Psikolojik sorunlar eşliğinde sıfırdan üniversite sınava çalışmak ne kadar mantıklı ve verimli olur?

Bu sorunlar hep olacak. Ara ara düşüşler yaşıyorum. Ama kendi potansiyelimin hep altında şeyler yaptım üniversite konusunda. Hem sağlık meslek lisesi mezunu olduğum için çok eksiğim vardı hep, hem de hiç çalışarak üniversite sınavına girmedim.
İlkokulda çok hızlı bir giriş yapmıştık sınavlara giriyorduk sürekli olarak, eğitimim çok iyiydi o zaman taşınınca oturmamış yeni hocaların olduğu bir okula gelince benim performansım düşmeye başladı. Lise sınavında dershaneye gittim ama okulda doğru düzgün ders görmüyorduk, ergenlikten olsa gerek dershaneyi de çok sallamadım. 370 puan aldığım için de annem senden bir halt olmaz en azından meslek öğren diyerekten sağlık lisesi yazdırdı başımın etini yiyerek. Sonrası da malum.
Benim matematiğe aklım hep basmıştır. Kendi kendime konuları öğrenmişliğim de var. Ama bu problemlerle birlikte 1,5 sene sınava çalışabilir miyim bilmiyorum. Anlık heves olsun istemiyorum gerçek potansiyelimi görmek istiyorum. Ve sorun şu ki bir hedefim yok. Eşit ağırlıkta daha iyiyim ama çalışırsam sayısal fen derslerini de hallederim.
Psikolojik sorunlar eşliğinde sıfırdan üniversite sınava çalışmak ne kadar mantıklı ve verimli olur?