Annem ile beraber yaşıyoruz.
Babam vefat etti.
Annemin emekli maaşı ve kira gelirleri var.
Ben anneme bile bakmazken evlendiğim kıza neden bakmam bekleniyor ki?
Annem ile beraber yaşıyoruz.
Babam vefat etti.
Annemin emekli maaşı ve kira gelirleri var.
Ben anneme bile bakmazken evlendiğim kıza neden bakmam bekleniyor ki?
Evleneceğin kişi annene bakmak için seninle evlenmiyor yani böyle bir zorunluluğu yok. Kendisi isterse isteği doğrultusunda bunu yapabilir. Eğer sen bunu zorunluluk olarak görürsen ve bu düşünce içerisindeysen evlenme senin evlilik sorumluluğun yok sanırım. Evlenince de eşine bakmış olmuyorsun beraber bir hayat sürmüş oluyorsun. Annene bakma konusunda da ona da sadece can yoldaşı evladı olarak yanındasın yani annene bakmıyorsun.
Tama işte ben de bunu diyorum...
Annem bile sadece can yoldaşı iken neden başka birisine bakmak zorunda olayım ki? Onun da can yoldaşı olması gerekmez mi?
Ee bakma? çalışan bir kadın ile evlen oda sana bakmaz ama arkanı toplamaz sana yemek yapmaz kıyafetlerini yıkamaz çocuğada aynı seviyede bakarsınız böylece birine bakmak zorunda kalmazsın
Neden tüm kadınlar benim arkamı toplamak zorundaymış gibi konuşuyor. Hizmetçi aramıyorum ki ben, zaten kendim de yapabilirim.
Annemle kaç sefer kavga ettim, dokunma kıyafetlerime diye... Kadın ölünceye dek ütünü çamaşırını ben yapacağım derdinde.. Niye böyle kadınlar?
Evlilikte beklenti zorunluluktan çok ortak yaşamın doğal akışı oluyor 😊 Birlikte kurulan düzen hem maddi hem duygusal olarak paylaşım ister. Annenin kendi geliri olabilir ama eşinle kurduğun bağda destek olmak ilişkiyi güçlendirir 💛 Sorumluluk demektense dayanışma olarak düşününce her şey daha hafif geliyor 🌿
Cevap
2Cevap
Evet bakmakla yükümlüsun, evlenip karına bakmak istemiyorsan da sana işten gelince hizmet, yemek yapmayı kölelik gibi gören biri ile evlenebilirsin o zaman
Ev işi yapmasını beklediğimi nerden çıkardın?
Sen bu kafayla kimseye bakmakla mükellef değilsin zaten.
Ne varmış ki kafamda?
Alıp da başkasının başını yakma sen de
" Almak"?
Satılık mı ki alayım?
Ayrıca diyelim ki yapamadık, niye başını yakmış oluyorum ki? Başkası ile evlenir olmazsa
Ay itici erkek konuşmaları iyi akşamlar
ANNENE bakmıyor musun ki
Hayır, hesaplarımız ayrı
Nasıl yani?
Bakmak ne demek o zaman?
"Kızıma bakabilecek misin? " diyince eski sevgilimin babası
" Kızınız kendine bakmaktan aciz mi? Hem devlet bile en fazla 10 ay bakıyor o da 1080 gün çalışırsan" demiştim
evlenme o zaman
Evlenmek demek elin kızını inek gibi beslemek demek mi?
elin kızı gözüyle bakıyorsan evet.
Elin kızı değil mi?
Kardeşim mi sanki?
tm
Evlenme sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?