Evlendim, Annesine saygısızlığım yok. Fakat eltilerim falan bana sürekli eşimin annesine hizmet etmem gerektiğini soyluyor. Ailesine bakmam gerektiğini söylüyor. Aynı şekilde kayınvalidemde böyle söylüyor. Bende hayır yapamam diyorum. Haklı değilmiyim? Eşimin ailesine bakmak hizmet etmek zorundamıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
kimse kimseye bakmak zorunda değil dinde de gelin kayınvalide ye bakmak zorunda değil benim mikser eltimde ben çalıştığım halde kayınvalideme ben bakacakmışım öyle diyor bende kaynanama açık açık sabah 6,30larda işe gitmek için yollara çıkıp akşam 6.30 dönüyorum ben bakamam dedim burada ki bazı sivri zekalılarda işini bırak dediler takma kafana boş ver eli ayağı tutuyorsa sen ona hizmet etmek zorunda değil ha eli ayağıda tutmazsa da hizmetçi tutsun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı evde bile olsan sen istemediğin sürece hizmet etmek zorunda değilsin. Hastaysa bakıma ihtiyacı varsa yine senin isteğine kalmış bir şey senin evine geldiğinde tabi ki hizmet edersin sonuçta misafir ama diğer türlü ne dini olarak ne adet gelenek görenek olarak zorunda değilsin. Eltilerin kendisi zamanında yapmış o yüzden sanada yaptırmaya çalışıyorlar
20 Yorumla
+1 yılEşinin ailesini koy bir kenara
Evde bile yemek yapmak zorunda değilsin
Çocuk emzirmek zorunda değilsin
Vs vs
Parantez açıp detaylarını konuşursak bunların hepsi boşa çıkar. Yapma etme dünyası bakarsan bakilirsin bakmazsan bakilmazsin yabana atıp kadir kıymet bilmezsen sende öyle olursun hep böyle genç dinamik kalmayacağız ne oldum değil ne olacak demeliyiz bak yine sallandı kafamızı yastığa koyup kalkamayabilirizde 😔
Vesselam
04 Yorumla- +1 yıl
Eşimle zaten fikir ayrılıklarımız var hem de fazlasıyla cocuk için yürütülen bir evlilik birde hasta ama her işini kendi görebiliyor dedikoducu ablasını getirdi başıma dört dörtlük yaparsin ama ev in içinde seni gözetleyen bakışlarını düşman gibi bir kadın işkence gibi ev de özgürlük kalmadı biranın e gitmesini çok istiyorum
- +1 yıl
@ElRabiaaa 3 gün 5 gün Ok de sürekli de doğru değil misafirlik
- +1 yıl
Hasta olmasını vurgulamasaydin keşke 1 dk sonrasina bile müdahale edemediğimiz hayatımız 1 dk sonra bile değişir amansız hastalıklarla boğuşur kalırız. Muhtaç ta olabiliriz
+1 yılİyide kim bakacak bu yaşlılara
Onlara. kol kanat germek hayatlarına mutlu olmalarina sebep olmak nekadar kötü olabilir ki?
Ömrünü cocuklarina adamış iki insan ne kadar da yük oldular bize böyle.
Sizlerde yaslanacaksiniz çocuklarınız sizi huzur evlerine ya da ayrı odalara mi kapatsın.
Herkes yaşattiğını yaşar...32 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmışım ailesine zulümmü etmişim? Ben zaten gereken hizmeti yeteri kadar yapıyorum ama onlar her gun evlerine temizlik ve yemek yapmami istiyor. Ve ben istemiyorum yapmayı. ben bu sorumluluğun altına giremem. Cok sukur elleri ayaklari tutuyor. benim cocuklarim evlenirse eğer onlarin gelinleri bana baksin onlara yük olayım asla istemezdim. Ben ne yapmisim huzur evine odayami kapatmisim?
- +1 yıl
Haklısın soran kişi. Sen hizmetçi değil gelinsin ve herkes kendi işinden mesul. Hep yap bir ilgilenme adın kötü geline çıkıyor. Mesafeni koru.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
26Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba, evlilik aile olmaktır ama eşinin, kocanın hükümlerini üstüne almak değildir.
İnsanlar evlendiği zaman kayınvalideye bakma zorunluluğu ile hükümlendirilmemelidir sonuçta siz ailedeki başka bireylere bakmak için evlenmediniz.
Bu durumu aile bireyleri zorunlu olarak gösteriyorsa eltiler zorunlu olarak gösteriyorsa "ben bakmak zorunda değilim siz kendin düşüncelerinizle bakmak zorunda olunduğunu düşünüyorsanız bu durumu bana hükümlendirmek yerine siz bakın o zaman" gibisinden konuşabilirsiniz.
Elbette bazen kayın valideye bakmak gerekir ama hangi konularda? Hastalık durumlarında, kaza geçirme durumlarında vs. vs. zaten bu durumda sizin "ben bakmak zorunda değilim" diyeceğinizi sanmıyorum her şekilde yardımcı olmaya çalışırsınız ama bunun dışında hiç kimse kimseye yardım etmek zorunda değil, kesinlikle sizin kararınızı kalmış bir şey.30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Değilsin ve bu durumda eşinin devreye girmesi gerekiyor. Sonuçta sen eşinle, ailesine bakmak için evlenmedin. Herkesin kendine göre işi, hayatı ve sorumlulukları var. Diğer eltilerine kendini ezdirme ağırlığını koy yoksa tepene çıkmaya çalışırlar. Kısacası eşinin ailesinin bakıma muhtaçlık durumları yoksa hizmet etmek zorunda değilsin. Hasta olup, bakıma muhtaç olduklarında sırayla tek tek bakılabilir ama bir kişinin üzerine bu yük asla bırakılmaz.
20 Yorumla
+1 yılHayır etmek zorunda değilsin
Psikolojik baskı uygulayarak
senin etmek zorunda olduğunu
kabullendiremeye çalışıyorlar
SGK ha bir de artı maaş versinler
Saygıdan arada olan hizmet başka bir şey
Zorbalık hizmet başka bir şey
Cahil kesim ile berabersin maleseff
Umarım eşin böyle düşünmüyordur yoksa ✖️20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBelli bir yere kadar tabii ki bakarsın ama onun bütün işlerini yapacak değilsin kendi eli var ayağı var onun kendi çocukları var başka gelinleri var biraz da onlar yapsın bir tek sen değilsin unutma her şeyin altına girmeye çalışırsan belli bir yerden sonra kıymetini asla olmaz.
30 Yorumla
+1 yılYa durumu olanlar tabi herşeyi otomatik alır hatta hizmetçi de alır ama bana göre dediğim gibi eşler yanlız kalmalı birbirleriyle vakit geçirmeli aile onları yanlız bırakmalı sonra onların çoluk çocuğu olunca aile ile yaşanabilir birlikte çalışılabilir ben ev içinde yaşadığım için çok bir sene çok zor geçti benim için ama ev ayrı olunca sorun kalmıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Kurtulmana sevindim
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki mecbur değilsin. Hani Bi sıkıntısı olur, bi ihtiyacı olur o zaman imkanların dahilinde destek olursun. Ama onun dışında eşinle sen Bi ailesini. Onlar o ailenin parçaları. Herkes durması gerektiği yeri bilmeli. Eltiler başından atmak için sana öyle diyo sanırım.
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de. Başından atacaklar. Kaynana da geleneksel belli hizmet edeceksin diyor.
- +1 yıl
Eşin ne diyo bu duruma? 🤔
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir zorunluluğun yok olmamalı yani. Herkesin bir hayatı var. kimse birisiyle onun ailesine hizmet etmek için evlenmez. Yani özür dilerim ama sen hizmetçilik yapmak için mi evlendin o adamla?
Aradaki o ince mesafeyi koruman gerek. Sanırım siz hep birlikte oturuyorsunuz aynı evde14 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum böyle bir durum varsa ister istemez yardım etmen gerekiyor bende aile arasında bir sene kaldım
- +1 yıl
@dilann1999 ev üstüne ev olmaz. şahsen ben evlendiğim kadını ailemle aynı evde yaşamak zorunda bırakamam. çünkü sağlıklı bir durum değil. misafirliğe gelir ailem o zaman gelin olarak görevini yaparsın ama hizmetçi gibi kullanmak ne bilim çok fazla yani
- +1 yıl
Gerçekten olmuyor en sağlıklı olanı yeni evlenenler bir sene boyunca misafir kabul etmesin çoçuk olduktan sonra aile gelebilir hem çocuk için çok iyi olur kalabalık ailede büyümek ben bir sene evde kaldım eşimi adam akıllı göremiyordum bide eşimin ailesi kalabalıklar biz aileden ayrıldıktan 7 ay sonra birbirimizi tanıdık birbirimizi anladık
- +1 yıl
@dilann1999 1 yılla iyi yırtmışsın sen bab :) 20 30 yıl yaşayanlar var
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnem babaannemi sevmez dedem ise vefat etti hepsine baktı şu an babaannem alzheimer hastası şeytanın insan kılığına girmiş hali ama gene de elden ayaktan düşse bile bakarım bakmak zorundayım anadır atadır der... Onlar kötü bile olsa sana düşen görevi yapmak zorundasın sevabı sana günahı onun boynuna☺️
12 Yorumla- +1 yıl
Eltiler var kadın sağlıklı niye baksın ayrıca kötü insana iyilik aslında kendine özsaygı duymamaktır.
Soran+1 yılNeden zorundayim? dindede zorunda degilim
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu soruya verilen cevaplara bakınca neden bekar kalmam gerektiğini tekrar anlıyorum. Kadın olarak herşeyi istersiniz ancak bir şey istenince nazınız niyazınızdan geçilmez. Birgün sizde gelin damatlarınız olunca aynı muameleye maruz kalırsınız inşallah.
129 Yorumla- +1 yıl
Bakın aslında bazen öyle olmuyor anlaşmazlıklar çıka biliyor bu hep vardı geçmişte de ama dile getirilmiyordu mesela ben ben çok duydum yeni evlenenler ve aile içinde yaşayanlar gelin sürekli ev işi yapar adamda çalışır zaten adam eve gelince evde herkes olduğu için yanlız kalmazlar gece geç saatlere kadar konuşup çay içerler tabi çayi kim yapıp getirip götürecek gelin tabi burada gelin ve damada vakit kalmıyor sonra sabahın köründe gelin kalkmalı kahvaltı hazırlamalı şu bu derken ya bitmiyor adam da kadında birbirlerini çok az görürler yeni evlenmişler yanlız kalmaları gerekiyor birbirlerini tanımaları için birbirlerini anlamaları için gelin aile içinde olunca herkese ayak uydurmak zorunda kalıyor bir değil iki değil üç değil ayy allahım çok zor biri soğanı yer biri yemez biri acı yer biri yemez biri çok temizdir biri çok pasaklıdır… eşini tanımaya çalışıyorsun aynı anda kaynana görünce Elti kayınpeder Elti’nin çoçukları
- +1 yıl
Kayınbirader
- +1 yıl
Ben bir sene yaşadım ailesi ile birlikte gerçekten çok zordu benim için eşimi o sırada adam akıllı tanımıyordum kavga Bile etsek herkesin haberi vardı ailemi ziyarete gitsem herkesten bir ses sanki bir kocam yokta 4/ 5 tane kocam var gibi herkesin beni yönetmeye çalışması
- +1 yıl
Bana göre yeni evlenmiş çiftler rahatsız edilmemeli bir süre yanlız bırakılmalı aradan biraz zaman geçince aile ile birlikte yaşanmalı ben eşimin ailesiyle bir sene kaldım 7 aydır onlardan ayrıldık şimdi ise birbirimizi tanıyor ve anlıyoruz eşimin ailesi eve gelir birkaç gün kalır ve gider
- +1 yıl
Bir tane kaynım var sürekli eve gelir tabi o başka ama bunada şükür
Cevap sahibi+1 yılBen burada sizi anlatmıyorum, tanımıyorum da. Benim bahsettiğim saygı sevgi. Kimse bana eşimin ailesine saygı duyuyorum demnesin. Herkes önce onlar saygı duysun diyor. Hayır efendim. Küçüksen küçüklüğünü bileceksin, geldiğin yere ayak uyduracaksın. Sonra kadınlar "neden evlenecek erkek bulamıyoruz" diyorlar. Bulamazsınız arkadaşım. Saygısız bir toplum olduk. Adam tiktok çekiyor anneannesinin kafasında yumurta kırıyor. En basitinden kadınlar g@t devirip evde oturmak varken ben neden onlarla oturayım diyorlar. Evde her şey artık tam otomatik. Kadına da ihtiyaç duymuyorum. Artık kadınlar düşünsün.
Soran+1 yılAbi sen ne diyorsun Allah aşkına. Ben zaten kayinvalideme yeteri kadar yardim ediyorum ama daha fazlasini yapamam ben. Hizmetci degilim. Ben oraya hizmetci olayim diye gitmedim. Yuvami kurmak icin evlendim ben eşimle. Ben her gun oraya gidip yemek temizlik yapamam. mecbur degilim
Cevap sahibi+1 yılSenden türeyen sen ne yapıyorsan aynını yapar. İyi davranırsan iyi, kötü davranırsan kötü bir gelecek senin olur. Kararı kendin vereceksin. Banane.
Soran+1 yılBanane deyip kenara cekiliyorsun ama ettiğin sözlerinde inciticimi oldugunu hic dusunmuyorsun. Benim kimseye bir kotulugum yok. milletin hizmetçisi olmadık diye kotu insan olmuyoruz. Ben esimin ailesine zulümmü ediyorum sanki? benim ileride erkek cocugum olursa ve evlenirse evlendigi kadina asla yuk olmak istemem asla.
Cevap sahibi+1 yılYaşlandığında ele avuca düştüğünde görürüm seni. Bunları kenara yaz, adamın biri demişti dersin.
Cevap sahibi+1 yılBen ne seni tanırım nede eşinin ailesini. İyilik yapan iyilik bulur, içten pazarlık yapan hakettiğini bulur. Bu dinen böyledir. Sen iyiliğini yap, halk bilmezse Halık bilir demiş atalarımız. Onların ne istediği ve ne düşündüklerini de bilmem, senin ne yaptığını veya ne yapmak istemediğini de. Ben dini vecibeleri önde tutan biriyim. Eşinizin ailesini kendi aileniz bilin diyor dinim. Ben olsam öyle davranırdım. Aile de kendi evladı gibi bakacak, o ayrı. Yani herkes haddini ve hududunu dine göre bilecek, yoksa cehennem azabı bizi bekler.
Soran+1 yılCehennem azabı niye beni bekliyormuş? ben ailesine ne yapmişim derisini mi yüzmüşüm? dediğim gibi. Ben eşimin ailesine yeterince ikramda bulunuyorum. Dahasını yapmaya mecbur değilim. Yapmadım diyede bir vebali kalamaz boynumda. Anladiniz mi? allah beni kimsenin eline avucuna duşurmesin. Bakarsa bana kendi evladim baksın. Onun hanımı değil.
Cevap sahibi+1 yılDerisini yüzersen insanlıktan çıkarsın zaten. Neyi nereye getiriyorsun ya. Bu akılla senin evledında sana bakmaz, kusura bakma. Siz hala aile olmanın birlik beraberlik olmanın gereklerini yerine getirmeyin, sonra yalnız kalınca ah vah edin. Yok öyle yağma, herkes ettiğini çekecek.
Soran+1 yılNe diyorsun sen be ne anlatıyorsun 😂😂 Ben onu örnek verdim. Yani eşimin ailesine kotu bir şey yapmiyorum ki cehennemde yanayim anlaminda dedim. Anladin mi şimdi? Ben eşimin ailesine bakmaya mecbur değilim. Onun icin vebal falan odemem. Gunah yazilmaz. Cunku ben eşimin ailesine yeteri kadar hizmet ediyorum yeter. Daha fazlasini yapamam ben. Mecbur değilim.
- +1 yıl
Veyy yeter artık boşverin herkesin durumu farklı duruma göre davranın önce vicdan sonra akıl
Sürekli bana bildirim geliyor
Cevap sahibi+1 yılDilan, yukarıda bir yer var, alakayı kes diye, o zaman bildirim gelmez. Soru soran, mecbursun veya değilsin, bunun karşılığı var. Yaparsın yapmazsın kendi fikrin.
Soran+1 yılYapmazsan bi karşiliği yok evet. Ne gunah nede sevap. Ama yaparsan evet sevap. Ve ben yeteri kadarini yapiyorum dahasini yapmaya mecbur değilim. Cok dindarsın ya. Bi kadinin eşinin ailesine hizmet etmeme gibi bir yukumluluğunun olmadığını, Bunun içinde bir vebali. olmadiğini bilmen gerekmezmiydi? :)
- +1 yıl
Tamam şimdi onu yapıcam
Bak bacım sanada tavsiyem olucak eminim senin durumun benimki kadar kötü olamaz ben üni hazırlandığım zaman eşim karşıma çıktı hayalim doktorluktu biz evlendikten sonra üniversite hazırlanacaktım 20 yaşında idim eşimin ailesi evlenmeden önce ayrı olacak evi dedi düğüne birkaç ay kala dedi gelin evin içine gelsin de biraz gelin tadı alalım ben baktım mevzu büyüyecek eşime bir şey demedim neyse evin içine geçtik ev kalabalık her şey benden soruluyor neyse kış geldi kaynanamlarım 80 koyunu var evde bi ben bi kaynanam ve eltim kaldı kocamda yanımda değil ilk başta kaynanam hayvanlarla ilgilendi ben ev işi yapıyorum yapmak da istemiyorum hem bana alış masın hemde kullanmasınlar beni
Bu yüzden karışmıyordum ama kadın tek başına yapamıyordu eltimde yardım etmiyordu ben durumu anneme söyledim dedi Dilan yardım et ama fazla değil biraz vicdanlı ol neyse ben yardım etmeye başladım çok kötüydü bide kıştı ağrının kışı hiç çekilmezdi o hayvanlara kaynanamla beraber bakıyorduk çoğu işi ben yapıyordum inanır mısın ahır bile temizledim eltim yukarıda hastayım deyip kendini yataklara attı ve ben o tezekleri taşıyordum koku o kadar kötü ki hiç çekilmiyordu bazen birkaç gün burnum akar ve sesim kısılırdı ama dedim bir şey olmaz bunlarda biter öyle öyle herşeyi yaptım sonra hergün kocama baskı yapıyordum ev tut da yanına geleyim diye neyse eşim biletimi kesti geldim gelmeden önce kaynanam çok üzüldü 😅 sen gidersen ben ne yaparım diye sen diğer gelinlerden daha çalışkansın keşke gitmesen diyordu bende diyordum mecbur anne gitmem gerekiyor diye dedim😂 şimdi kendi evim var arada gelirler bana kalırlar dört dörtlük ağırlarım ve evlerine yollarım ve keyfimde yerinde 😊
Cevap sahibi+1 yılVebali olmaz olur mu? siz dini kendi arka bahçeniz mi zannediyorsunuz? bu dünyada yaptığın yapmadığın herşeyden hesaba çekileceksin. Ana babaya hürmet edeceksin diyor. Evlendin, eşinin anne babası seninde annen baban artık, ne demek yapmak zorunda değilim. Yapmazsan hesabı var, yok öyle ben yapmak zorunda değilim felan.
Dinde şu da var, erkek ihtiyaçları giderilmiyorsa, eşi bundan imtina ediyorsa 2. bir eş alabilir, birlikte yaşayabilir. Siz dini kendi isteğinize göre eğip bükemezsiniz. O size değil, siz ona uyacaksınız.
Soran+1 yılAhahah :D sen cok yanliş anlamişsin abicim. Ben zaten anne ve babaya hurmet ediyorum. Defalarca söylememe rağmen siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. 10 defa soyledjm ve yine soyluyorum. Ben "Eşimin annesie ve babasina yeteri kadar hizmet ediyorum ve saygı gösteriyorum" Dinde bile geçiyor. Kadın kocasinin ailesine bakma gibi bir yükümlülüğü yoktur. Yani daha fazlasini yapmam ve mecbur değilimde. ne hesabi varmiş bunun?
https://m.youtube.com/watch?v=QLmZY09qiUc
şuna bi bak. Dincisin ya , Hocasın ya sen.
Üstelik en son yazında "erkek ihtiaçları giderilmiyorsa" diyerek cümleye başlamişsin. Ben eşimin ihtaclarini gayet yerine getiriyorum. ama "eşimin ailesinin ihtiaçlarini" yerine getirmek zorunda değilim. yoksa eşime seve seve hizmet ediyorum ben. Eşimin ihtiaclarinida yerine getiriyorum. bizim eşimizle aramız iyi :D Üstelik benim eşim şerefszis değil ikinci bi kadini ustume getiricek kadar. O devir bitti artık. 2022 yilindayiz. Gerçekten seven insan eşinin ustune başkasini getirmez. Allah bu tek bir eşi erkeklere daha münasip daha uygun kilmistir.
bunun şartları vardır. Kadınn izin verirse getirebilir o ikinci kadini. Hepsine ayni ayna bakabilecek bir gucu varsa, ikisi arasinda gercekten adaleti saglayacaksa alabilir. Ve Allah der ki; kadinlar arasında asla adaleti sağlayamazsınız. Bu yuzden erkege tek bir kadın daha uygun kilinmiş. Ustelik sen evlensen kadın yemege tuz atmayi unutsa bile ustune hemen bi kadin getirirsin. İcinde varmiş zaten senin. Dini falan bahane etme :D- +1 yıl
Bakın beyfendi şunu belirtmek isterim kadının eşinin ailesine bakması farz değil kadın kocasından sorumludur eşinin ailesine bakması gerekiyor çünkü onun ailesi kadın vicdani olarak onun ailesine bakabilir ama mecbur değil örnek diyelim annesi yatalaksa ve eşi evlenmeden önce bunu söylemişse ve kadın kabul edmişse bakmalı ya da sonradan yatalak olduysa bakıp bakmamak kadının vicdanına kalmış ama kadından daha çok adamın annesine bakması gerekiyor çünkü buna mecbur
Eşimin ailesinin o kadar zorluğunu çektim halada çekiyorum ben eşim için yapıyorum onun ailesi olduğu için ailesine verdiğim değerin karşılığını da aynısını eşimde aileme veriyor ve ben ona teşekkür ediyorum oda bana çünkü böyle olması daha doğru
Soran+1 yıl2023*
Soran+1 yıl@dilann1999 Seni cok iyi anliyorum. Sen ekmegini taştan cikaracak bi kadina benziyorsun♥️
Cevap sahibi+1 yılSizin dininiz size, benim dinim bana.
- +1 yıl
Allah kolaylık versin bacım isterseniz eşinizi karşınıza alında konuşun fikir alışverişi yaparsınız hem böylesi daha sağlıklı olur ve eşinizde neler yaptığınızı ne yapmanız gerektiğini anlar ve farkına varırı 😊😇
Soran+1 yılAhahah işine gelmeyince sizin dininiz size 😂😂 Dogru bildigin herşeyin yalanini cikardim. zorunludur dedin Zorunlu olmadigini kanitladim. Şimdi senin dinin sanami oldu? hani din kendi isteğine göre eğrilip bükülemezdi? 😂😂😂😂
Soran+1 yıl@dilann1999 Ben bu beyfendi yuzunden yorumunuzu fazla okuyamadım kusura bakmayın ama şimdi cevaplıyorum. Siz gerçekten melek gibi bi kadınsınız herkes sizin gibi olamaz Allah gonlunuze gore versin inşallah eşiniz kiymetinizi biliyordur. ♥️🙏🏻 Allah sizi ayirmasin cok zor gunler atlatmissiniz insallah beraber mutlu olursunuz. Evet insan istedigi gibi bir hayat yaşayamiyor bazen. Evlendigin eşinke ayri eve cikip bas basa kalmak istersin ama olmaz. Ama siz daha iyilerine layiksiniz. Allah gonlunuze gore versin ♥️🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılHesap günü geldiğinde kimse kimseyi tanımayacak, o zaman sana diyecekler, bunu sana biri anlattı. Ben anlatıp vazifemi tamamadım. Bana insan yapımı bir video gönderince vebalden kurtulmuyorsun. Sizin inandığınız din benim dinim değil. Sizin inandığınız tahrif edilmiş, müşriklerin inandığı din ile aynı. Ben dini yaşantıma uydurmuyorum, o sebeple sizin dininiz size, benim dinim bana. Sizin tahrifatınıza inanacak değilim. Leküm diniküm, veliyedin..
Soran+1 yılYa ben anlamadim neyin vebali bu neyin? Neyin vebaini cekicekmişim ben? Cekilecek bir vebalimmi var ben mi bilmiyorum? mecbur olmadigim bir sey icin neyin vebalini odiyeyim ben? Ezbere konuşuyorsun. Nerde arastirirsan arastır, Allah'ın emriyle kadın, Kocasindan başka hic kimseye hizmet etmek zorunda degil. Bunun icin vebal falan Ö-DE-MEZ. bu senin inandiğin dininin icindede var. Artik deistmisin faşistmisin nesin bilemem. Ama islam dinine inanıyorsan bu islam dininde var. Ben kendime bir sin uydurmamışım. Ben olanı söylüyorum. Kadinin kocasinin ailesine hizmet etmesi vicdani bir meseledir. Etmedigimiz icin gunahi falan yoktur. Ki kaldi ki ben eşimin ailesine ywterince usulunce hizmet ediyorum daha fazlasini yapmak mecburiyetinde değilim. Şunu kafana sok artık.
Gizli Üye(18-24)+1 yılDeğilsin kendi evimizin işi bitti bir de onlara koşalım hastayla yapacak durumda değilse başım gözüm üstüne hatta banyosunda vs de yaptırırım ama eli ayağı tutan insan kendi işini kendi yapsın hizmetçi değil geliniz yardımcı olunur çay servisi yemek vs ufak tefek ama tüm işleri biz yapamayız
20 Yorumla
+1 yılGerekli hizmeti yaparsın illaki ; sofra kurmada ya da yemek yapmada, bulaşık olsun, çay getirme olsun normaldir.
Hizmetci muamelesi varsa ortada bir sorun var derim. Kimse kimsenin kölesi değil sonuçta.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen yeteri kadarini yapmiyorum ama onlar evlerine hep temizlik yemek istiyor. Ben yapamam yani
- +1 yıl
Yanii hasta değilseler , eli ayağı tutuyorsalarsa yapmaman gerekli. Seninde evin var belki bir işte çalışıyorsun çocukların var onlarla ilgilenmen gerekli.
Hizmet edilir? Ama nasıl? İçinden gelir edersin. Bu sevgi ile olur. Sana sevgi gösterirler. Sende içinden gelir hizmet edersin. Yoksa asla mecbur değilsin. Evlenmeden bu konu hakkında kocanla bir anlaşman yoksa ;)
10 YorumlaBak zorunlulugun yok dinen de anayasal olarak ta öyle bir mecburiyetin yok ama saygı duyman yardimci olman gerekir. Yani şöyle düşün neyin eksilecek ki
09 Yorumla
Soran+1 yılYa ben zaten yeteri kadar ywrdimci oluyorum ama fazlasini yapamam yani o srumluluğu alamam
Soran+1 yılAma bende diyorumki yeteri kadarini yapiyorum. Onlar her gun evlerine yemek temizlik falan yapmami orada durmami istiyorlar
Soran+1 yılOnlarda benim gibi yeteri kadar yapiyor. Çay ikrami tatli ikrami vs. Ama sanki tek gelinleri benmisim gibi bana yukleniyorlar yenide evlendim
Soran+1 yılBen yanlismi yapiyorum?
- +1 yıl
Sana kakalıcaklar işleri. Yenisin diye eziyorlar dişini göster.
+1 yılHayır değilsin. İslam dinine göre bile kadın ev işi yapmak zorunda değil. Aksine kocan sana hizmet yapmak zorunda, hizmetçi tutmak zorunda, kadın fıtratı gereği hassastır.
11 Yorumla- +1 yıl
Kadının biri fıkıh ilimleri öğrenmiş akşam kocasına ben bugün hicbirsey yapmayacağım din bana bunu yapmak zorunda olmadığımi söylüyor hizmetçi tut demiş
Bizimki boş dururmu AA evet bende ev işi yapmyqn biri ile evli kalmak zorunda degilim diyince aaa bey sende hiç şakadan anlamıyorsun deyip geri vites atmış 😁😁😁
Tabiki değilsin öyle şey mi olur onların kendi çocukları baksın çok istiyorsa sen kendi çocuklarına ve eşine ilgi göster zaman ayır başkası seni ilgilendirmez
10 Yorumla
+1 yılburada ne kdar boş beleş insan var ya senin annen baban olsa sen bunu sorun edermiydin tabiki etmezsin değilmi
06 Yorumla
Soran+1 yılneden edeyim cunku onlar benim annem babam beni bakan buyuten kisiler. Ben bakarim bir evlat olarak anneme babama bakmak zorundayim. Ama eşimin ailesine bakmak zorunda degilim
- +1 yıl
Eşinin anne babası değilmi sen ne güzel söylemişsin annem babama bakarım diye seninkiler anne babada onunki ler ne acaba
- +1 yıl
Sen hiç empati kuramıyor ustun eşin annen babana bakmak zorunda ı senin söylemine göre aynı ayrılmaktan olduğum eşime benziyorsun
- +1 yıl
Eşinin anne babasına saygı duymayan eşimde saygımduymaz
- +1 yıl
Bu arda sana kimse kul köle olda demiyor. Kimse kimseye kul köle olmaz ama empati kur biraz
Soran+1 yılNe anlatıyorsun sen. Tamam benimde annem babam saygıda kusur etmiyorum gayette saygılıyım ben. Ve yeterinkadar ikram hizmet ediyorum yeter. Her gun her gun evlerine gidip yemek pisiremem ya da temizliklerini yapamam kimse kusura bakmasin elleri ayaklari tutuyor yapsınlar ben hizmetcimiyim? Hic birseyi yapmak zorunda değilim. Buna mecburiyetim yok. Neye gore zorunluymuşum?
+1 yılYapamıyorsan git annenin babanın evine bu kadar basit.
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden gidiyormuşum ben o eve eşimin ailesine hizmetçilik yapmak içinmi geldim, niye evlendim ben? Yuva kurmak icin evlendim. Ben eşimle evlendim onlarla değil
- +1 yıl
O zaman yapamıyorsan boşan siz artık bir ailesiniz. Bozanda sensin kuranda sensin.
Soran+1 yılyahu niye boşanayım yuvamı yikayim sen iyimisin? Evet biz bir aileyiz dedigin gibi. Hizmetçi değiliz birbirimize. Aileyiz diye her turlu hizmetlerini yapamam kimse kusura bakmasin. Evlilik hicmetcilik icin yapilmaz. Yuva kurmak icin yapilir. Ben kendi eşime hizmet ederim evimle ilgilenirim. Birazcik ailesinede cay corba ikram ederim bu kadarini yaparim. Ailesine bakmak zorunda degilim oyle bir mecburiyetim yok gereği kadarini yaparım dahasini yapmam.
- +1 yıl
Yardım et yani onun ailesi artık seninde ailen bu kadar şikayetçi olma bence içine kin düşürme iyilik yap iyilik bul yoksa kendini de kocanı da üzersin.
Soran+1 yılTamam ben zaten yardım ediyorum diyorum. Gereği kadarini yapiyorum bir gelin olarak vicdanen. Fakat benden saha fazlasini istiyorlar. Evlerine gidip yemeklerini yapmami, Evleruni temizlememi istiyorlar. Benim işim gucum yok surekli onlarin evine gidip yemek temizlikmi yapicam benimde bi evim var benimde sorumluluklarim işlerim var? mecbur degilim yapmaya
- +1 yıl
Sağlıkları yerindeyse yapsınlar kendileri bence seni kullanmaları acayip tabi amele gibi sana da yazık yani eşinle konuş bu durumu sana hak vermesi lazım.
- +1 yıl
Kız seni besleme diye mi almışlar? Saf mı buldular üstüne geliyorlar? Gerekirse anneni devreye sok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir başkasına yaptığın yorumu goedum hasta olur evde yemek yapar götürürsün hadi bir süpürge tutar silersin ama bunu normal saglikliyken yapmak çok saçma bence. Kayinvaliden de keşke böyle dusunmese. Ayrica madem eltilerin sana diyor kendileri yapsınlar mükemmel gelin olsunlar 🤦🏽♀️😒
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen kendileri yapsın. Böyle insana da uyuz olurum kendi yapmaz seni eleştirir
+1 yılGelin bakmakla yükümlü değil ama evladı bakmak zorunda. ayrıca eltilerin neden bakmıyor
10 Yorumla
+1 yılKimsenin dediğini yapma saygı göstermem yeterli hizmet ne ya hizmetçi diye mi. Aldılar sanki
10 Yorumla
+1 yılTabiki zorunda değilsin yapsan sevap olur tabi ama baskıyla yapılcak şey değil bu
10 Yorumla
+1 yılAy ne kadar saçma bakmak niye zorunda olasın aman Allahım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Anlıyorum seni, normalde öyle bir zorunlulugun yok, saf
12 YorumlaEltilerine söyle biri yemek yapsın biri temizlik ben yeniyim de
10 Yorumla
+1 yılKimseye hizmet etmek zorunda değilsin söyledikleri ayıp olmuş insan bazen haddini bilmeli
10 YorumlaZorunda değilsin
Kendi içinden gelirse yaparsın o ayrı00 Yorumla
+1 yılSaygı icabı zorundasın ama onlar saygısızlık ediyorsa sana karşı sende çizgini çizmek zorundasın
00 Yorumla
+1 yılO zaman onlar niye bakmamış? Zorunda değilsin canım.
00 YorumlaBöyle bir zorunluluk yoktur. Ancak dini inancın varsa eğer, büyük sevap kazanırsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kimle evlendin sen. Varsa ricası olacak yek kişi kocandır. Yemişim eltiyi kaynanayı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. eşinizin ailesine hizmet etmek için evlenmediniz, zorunda değilsiniz.
00 YorumlaMuhtaçlığı yoksa aşırı koşmana gerek yok ama büyüklere hizmet edilir yardım edilir. Köşede biblo gibi oturulmaz. Kendi anne babamıza da eşimizin anne babasına da yardım etmeliyiz. Kadın veya erkek farketmez
04 Yorumla
Soran+1 yılben yardim ediyorum zaten ama işi cok abartiyorlar gece gunduz onlara hizmet etmemi yemek yapmami evlerini temizlememi istiyorlar
Soran+1 yılediyorlar ama boyle yemek temizlik falan degil cay kek falan yapiyorlar
Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Hizmetçiye paraları yetmemiş gelin almışlar 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkemizde her aile gelin alırken kaynana hizmeti yapılmasını bekliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılSana gore bu dogru birseymi
Cevap sahibi+1 yılben doğru demedim ama ülkede bunun hayalini kuran milyonlarca kaynana adayı var
Gizli Üye(25-29)+1 yılsakın hizmet falan etme nasıl başlarsa öyle gider sen kimseye hizmet etmek için evlenmedin
10 Yorumla
+1 yılBence hiç kimse bunun zorunda hissetmemeli kendi ailem olsa neyse de karşı tarafın ailesine pek bakmak istemem açıkçası yine yardım falan edilir ama süreli değil insanın kendi hayatı da olmalı
00 Yorumla
+1 yılİlk önce esinle konuş bu durumu rahatsız olduğunu belirt eğer esin tepkini koyarsa kimse sesini çıkaramaz iş esinde bitiyor
10 YorumlaKimse kimseye bakmak zorunda değil ayrıca kadini sana baktirip mahcup edeceklerine gorumcen olacak yellozlar niye bakmiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAy o ne yaa, hangi çağda yaşıyoruz. Resmen Külkedisi muamelesi görüyorsun, yazık değilmi sana? Baştan ezdirme kendini sınırını koy derim. Elini verirsen kolunu koparırlar. Tecrübeyle sabit. Sen ailenin temizlikçisi aşçısı değil gelinisin.
01 YorumlaHayır , bir yere kadar yapacaksınız. Sonuçta bir gelin siz değilsiniz. Ağırlığınızı koyun bir noktada. Böyle düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılDeğilsin hizmetçi değilsin. Burada kocanın tutumu önemli
10 Yorumla
+1 yılHayir ama zoraki seklinde degilde saygidan yaparsin
13 Yorumla- +1 yıl
Evli degilim olsamda beklentim olmazdi illa hizmet edecek diye. Kole almiyoruz hayatimiza sonucta icinden gelirse yapar
Çok biliyorlarsa kendileri hizmet etsin , emir vermek kolay
00 YorumlaKaynana ile mi yaşıyorsun veya aile apartmanı mi
110 Yorumla
Soran+1 yılAile apartmanj degil ama aynı apartmanda yaşıyoruz
Soran+1 yılkira falan vermeyelim dedik eşimin babasi evi eşim uzerine yaptı alin oturun kira vermeyin dedi. Ben onlar yanliş anlamasin eve hazır konmayalim diye ilk basta nazikce reddettim. Sonra onlar burada oturun zaten sizi kimse rahatsiz etmez dedi. Bende mutlu oldum. Ama işte hic isler boyle olmadi..
Soran+1 yılTaşinmak şu an gerçekten pahalı ve esimde cikmak istemiyor kiraya neden kira verelim diyor.
Soran+1 yıleşimle bu durumu konuşucam teşekür ederim
max türk ailesi işte
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki zorunda değilsiniz
10 Yorumlaİslam'a göre kayınvalideye bakma zorunluluğu yok.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. değilsin yapma da sakın!
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılDaha böyle şeyler kaldı mı ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplumsal olarak evet
06 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani toplumsal derken?
Cevap sahibi+1 yılGeleneksel yapıda gelin evin kızı sayılır ve hizmet etmesi beklenir
Soran+1 yılgeleneksellik ne alaka hizmetçimiyim ben? ben eşimle evlendim onun ailesi değil. Belli bir yere kadar ederim ama mecburda değilim. Ustelik onlar evinin temizligini ve yemegini bile yapmami istiyor. Ben mecbur degilim buna
Cevap sahibi+1 yılBu toplumda aileler evlenir işte her şey evlenmeden önce beyin kullanmakta ben 38 oldum neden evlenmedim düşün bakalim
Soran+1 yılAileler evlenir fakat iclerinden akilli biri varsa karşi cikar bu zincirye. Bende bu zinciri kiriyorum. Neden devam ettireyim yahu?
Cevap sahibi+1 yılZor bir yol seçmişsin keşke ailesi bu zinciri kırmanın konusunda sana yardımcı olacak birini bulsaydın. Ama burada canım arkadaşım eşinin kardeşleri ve kıdemli gelinlere ait. Onların başının altından çıkıyor bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğilsin o eltilerinde varyaa ezdirme kız kendini
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğilsin. Hizmetçi misin sen?
10 Yorumla
+1 yılBakiver nolcak
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden bakayim ki? Mecbur degilim. ben bu sorumluluğun altina girmek icin evlenmedim. Yeteri kadar zaten eşimin ailesine ikramda bulunuyorum.
- +1 yıl
Bakma ozaman konus esinle
Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı. Evet zorundasın
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden zorundayım?
Senin ailenede bakmasınlar o zaman
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim aileme bakmıyorlar zaten? Ne münasebet. Oyle bir beklentimde yok zaten?
Soran+1 yılBakmasın zaten abicim onu diyorum bende kimse kismeye bakmak zorunda degilki? Benim erkek kardeşim var ve hanimi aileme hep yardim etmek ister. Ama ailem istemez sırf kadina yuk olmamasi icin. Ben boyle buyudum boyle gordum benim aile yapım bu. Benim ailem kimsenin bakimina muhtac degil. Muhtac etmiyorumda zaten. Ben calisip aileme parada gonderiyorum
+1 yılevet
025 Yorumla
Soran+1 yılNeden evet kim diyor bunu
- +1 yıl
senin annen bakmamış mı
Soran+1 yılKonunun benim annemle ne ilgisi var?
- +1 yıl
bu devran böyle gider çünkü
Soran+1 yılneden peki zorundayim?
- +1 yıl
geçim için evet
Soran+1 yılBen bi din hocasına sordum kadin evlendigi zaman ailesine bakmak zorunda degil diyor. sen neye gore evet dedin peki
- +1 yıl
din hocanı değiştir
Soran+1 yılAma baktım ve araştirdim gercektende dinimizde kadın kocasının ailesine hizmet etmek zorunda değildir
https://m.youtube.com/watch?v=QLmZY09qiUc- +1 yıl
ayet hadis olarak olamaz zaten bunun iyilik merhamet vicdan olarak düşüneceksin
Soran+1 yılDaha demin zorunda degil dedigimde din hocani değiştir falan dedin? yani neden laflarin bu kadar çelişkili anlamadım? ben zaten eşimin ailesine arada bi ikramda falan bulunurum ama temizligini yemeklerini falan yapamam zorunda değilim.
- +1 yıl
insan oğlu yaptğının aynısını yaşamadan ölmeyecek kınadığının aynısın yaşayacak er ya da geç.. sen kendine bi yol bulmuşsun mazeretinde hazır sen bilirsin bacım
Soran+1 yılNe sacmaliyorsun? Ben ailesine zulümmü ediyorum? Ben sadece bakamam ve zorunda degilim diyorum mecburmuyum? ileride oğlum olursa eğer Evlendiği insanin tabikide bana bakmasini falan istemem. İcinden gelerek yapmasini isterim ama mecburda değil yani.
- +1 yıl
içinden gelmiyorsa yapma zaten mecbur olsa da yapmayacaksın çünkü merhamet ve vicdanın yok senin..
Soran+1 yılNe alaka merhamet ve vicdan? asil senin merhametin vicdanın yok. Ben sorumdada belirttim eşimin ailesine karşi hiç bi saygisizliğim yok. Arada bi hizmet ediyorum. Gayette vicdanli ve merhametliyim beni tanimadan boyle yargiliyamazsin. Ama kimse kusura bakmasin ben kimsenin evinin temizliğini ve yemegini yapamam bunun ne vicdanla nede merhametle bir ilgisi var. Bunu yapmayan vicdansiz ve merhametsiz olmuyor.
- +1 yıl
7/24 orada kal diyen mi var ya kızları dediği için zoruna gidiyor işte başka açıklaması yok o zaman söyle kocana git kendin yap hizmetini diye.. içinde azcıcık sevgi merhamet olsa zaten aklına bu tür sormak bile getirmezsin... bakan allahına bakar dersin..
Soran+1 yılkızları değil eltilerim bana bunu söylüyor? Ve ustune ustluk eşimin aileside? Her gun onlarin yemegini ve temizligini yapmaya mecbur degilim ben. Mecbur olmadigim birşeyi yapmam. Zaten içimden geldiği kadarini yapiyorum her ailenin gelini gibi. Ama ben onların evinin temizligini ve yemegini yapmak zorunda degilim bu durumda kimse bana vicdan ve merhametten söz edemez. ben eşime seve seve zaten hizmet ediyorum hiçte gocunmuyorum. Ailesunede seve seve bir yere kadar ediyorum. Daha fazlasini yapma gibi bir yükümlülüğüm yok. Nesini anlamamakta ısrar ediyorsun?
Soran+1 yılBen eşime hizmet etmek zorundayim ve seve seve icimden geldigi gibi ediyorum. Ama ailesine degil
- +1 yıl
başarılar o zaman hayatınızda... bananeyse ya sanki be yargılanacam öbür tarafta
Soran+1 yılBen bu konu hakkinda yargilanmam. Cunku ben gunah işlemiyorum. Ve bunun vicdanla merhametlede ilgisi yok. Sanki eşimin ailesine hiç ikram etmiyormuşum gibi söylemlerin cok yersiz. ben eşimin ailesine zaten yeteri kadar hizmet ediyorum. Bu vicdanli ve merhametli oldugumu gosteriyor zaten. Dahasını yapmıyorum diye vicdansiz oldugumu soyleyemezsin cunku mecbur değilim. Ve gunahta işlemiyorum
- +1 yıl
kolay gelsin mokta.
Soran+1 yılİşine gelmedi tabi doğrulari soyleyince
- +1 yıl
sevabını alacak sensin hizmeti görecek başkası işime gelecek bi tarafını göremiyorum.
Soran+1 yılhayir lafların çelişkili ondan dedim.
- +1 yıl
tamam
Çok büyütme sabret her gün mü görüyorsun sanki
06 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef hergün görüyorum altımızda oturuyorlar
Soran+1 yılzıtlaşmıyorum ama ailesine de bakmak istemiyorum eşime evime bakarım ama neden ailesine bakayimki onlarlami evlendim sanki
Soran+1 yılHayır yok ama surekli onlara yemek temizlik falan yapmami istiyorlar ben yapamam
Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı. Sen hizmetcimisin?
10 Yorumla
+1 yılHayir
10 Yorumla
+1 yılHayır öyle bir zorunluluğun yok tabiki
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!