Bebeğimiz daha 10 aylık ne mamasını hazırlıyor ne yediriyor ne altını değiştiriyor... Bu durum çok yoruyor ve üzüyor beni. Bana hiç yardımcı olmuyor.. napcam ben bu adamla
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Çalışan bir annenin eşinden yakinmasini anlayabilirim, ancak ev hanımı olan bir kadının, henüz 10 aylık bir bebeğin bakımında eşinden dert yakinmasini anlayamıyorum. Bu kadar mı rahata alıştınız? Eşin çalışsın, akşam eve yorgun olarak gelsin, ondan sonra da on aylık bebegi alıp emzirsin istersen!! Yahu tamam, eşine yardımcı olmasını beklemek doğal, belki evde hani sofrayı kurarken ya da kaldirirken, hani evde olduğu günlerde ev işlerinin ucundan tutmasını bekleyin bunu anlarım. Ama 10 aylık bebeğin bakımında da eşinizi kasmayın. Yorumlara bak, her kadın tutuşmuş, adama ayı bile demişler. Asıl ayı sizsiniz ki, olmayan beyninizle yorum yapmaya çalışmışsınız
95 Yorumla- +1 yıl
bunu yazanlar genelde bütün gün evde oturan erkekler oluyor kadın hem evi temizliyor yemeği yapıyor üstüne sen eve geldiğinde sana da bakıyor bi de çocuğa sen bir işte çalışıp eve gelince hazıra oturuyorsun kadın 24 saat ayakta sen günün 8 saati çalışıp yatıyorsun ama yaptığın yorumdan zaten tembel ve evde yatan bir erkek olduğun belli onu geçtim türkiyede türk kadının türk erkeğinden daha çalışkan olduğu kanıtlanmış kadınlar her türlü işe girerken erkekler kahvede orada burada turk erkeğinin %90 ı kadın gibi kadını erkek gibi
- +1 yıl
Yav he heee
- +1 yıl
yorumu yaptığım gibi cevap geldi evde gtunu yayıp yatan kari kılıklı senin gibiler çoğu kadının eline su bile dökemez
- +1 yıl
Şu an nöbetteyim, ama seni ilgilendiren bir durum değil bu, hayatınız beleşe yönelmek olmuş, hadi git işine sen ablamm
- +1 yıl
Anne bebeğiyle ilgilendiğinde kocasıda ilgilznmiyorsa onun problemi. burada iş anneye düşüyor o yüzden derlerya annelerin hakkı ödenmez diye. Sosyal medyada vakit ayırmayı biliyorsunuz hanfendi kusura bakmayın burada size yalan borcum yok açıkca söylüyorum belki bu eleştiriyle size yardımcı olurum kimbilir. Bebeğinizle ilgilenin lütfen siz annesiniz.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Yaparken sizinle olanlar sen bakarken ne sizinle olsun bunu kendisine söylerseniz zaten sizi anlayacaktır umarım anlar bununla beraber siz tek başınıza büyütmek zorunda değilsiniz siz onu tek başınıza yapsaydınız eğer o zaman Sizin sadece tek salt sorumluluğunuz olurdu. O yüzden bunu evlenmeden önce çiftlerin konuşması bakmayacağı çocuk çocuk için sırf seksten zevk alıyor diye kendini yüksekte be üstün görmemesi gerektiğini bilmesi gerek. Ortada sizin ikinizin çocuğu var o yüzden onun sana destek olması gerekiyor siz bunu eğer canınıza tak ettiği noktada sert bir dille de dile getirirseniz mecburen hatasının farkına varmak zorunda olacak. Ve umarım bu zorlu çocuk büyütme evresinde yalnız kalmazsın.
00 Yorumla
- +1 yıl
Yardım etmesi lazım bence ama etmiyorsa bı konusun derim ben benim erkek kardesimde Baba oldu herşeyiyle ilgileniyo yardım ediyor ama ilk başta etmiyordu eşi konuştu oylelikle anladı onu. Aslında evlenmeden önce erkekler kendini belli ediyor az çok sorumsuz biri mi değil mi diye bu benim görüşüm tabi. Yüzünde maske gezen birisiyse o ayrı
00 Yorumla
- +1 yıl
Merhaba öncelikle bu çocuğun oluşmasında ikinizin de payı var bu yüzden bunu burada sormak yerine eşini karşına alıp konuşmalı ve sorunu dile getirmelisiniz. zaten sizi seviyor ve anlayış gösteriyorsa bu sorun ortadan kalkacak ve daha fazla yardım edecektir😊
03 Yorumla- +1 yıl
E tamam adam öküz sende öküzü sevdin evlendin zaten genelde öyle oluyo adam ilgisiz o zaman çocuğun suçu ne suç sonuçta sizin işte burada annelik belli oluyo bizim toplumumuzda annelik duygusu dedikleride o zaten siz önce annelik duygusunu iyice araştırın derim mesela goguldanda inceleyin
AI Persona’ya Sor

Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
57Cevap
m
+1 yılHayır, sen bu çocuğu tek başına yapmadın. Böyle bir saçmalık olamaz, o da çocuğuna bakmak zorunda. Sonuçta o çocukta emeği var, babası ya bakmak zorunda yani. Herhangi bir şey olmasına gerek yok eğer çocuğun babasıysa bakmak zorunda.
161 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Anne genelde bebeğin herşeyine bakar annelik iç güdüsü diye bir şey var anneler herşeyi erkekler babalardan daha çok anlar. tabiki baba da yan gelip yatamaz yardımlaşmalarınız olabilir ama sen varken adam niye bebeğin her işiyle uğraşsın ki? Sen bir yere gidersin baba bakabilir baba çocuğunu gezdirebilir oyun oynayabilir masal okuyabilir uyutabilir bunlark yapabilir ama çalışan bir babayı düşünürsek pek mümkün olmuyor hepsi. Yedirmekten içirmekten sen anlarsın bebek anneyi emer sonuçta. Kadınlar biraz daha nazik olabilir bebeği sen daha iyi yıkayabilirsin bence. Görev dağılımlarınız olsun ama her zaman bir annenin bebek üzerindeki sorumlulukları daha fazladır. Benim bildiğim evliliklerde baba çalışır eve para getirir ev düzenini sağlar ihtiyaçlaro karşılar marketi alışverişi yapar arabayla gezdirir tozdurur hafta sonları daha çok sosyal aktiviteler gerçekleştirilir anne ise yemek hazırlar çocuğuna bakar evin temizliğini yapar yani ben böyle gördüm. ama tabiki Erkekde ev işi yapabilir temizlik yemek yapabilir. Anne de çocuğu büyüdükten sonra işe girip çalışabilir. Beraber çalışabilirler bunlar olması gereken zaten işler beraberce olsa bütün aile çok mutlu olur
241 Yorumla- +1 yıl
Sana katılıyorum o adamında dışarda ağır sorumlulukları var bütün yükü erkeklerin sırtına atmamalı çocuğun bakımından mesul olan taraf annedir sonuçta en iyi o anlar yani
- +1 yıl
işi varsa yapmasın çocuk, silah mı dayıyorlar yapın diye anne de doğuştan öğrenmiyor bunları babaysa yapmak zorunda olduğu bir şey hiçbir iş çocuktan daha önemli değil çalışıp çocuğuna bakan kadınlar varsa erkeklerde hayli hayli yapar yapamıyorsa da yapmayın lan çocuğa yazık
- +1 yıl
@getlostbtch doğru olan yukarıda dediği
- +1 yıl
Öğle olması lazım eve parayı kim getircek babada çalışmassaa
- +1 yıl
Senin sanki baban seni işde çalışmıyarak büyüttü
- +1 yıl
Seninde baban çalışıyodu
- +1 yıl
beni annem büyüttü babam yoktu her işi tek yaptı
- +1 yıl
ayrıca kadınlarda çalışıyor yok öyle dünya
- Cevap sahibi+1 yıl
baba eve parayı getirmeli çalışmalı mamayı bezi kıyafeti kim aliyor marketi alısverisi elektrik su dogal gazı kim ödüyor evin kirasi?
- +1 yıl
anne yapıyor o da çalışıyor hangi yılda yaşıyon sen
- Cevap sahibi+1 yıl
ya kadının evde işi ne bukonuda hiç katılmıyorum bazı kadınlar erkeklere gerçekten haksızlık ediyor sözüm çalışan çabalayan erkeklere.. Kadınlar herşeyi konuşuyorlar adamları sömürüyorlar evde yapacağı bir yemek bide varsa çocuk. Şu konuda hak verebilirim sadece Eğer çocuk 3-4-5 den fazlaysa çok covuk varsa hepsine yetisemeyebilir ama yaprkende mi hiç düşünmediler hem ekonomik hemde manevi açıdan ama soruyu soran 1 çocuğu var 1 çouğun nesine bakamıyonuz ya bu kadar zor olmamalı mamayı ver uyusun gez toz hayat senin herşeyi kocaya bağlamayın
- +1 yıl
o kadar kolaysa erkek baksın
- +1 yıl
sen bebekleri hemen öyle uyuyor mu sandın her dakka kalkıp ağlıyorlar ya kusuyor ya hasta oluyor
- Cevap sahibi+1 yıl
kolay demiyorum çocuk bakmanında zor tarafları var ama bu yapanın sorumluluğu yani adam çalışıuorsa napsın ki böyle insanlar eve bi tek uyumaya geliyor eğer bakacağını düşünmüyorsan yapmıcaksın çocuğu hatta hiç evlenmiceksin
- +1 yıl
size hayvan versek bakamazsınız bebek bakımına kolay diyorsunuz
- +1 yıl
kadın çalışıyorsa napsın o mantıkla
- +1 yıl
e adamda yapmasaydı o zaman
- +1 yıl
madem hem çalışıp hem çocuğa yetemiycek alsın oyuncak bebek baksın
- +1 yıl
Ya ama
- +1 yıl
İkisi beraber bakıyo ikisininde kendine gmre görevleri var
- +1 yıl
Göre*
- +1 yıl
Baba rn fazla çocuğu gezmeye götürür besler bezini değiştirir
- +1 yıl
Kadın tüm gün evde o bakcak çoğu zaman zaten adam çalışıyor kadında evde çalışıyo
- +1 yıl
Kadının çlışması çocuk yemek artık zaten çoğu aile dışardan söylüyo yemekde gitti
- Cevap sahibi+1 yıl
22 yaşındayım çok yokluk çektik annem ve babam çok yoruluyordu haliyle çalışıyorlardı annem her zaman yemeğini yapardı çocuklarına bakardı babam aynı şekilde her haftasonu bizimle ilgilenirdi paramız yoktu ama mutluyduk. Belki her dakika annem babam yanımda değildi ama bizim için çabalıyorlardı. Çocuk bakmak zor değil eğlenclei. Yeter ki sen eziyet olarak görme. Benim 5 küçük kardeşim var En küçüğü 4 yaşında hepsine ben baktım annem evde yokken ben başlarındaydım bir anne kadar herşeyi bilirim her ev işini bilirim onlar benim canımdı hiçbir zaman şikayet etmedim en büyükleriydim. Aynı zamanda 2 kedim var 9 senedir benimleler bebeklerim onlar. Sen neyden bahsediyorsun ya?
- +1 yıl
kadın çalışmıyorum dememiş yalnız o yüzden bu bahane olamaz çalışıyorsa yapmayacak bu kadar basit
- Cevap sahibi+1 yıl
5 kardeşe baktım hemde üniversite kazandım hem onlara baktım hem ders çalıştım anem babaö vardiyalı çalıştılar hep. Şimdi hemşirelik okuyorum hala bakiyorum çocuklara
- +1 yıl
Seni annen büyütmüş senin annen çalışmıyormuydu
- +1 yıl
istese emekli olabilirdi olmadı kendi tercihi ama bu yeterince ilgilenmesine engel oldu bana kalsa hiç istemezdim
- +1 yıl
Buarada özel olmazsa babana ne oldu
- +1 yıl
öldü zaten onu hiç sevmezdim
- +1 yıl
Seni anlamıyorum bu dönemden bahsediyorsun bu dönemde kimin babası çalışmıyor çalışıyorsa yapmasın nedemek ne saçma konuşma
- Cevap sahibi+1 yıl
söylenecek tek şey bir çocuk dünyaya getirirken A dan Z ye herşeyi düşünmeliyiz sonra böyle oluyor
- +1 yıl
Neden sevmiyordun
- +1 yıl
yıllarca uzaktaydı hiç bi işime yaramadı zaten hakkında da pek bir şey bilmiyorum eve geldikten sonra 2 yıl kaldı o sırada da annemle aramı bozmak için elinden geleni yaptı öfke kontrolü için ilaç kullandım her gün evdd bir kavga oluyordu illa stresten vücudum titriyordu hâlâ geçmiyor bazen hayatımı zorlaştırsasa alıştım ama o öfke ve kin her geçen gün artıyor
- +1 yıl
İşi varsa yapmasın ne demek beyin özürlüsü müsün bu adam çalışıp para kazanmasa kim o bebeğün masrafını karşılıcak bezini sütünü yorum yaparken az mantıklı yapta kıçıyla gğlmesin millet sana hadü kaybol@getlostbthce
- +1 yıl
@GetlostBch sana o sözlerim
- +1 yıl
sen kendine bak oksijen israfı pç kurusu anneside çalışıyor hangi yüzyılda yaşıyon beynine soktuğum
- +1 yıl
Bebeği olan nasıl çalışsın boş yapma küfüre nie başvuruyon popo
- +1 yıl
Got yazıyom popo dio
- +1 yıl
kes lan annem hem çalışıp hem bana baktı demek ki erkekte yapabilir sïk' kafalı
s
+1 yılAslında çocuğun altını değiştirmek, yemek yedirmek, duş yaptırmak, oyun oynamak anneye yardım değildir babalık yapmaktır. Ev temizlemeye yardım etmek karısına yardım etmek değildir kendi evinin işini yapmaktır.. ama bizim toplum yapısı erkeğe iğneye dokundurmuyor. Çocuk yapana kadar ağzından girip burnundan çıkar ama çocuk olursa da oralı olmaz... ne yazık ki hiçbir şey yapamazsın bağırsan da çağırsan da konuşsan da çare olmaz ne yazık ki... en fazla bebekle ilgilen ev işi yapma yemek yapma isyan bayrağını çek
60 YorumlaKadın istese ne çocuğuna ne eşine ne de eşinin ailesine bakmayabilir, çocuğunu emzirmeye bilir, buyutmeyebilir dinsel olarak böyle bi yükümlülüğü yoktur ama vicdani ve merhameti olduğu için koşulsuz şartsız fedakarlık yapar. Bu yüzden cennet annelerin ayakları altına serilmiştir. Eşlerde fırsattan istifade kadina bu sorumlulukları atfeder onu sorumlu tutar yalnız bırakır sanki çocuğu kadın tek başına yapmış gibi empoze eder. Toplumdan soyutlar, kendini üstün tutar vs vs vs hiç de mecbur değilsin ama çocuğunun senden başka kimsesi yok sen çocuğunu iyi yetistirmelisin ki babasının yolundan gitmesin hayırlı evlat olarak yetişsin.
20 Yorumla- +1 yıl
Türk toplumunda kadın mazlumların simgesi ücra Afrika diye düşünün, erkek ise mazlumları sömürerek sefasını süren Amerika.
Şunu hemen belirteyim bunun doğru olduğunu savunmuyorum, sadece durum tespiti diyebiliriz.
Aksini savunan ve istisnai olanlar mutlaka var, ancak maalesef Türk toplum yapısının tarihsel ve kültürel yapısı, zihniyeti bu.
Evliliklerin gerçekleşme nedeninin de altında yatan temel sebep dini gerekçelerle cinsellik olgusunun "Günah" olmaktan çıkarılması ve fuhuş sayılmaması düşüncesidir..20 Yorumla - +1 yıl
Erkek anneleri , evde iş yapmasını sorumluluğu erkeklere öğretmiyor. Sonra evlenince de böyle problemler ortaya çıkıyor.
Devran döndü , devir değişti. Artık bu erkeklere sunulan saltanat bitmek zorunda.
Evde hizmetçi gibi kullanıyor , mutfakta aşçı , yatakta bilmem ne , evde mutfak robotu , bir de annelik , çalış kazan yetmezmiş gibi de aldatsınlar.
İşte bu yüzden evlenmiyorum.
Ne kadar haklı olduğumu da günden güne görüyorum. Halime bin şükür , zekama bin şükür hiç bir erkeğin sömürgesinde değilim.
Bir ayar ver , olmuyorsa da boşan.
Nasılsa çocuğa tek başına bakıyorsun en azından hizmetçi sıfatından kurtulursun.10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Akıl vermek gibi olmasın pek bu durumları bilmiyorum ama şöyle yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum
Kız arkadaşlarımla gezeceğim ya da bunaldım diye babasının eline ver çocuğu git biraz hava al.
Bir yerinin ağrıdığını söyleyerek çocuğu babasına ver kendinle ilgilen.
Çocuk ağladığında babasının kucağına verip başım şişti al biraz da sen bak şam babası olacağına sen ilgilen çocuğunla deyip ona ver.
Azar azar babasına mama yapmayı öğret şöyle yapacaksın bu ısıda olacak vs...
Eğer sen gerekli tedbiri almazsan gelecekte daha seneler boyu başına yıkacak çocuğu.
Çocuk nasıl sevilir bilmiyor olabilir, ona öğretebilirsin.
Senin de çok fazla çocukla içli dışlı olduğun için seni protesto ediyor olabilir. Eşinle de ilgilenmelisin.
Tabi işin açığı bilmiyorum aranızı ama bu söylediklerimi bir düşün derim.
İyi günler dilerim.20 Yorumla - +1 yıl
Erkek milletinden her şey beklenir. Siz çocuğuna bakmayan ev işlerini erkeğe yükleyen bir kadın görmediniz ama her nedense bunu erkek milleti yapıyor ev işi çocuk yapmak kadının göreviymiş gibi sadece böyle saçma bir algı var ben bu yüzden evlenmeyi düşünmüyorum evlilik kadın ev işi yapmak zorunda onun görevi gibi algılanıyor gitsin kendine hizmetçi aşçı tutsun
40 Yorumla Eğer trol amaçlı yazmadıysanız üzülerek söylüyorum eşiniz adam falan değil, ve çocuğunuzun dünya gelmesine vesile olan sadece siz değilsiz yani çocuğunuza seve seve bakmak zorunda o yaştaki bebeğe yapamayacağı tek şey emzirmek dışında herşeyi yapmak zorunda, önerim eşinizi alın karşınıza güzel güzel konuşun olmuyorsa çift terapisine gidin buda olmuyorsa annenizin evine gidin ve ayrılın, sonuçta eşiniz eğer sizi gerçekten seviyorsa kendisini toparlamak zorunda işi gücü söyleyecektir hepsi bahane adam olan eşini sadece eş olarak görür ve hem eşiyle hemde çocuğuyla sorgusuz sualsiz İLGİLENİR.
30 YorumlaMuhtemelen hiç tek başına yaşamamış, hep her işini bir kadın görmüş (anne figürü), çocukları da öyle aşırı sevmeyen düşkün olmayan biri. Sevgilim de böyle. Evlensem kesin bana yükten başka bir şey olmaz. Her şeyde beni tek bırakır. O yüzden evlenmeye de niyetim yok. Allah kolaylık versin sana da. Değişmez o adam ne yazık ki.
40 YorumlaBebeğiyle ilgilenmemesi seni yormakla kalmaz baba evlat arasında bir bağ da kurulamadığı gibi babalığıda öğrenemez
Evdeyken babasını özledi de kucağına ver
O konuşuyormuş gibi bebeğinizle onu konuştur yatağına uzandığında koynuna yatır ama dikkat et uyanık olsunlar ki empati kursun20 Yorumla- +1 yıl
Senin annelik yaptığın kadar onun da babalık yapması gerekiyor. Çocuk ikinizin ve ona bakmak, onunla ilgilenmek ikinize düşer. Babalık sadece karnını doyurmak değildir ilgilenmesi, bakması da gerekiyor. Bebek bakımı zor bişey ve bunu tek başına yapamazsin
10 Yorumla Onun annesi ile konuş. Onu dinlyen arkadaşı
Oncekendi ama sen bunları yapmışssndr?
Bu şekilde seni bırakırım kendine çeki duzen vermelisin die hafif tehtit et gülümseyerek yeri gelince...
Söylenecek çok şey var ama annesinden destek al analar dinlenir altın kural umarim arası da iyidir...10 Yorumla- +1 yıl
Yaparken sizinle olanlar sen bakarken ne sizinle olsun bunu kendisine söylerseniz zaten sizi anlayacaktır umarım anlar bununla beraber siz tek başınıza büyütmek zorunda değilsiniz siz onu tek başınıza yapsaydınız eğer o zaman Sizin sadece tek salt sorumluluğunuz olurdu. O yüzden bunu evlenmeden önce çiftlerin konuşması bakmayacağı çocuk çocuk için sırf seksten zevk alıyor diye kendini yüksekte be üstün görmemesi gerektiğini bilmesi gerek. Ortada sizin ikinizin çocuğu var o yüzden onun sana destek olması gerekiyor siz bunu eğer canınıza tak ettiği noktada sert bir dille de dile getirirseniz mecburen hatasının farkına varmak zorunda olacak. Ve umarım bu zorlu çocuk büyütme evresinde yalnız kalmazsınız.
10 Yorumla - +1 yıl
Baba olarak o çocuğun bakımına yarıyarıya ortak olmak zorunda.
Mamafih ""bu dağdan inme orman kaçkınını koca olarak seçip üstüne bir de çocuk yaparak""
böyle bir hadisenin de yegane sorumlusu sen oluyorsun maalesef.
Eş seçiminde nelere dikkat etmeliyiz bu şekilde görmüş olduk.00 Yorumla Temel fark şudur: Kadın hamile kaldığı andan itibaren kendini anne olarak görür ve kendini buna hazırlar. Doğum dahil tüm fiziksel olaylar kadının yaşadığı şeylerdir ve adaptasyonu kolay olur.
Erkek ise olayın tamamen dışında olduğu için, çocuk doğduğu anda "baba" olduğunu idrak etmeye çalışır. Doğuma kadar çocukla hiçbir bağı ve teması yoktur. Dolayısıyla baba olduğuna inanması ve sorumluluğu alması saha uzun sürecektir.
Merak etmeyin yakında her şey düzelir.02 Yorumla- +1 yıl
Bakması zor gelecekse neden çocuk isteyip duruyorlar? Daha evlenmeden çocuk yapalım diye tutturan erkekler, doğduktan sonra mı benimsemekte zorluk çekiyor?
Sana işi düştüğünde gece kalkıp çocuğa bakmaya git hevesi gursagında kalsın Nasılmış bakalım Yemek istediğinde çocuk durmuyor yemek yapamadım Kirli kyafetler ver çocuğa baktım vb
30 Yorumla- +1 yıl
O cocuk her ikinizinde ortak mevyesi sen nekadar yükümlü isen babasi olacak bok herifde aynen yükümlü essek gibi de bakacak bakmak zorunda aksi halde defolsun gitsin maymunlar hayatina geri dönsün nerden buluyorsunuz bu tip osurukları
11 Yorumla- +1 yıl
😀😀😂
Çocuk yapmadan önce konuşulması gereken şeyler bunlar 3 gün hiçbir ev işi yapmayacaksın mesela bakacaksın kocan işleri yapabiliyor mu yapamıyorsa çocuk yapmayacaksın
20 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Klasik Türk erkeği. Evlenirim işim yaptırırım tenizliğimi ütümü yaptırırım ailemi toplar evime getirir bide öyle hizmet ettiririm çocuk yaparım bakmam karıma baktırırım arkadan da beş yüz tane kadınla konuşurum.
433 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Aynen kanınız bozuk model demeyelim de
- Cevap sahibi+1 yıl
İnsanlıktan uzaksınız
- Cevap sahibi+1 yıl
Ama aldatmaya gelince bi numarasınız
- +1 yıl
aynı şey değil eşi olan aldatır eşi yoksa tek taraflı aldatmış olur
- +1 yıl
söylemeyen pç erkek sayısını da unutmayalım bu yaptığınızı hafifletmiyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Hadi hadi hoşt
- Cevap sahibi+1 yıl
Nerden damladınız hadi sazanlar
- Cevap sahibi+1 yıl
Size noluyo gerçekler bunlar hadi işinize
- Cevap sahibi+1 yıl
Engeli yedin klasik Türk erkeği :)
- Cevap sahibi+1 yıl
İşine bak görmiyim seni buralarda
- +1 yıl
gtünden uydurma ªq mªlı
- +1 yıl
gt korkusundan şikayet etmişin
- +1 yıl
kötü olana iyi davranılmaz
- +1 yıl
hadi ordan lan yalancı ºrp seni sen karşıma çık hele kim neyi yiyor anlarsın bk beyinli pç kurusu
- +1 yıl
noldu burada konuşmaya gtün yemiyor lafları sana tıkarım diye mi ödlek ºrp çocuğu
- +1 yıl
sende anca böyle klavyeden yazarsın
- +1 yıl
şimdi ban ye de gör bakalım djfkfk
- +1 yıl
görürüz bakalım
- +1 yıl
gitmedi ben kapadım
- +1 yıl
Tabi tabi kesin sen kapamışındır 😀😀
- +1 yıl
2 günden önce kapanmaz bunu herkes bilir
- +1 yıl
Tamam işte sonuç olarak gitti incelemeye aldılar ahaha😀😀
- +1 yıl
sorun değil bir sürü hesap açıp kapadım buraya bağlı değilim senin gibi
- +1 yıl
aktif değilim demedim bağlı değilim dedim 10dan fazla hesap açtım tanıyan tanır beni
- +1 yıl
gtünden anlamada bir numarasın tebrikler bay çok bilmiş
- +1 yıl
Bağlısın işte bende onu diyorum 7/24 her soruda yorumu olan kişi bağımlı değil de ben mi baģımlıyım. Söylediklerinle yaptıkların çelişmesin komik duruyo 😀😀
- +1 yıl
erkeklere boşuna düz beyin demiyorlar
- +1 yıl
bağlı kelimesini bağımlı anlıyor
- +1 yıl
Var böyle dağdan inmeler maalesef.. sadece sen yetişemezdin herşeye ev işiydi bebekti üstelik çok da küçük henüz. Babası da mecbur bakacak yaparken güzel geliyor bakarken de güzel gelecek bir zahmet
22 Yorumla- +1 yıl
haklısın hemde çok güldüm yorumuna doğru 😂
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Hayır tabiki de, senin kadar o da sorumlu çocuğuna bakmaya. O da yeri geldiğinde gece uykusundan kalkıp çocuğuna bakmalı, mamasını hazirlamali, altını değiştirmeli. Sadece sen bakmak zorunda değilsin.
20 Yorumla - +1 yıl
Yanlış insanla olmanın felaketleri işte. Sanki çocuk gökten zembille indi sana, eşinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi. Biraz kükrersen belki halinden anlar, yoksa nereye kadar böyle?
20 Yorumla Ne deyim inşallah bu zihniyet değişir. Sanki çocuk sadece annenin sorumlulugundaymis gibi davraniyolar. Baba olmal cok kolay çünkü znne olmak cok zor. Eş olmak cok zor..
20 Yorumla- +1 yıl
😂😂 Şaka mı bu. Peki canım babasız çocuk büyütenler ne yapsın? Eşin bütün gün çalışıyorsa çocukla sen ilgileneceksin tabi. burada dünyadan bi haber ergenlerin gazına gelme. Sen de bir an önce büyü.
36 Yorumla- +1 yıl
kadında hem çalışıp hem bakabiliyorsa erkekte hayli hayli yapar madem bakmaya vakti yoktu yapmasaydı
- +1 yıl
@GetLostBtch kardeş baba hiç bir şey yapmıyor değil çocuğa sadece bakmıyor
- +1 yıl
Ben hiç yapmasın demiyorum babanın yaptığı yanlış
- +1 yıl
o zaman annede bakamıyor işin arasından sıyrılsın bakamıyorsa yapmayacak lan balık mı alıyon
- +1 yıl
@GetLostBtch baban sana baktı mı?
- +1 yıl
bakmadı
Evet maalesef bu böyle yaparken cok yardımcı, olurlar, bir dediğiniz iki olmaz, ama meyvesi dünyaya gelince aynı hızla değişirler, cok bişey beklemeyin...
11 YorumlaÖyle adamın ben kalıbını deleyim ulan sanki başkası yapmış çocuğu senin çocuğun lan bakımını üstlenmeyeceksen niye yapıyorsun davar!
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bu erkekler le ne aşk yaşanır ne evlilik öküz bunlar
52 Yorumla- +1 yıl
😂😂 çok güzel demişsin ağzına sağlık
- Cevap sahibi+1 yıl
Keşke erkek olsaydık Böyle yalnız hissediyoruz
öküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoş geldin canım nasılsın?
30 Yorumlaeşinizin bu yaptığı yanlış size her konuda destek olmak zorundadır ve her şey karşılıklıdır bu konuyu eşinizi incitmeyerek söyleyin ve sizi anlamasını sağlayın
00 YorumlaAnam her şeyi de bu avratlardan bekliyor tembel herifler 😂 yüzüne gözüne bulaştırır bazıları beceriksizliginden yapmak istemez boş ver kendin bak bebisine.
00 YorumlaHer evde bir görev paylaşımı olur. Eşin çalışıyorsa sabahları işe giderken mamasını yedirmesini ya da akşamları işten gelince altını değiştirip yemeğini vermesini çokta bekleme bence
03 Yorumla- +1 yıl
yapmasaydı o zaman çocuğu
- +1 yıl
Alakası yok BABA kelimesi öyle boş bir kelime değil, erkek çocuğu doğduktan sonra kendisi ölene kadar çocuğuna bakmak zorunda, Eşine ise ebedi bakmak zorunda hem evlenirken erkek kadını seçmiyor BİRAZ, kadın erkeği 1000 erkek arasından seçmişse o erkek kendini şanslı saysın.
- +1 yıl
Çocuğun o dönemde babadan çok anneye ihtiyacı var... tabiki yardımcı olsa iyi olur ama yapmıyorsa da dünyanin sonu değil ki bu... hem çalıştim hem evimin tüm işini kendim yaptım iki de çocuk büyüttüm... erkek faktörü çok önemli değil..
010 Yorumla- +1 yıl
çok yanlış düşünceniz var, siz tüm olanlara sesinizi çıkarmadığınız için katlanmak zorunda kalmışsınız ama başka kadınlar katlanmak zorunda DEĞİL, kusura bakmayın ama benim en hassas olduğum bir konu bu çocuğu kadın hz. Meryem gibi tek başına dünyaya getirseydi eyvallah siz haklı olurdunuz ama değilsiz.
- +1 yıl
@asya_saral kim Mal belli, ben hassas olduğum bir konuda kadınları bilinçlendirmeye çalılıyorum zoruna gidiyorsa engelle beni boş konuşma trol.
- +1 yıl
@kafkarsya sana mı dedim ya yorumu atana dedim ne atlıyosun
- +1 yıl
Kullandığınız kelimelere dikkat edin... kimse kimseyi düşüncesi için yargilayamaz...
- +1 yıl
3. Çocuğu düşünüyormusunuz
- +1 yıl
sen kendini hizmetçi olarak görüyorsan normal
- +1 yıl
Bak ben annesiz babasız büyüdüm çocuklarım öyle büyümesin diye uğraştım ama olmadı.. ben ayrılalı yıllar oluyor bir erkeğe ihtiyacım yok..
- +1 yıl
Ben kimsenin hizmetçisi ya da oyuncağı değilim..
- +1 yıl
ayn her işi kendin yapmandan belli
Yetiştirme tarzı böyle bizim ülkemizde. Erkek babayı örnek alarak yetişiyor ve yapılmayanı yapmıyor. Beklenti içine girmemek gerekir. Allah yardımcınız olsun sağlıkla büyütün inşallah ❤️🤲
05 Yorumla- +1 yıl
@HEİDİCİK size şunu söylemek isterim böyle bir konu tartışmaya kapalıdır yapılması gereken bellidir, çiftler ORTAKLAŞA karar verirler çocuk yapmaya bu çocuk doğana kadar evet erkeğin sadece çocuk üzerindeki sorumluluğu yok denecek kadar azdır sebebi çocuğu biolojik olarak kadın karnında taşır ama erkeğin sorumluğu ebedi bir şekilde EŞİNE bakmak ilgilenmesidir, erkeğin BABA olarak sorumluluğu çocuk doğduktan sonra başlar ve kendisi ölene kadar devam eder sadece bebeklik döneminde erkeğin yapamayacağı tek şey emzirmek.
Aaa benım ilk kızım oldu yapamadım tek sey emzirmek
30 Yorumla- +1 yıl
Bu sorumlulukları yerine getirmiyorsa evlenmeseymiş çocuk oyuncağı mı evlilik?
10 Yorumla Hayır zorunda değilsiniz babasıda çocuğuna bakmalı konuşun belki anlaşırsınız
20 Yorumla- +1 yıl
Ulan işte böyle tipler ewleniyor üstüne birde sanki çok lazımmış gibi çocuk yapıyor ya uyuz oluyorum benim gibilerde böyle bekar gezsin dursun anca 😤
20 Yorumla - +1 yıl
bırak çocuğu ortaya ölmesini istemiyorsa alır ilgilenir
20 Yorumla - +1 yıl
babası olarak onun da görevleri ve sorumlulukları var
güzel bir dille anlat, bebek bakarken babanın anneye yardımcı olabileceği bir çok şey var00 Yorumla - +1 yıl
Onun çocuğu değil mi böyle dağ ayıları hala var demek
10 Yorumla aile terapistine gidin bence kendinize ve ilişkinize yapacağınız en büyük yatırım bu olur
10 Yorumla- +1 yıl
Bebekle ugrasirken yoruluyor musun bana yolla buyitiym veririm adjhs
10 Yorumla - +1 yıl
Ev işlerini ve yemek yapma, o da onları yapmak zorunda kalır
10 Yorumla - +1 yıl
Konuşman lazım. Benim de canım var, tek başıma yapmadım bu bebeği de?
10 Yorumla Mecbur bırak onu. Bebekle baş başa kalmasını sağla.
10 YorumlaSikayet etmeye hakkin yok.
Secimini ve tercihini iyi yapacaktin.11 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu nasıl bi saçmalık? sen annesin de o yabancı mı? o çocuk ikinizin çocuğu ve onun da bakması gerekiyor. Eğer ki diyorsa annesin bakacaksın diye, o zaman ev işlerini de o yapmalı sende çocuğa bakmaya devam edersin. onu da yapamazsa paşa bey, ne etli ne sütlüye gelmiyorsa bence tavrını koymanın zamanı gelmiş geçmiş bile derim. o çocuğun ikinizin olduğunu da unutma, unutturma.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Her anne ve her baba çocuğuyla ilgilenmeli. İlgilenmeyen anneler babalar olduğunda çocuklar ilerde sorunlar yasiyo...
20 Yorumla - +1 yıl
Seve seve yardım edecek. Tartış gerekirse ama yaptır.
00 Yorumla Vahhanai senin karıların da bir kaç adam alsınlar kendilerine onlarda senin kafadan olsun.
00 Yorumla- +1 yıl
Babaların çok acemi olduğu konular bunlar. Sen bunları yap eşin evin diğer işlerini yapsın
00 Yorumla - +1 yıl
Bazı erkekler bunları yapamaz ama belki yükünü hafifletmek için elbet yapacağı şeyler vardır.
00 Yorumla Ne alaka anelik diye bişey var kardeşim annelik duygusu besleyen kadın bunları sorgulamaz
09 Yorumla- +1 yıl
git be oradan bunu diye diye kadınlara her şeyi empoze ettiniz
- +1 yıl
bal gibi dr der
- +1 yıl
anneler yorulmuyor mu? ne kadar bencilsiniz ya kadınları resmen birey olarak görmüyorsunuz
- +1 yıl
yok anne yok ev hanımı
- +1 yıl
o zaman baba ilgisiz anne hep baksın
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Çocuğu tek başına yapmadığına göre onunda bakması gerek tabiki yeri gelecek altını değiştircek yeri gelcek mamasını yedirecek normali budur
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evlenmiyeydin napak gelek bizmi bakak yapan sensin eden sensin adamlada sen evlisin önceden konuşaydin yapacak bisi yok
11 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Erkeklerin ne olduğunu bilmiyon sanki
Bence. Bi kere şey yap bebeğim sütünü hazırla bebeği ona ver şey de isim var birazda sen bak sadece benim çocuğum değil babalık görevini yerine getir de ya da hiç bişey deme al sütünü içir benim bulaşık yıkamam gerek de
10 Yorumla- +1 yıl
Adam çok duyarsız utanç verici bir durum oturun doğru düzgün konuşun bu böyle olmaz çocuk ikinizin çocuğu
10 Yorumla - +1 yıl
Annesin diye tek başına da yapmadın. İkinizinde eşit sorumluluğu var.
20 Yorumla - +1 yıl
Şu adamları baba yapmayın
64 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama suç sizde biz erkekler ile evlenmeyin
- +1 yıl
@MuratQÖztürkQhpg Sana katılıyorum. Olmadık adamları seviyorlar sırf yakışıklı veya başka bir nedenden. Şu yaşıma kadar hep kıskanılan ve örnek gösterilen birisi oldum ama kızlar bana kanka der :))))
- +1 yıl
@HabireBanYiyoz bende sana katılıyorum, ve kadınlar bu huyları değişmedikçe içimizdeki pislik erkeklerin sayısı katlanarak artıyor.
- +1 yıl
@Kafkarsya Aynen öyle hocam. Çok var öyle bildiğim. Düzgün insanları reddedip it kopukla yuva kurmaya çalışan
- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşim çocuğumuza bakmıyor, anneyim diye her şeyi ben mi yapmak zorundayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?