Bana vakit ayırıp, ferahlık verdiniz, Allah da sizlere ferahlık versin kardeşlerim.
İftiraya uğradım, dedikodum dönüyor, eşimden ayrılmalı mıyım?
Bana vakit ayırıp, ferahlık verdiniz, Allah da sizlere ferahlık versin kardeşlerim.
Dedikodu işte, unutulur unutulmaz bilemeyiz ama iftira olsa bile geçmişte yaşadığın hiçbir şey için kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Arkandan istedikleri kadar iğrenç şeyler konuşsunlar, gün gelir attıkları bu yalanların cezası eşlerinin onları aldatarak karşılığını bulacaktır.
Onların inadına ayrılma saf misin
Dedikodunu yapan mahalleli ise taşınırsınız biter.
Dedikodunu yapan karşı tarafın akrabalarında ise görüşmezsiniz olur biter.
He yok direkt aile içerisindeyse o zaman eşine danışırsın ya da canına tak etti ise boşanır hayatına bakarsın. Neden kafa ağrıtacaksın ki?
ne kadar çok şanslısın. namuslu kadına iftira atmak 7 büyük günah dan biridir
sen bakşaca günahlarınla cehennemlik olsan bile
sana iftira atanların sevaplarıyla cennete girersin inşAllahur Rahman
Size bir şey soracağım. Dediklerinin bir kısmı doğru bir kısmı değil. Yani benim gerçekten de eski bir sevgilim var. Ama yalan kısmı şu, sanki önüne gelenle alakam olmuş gibi ve de benim gibi biri kesin kocasını da aldatıyordur gibi eklemelerle anlatıyorlar. Ve onların gözünde ben zaten namuslu değilim, namuslu olsam o eski sevgili meselesi olmazdı... Bu konuda ne diyorsunuz?
eşinle evlenirken bekaretin sendeydi değil mi ?
bekaretim bendeydi ama bir şeyler yaşamıştım onunla
şimdi ne yaşamıştına girmicem tabi de
günümüz şartlarında el değmemiş kız bulmak maalesef çok zor yani bu durum öyle zorlaşacak ki bakire kız bulmak imkansız olacak ki bu devrimiz de bile bakire kız bulmak çok zor
neyse şimdi senin kocana bakire olarak gelmem öncelikle ona çok büyük bir lütuf çok büyük bir mükafat
geri kalan günümüz dediğim mevzu ; günümüzde sevgilisi olmamış kız bulmak imkansız yani öpüşmesi el ele tutması falan bu illaki olacaktır nolmuştur çoğu kız da
yani sevgilim oldu diyen her kız yaşamıştır bir şeyler
he bu durum dinimizce elbette ki günah ve haram olsa da seni namussuz yapmaz
onların dedikleri gibi de yapmaz çünkü bu devir de sevgilisi olmamış kız byada erkek bulmak çok uzak bir ihtimal ki
ki en katı olan ben yani bekaret delisiyim , yani bekareti olmayan kızın ben de şansı zerre yok ,, ben bile bu halimle bir kızın sevgili olmuş olabilir diyorum , haram o ayrı helal asla demiyorum ama kısaca sen namussuzluk yapmadın
ve en nihayetinde yuva kurmak için bir sevgilin olacaktı yani kısaca sen hiç üzülme ve Rabbimize sığın. onlar senin dedikodunu nyaptıkça senin amel defterin sevapların katlanıp duruyor ve eşinden de sakın ayrılma havlayan köpek ısırmaz unutma sadece havlar . onlar da sadece konuşur dururlar ve kim bilir belki de seni nolmayan birşeyle iftiralayıp kınadıkları için kendi kızları halis mulis oooooooo pu olcak , gelecek bilinmezdir bu yüzden de değişkendir herşeyi bilen sadece Rabbimizdir
Güzel açıklamanız için Allah razı olsun. Ben eşimi çok seviyorum ve keşke ilk onunla tanışsaydım ve sadece onunla muhatap olsaydım. Geçmişte yaşadığım durum için çok pişmanım fakat milletin anlattığı kadar rezil şeyler de yaşamadım, kocamı aldatmak vs gibi. Tek isteğim rahat bıraksınlar da eşimle mutlu olayım.
Amin cümlemizden. Rabbimize sığın Rabbimiz yar ve yardımcımızdır. iyi akşamlar
Cevap
27Cevap
Doğru yolda ayrılma eşinden bu sebeple vaz geçme sen dik dur eğer sen bir yolda ikerken senin karşına fitne fesat engeller çıkmıyorsa sen duruma gore kiviriyorsun demektir egerki bunlar karşına çıkıyorsa doğru yoldasin kimseye bakma sen kendi bildiğinden vaz geçme eşinlede konuş sana guveni tamsa sotun Yok
Ne alakası var kız? Sen delimisin? otur oturduğun yerde böyle bisey için yuvamı yıkılır, bu kadar saf olma
Teşekkür ederim. Allah razı olsun hepinizden. Artık üzülmüyorum.
böyle saçma sapan bisey için yuva yıkılmaz ailene sahip çık naparsa yapsın onu bırakma , çocuk var mı
Çoğu insanın bi geçmişi bu özeli vardır ve bu sadece sizi ilgilendirir dedikodunuzu yapanı bulur ya da o an denk gelirseniz o kişinin ağzını yırtın çirkef olun böyle durumlarda o zaman kimse size bu daha bulasmaya cesaret ademez yuvaniza sahip çıkın
Ayrılırsan daha çok dedikodu çıkar. Hem sırf insanlar konuşuyor diye neden sevdiğinden ayrılasın? Bırakın şu insanların ne dediğini..
Ayrıl ama dedikodun yapıldığı için değil bu zekayla evlilik yürütmen zor
E insanın önceden erkek arkadaşı olması doğal değil mi?
Sen ya çok kara cahil birisin , ya da yorum almak için troll soru sordun
neden cahilim?
O kadar cahilsin ki ben sana bu anlatsamda anlamazsın ,
Açık açık söyleyin lütfen.
Oho ozaman her dedikofusu cıkan ayrılsın bak güzel kardesim eyer Şu an eşinle mutluysan eşin seni seviyosa milletin lafını bos ver cekemryenler laf cıkartıyo sen kendinden eminsen bos verin eskiyi eski eskide kaldi yaa
neden boşveremiyorum söyleyeyim... çünkü onu çok seviyorum ve bunu hak etmediğini düşünüyorum.
Seviyosun oda seni seviyo bak sen ondan ayrılırsan o cok üzülür fakat sen Şu an eski sevgilinle görüsüp filan etmiyosan sorun yok
asla görüşmüyorum. ama sence onun onuru ayaklar altına alınmıyor mu şu an? karısı onu aldatıyor diye konuşuluyor sağda solda?
Yahu kocan seni yaklamadıysa gözüyle görmediyse milletin ne dedigi bos
tamam çok teşekkür ederim derdimi paylaştın. Allah razı olsun <3
Ne demek kardrsim bak simdi hayata bi cok engell var senin vicdanın rahat olsun sen ne güzel seviyosun kocanı onun boyle bi esi oldugu icin gutur duymalı yapmadı biseyden bile korkan esinin gururunu düsünen onun icin evliligini bitirebilicek kadar cok düsünmen yemin ederim allah nazar deymesin kafana takma
Ha şöyle kardrsim benim en doğru kararı aldın üzme kendini esinede kendinede iyi bak
<3
Gereksiz triplere girmesen daha iyi. Ne alakası var her şeyi bilerek evlenmiş.
Eşine neden bunları anlatmıyorsun… yahu neden hep ilk karar ayrılmak.
Önce bi eşinle konuş bu ayrılma acele si ne
Ben eşimi çok seviyorum ve daima onunla olmak isterim. Ama bu sizce basit bir neden mi? Karısı hakkında dedikodu dönüyor.
Eşin diyorsun EŞİN… seni bu konuda desteklecek senin yanında olucak.
Sana mı millete mi inanacak.
Çok kafana takmışsın sen.
Sakinleş az
bu kadar basit nedenle yuva mı yıkılır
hayatta zorluklara birlikte karşı koyacaksınız
kocanla dayanışarak
Ben eşimi çok seviyorum ve daima onunla olmak isterim. Ama bu sizce basit bir neden mi? Karısı hakkında dedikodu dönüyor.
onun ne yapacağı önemli. senin yanında olursa sorun olmaz
o benim yanımda olur çünkü beni seviyor, benim de onu sevdiğimi biliyor. ama ben ona zulmetmek istemiyorum, kim dedikodusu dönen bir kadınla evli olup mutlu olabilir?
milletin lafıyla yuva mı yıkılır. konuşur konuşur susarlar takma
çok teşekkür ederim derdimi paylaştığınız için. Allah razı olsun
rica ederim
Çok yanlış düşünüyorsun. Millete bakarsan belki bir ömür boyu yuva kuramazsın. Umursamayın. Sizi kıskanıyorlardır. Çok sorun olursa taşınırsınız.
Saçma Bence detaylarda biseyler var ya da tam olarak bize anlatmadıgin şeyler durup dururken böyle saçma sapan dedikodular çıkmaz illaki biseyler olmuştur yakın zamanda
Ne kadar acımasızca bir düşünce... Ben burada anonimim, bir durum olsa o detayıyla anlatırım ki sizler de ona göre akıl verin. Öyle de bir çıkar ki, başına gelmemiş ne şanslısın ki. Ayrıca zaten durup dururken değil ki, kavgalı olduğum kişiler çıkardı bunu. Dilden dile eklene eklene bu kadar pisleşti.
Ateş 🔥 olmadan duman çıktı yanı eğer böyle ise korkma iki gün konuşur sonra susarlar önemli olan senin vicdanın
Aslında şöyle, ben muhafazakar bir aileden geliyorum ve eski sevgilim olması bulunduğum çevre için zaten büyük bir ahlaksızlık. Benim gibi ahlaksız biri kocasını da aldatıyordur, bir taneyle de yetinmemiştir, çok erkek olmuştur diye düşünüyorlar ve bu konuşuluyor. :( Benim vicdanım kendim için rahat ama eşimi çok seviyorum ve o karısı hakkında öyle konuşulmasını hak etmiyor. Onun için çok üzülüyorum.
Evlenmeden önce ki hayatından kime ne neden eskileri su üstüne çıkarıyorlar anlamıyorum bende iftiraya uğradım ama aslı olmadığı için üzerime yapışmadi eşim de umursamadi zaten
Dedikodu yu kim baslatmissa onu bul bir amacı olmalı kocanda gözüde olabilir
siz bu durumda karınızdan ayrılır mıydınız?
tamam çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Soru trollse yazıklar olsun.
Ama değilse, saçmalamayın. Eşiniz de kulak asmasın, hatta ağızlarının payını verin o kişilere.
sizin eşinizin başına bu gelse... eşiniz sizi çok seviyor ve size sadık ama eşinizin eski sevgili olayının üstüne bire bin katarak dedikodusu yapılıyor. bu durumda ne yapardınız? eşiniz için ahlaksız kesin kocasını da aldatıyordur deniyor.
bunu şu yüzden soruyorum, eşimi çok seviyorum ve bir erkeğin onurunun kaldıramayacağı bir yükü çekmesine gönlüm razı olmuyor
Bu eşimle aramda bir olaydır, eşim yemin ediyor, ben yapmadım anlatılanları diyorsa kulağımı tıkarım, duymam bile. O konuşanları da tek tek azarlar rezil ederim.
Allah sizden de razı olsun ^^
Rabbim gönül ferahlığınızı daim eylesin kardeşim.
Düzeltmeye çalış bakarsın olmuyor bırakırsın yapacak bir şey yok
ayrılığı düşünmeye başladıysan zaten bu evliliği kafanda bitirmişsin sen.
asla bitirmedim, aslında lafta diyorum onu, eşimden 2 gün ayrı kalsam kalp krizi geçiririm, nasıl ayrılabilirim ki onu çok severken... sadece onun için üzülüyorum, hak etmiyor bu yaşananları.
o sorun etmiyorsa sana güveniyor demektir. eğer çok rahatsız oluyorsan konuş eşinle imkanınız varsa ev değiştirin mahalle değiştirin
umursama yapanlarıda anladıgı dıl var kendı sılahı ıle vurcaksın
diyoruz öyle her karıyla evlenmeyin diye de lafımızı dinleyen yok mm
Ayrıl nafaka al yeni sevgili bul bu kadar basit yoksa hayatın bu gidişle bom bok olacaktır benden söylemesi.
Çok ayıp bir şey iftira ama evlilik sonlandırmak zor bir karar detayları bilmek lazım şimdi ne denirse sizi manupilet etmiş olurum
Eşinden yana sorun yoksa gerisini kafana takma.
Bu durum benimde başıma geldi ve bende iyi değilim açıkçası
Sevgilinden ayrılıp kaç günce sonra sevgili oldunuz sorunun kaynağı bu aradaki zaman
Onun yerine semt değiştirin konu kapansın
bu dedikoduyu amcamlar çıkardı (babamlarla araları iyi değil), özel olarak üzüntü vermek için yaptılar. bunlar gittiğim semte de gelir.
yokbe neden ayrılacksınki takma kafanı yoluna bak
Millet dedikodu yapıyor diye yuva mı yıkılır
Buna o karar verir, ben değil.
Küçük yerde mi yaşıyorsun
Konyalıyız.
Eşinin sevgilisi olmuş mu
Bulunduğun yerden taşın
bu dedikoduları yayanlar gittiğim yere de gelir.
Ne gibi yalanlar
ayrılma manyak mısın
Evet ayril
Bencede haklısın
Eşinden öncekiyle birlikte olmuş muydun
Yaşadığınız yeri degistriin
Sacmaliyosun
Eşinle konuş
Esin ne diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?