+1 yılMaalesef ülkemizde evlilikler 2 kişi arasında yapılmıyor. Çoğu evlilikte resmen aileler ile de tabiri caizse evlilik yapılıyor ki bu bana göre son derece yanlış. Evlenen kişiler özellikle kadınlar zamanla karşı tarafın ailesi ile çatışma içinde kalıyor. Bu da genelde ailelerden kaynaklanıyor. Erkekler de eşi ile ailesi arasında kalmak zorunda kalıyor çoğu zaman. Çoğu aile evlenen kişilerin hayatına karışıyor. Coğrafya kader derler maalesef gerçekten de öyle. Evlenilecek ise evlenmeden önce karşı tarafın ailesi ile de uzun bir süre vakit geçirip ona göre karar verilmesi gerek diye düşünüyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Bide çocuk annecise hele aynı evde yaşamak evlenmeden önce eyer ayrı ev istiyorum demekte feyds var
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Onun için dediğim gibi evlenmeden önce karşı tarafı çok iyi tanıyıp ona göre karar vermek lazım. Zaten bir erkek ya da kadın aşırı anneci ise bir süre sonra ortaya çıkıyor.
- +1 yıl
Gelecekten uzuldm bı an kendimi senin yerine koydum hep bisryler yapmak zorundasın hep her şey sana bakiyordur ne diyim inşallah düzelir durumun Allah büyük
- +1 yıl
Sanırım cevabı, konuyu yazan kişiye yazmışsın ama bana yorum yapmışsın yanlışlıkla 🙂
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKocanı sevdiğin için hizmetçi rolüne bürünmek zorunda değilsin. Sen sevgiden yapıyorum diyorsun ama karşı taraf bunu gönüllü olarak yaptığını bilmiyor, bunu senin görevin biliyorsa, yaptıklarının hiçbir değeri olmaz. Fedakarlığı bıraktığın gün nankör damgası yersin.
Eşine bile hizmetin ikram olduğu bir dünya da kaynana, görümce, kayın, cart curt, onlara hele asla mecbur değilsin. Yeni hamarat gelin rolüne kendine fazla kaptıranları ayıkana kadar kullanır bu yeni akraba müessesesi. Onun için ezdirme kendini, kimse ezdirmesin. Seni ailen başka bir aileye hizmetçi ol diye mi büyüttü yetiştirdi? Kendine bu rolü biçip içine hapsolan nice genç kıza çok üzülüyorum.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu konu çok çetrefilli bir konu...
Bir insan bir başkasını sever ve evlenir.
Hak katında helal daireye girerler. O iki kişi birbirine hürmet eder, hizmet eder, bu çok normal ve olması gerekendir. Burada sorun yok.
Evlenen kişilerin anne babalarına da hürmet ve hizmet edilebilir, Allah için hiç değilse, burada da sorun yok.
Ama, eş dost akraba derken, herkese hizmet edilecekse, bu kız o aileye mutfak robotu olarak gitmedi değil mi? Burada maalesef hizmet bekleyen ve karşılık vermeyen kim varsa kusura bakmasın, bu edepsizliktir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılelbette değilsin. yani bunu kocanla konuş en iyisi. açıkçası annem de böyle biri ama en başta böyle başlayınca erkek tarafı senden hep bekliyor bunu. yengem böyle biri değildi mesela. bu yüzden yengemden bu tür konularda bir şey beklemiyorlar. çünkü tavrını başta koymuş kadın :D sende en başta tavrını koy.
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl koymuş mesela nabiyoki
Cevap sahibi+1 yılbir yerde toplanıldığında o ortamdan ilk yengem ayrılır mesela, yengemlere misafirliğe gidilince öyle çok özel ikramlar olmaz, günde 1 defa falan çay ikram eder, yemek yapılacaksa pek atılmaz, özel bir gün kutlanacaksa para harcamaz ve böylelikle katılmamak için bahanesi olur. yani bunlar işine yarar mı bilmem çünkü herkesin çevresindeki insanlar farklıdır. ayrıca yengem gerçekten aklı değişik çalışan bir insan. böyle şeyleri herkes düşünemez. annem hep iyi görünmeye çalışır. çok kızmışımdır anneme kendisini böyle harap etmesin, başkalarına hizmet etmesin diye ama dediğim gibi başta böyle davranınca hep bekliyorlar ve yüz buluyorlar.
Soran+1 yılBende senin annen gibiyim işte. Yengen çok çakal benim gorumceler öyle aynı 😂ama bende öyle olucam bundan snra hdi baklm
Cevap sahibi+1 yılhadi bakalım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u +1 yılKadının amacı hizmet değildir siz eşya ya da sözleşmeli çalışan değilsiniz
00 Yorumla
+1 yılYa elbette etmek zorunda değilsin ama saygıdan dolayı ben doğuluyum bizim kültürümüzde mecbursundur bunu yapmaya benim şahsi görüşüm hiçbir şeye mecbur değilsin ama sana karşı kötü bişeyleri yoksa kocan için saygıdan sevgiden dolayı yapsan fena olmaz yani hizmet edince bişey olmuyo. Beraber yiyip içmek güzeldir ayrıca onlarda senin ailen yani.
16 Yorumla- +1 yıl
Bide bişey sorucam birlik mi oturuyorsunuz?
Soran+1 yılEvet hemde yedi sene olucak
- +1 yıl
Oo baya olmuş yani mesafeni koru sen yine de ya sen hastayken bişey yapmıyorlarsa sende fazla dört dönme peşlerinde.
Soran+1 yılÖyle yapıyorum artık valla hiç umrumda değil kimse gerçekten
- +1 yıl
boş ver ya aman biz gerçi her şeyi böyle düşünüyoruz ama bize gelince de kimse bizi düşünmez en iyisini yapıyorsun boş ver
Soran+1 yılÖyle valla
İslam dininde bile kadın kayınvalide ve kayınpederine bakmak zorunda değil sadece eşinin hattına sevap kazanmak için bakar. Hele gorumceden kimse bahsetmedim öyle bı hukumlulugun asla yok nasıl karşılık alırsan öyle karşılık verirsin üzgünüm ama kadir kıymet bilmeyene bal da olsa ağzınıza almayın sınırınizi belirleyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir tabak yemek ile hizmetci olunmaz. Annen hizmetcimi seni bu yasa kadar buyuttu sana bakti. Baban hizmetcimi okadar calisip sana bakti? Bu tip luks hayat beklentisinde yasamak istiyorsaniz milyoner koca bulun. 3 gunluk yasamin var onuda bu gibi olmuycak beklentilerle kenfi kendine zehir ediyorsun. Kendine eziyet etme bu dusunceler huzurunu bozar
10 YorumlaDeğilsin, bizim amcama ve dayımlara aldığımız gelinlerin sayısı 10 geçmiştir. Hepsi gelince hizmet ediyoe ama tabii ki kayinpeder ve valide hanımlar istemiyor. Kızım yapmasın ve yorulmasın diye. Kocan da seni biraz destekleyip yardımcı olması lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılKocam hiç karışmıyor istemiyorsan yapma diyor ama benim vicdanım çok vcdanli bir insanim
+1 yılTüm kızlar beni medeni, kültürlü, kendini geliştirmiş biri olarak görsün diye
"kimseye hizmet etmek zorunda değilsin "
demicem erkek ve kadın sevdiği değer verdiği insanlara hizmette elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda !
Eğer istemiyorsan evlenmezsin konu basit herkesin yaradılışı itibariyle yapması gerekenler vardır.08 Yorumla
Soran+1 yılBenim kaynanam niye yapmıyo ozaman
- +1 yıl
O zamanın senin eşine hizmet etti büyüttü yaşı geçti artık oğlundan hizmet bekliyor ve sende onunla evli olduğun için eşin için hizmet edeceksin saygından ve iki taraf içinde aynı senin ailen içinde eşin elinden gelenin en iyisini yapacak
- +1 yıl
Annelik kutsaldır benim Annem benim için neler çekmiştir kim bilir ben onun için en iyisini yaparim. Eşim içinde düşüncem aynıdır ailesi için hep mutlu etmek isterim.
Soran+1 yılTamamda eşime annelik yapmamış ki hiç uctane çocuk yapmış kaynanam hepsine babannesi bakmış. Eşimin babannesi anlatıyor hiç bakmıyomus küçükken onlara ben baktım büyüttüm diye anlatıyor yemek yapmazmis dovermis onları hep çok kötü davranms hep hatta babanneyi çok sever eşimin ablaları annesinden daha çok severler. Babası sayesinde biz yasiyoz aynı evde eşimi bırakmak istemiyorlar tek erkek evlat diye. Eşimde çok seviyor babasını. Bende çok seviyorum kayınpederimi çok iyi bir insan hep idare etmiş bu kadını yıllarca.
- +1 yıl
Sana kalmış bir şey mutlu olmak için elinden geldiği kadarını yapican ama oda orada yaşıyorsa seni rahatlatmasi lazım yani
Soran+1 yılRahatlatıyor eşimle kayinpederim bu kadının sözünü dinleme diyorlar onu bırak kendi haline diyorlar bende alstm ztn artık amaann napim yani
- +1 yıl
Haklısın sende insan hikayeyi böyle bilmeden net konuşabiliyor sert bir şey dediysem kusura bakma.. inşallah huzurlu hayatın olue
Soran+1 yıl🙏🙏🙏
+1 yılher kadın her konuda kocasına köle olmak zorunda mecburiyet degil erkek kadınına yatakta * dışarda köle gibi davranıp üstünlüğünü belli etmeli
30 Yorumla
+1 yılBir kızım olursa ona ilk öğreteceğim şey ben dahil hiçbir erkeğe hizmet etmek zorunda olmadığı olacak.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ev hanımıysan ev işlerini yemeği temizliği yapmak görevin ama ailesi kıymet bilmiyorsa onlara 1 bardak çay verme
30 YorumlaEvlenirken bir tek sevdiğinle evlenmiyorsunuz onun bütün ailesiyle evlenmiş oluyorsunuz aynı şekil eşiniz içinde geçerli 😅 dertsiz başınıza dert aldınız
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. İnsanlar evlenince aileler evleniyor gibi bunun orta yolunu bulacak eşindir. Ama kolay meseleler değil. Ülkemizde kaos hiç eksilmiyor...
20 YorumlaZorundasın! Kızsın sen hizmet etmen lazım o aileye gelin gittiysen bir dediklerini iki etme hanım ol yoksa ya kuma gelir ya da babanın evine yallah
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılSen hayatında her şeyi karşılık beklediğin için mi yaparsın. Onlar bana yapmıyor e ben niye yapıyorum. Onlar saygısızsa bunda senin suçun ne.
02 Yorumla- +1 yıl
Dediğin göreceli bir durum. Bana göre de bu hayatta her şey karşılıklı.
- +1 yıl
Her şey karşılıklı öyle mi? Bu hayatta karşılık beklemeden seveceğin değer vereceğin insanlar vardır. Annen baban kardeşlerin gibi. onları kayıtsız koşulsuz seversin karşılık beklemeden seversin. Ben seviyorum onlar da sevecek beni bu işler böyle diyemezsin ya da tam tersi.
+1 yılAy çok haklısın hizmet etmek için evlenmedin tabi ki ama kalklıp alsınlar bazen yanii ellerine yapışmaz ya
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Onu evlenmeden önce düşünecektin. Alemin tek akıllısı sen değilsin sanırım. Maddi şeylere göre evlenen mecbur bunun gibi şeylere katlanacak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
m +1 yılEn korktuğum şeydir. Zaten ömrüm boyunca hizmetçi oldum. Evlendikten sonra da hizmetçiliğe devam etmek istemiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
43 yasinda halen evlenmeyi mi dusunuyorsun?
- +1 yıl
@C4yourself sana lan pşt
- +1 yıl
&sanane lan půşt... Düzeltme KS. Herşeye maydanoz olana gül uzatacak halim yok
+1 yılBen asla hizmet filan ben şu güne kadar çay demlememiş toz almamış insanım bir erkek için ona ve akrabalarına mı hizmet edeceğim saçmalık
10 Yorumla
+1 yılHizmet etmek zorunda değilsin. Bunu uygun bir dille ifade edebilirsin. Anlamazlarsa kendi bildiğin gibi davran.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallahi şu problem sadece bizim ülkemizde var. gelin=bedava hizmetçi olarak görmekten vazgeçseler keşke. Elin g. avuru hem ana baba tanımıyor hem hizmet etmiyor sadece kendi hayatlarını yaşıyorlar. Biz saygı gösterdikçe tepemize çıkıyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Merak ettim de kocan bakıyor mu sana hasta olduğunda? Yemeğini yapıyor, çorbanı, suyunu getiriyor mu?
00 Yorumla
+1 yılBu sorunun muhatabı buradaki şahıslar değil. Evlenmeden önceki gelecek planlarınıza uymayan kişilerdir. Bunu eşinle tartışmalısın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Temizlik, mutfak, yatak, bebek yapıp büyütmek.. Senin görevin bu.
Eyyy yavrum eyy sen ne sandindi evlenmeyi?13 Yorumla- +1 yıl
Siz de eşek gibi çalışmak zorundasınız o zaman sizin de göreviniz bu :p
- +1 yıl
yoo erkeğin görevi bu yoksa ne işe yarıyonuz git tek başına yaşa gene hepsini sen yapcan
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe hoş geldin. Ne seviyordun, bu ülkede sadece adamla değil sulalesiyle de evleniliyor, işte bu yüzden yalnızlık tamamen sultanlık...
10 Yorumla En mantıklısı korku psikolojisi yapmak işin gücün varsa ayrılık korkusu yap psikolojik baskı ozaman kimseye hizmet etmek zorunda kalmazsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef bazı gelenekler kaderdir. Ve bu geleneklerin yanlış olduğunu düşünemeyecek kadar körüzdür.
20 Yorumla
+1 yılBaşkalarına hizmet etmek zorunda değilsin ama evlenirken de bunları kabul etmiş olman gerekiyor
20 Yorumla
+1 yılO kadar hizmet meraklısıysan direkt hizmetçi olsaydın canım. En azından ödeme alırdın bir de
20 Yorumla
+1 yılHayır, zaten evlenmek demek iki kişinin hayatlarını sevgi ve aşkla birleştirmesi demektir ❤️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılOnlara hizmet etmek mecbur değilsindir arda sıradaysa insanlık ıcın olur
10 Yorumla
+1 yılSana kalmış ama sevdiğin adamın annesi babası sonuçta
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılEvine gelene hizmet edilir ama sürekli geliyorlarsa hoş değil tani ki
10 Yorumla Sevilmek ve sevmek için evlendim mutlu huzurlu bir ailem olsun istemiştim
00 YorumlaYavrum seni annen baban elin adamının cocuğuna bebek bakıcılığı yapıp ailesine hizmet edesin mi diye doğurdu eğer bu hizmet etme işi tek taraflıysa orada bir sorun var demektir sen bir sorgula bu ayıyla niye evlendiğini
110 Yorumla
Soran+1 yılKocam çok iyi birisi ya çok merhametli çok çalışıyor yoruluyor kıyamıyorum ona hiç. Kaynanam destek olsa bize yemekleri o yapsa evde bende çalışsam. Ama kadın yapmıyor bilmiyo yapmayı. Benden önce hep kayınpederim yapiyomus ya da kadın alıyo önüne salçayla ekmeği onla doyuruyo karnını. Hiç adam akıllı çorba yapayım fırında yemek yapayım ya da kurufasulye yapayım yok bilmiyormuş. Elini soğuk sudan sıcak suya sokmuyor
Soran+1 yılMesela kendi evin olsa yaparsın bı tencere yemek iki gün yersin ya da dışardan söylersin iki kişi yersnz ama bunlar bize hayat kurmaya fırsat vermedi hiç. Hep eşim çalıştı ben evde yemek temizlik yaptım. İşe girdim çıktım kaç kere bu olaylar yüzünden. Birgun işten gelmişim saat 8de akşam ben orada yemek hazırlıyorum masaya koyuyorum biseyler oda oturuyo mutfak masasında beni izliyo bekliyo önüne yemek koymami. Dedim beni niye bekliyosunuz yemek koymak ya da yapmak için. Zaten gelmişim işten yorgun argın dedim. Snra zatn bu mevzular yüzünden cktm işten hep
Soran+1 yılYok kız ne taşınması ne paralar geldi geçti elimize yıllardan beri ama olmuyo maalesf sanki eşime büyü yapmışlar varya ayrılmasınlar onlardan diye. Ailem var annem babam abim. Ama bunları anlatıp onların canını skmak istemiyorum hiç. Ben kaynanamın hakkından geliyorum artık zaten benden cekiniyo farkediyorum bazen. Ama nabican işte kaderim buymuş benimde 😶
Soran+1 yılYa benim kaynana normal biri değil zaten çok farklı biri ilaç iciyo sürekli ilaç bağımlısı ağrı kesiciler içiyor bir sürü. Böyle çok değişik bı insan zor alıştım ben ona 😂 onu onemsemiyoruz pek evde yani onemisemiyoz derken sözlerini söylediklerini falan dinlemiyoruz onu hiç ben esimede diyorum zaten senin annen benim bu hayattaki sınavım 😂 eşimde idare et diyor bazen büyük olaylar olunca kızıyor annesine doğruyu göstermeye çalışıyor bende öyle aynı şekil anne öyle değil böyle diyoruz . Ama çok denedik ayrı eve çıkmayı olmadı hep birşeyler çıktı bizde akışına bıraktık herşeyi. Çünkü eşimle çok seviyoruz brbrmzi napalim bosanalimmi yani zaten hayat böyle illaki bı zorluk çıkıyor herşeyde
Soran+1 yıl💞💞
+1 yılSaygıdan hizmet edebilirsin ama kendini onlara ezdirme derim ilerde daha fazlasını yaparlar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Saygı için arada sırada yapılabilir ama ömür boyu bu şekilde yaşanmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabii ki de hiç kimse kimseye hizmet etmek için evlilik yapmaz
10 Yorumla Değilsin bence genelde iyi niyeti suistimal eder kayınvalide görümce vs kişiler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı evde mi yaşıyorsunuz? Kaldı ki sülaleye hizmet etmek artık eskide kalmadı mı ya? Kocana elbette yapmalısın ama ailesine hizmet etmen hiç adil değil. Hele ki kaynanalar hiç hak etmiyor hizmeti.
10 YorumlaHastalıkta sağlıkta canım. Onlarda büyüğün senin hürmet edecen
00 Yorumla
+1 yılBu resmen işkenceden farksızdır. Hayatına yön vermelisin.
00 Yorumla
+1 yılHicte hizmet etmek zorunda degilsin kardesim. Sonucta kalkip hizmetci olasin diye evlenmedin
00 YorumlaKanka evlendin diye kocana da hizmet etmek zorunda değilsin. Çağ değişti artık açın gözünüzü...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Ah kadınlar ah aslında düşmanınız kendinizsiniz ama bir türlü öğrenemediniz gitti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHasta olduğunda bırak eşinin ailesini, eşin sana bakmıyorsa, senden hizmet bekliyorsa yanlış seçim yapmışsın ne diyorlardı; hastalıkta sağlıkta. 😉
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılBuna hizmet etmek gözüyle bakıyorsan zaten hiç yapma..
02 Yorumla- +1 yıl
çok istiyorsan sende eşinin annesine babasına kardeşlerine hizmet et
- +1 yıl
@No_Yo_Aquí tekrar diyorum bu hizmet etmek değildir. Tabiki eşimin ailesi için bir çok şey yaparım. Yeri geliyor evlerindeki sıkıntıları, yeri geliyor farklı alanlardaki konularda. Bundanda hiç gocunmuyorum. Bir aile oluyorsun, kendi ailem için nasıl bunu hizmet olarak düşünmesem onlar içinde düşünmüyorum. Bunlar çok bencilce düşünceler
Gizli Üye(30-35)+1 yılİğrenç ya. Ev ahalisi kendine hizmetçi alıyo resmen. Böyle törenin kültürün içine edeyim
11 Yorumla
Soran+1 yılKaç kurtar kendini kaaçc
+1 yılHergun sizemi geliyorlar etmek zorunda değilsin ama sevdigin erkek zor durumda kalmasın diye yapabirsin evine gelince çay veya kahve gibi bı hizmten bahsediyorum baska türlü hizmet degil
01 Yorumla- +1 yıl
Allah kolaylık wersin bacım. Ne yapsan zor
+1 yılDeğilsin tabii ki, hatta kocana bile hizmet etmek zorunda değilsin. Sen kimsenin kölesi değilsin. Ayrıca böyle şeyler karşılıklı olmalı, sana böyle davranmaları kabul edilemez.
10 Yorumla
+1 yılSeni sevdiği için birlikte olmamış yani hizmetçi ol diye olmuş belki başka kadınlarla da kiriştiriyodur kim bilir ama inşallah degildir
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kayinvalidemde ve gorumceyle 3 denen yaşadım gorumce evlendi ben hala kaynanaylayim. Evet hizmet etmek zorunda kalıyorsunuz asla rahatlık özel hayat yok anneci adamla evlenmeyin ya cokkk zorr
11 Yorumla
Soran+1 yılValla ya kaç kere imkanlar geçti ayrı eve çıkmak için varya ne paralar geldi geçti ama benimki babacı daha çok annesni pek sevmez babasndan ayrılmıyor hiç bı görsen Allah var kayınpederimi daha çok seviyorum ama hem annemiz oldu o hemde babamız
+1 yılEvine misafir geliorlarsa zorundasın ve sevmesende saygı duymak zorundasın sonucda eşinin aylesi en iyi hürmet onlara yapılmalı 😊
00 Yorumla
+1 yılYapma o zaman severek yaparsan o ayrı ama böyle hissediyorsan yapmayı bırakmalısın
10 Yorumlahayır değilsin sen okken kendilerine nasıl baktılarsa devam etsinler
00 Yorumla
+1 yılTabi kiii değilsin, evlilik karşılıklı destek ve huzur gerektiren bir şey..
00 YorumlaKocan sana asil yardim ediyo mu? Onemli olan bu. Etmiyoda ondan bi cacik olmaz
00 Yorumla
+1 yılekonomik özgürlüğü olmayan güçsüz bir bireysen öyle şeyler başa geliyor.
10 Yorumla
+1 yılKarşılıklı hizmet diyebiliriz, al gülüm ver gülüm ☺️
10 Yorumlaahh ulan ah keske evlensemde esime ben hizmet etsem kolesi olsam. tip ve parada var
11 Yorumla
+1 yılHizmet mi😂😂😂
E gelinsin biraz göster kendini110 Yorumla
Soran+1 yılKız daha ne gostericem yaşlanmaya başladım artık yeter 🤣
- +1 yıl
Saygından dolayı iki çay bir tabak getir götür nolcak … kafana takma o kadar😬😂
Soran+1 yılYapiyoz onları tabi 😂
- +1 yıl
Tamam işte bu dır dır ne kızzz ayol
Soran+1 yılÇalışmak istiyorum çünkü onun yüzünden çalışamıyorum ne hayallerim vardı çalışıp para biriktiricektim 😔 eşimde çalışıyor onunla para biriktirip ev alırdık daha iyi bir araba alırdık ama olmadı maalesef çok zorladım ama hep çıkmak zorunda kaldım işten 😔
- +1 yıl
Yarım gün çalış🥰
Soran+1 yılBilmem ki olur mu öyle 🤔
- +1 yıl
Tabikide olur neden olmasın… senin sorunun hızmet etmek değil evde otur otur canın sıkılmış… sabah başla öğlene kadar çalış oohh mis.
İş ilanlarına hemen bak bulursun eminim
Soran+1 yılDur bakalım yarın araştırıcam saol canım 💞💞
- +1 yıl
Rica ederim 🤍
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılNeden insanlar hep hizmet bekler
20 Yorumla - Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne