme tarzı anne baba kendini sorgulamalı bence bu neden böyle oldu diye...
Yapacaklarından eminim...
umarım çok geç kalmazlar
Pek bir şey anlamadım ben bu konudan ya. Boşver döve döve yetiştirin gitsin qwe
çocuklarda başarı ve doğru kriterini en ideal olanı beklemekle hata yapıyoruz, halbuki çocuğun yapabileceğinin en iyisini yapması onun için en ideal olandır
Oglum benden ve esimden ne duysa bir zaman sonra bize geri söylüyor. Çocuklar ne duysa aklina yer edip sonra bizlere söylüyor. Masallah simdiki çocuklar çok zeki. Biz nasilsak cocuklarimiz da öyle yetisiyor. Suç varsa kendimizde aramak gerekiyor.
Aileler kendilerinin olmadigi her sey cocuklari olsun diye ugrasiyo bekliyo o yuzden de sorunlu nesiller cikiyo
çocuklara bir köpek gibi davranıyorlar onların kendi düşünceleri tavırları fikirleri benlikleri var oyun hamuru değil arkadaşım bu istediğin şekli veremessin kendi karakteri olacak elbette.
Iyi yetiştirmiyorlar bence neyin dogru yanlış oldugunu nerde nasıl davranıcagini bilmeli cocukta anneside. Hata annesinde aslinda cunku o başlamış; 'Nasıl bir cocuksun' ne demek? Bir anne nasıl ögretirse öyle devam eder.
aıleler bıraz cocuk bakma konusunda profesyonel destek almalı 21 yuzyıldayız hala eskı kafa
kızımla evde tv seyrediyoruz, kızım 12 yaşına girmek üzere, az önce ona dedimki benim en mutlu günüm senin doğduğun gündü
Çocuklara sorumluluk yüklemek iyidir zeki ve atılgan olurlar bence. Sadece soruna cevap detaya takılmıyorum.
zaman kotu. ama bir çocuk nasil boyle birşey söyler anlamadım. televizyonlardan öğrenmiş olabilir. ama ben ce annesi suçlu.
Madem doğuruyorsun bakabileceksin baktığın gibi isteklerini karşılayacaksın. Bunlar olmazsa ebeveynlerle çocuk arasında sağlıklı bir ilişki kurulamaz
çocuklar artık bilgisayar tablet cep telefonu gibi aletlerle daha hızlı ergenliğe giriyor herhalde :)
Çocukları yargılamadan önce kendi hatalarıyla bir yüzleşsin o büyükler. O hakareleri çocuğa savuracak kadar o büyük kişiler.
bence farkında değiller cocuklarımız sorumlulukları olmasa onlardan bişeyler beklemesek ben inanıyorum ki bir cok insan üzerindeki bütün agırlıgı atıp dahada saglıklı düşünür ve daha başarılı olurlar
Benimde demişliğim vardır küçükken. Tanıdık geldi bana.
Sadece istedikleri bir insan olmamızı istiyorlar zaman zaman birey olduğumuzu unutuyorlar.
Şeytan bir tarafımda değil anne babadan duyduklarını aynen yansıtıyo o kadar
önemli olan yapmak değil bakmak doğrusu çıkıyo bu konuda
Tvden bilgisayar dan oluyo bunlar şimdiki çocuklar biraz kısıtlamalı programları ebeveynleri takip etmeli onlar seçmeli..
Böyle konusmaların sebebi internet ve tv ikisi başta gelir...
Ama hiç sorumluluk vermezsende ilerde problemler yaşanabilir. Ama kaldırabileceği sorumluluklar
Küçük yaşta ergen gibi davranmaya başlamış tv den dolayı olabilir
Acun bunun bedelini 600 bin lira ile ödedi
Anlamadım?
Çocukların erken olgunlaşmasında büyük rol oynayan acun efendiye 600 bin liralık ceza kesildi o ses çocuklar için
ebeveynler suçlu
Neden?
Hepsinin suçu teknolojidir. O çocuklara herşeyi öğretende teknoloji öldürende teknoloji.
Empati yoksunluğu, salak ebeveynler.
Bakış açısı...
Şimdiki Cocuklar
Böyle
sevgisiz büyùyor insanlar normal
Bu da bir bakış açısı...
Herkes neden gülüyorsun diyorlar. İlk defa insan görüyorlar san ki
insallah seninde olur
Dua mı bu beddua mı?
boyle duada bedduada iyi degilmi
Su, lu aramakta dogrumu sizce
Suçlu arıyoruz çünkü olay trajik...
Sucludan ziyade bu sorunu nasil coze biliriz onu konusmak lauim bence
Suçu/suçluyu bulsak çözümü de beraberinde buluruz gibi geliyor bana...
Suc aile baglarimiz zayifliyo ve cevre gercek cok bozuldu ya kotu aliskanlik yasi neredeyse ilk okul duzeyinde cocuk yetistirmek gercekten cok zor ya
Suçlu ebeveyn bu kadar basit.
Neden?
Kızı ona öyle bir şey söylüyorsa bu düzgün ebeveyn olmadığının bir kanıtıdır. Eğer durmadan kızıyorsa hakaret ediyorsa belli ki doğru düzgün yetiştirememiştir. Haliyle kızda baskı altında kaldığı için öyle bir cümle kuracaktır ki haklı. Bence bakamayacak ve yetiştiremeyecek insanlar çocuk yapmamalı. Çocuk yapmak ve ona özen göstermek her insanın işi değildir. Sırf bebek istiyor diye çocuk yapanlara gelsin bu.
Yok bu tarz olaylar hep olmuyor... Üçünü de tanıyorum, olmuyor...
Ben de çok isyan ederdim annemlere falan. Halen de isyan ederim. Eğer çocuk bir şey hakkında isyan ediyorsa altında illa ki bir şey vardır. Mesela benim isyan ettiğim şey hep şu olmuştur. Babam 3-4 milyara yakın para alır ama bana hiç paraları olmaz. Ayakkabı giyim ihtiyacım olur hiç bana paraları olmaz. Ardından başka gün bakarsın kendilerine sürüyle çift ayakkabı vs. Bu örnek tabii ki. Hem çocuğun ruh haliyle hem de ebeveynlerle alakalı bu durum. Ama karşılaştığım tüm vakalar ebeveynle akalı.
toplumun ta kendisinde.
Ben oyle desem ailem beni sokaga atardi valla 0_0
İnsan sorumluluklarına sahip çıkmalı..
Abartıyorsunuz farkında deilsiniz
Ben mi?
Neden?
Hiç güneydoğuya geldinmi?
Gelmem mi lazım? 15 çocuklu ailelerin halini görüp "şımarıklığımıza" kızmak için?
Senin şımarık dediğin çocuklar bügün 10/15kişilik ailleleri besliyor
Hayır biz Batılıları diyorum...
Ok kusura bakma bende şimdi anladım hıı yani demek istediğim anne babanın çocuğa kızması ve çocuğun buna tepki vermesi normaldir keşke burdaki insanlarda sadece kızsaydı?
metalaşmış tüketim toplumu sorunları..
vayyy beee akıllı çocukmuş :D
Felaket...
Bencede ebeveynler suclu :(
Suçlu ebeveyn
Hep onlar suçlu zaten size kalsa!
Onları suçlamaktan vazgeçmeliyiz
Çocuk zekiymis
Hep suçlu sitemdir. Sistem de, geç işte...