AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
bunu izlemesi yeter bence...
iki taraf da bir şey ispat edemez. çünkü bir ispat olması için tüm evrenin her köşesinde neyin olup olmadığını bilmeliyiz. bu da imkansız o yüzden ispat olayı olmaz :)
Eger gercek bir ataistse ve bilgiliyse anlatamazsin hicbir turlu 2 cok ykin arkadasim var cok bilgili ataistler ve emin ol dinle ilgili cok bir bilgin yoksa onlar seni dinden cikarir
Onlarinki laf ebeligi cahilleri ancak dinden cikarabilir. O yuzden okuyun ogrenin diyoruz ya :)
Zübeyde Meryem Şakar adlı diyanet işleri vaizinin yazılarını okuyun.
Allah seni çarpar geri meymun olursun bak de
Bu arada bende ateist değilim :)
Dinimizislam. com burada boylelerine verilen cevaplar var
Bizim amacımız kendi çapımızda onu ikna edebilmek. burada var oku diyemeyiz ki ona..
Oradan siz okuyun o zaman
Ancak bir yaratıcı bu sistemi kurabilir, tesadüfler bu kadar egoistçe değildir. Ancak düşünüp, planlayan birisi bu kadar egoist ve adaletsiz bir yer oluşturabilir.
Mantıklı ama bu düşünce ateist birini ikna etmek için yeterli midir sence?
Kesinlikle yeterli değildir. Ateisti ikna edemezsin. Yaşayıp görmesi gerek.
Iste bende bunu tartismaya aciyorum. Nasil ikna edilebilir. Hicbir sey cozumsuz deigildir benim gozumde.
Emin ol ki, çözümsüz olan binlerce şey var bu hayatta...
Doğuştan Kör birisine Angelina Joliyi bile Tarif Eferim de Ateiste zor.. kafaları Almıyo ki
Guldurdun beni ya :)
güzel gül bakalım :)
insan vücudunun mükemmel tasarımını ve tesadüfen olamayacağını anlatarak cevap verilebilecek soru
Evet buna bilim adamlari Kusursuz Tasarim diyor. Ikna etkisi yuksek bir yaklasim ama kisinin onceden bu konuda bilgisi olmasi gerekiyor diye dusunuyorum
önce bilgisi olsa zaten ateist olmazdı
Anlatanlar icin diyorum
araştırmalı o zaman
Sana ne, ben sana bişeyi ispatlamaya çalışıyor muyum.
Soruyu ilgilenenler icin sordum.
Bu dunyayı bu evrenı ınsanlar yapmıs olamaz değil mi? :)
Ama yapanlarin olduguna inananlar var. Onlari ikna edebilmenin guzel yollarini ariyoruz :)
Bunu onlara kavratabilmek onemli olan
İyide kanki insanın bunu içinde hissetmesi gerekir. Nasıl anlatacaksın..
Kimse dogustan ogrenmiyor ki bunlari. Bize de annemiz babamiz anlatti. Italya da dogsaydik anne baba etkisiyle hristiyan olacaktik. O yuzden anlatmaliyiz dogrulari. Duyurmaliyiz insanlara
Hımm bak haklısın bunda...
Ve dahasi bunu nasil yapacagimizi bilmeliyiz. Yaklasimimiz da yargilar sekilde degilde daha bariscil olmali
Haklısın da Hristiyanlar bizi çok güzel manipüle etti, imaj yerlerde nasıl olacak ki..
ALI IMRAN 139: Ve gevşeklik etmeyin, mahzun olmayın, inanmışsanız mutlaka üstünsünüz siz.
UNUTMA: Şu istikbal inkılâbâtı içinde en gür sedâ İslam'ın sedâsı olacaktır
Ama bu soru benim muhatabım değil ki çünkü cevap vermeye gerek olmayan basit bir soru :P
Dikkatle bakarsanız, ispatı her yerde ve her şeyde.
4 kutsal kitabi rastgele yazilmis ve birbirleriyle bu kadar baglantili olamaz dimi.
Soruyla bağlantılı olan yanı nedir?
Bunu soylesen.
onu kuytu bir köşeye götürürüm boynuna bıçağı dayayıp seni burada öldürsem kimin haberi olucak diye sorarım :D
Din de zorlama yoktur Ataiste anlatsan noluvak ki Allah ın varlığını kabulmü edicek
Dinde zorlama yok ama boyle birini gorup de dogrulari anlatmayan icin uzerine mesuliyet ve ahirette buyuk azaplar var. Sen anlatirsin o inanmaz o ayri mesele ama dogrulari uygun bir dille anlatmak gerekiyor
kafasınıı ezee ezee istersee budistt olsunn rabbim birdirr vee bizde onun sürüsüyüzz bu böylee aksinee kimsee ıspat edemez..
Biri dünyanın tesadüfen oluştuğunu iddia edecek kadar gerizekalıysa. Ağaçlara uzanan kuşların zürafa olduğuna inanacak kadar aptalsa boşa uğraşmamak lazım bence.
yok ki neyini ispat edecen. sen ona inanç dersin ben ise korku
Namas kilip namazdan sonra hissettiği huzur onada inanmıyorsa kendi bilir
Bircok kisiye cok kez dil döktüm, iclerinde yok, inanmiyorlar nafile.
İkna konusu.. İnsan oğlu nun yaratılışı. Kendiliğinden türemedi
Ama nasil bir ikna yontemi. Onemli olan da bu iste..
Kendi kendine düşünürse cevap ı bulacaktır. İkna etmeye gerek yok. Her yol Allah a çıkar
Yorumsuz..
Mesela.. Sen benzinlemi çalışıyosın.. Lpg de taktırmadın.. Nasıll yürüyebiliyosun.. Konuşuyosun.. Bunu sağlayan ne? Bir güç var değilmi bunu yaptıran bize
Banane mk adam bakmayi bilmiyo nasi ikna edecem at gozlugunu cikarcan once cikaramazsn
Tesadüf değil zaten dünyayi bigbang oluşturdu diyorlar
Gerek duymuyorum..
bu kadar basit bir şeye kör olanla uğraşacak zamanim yok
Ateistlere bakış açım:)))
https://m.youtube.com/watch?v=18wmWTexRwwBakis acini sormuyorum ben
Hı hı
ona harcayacağım vakti dua ederek geçiririm
Ben ateistim hadi ikna edin :)))
Bu sorunun muhatabi siz degilsiniz
Ateisti ikna etmek demedin mi? :) sen şaka mısın
ıkna edemez tabıkı
cunku ıkna yontemlerının cogu kuran dıyor ama kurandan baska suncakaları bısı yok
daha vahım olanı
hala aklın var mı var yoksa kanıtla bla bla sevıyesınde
Hahaha kız aciklamayi yapti bana laf dusmez :))
@mistikHadesiçe
Ben simdiye kadar bir cok ateisti ikna ettim ama sizin niyetiniz farkli. Soru belli ne yapmaya calisiyorsunuz anlamak zor
Kac tane :) sayı versene bayan yalancı müslüman
Hadi ikna et bekliyorum. Hadi ama o kadar ikna eden sen. Bende zorlanmazsin?
Varsa cevabiniz alalim.
beni de ikna et
Yanlis yere geldiniz sitedeki ateistleri ikna etme yeri degil burasi.
Hahaha kıza bak :) yalan dolansın yani
Hadi ikna et bekliyorum bak moskovadayim şu an ülke fark var, uzakta olsa internet var :) anlat
olmayan bir şeye ikna edemezsin
Bu soru sizin muhatabiniz degil
Bu soru sizin muhatabiniz degil. asdgfhh kopyala yapıştır. seninle aynı fikir de olmayanlara
Benim bildigim insanlar kendi dusuncelerine uygun sorulari cevaplar. Siz bir ateistsiniz inanmadiginiz bir seyi bir ateiste mi inandirmaya calisacaksiniz. Lutfen sizi ilgilendiren sorularla ilgilenin
yoo ebn bu soruyla ilgilenmek ve yorum yapmak istiyorum sanane
Hey guzel Allahim ya
allah yok dinler yalan kanka.
buyrun ateistim uygulamalı deneyebilirsiniz ;)
Siz bu sorunun muhatabı degilsiniz
Peki
Allahın yok mu l*n senin , Allahsızın evladı, de sürekli dayanamıcak müslüman olacaktır
Hiç sanmam. Kimse hakaretle müslüman olacak degildir
hakaret değil ki hitap şekli
Bu davayı kaybederse sonsuzu kaybeder.
Katılıyorum
İkna etmeye çalışmayın saygı duyun yeter
Soruya uygun cevabın var mı?
Cevabı verdim zaten ama anlamamışsın demek ki şöyle anlatayım o zaman bende ateistim kuranı 2 kere okudum bir çok kaynak tavsiye ettiler filan ama hala fikrim aynı yani edemezsin
1. "Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti." (Ra'd, 13/2) ayeti göklerin dağlar sayesinde ayakta duruyor hurafesini ortadan kaldırmıştır.
2. Kur'an-ı Kerim'de evrenin yaratılışı şöyle açıklanır. "O gökleri ve yeri yoktan var edendir." (En'am, 6/101) bu ayet şimdiki ilim dünyasının ulaştığı son nokta olan -tüm evrenin zaman ve mekan boyutlarıyla bir sıfırdan, büyük bir patlamayla ortaya çıktığı- gerçeğini 1.400 sene evvel haber vermiştir.
3. Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)
4. Yirminci asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)
allah yoksa neyi inkar ediyon derim
Gercekten cok dusundurucu bir cevap. Cok tesekkur ederim notlarimin arasina aldim..
asıl ben teşekkür ederim
Aklim var diyosun peki bunu bna kantla
Nöronları sinapsları sana kanıt olarak gösterecek muhtemelen..
Akil gorunmeyen bisey , o dedgn seyler gorunuyr
Aklin varligina kanit onlar. Zira delilrde noronlar pek saglikli islemez..
allah diyen ibretlik aslan :))
inançlarla uğraşmayın lütfen
Bu soru sizin muhatabiniz degil.
yok müslümanım ama isteyen inanabilir isteyen inanmaz
Zamaninda olu bile diriltilmis ben napabilirimki
Ne anlatsan anlat onlar bildiğini okur bacı
Ama biz anlatmakla mukellefiz. Banane deyip gecmek olmaz ki
ben de ne anlatsam sen bildiğini okursun
Allahını seven defansa gelsin
Niye ona kötülük yapıyim?
o öyle benimsemiş
Evrenin yasaları varsa bir de kural koyucu olmalı
Evrenin yasaları oldugunu kabul etmiyorlar ki..
Bundan kastım o değildi yerçekim kanunu gibi bilimsel olarak ispat edilmiş kanunlardan bahsediyorum...
kur-an dan örnek ver
Guzel yaklasim ama Allaha inanmayan Kur-an'a inanir mi dersin?
Ispatlayamazsin cunku o inanmak istemez.
hiç uğraşmam ki
Bu soru senin muhatabin degil
uğraşmam..
Hatirlatayim boyle birini gorup de dogrulari anlatmayan icin uzerine mesuliyet ve ahirette buyuk azaplar var. Sen anlatirsin o inanmaz o ayri mesele ama dogrulari uygun bir dille anlatmak gerekiyor
Anlatırım zaten ama inandırmak için uğraşmam
O ayri, sonucta hidayeti veren Allahtir. Yeter ki insanlar elinden geleni yapsin
Beynin var mı?
Muhakkak
Edemem
Bu soru seniin muhatabin degil