AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin.
Eşin dışinda kimseye etme
kocaya hizmet ne ya su kafalardan kurtulun artik
Öyle ilişki mi olur yaa
Eşin dışında kimseye mecbur değilsin.
Bu duruma onlara söyle
çok haklısın bence kocada destek yoksa çok üzücü
Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin
Evet edeceksin zorundasın
erkekte hizmet etmek zorunda
Değil
tabikide zorunda
Etmeyeceğiz
Siz bizim istediğimizi yapacaksınız
nah rüyanızda görürsünüz zavallı ezïkler
Sizin gibi makinaları sadece kullanırız😅
Ciddi ilişkiye layık değilsin nerdesin kız sen bul beni gelicem yanına bana cevap vermeyi görürsün😁😋😊
Ne gibi hizmette bulunuyorsun mesela
Evet edeceksin tabiki de
Sana mı sorcam.
Yo bence demek istedim orada
Kendi dediğini kendin anlamıyosun... Meşgul etme. beni...
Sana fikrini soran olmadı... KAPAK
İlk okul çocuğu musun kapak yazmış bir de hdjsjfksfkskfk tamam amca sustum ben lütfen sen de git artık
Belamısın mk lan sanane yazma yorum falan. Ne bela çıktın sen ya... Defol git kime salça oluyosan ol , Defol yeterki
Amca bu yaşta trolleme git çocuklarınla ilgilen
Hizmet ediyorsanız köle olmuş demeksiniz
onlara hizmet etmek zorunda degilsin
Sana acı cevabı vereyim; Evet.
Sırf bu yüzden evlenmem
Geçmiş olsun
Beni alacak hatun bu yüzden şanslı
Neden
@Yesilgunn sülalemle asla muhatap olmucak
Guzelmis
@Yesilgunn ve yapılacak her iş ortak
Ne güzel hayırlısı olur umarım
Genelde yörelerde bakış açısı bu ne yazık ki.
Evet Zorundasın Tabikide
yoo değil
Değilsen Evlendiğin Kişiden Boşan Kurtul Kaynanadan Kayınpederden
yoo esimle mutluyum ben :D
kendi mi de kullandirtmiyorum zerre kadar sal@k degilim
Mutluysan Eşinle Anasına Babasına Hizmet Ediceksin
yoo :D annesi babası bana hizmet ediyor aksine :D ben kendimi kullandırtmam ;)
Kullandırtmayı İstemiyorsun Boşan Ne Deyim Anasına Babasına Hizmet Ettirmeye Hakkın Yok Birde Gülme
yoo niye boşanıyım kocamla gayet mutluyum. Ayrica ben anne babasi ile degil kocamla evlendim. Onlar kim köpek ben onlara hizmet edicekmişim ahhahahah. Onlar bana hizmet ediyor kocamla mutluyum olmasi gerektigı gibi ;)
Mutlusuysan O Zaman Hizmet Edeceksin Yolu Yok
4 yıldır evliyiz ne annesine ne babasına 1 bardak su bile götürmedim 1 kızım var ve çok mutluyum. Olması gerektiği gibi
Kocan Bu Dediklerini Bi Duysa Seni Kapı Dışarı Atar
kocamla birlikte yazıyoruz :D ayrica o beni kapi disari etse kendi evlerimden birine giderim ki zaten edemez
Nasıl Yaa Senin Ayrı Evlerin Mi? Var 😳 Kapı Dışarı Ederse Eve Nasıl Geri Döneceksin Kocanla Yaşadığın Yere Birde Kocayın Zaafın Annesi Ve Babası Hizmet Etmiyorsun Yani Bu Başanmasına Neden Olur
evet kapı dışarı etse kendi evlerimden birine giderim. Tapulari benim ustume ve kocam bu evlerden birinde kalmiyor. Kizimi alir giderim ikimizi de birdaha göremez sonra da kendime daha iyi bjr koca bulurum , ama zaten benim kocam burak beni kapi disari etmeyi sesini yukseltemeyecegini gayet iyi biliyor
esim icind ebenim iconde boyle seyler en ufak sorun degil ayrica bosanma sebebi falan da degil bize gore , 1 defa bile tartismadik bu konulardan
Kapı Dışarı Ederse Seni Git Yani Hizmet Etmezsen Zaten Senin Gideceğin Yer Orası Olur Kızımı Bırak Derse Ne Yapacaksın Sesini Yükseltir Sinirlenirse Aman Deyim
Tartışma Zamanınız Gelir Sen Hiç Merak Etme
sesini yükseltemez o , yiyorsa yükseltsin. Ayrica velayet anneye aittir kizimi bir daha goremez oyle birsey olursa. 5. yila giricegiz neredeyse daha once konusunu bile acmadi hizmet etmenin. Acamaz zaten :D Zaten esim de bende yobaz degiliz
yani ben de esimde hizmet etmeyi takmiyoruz ve tartisma konusuyu yapmiyoruz aramizda mukemmel bosanmiyoruz. Var mi baska sorun :D
Kocana da zorunda değilsin
Kocası işe gidiyorsa kadın çalışmıyorsa zorunda
Evlenirken aklın nerdeydi
Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin
Tamam da eşinin ailesine bakmak ne alaka? Sağlık sorunu falan varsa ayrı ama onun dışında eşi ve kendi için yapmali
Ailesine hizmet etmesini bende karşıyım ama kocası çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa evin yemeği ve temizliğini kadın yapmalı ve bu hizmetcilik gibi görülmemeli erkek nasıl o evin giderleri için çalışıyorsa kadında o evin işlerini yapmalı
Yalnız buradaki soru farklı 🙂 Konumuz ev kadınının yemek vs yapması değil, kocasının ailesine bakması ve sen diyorsun ki "ama kadın çalısmıyorsa?" Ve hani şimdi de karşıyım diyorsun pek anlamadım da neyse.
Peki nasıl bir hizmetten bahsediyoruz? Yemek yapmak falan değil de çayı bile bardağa doldurup da getirmeye ve elmayı soymaya kadar mı yoksa genel işleri mi? Bir de evlenseniz ve eşinizin sağlık sorunu olsa, ev işlerin de yardım etmez misiniz? Mesela bel fıtığı olsa, temizliği ben yapayım ama yemeği sen yap demez misin?
Çayımı getir suyumu getir diyecek kadar kimse abartmamalı yemek, temizlik gibi evin genel işlerini yapmalı ama ev hanımı bir kadın. Eşimin Allah korusun sağlık sorunu olsa tabi ki yardım ederim yemek de yaparım temizlik de yaparım
Iyi bari câni değilmişsin 😅 Şahsen ben ev kadını olsam, elimden geldiğince ev işi yaparım ama ev işi de çok kolay bir iş olmadığı için eşim köle muamelesi yapsa üstüne çay dökerdim.
Şahsen bende evli olsam karımın çalışan kadın olmasını ve ev işlerini yarı yarıya ortak yapmayı tercih ederim cani değilim tabi ki 😂. Ama burada görüyorum erkeğe gelince çalışıp eve bakmak zorundasın yazıyorlar ama kadına gelince sen ev işi yapmak zorunda değilsin yazıyorlar çok saçma geliyor bu durum
İş bölümü olduğu için eğer kadın çalışmıyorsa, elinden geldiğince ev işi yapmalı tabii ki. Ama eşi de yoğun bir iş de çalışmıyorsa, elinden geldiğince yardım etmeli. Mesela bazıları masa işi yapıyor ve kadının yarısı kadar çalışıyor. Kadın hem ev işi hem de çocukla ilgileniyorsa, akşam uyumadan bulaşığı erkek yıkamalı bence. Hani yorulmaya, sağlık durumuna ve yoğunluğa göre iş bölümü ayarlanabilir diye düşünüyorum
Soruyu soran hanımefendinin bahsettiği ev işleri değil hastayken kimse ona yardım edip ilgilenmiyomus herkes ondan hizmet bekliyor neden etsin ki
Arkadaşlar böyle grip falan olduğumda kimse yanımda olmuyor ben herkesin yanında oluyorum herşeyinde onlar benim olmuyor. + Ben ev işi yapmaktan şikayetçi değilim ama evde dört kişi yaşıyoruz eşim çalışıyor kayınpederim çalışıyor. Ama ben hep eşimle ayrı bir hayatımızın olmasını istedim. Kendimize ait bir evimizin olmasını istedim. Bir türlü nasip olmadı destek çıkan olmadı bize. Maddi anlamda biz kazanır cikardik ayrı eve. Ama manevi anlamda destek olan yok. Evde yemek sorunu çok oluyor herkes benim elime bakıyor. Bende kıyamıyorum onlara her gün yemek yapıyorum onlarda alıp yiyorlar tencereden birtek eşime sofra hazırlıyorum. Önceden hep önlerine koyardım artık koymuyorum. Çünkü beni hizmetçi gibi görmeye başladıkları için. Bir keresinde hiç unutmuyorum. Kaynanam bana seni boşuna mı aldık demişti. Bende size hizmet etmek için evlenmedim demiştim. Yani bu insanlar iyilikten anlamıyor. Bunlara iyilik yapınca yapmak zorunda zaten diye düşünüyorlar. Bende artık onlara hiçbir şey yapmıyorum. Yapıyorum yemekleri öyle duruyor ocağın üstünde onlar alıp kendileri koyuyorlar. Zaten kaynanam hiç beceremiyor yemek yapmayı ama buda kayınpederimin suçu. O alıştırmis onu rahatlığa. Ben onun alistirdigi rahatlığa katlanmak zorunda değilim herkes kendi işini kendi yapsın. Bundan sonra asla ezdirmicem kendimi
Okudaydın keşke elin adamına muhtaç olmasaydın
Kız ben okudum zaten aşık olduk evlendik öyle
Eee niye calismiyorsun okumadan kastım. ünv
Zamanında çok çalıştım unide okudum iki senelikk ama şimdi engel var çalışamıyorm kaderim bu glba 🤦🏻
Ne engeli
Az yesinler hizmetçi tutsunlar.
Öksüzle evlenicen kafa rahat ya
Allah yardımcın olsun daha da düzelmez bu durum
Kuşunuz iyileşti bu mu kaldı yani? Hizmet derken?
Zorunda degilsin ama nolacak kiz eline mi yapışır
Yapismiyoda insan kendi hayatını kurmak istiyor çalışıp çabalayip
Engel mi oluyorlar peki?
Eşim izin vermiyor çalışmama sen çalışınca evde hayat bitiyor ev ev olmak çıkıyor diyor yani birinin eve çeki düzen vermesi lazım çekip çevirmesi lazım ki bende calisabileyim. Ama bunu benden başka yapan yok maalesf
Birlikte mi yasiyosunuz yani
Maalesf bazen seviyorum onlri bzande hc sevmiyorum ozellkle kaynanamı
Bende disarda calisamiyorum maalesef ama evde de boş durmuyorum evde yapılabilecek isler var guzel geliri olani da var arastir bulundugun sehirde mutlaka vardir
Birlikte yasamak her yiğidin harcı değildir tebrik ederim seni 🙂
Yok ya cok aradım internetten falan baktm hatta dolandiriliyodum az kalsn 😂
Aman diyim paket isine girme %90 ı dolandırıcı 🙂 dikiş vs bilmez misin? Seri uretimde calismistim ben bir dönem. Makina aldim küçük küçük basladim simdi makina sayisini yukselttim evde küçük bir odayi tamamen işime ayirdim atolye gibi kullaniyorum geliri de guzel. Hem çocuğumu hem evimi ihmal etmiyorum boylelikle
Bizim burada yok öyle iş ya
Keşke olsa ama dikiş dkmeyi biliyorum cnku
Eşinle konuş bunu.
Bilmem herifine sor bakslim zorundamiymissin
Askim sen enayi misin hizmet ne demek
Hayır asla değilsin sakın i kendini köle yapma
Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin.
Ben evlensem karım otursun ben ona hizmet edeyim
Hayır, degilsin. ^^
hepsi oyle nedense..
Degilsin tabi.
hayır
Hizmet etmek zorunda degilsin
Hayır degilsin
Valla Şu an ablamda o durumda
Deilsn
Yo değilsin Allah el vermiş şükür yapsınlar
Hayır tabiki.
Karaktersizler işte.
Evet
sende eşinin anne babasına hizmet etmek zorundasın
@No_Yo_Aquí kes zibidi
sus lan göť lalesi
hizmet etmeye baila
@No_Yo_Aquí puahah tm
ay cok kotu
sal@k mısın? niye kendini kullandirtiyorsun?
Türk örfi adetleri maalesef
Hicte degilsin
Zorundasın.
değil
@kkastar Tc kızı evlenince sende böyle olucaksın o yüzden hiç kolpa atma.
türk değilim ama isteyen istediğini olur zorunda değil
@kkastar Beni rahatsız etmezsen sevinirim tc kızları hakkında bilgim çok amacın beni sinirlendirmek by.
sen hizmet edersin artik çakma tc erkegi
erkekte hizmet etmek zorunda aciz erkekler
Hiç kimseye değilsin
Çalışıyor musun?
Hayır değilsin
Değilsinn
Zorunda değilsin
Değiliz ama ediyoruz
Hayır değilsin
Değilsin.
Ya sabırr 😌