+1 yılKur'an ın mucizevi oluşunu ve beşeri olamayacağını kanıtlamak yeterli olacaktır bu noktada da onları kendi silahlarıyla vurabilirsiniz. Yani bilimle. Kur'an'da, ancak son bir kaç yüzyılda keşfedilen bilimsel gerçeklere 1400 yıl önce çölde yaşayan ve okuma yazması olmayan birinin kendi yazmışsa (haşa) bile değinemeyeceği muhakkaktır. Ne teleskop var ne mikroskop. Bu bilimsel gerçekleri söylemek onu reddetmesi rasyonel (akılcı) olmayan bir noktaya sürükler. Çünkü eğer bilimse hakikat olan ve sırtını ona yaslamışsan sırtını kaşıyan kişinin söylediklerini reddedemezsin bin karakter sınırı olduğu için fazla yer veremeyecğim ancak bu soruya defalarca cevap verilmiş yukarıda attığım linkte ama yine de birazını paylaşıyorum
1. "Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti." (Ra'd, 13/2) ayeti göklerin dağlar sayesinde ayakta duruyor hurafesini ortadan kaldırmıştır.
2. Kur'an-ı Kerim'de evrenin yaratılışı şöyle açıklanır. "O gökleri ve yeri yoktan var edendir." (En'am, 6/101) bu ayet şimdiki ilim dünyasının ulaştığı son nokta olan -tüm evrenin zaman ve mekan boyutlarıyla bir sıfırdan, büyük bir patlamayla ortaya çıktığı- gerçeğini 1.400 sene evvel haber vermiştir.
3. Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)
4. Yirminci asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)
5. Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneşte kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)01 Yorumla- +1 yıl
linki vermiyorum ancak Kur'andaki bilimsel mucizeler diye aratırsanız bulabilirsiniz
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah'ı ispattan ziyade , İslamiyetin güelliğini göstermelisiniz.. bunu günümüzde çoğu müslüman (sözde müslüman) yapmıyor.. öncelikle insanları hoşgörünüz sevginiz dürüstlüğünle etkilemelisiniz ve bunu neye borçlu olduğunuzu anlamalarını sağlamalısınız.. bugün alkol kullanan insanlar Allah'ın büyüklüğünden gücünden bahseder ama kendisi Allah'ın koyduğu kuralları çiğnemekten korkmaz sakınmaz.. demek istediğim odur ki önce örnek bir insan olmalısınız.. zaten çevrenizdeki insan o zaman sizin görüşlerinize saygı duyat belki de etkilenir.. bunun dışında çok çok bilgili olmadan Allah'a inanmayan bir kişiye Allah'ı anlatamazsınız
01 Yorumla- +1 yıl
Zaten musluman once kendisi bilgili olacak ki karsisindakine birseyler anlatabilsin
+1 yılKısaca; bir şey tesadüfen olamıyorsa bunun bir ustası olması gerekir biz de ona Allah diyoruz.
Örnek olarak; bir ev hem binadır, hem ustadır, hem de kendi kendini inşa etmiştir diyebilir miyiz? elbette diyemeyiz. bir evin atomları o evi inşaya güçleri yetmiyorsa bu koskoca kainatı inşaya güçleri nasıl yetsin? atomun içinde akıl ve irade mi var?
mesela hadi biz akıllıyız ve irade sahibiyiz bu doğru değil mi? evet doğru. o zaman hadi bir yaprak bir sinek bir hücre yapalım desem? yapabilir miyiz? tabiki de hayır. Akıllı, ilim ve irade sahibi olan insan küçücük bir hücreyi bir sineği bile yapamıyorsa; akılsız, aciz ve iradesiz madde bütün bu akıllara durgunluk veren kainatı nasıl yapabilsin ey zavallı ve inatçı ateistler?
tesadüfen oluştu demek kanıt değildir, acizliğin göstergesidir. ateistler anlamıyorlar anlamış gibi yapıyorlar. güya kuranı okudum diyorlar ama okuyanlar ön yargıyla okuyorlar. anlamak için okumuyolar nerede hata bulabilirim acaba hmmm diye, çelişki nerede var acaba ımmm diye okuyolar...
ateistler tek kelime ile "inatçıdır" diyorum ve de onlara acıyorum sadece...22 Yorumla- +1 yıl
Guzel aciklamalar. Tesekkur ederim
- +1 yıl
ben teşekkür ederim..
Bakin mesela yolsa yürüyorsunuz cok güzel bir ev gördünüz hayret ediyorsunuz böyle bir ev daha önce görmediniz sonra bende ordan diyorum ki o ev kendiliginden oldu bir kac patlama deprem sonrasi. Bana inanirmisiniz? Tabiki hayir. Ama dünyanin bir patlama sonucunda olustuguna inaniyorsunuz. Bu kocaman dünya denizler ormanlar her sey bir patlama sonucunda olduguna inananlari anlamiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Ya arkadaşlar big bang yaradılışı açıklayan olumlu bir yaklaşım. Keşke bunu herkes kabul etse. Bu dünyanın varlıgını açıklar. Evrende sonradan meydana gelen düzen ise ayrı bir yaratmanın ürünüdür. Mesela rabbim bundan milyarlarca yıl önce sıfır hacımli bir kütleyi patlatarak evreni yaratmıştır. Bu raslantısal bir patlama degil. Çok ince ayarlı bir patlama. Bu patlama neticesinde gezegenler var olmuş ve her bazı gezegenler o patlamanın etkisiyle hala uzayda yoluna devam etmektedir. Bu patlama evrim gibi teori aşamasındadır ama yapılan birçok araştırma dünyanın böyle bir patlama ile oluştugunu yüksek bir delil ile göstermektedir. O yüzden büyük patlamanın keşfi evrimin ve ateizmin çöküşüdür aslında. Yani konuyu iyi bir araştırın derim...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
şöyle fiziğe göre ortada varolan bir iş varsa o yapabilecek bir potansiyel güç olmak zorundadır Çünkü fail muktedir dir yani bir fiilin faili olarak o işe gücünün yetmesi lazım Mesela uçak çeken bir bebek görseniz normal göz bebeğin uçağın çektiğini görürken akıl gözüde mantıksal olarak bebeğin uçağın çekemeceği kanısına varır arka planda başka bir güç arar ya içindeki pilotu hareket ettirir ya da içindeki mekanik sistemi vs deriz kendi kendine yapılan şey akıl ve mantık kabul etmeyeceği gibide arka planda akıl gözüyle başka bişey arar şu evrene baktığımız dada zamansal olarak baktığımız da arka arkaya yapılan intizam lı işler var Mesela ağacın elma vermesi arının bal ineğin süt vermesi gibi ağaç elma kendi içindeki mineralleri bilmezken inek yaptığı sütun amino asitlerini bilmezken arı yaptığı balın şifalı olduğunu bilmezken nasıl olurda ilmi iradesi kudreti olmayan bu intizam lı damak tadına uygun şifalı faydalı insan doğasına uygun olan yapımlarıda zamanına uygun olabilir mi bide tesadüf olsun nasıl kendi kendine yapabilir Çünkü bunlar ilim irade ve Kudret gerektiren işlerdir her elmanın bile rengine göre bile farklı damak tadları var insan bile yemek yaparken yarım damak tadı verebiliyor ken Yaratıcı yaptığı elmaya nasıl tam damak tadı veremezki Çünkü akıl ve mantık bunu kabul etmediği gibide yaratıcının varlığı Böylece kabul edilir dünyada olan herşeye akıl gözüyle bakın madde gözüyle değil restoranda yediğiniz yemeğin yüzünü görmeseniz dahi şefin yaptığını akıl ediyorsunuz da şu koskoca evrende intizam lı olan bütün bu İşleri yapanın yaratıcı olduğunu mu akıl edemiyorsunuz görmek isteyen herşeyi görür de görmek isteyemenede her şey karanlık gibi kör gelir selametle
00 Yorumlaneden bu uğraş hani islamiyet hoş görü dini idi zorlama yoktu her fikre saygısı vardı :)
https://www.youtube.com/watch?v=S-x4bIYzUSshttps://www.youtube.com/watch?v=5W9mWBL8jl0
ateistlik cahillik ya da cehalet dğeildir sapıklık yoldan çıkmışlıkta değildir ateistlik senin inandığın gibi inanmaktır savunmaktır , bunun için hristiyanlığı islamiyeti yahudiliği ve diğer din sayılan ulguları iyi bilmek gerekiyor temel kitapları iyi okumak gerekiyor sanırım ateistlik cehaletten gelmiyor bunun bilincinde olmak gerekiyor bir insanı ikna emek için börtü böcekten değil gerçekten ciddi deliller sunmalısınız o insan peygamberin hayatını incelemiştir kitabı incelemiştir merak etmeyin siz aptal dosttan sa akıllı düşmanın olsun öyle kertenkeleyi bir vuruşta öldürünce 100 xp iki vuruşta öldürürsen 50 xp diye karşısına çıkarsanız komik oluyor ya da aadm babasını uvzunu organ nakli ile alıpta karısına yaklaşırsa yok başkasının elini alıpta karısının saçını okşarsa gibi sapıklıklarla karşısına çıkarsan inananıda kaçırabilirsiniz gibime geliyor
https://i.hizliresim.com/PEoNDb.png
https://i.hizliresim.com/78bdQm.jpg
https://i.hizliresim.com/ozZpq2.jpg01 Yorumla- +1 yıl
Sacma sapan paylasimlar yapmayin arkadaslar. Ben sizin emeginizle bir ateisti nasil ikna edersiniz onu merak ettim. Ateist arkadasiniza al bu resimlere videolara bak musluman ol mu diyeceksiniz. Ben neden ortalikta bu kadar ateist turedi. Simdi daha iyi anliyorum..
Senin inandırmak için sabrın varsa kişininde inanmaya eger kişi allah şirk koşan biriyse ve inanmaya meyilli degil ama kafa karışrırmaya çalışıyorsa bu kişiden kaçın der. Sırf kişiyi inandırayım demekle olmaz imanın kuvetli olmalı ilim sahibi biri olmalısın burdan alcagın cvplarla kişiyi ne yönledirebilirsin nede inandırabilirsin. Sen aksini idda etsende o inkar etmeden sana devamlı soru soracak ve aklına fitne sokacaktır buda senin kafaanın karışmasına ve ateist tohumlarını atmasına sebep olacak sen inanmak isteyenle tartışş derim
03 Yorumla- +1 yıl
Musluman once kendisi bilgili olacak ki karsisindakine faydali olsun
- +1 yıl
Evet guzel dusuuyorsun. Bizlerinde sorumluluklari var bu konuda: bilgili musluman olmak..
Müslüman : Allah yoksa su ve bu nasil oldu?
Ateist : Bircok seyin olusunu Bilim acikliyor, ama haklisin bazi seylerin olsunu Bilim suanda aciklayamiyor.
Bilimin bunu aciklayamamasi, ama bir Tanrinin varligini kanitlamaz. Antik Yunanlar Simsekler nasil oluyor bilmiyorlardi ve Zeus onlari bulutlarin üstünden atiyor diyorlardi. Sen Su ve bu nasil oldu bilmiyorsun Allah yapti diyorsun. Zeusa inanan bir Antik Yunan ile, Allaha inanan Müslüman arasinda ne fark var?
Zeus olmadigi gibi Allahta yok.
Tanri/Allah diye birsey yok. Sen Allahin varligini kendine bilem ispatlayamazken bir Ateiste nasil ispatlacaksin? Olmaya birseyin varligina Ispat olmaz.02 Yorumla- +1 yıl
Sorunun muhatabı siz degilsiniz.
- 6 ay
şöyle fiziğe göre ortada varolan bir iş varsa o yapabilecek bir potansiyel güç olmak zorundadır Çünkü fail muktedir dir yani bir fiilin faili olarak o işe gücünün yetmesi lazım Mesela uçak çeken bir bebek görseniz normal göz bebeğin uçağın çektiğini görürken akıl gözüde mantıksal olarak bebeğin uçağın çekemeceği kanısına varır arka planda başka bir güç arar ya içindeki pilotu hareket ettirir ya da içindeki mekanik sistemi vs deriz kendi kendine yapılan şey akıl ve mantık kabul etmeyeceği gibide arka planda akıl gözüyle başka bişey arar şu evrene baktığımız dada zamansal olarak baktığımız da arka arkaya yapılan intizam lı işler var Mesela ağacın elma vermesi arının bal ineğin süt vermesi gibi ağaç elma kendi içindeki mineralleri bilmezken inek yaptığı sütun amino asitlerini bilmezken arı yaptığı balın şifalı olduğunu bilmezken nasıl olurda ilmi iradesi kudreti olmayan bu intizam lı damak tadına uygun şifalı faydalı insan doğasına uygun olan yapımlarıda zamanına uygun olabilir mi bide tesadüf olsun nasıl kendi kendine yapabilir Çünkü bunlar ilim irade ve Kudret gerektiren işlerdir her elmanın bile rengine göre bile farklı damak tadları var insan bile yemek yaparken yarım damak tadı verebiliyor ken Yaratıcı yaptığı elmaya nasıl tam damak tadı veremezki Çünkü akıl ve mantık bunu kabul etmediği gibide yaratıcının varlığı Böylece kabul edilir dünyada olan herşeye akıl gözüyle bakın madde gözüyle değil restoranda yediğiniz yemeğin yüzünü görmeseniz dahi şefin yaptığını akıl ediyorsunuz da şu koskoca evrende intizam lı olan bütün bu İşleri yapanın yaratıcı olduğunu mu akıl edemiyorsunuz görmek isteyen herşeyi görür de görmek isteyemenede her şey karanlık gibi kör gelir selametle
açıkcası, ilk önce o kişiyi dinlerim, niçin ateist olmuş vs. argümanlarına bakarım.
ben de niçin Müslüman'ım kendi argümanlarımı sunarım.
zaten gitgide anlayacaktır yanlış yolda olduğunu, genelde öyle oluyor çünkü. bunu çok bilmiş gibi söyledim ama şöyle ki, onlar İslam dini hakkında yanlış kaynaklara yöneldikleri için inançtan uzaklaşıyorlar. ben o kaynakları çürütmeyi iyi biliyorum. böylece cevap veremez hale gelenini de gördüm.
fakat, tüm bunları boşver, ona sadece Allah'ın varlığını kanıtla dersen; bana aklını göstermesini-duygularını göstermesini isterim. yani şu alemin sadece fizikten ibaret olmadığını anlamasını isterim.
derim ki; sen bana duygularını eline alıp gösteremiyor fakat var olduğunu söylüyorsan, Tanrı yok derken biraz acımasız davranmıyor musun?24 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel yaklasim, tesekkur ederim.
- +1 yıl
Peki karsi tarafta bir etki birakabildi mi?
+1 yılŞimdi bir ateist tanrıtanımaz öyle değil mi? Peki ben anlamıyorum ya böyle biri bana dokunsa arkamı dönüp im yaptı diye bakıyorum. Biri yapmış olmalı diyorum. Peki bu dünya bu insan kuşların rengine kadar nasıl kendi kendine olmuş olabilir ki. Şimdi ben sana bir kalem gösterip kendi kendine olmuş desem bana akıllı gözüyle bakar mısınız? Peki sizce bu kadar sanatlı bir dünya nasıl kendi kendine oluşmuş olabilir? Bİr kuş nasıl havada durabilir ööyle? Yani fotoğraf makinası bile bir seviye ye göreçekerken benim senin gözlerin nasıl bu kadar kusursuz görebiliyor? Gerçekten kendi kendine mi olmuş bunca şey? buna inanıyormusunuz? alıntı başka bir üyeden soru tamamiyle benim söyliceklerimi söylemiş
12 Yorumla- +1 yıl
Onların bakış açısının altında yatan bir faydalanma var. Onu bulup ne kadar gereksiz oldugunu anlatmak gerekiyor sanırım..
- +1 yıl
ewet onların biliçaltına işlemiş geçen birisiyle uzun uzun tartıştım ama ne söylediysem adamı ikna edemedim
İnsanlığın ve evrenin tesadüf sonucu oluştuğunu söylerler genellikle.
Bu konuda benim çok sevdiğim bir örnek var. Önce elime basit bir kalem alır ve karşımdaki insana sorarım. " Bu basit kalemin bir tesadüf sonucu oluşma ihtimali nedir? " Tabiki %0 diyecektir çok ucuk bir tip değilse.
Peki bu basit kalemin bile kendi kendine oluşma ihtimali %0 ken mükemmel sistemlere sahip olan insan ya da diğer varlıkların tesadüf eseri oluşma ihtimali % kaçtır?
Sadece düşünmek gerek birazcık düşünmek00 YorumlaDiğer konusunda 978 cevap paylaştı. İstersen milyon saat anlat, aramızdaki fark bu. İnanç çok ayrı birşey, kalbe nüfuz etmediği müddetçe istediğini anlat, cevapla, inanmaz. Bir de bu tür konularda çok bilgi sahibi olmadan tartışmaya girersen Allah korusun sen inancınından şüphe duyabilirsin, donanımlı olmak gerek.
07 Yorumla- +1 yıl
Evet ateistler ancak cahil kisileri etkileyebilir. Ama her seyin pskolojisi oldugu gibi ateistliginde bir pskolojisi oldugunu dusunuyorum. Illaki bir acikkapilari var ordan girmek gerek
- +1 yıl
Sadece dini bilgi de yeterli değil, evrim bileceksin fizik bileceksin kozmoloji bileceksin vs vs. Elinden geldiği şekilde anlatırsın o ayrı ama zor. Bir kere ateistlere nasıl cevaplar verirsiniz diye bir soru sormuştum, sorum kaldırıldı, çünkü şikayet etmişler beni, saygı duymuyormuşum :)
- +1 yıl
Evrim konusunda birçok kişiden daha fazla araştırmam var. Benim Ateist pskolojisi hakkında birşeyler ögrenmem gerek şayet konu bensem :) Şikayetler hep oluyor engelleyemezsin bunu
- +1 yıl
burada anlatmak istediğim şikayetin içeriği, sorunun kaldırılıp kaldırılmaması mesele değil. Ne şekilde kaldırıldığı mesele:) Herhangi bir hakaret olmamasına rağmen adam kalkıp sorunda hakaret etmişsin bize diyor, öyle bir çarpıtma psikolojisi var ki! Doğrudan ve kanıtlanan şeylerden yanalar sorarsan ama tamamen çarpıtarak doğru sanma onlarınki. Ben yine de fazla tartışmaya girmem, evrim hakkında çok bilgim olsa bile orada da bazı şeylere yine çarpıtmayla yönlendirirler çünkü
- +1 yıl
Zaten tartışma ortamlarına girmiyorum. Soruyu ateist arkadaşlar gelsin bende onları ikna edeyim diye de sormadım. Benim amacım farklı. Ateistleri ikna edebilmenin yollarını ortaya koymaya çalışıyorum. Şahsi olarak insanlar gelsinde onları ikna edeyim yok böyle bir fikrim. Bu tür ikna konuları sanalda oturup tartışılacak kadar basit degil benim amacım farklı çogu insanlar anlamıştır zaten..
- +1 yıl
Anladım. yorumlar için teşekkür ederim
Kalbini dinlemesini isterim ilk basta zaten insanin fitratnda var insan aslnda Allahin varlignn en buyuk kaniti zaten yoklugu hakkinda soylenen safsatalara artik kendileri bile inanmiyor buluyolar bikac aptal tabi bu aptallar kendilerini super zeka saniyo onlarin mal beyinlerine asiliyolar :D
05 Yorumla- +1 yıl
Bilimle yola cikiyorlar ama bilim herseyi aciklayamiyor ki..
- +1 yıl
Zamaninda bilim dunyanin yuvarlak olmadigini savundu fakat benim kitabimda dunyann yuvarlak oldugu zaten yaziyodu yahut benim kitabimda yercekiminin oldugun yaziyor newton bu yasayi kurandan kac yyil sonra buldu daha soylemedigm nicesi var bilim kesinlikle yanila bilir bu arada darvin de bilime dayali bir cok safsata ortaya atti daha sonra bu safsatalara inabmadigini kendi itiraf etti kardesm bir harun yahya oku sn
- +1 yıl
Yok yok yanlis anladin ateistler bilime cok guveniyor demek istedim. Harun yahya icinse gayet iyi biliyorum. Sadece belgeselleri ve evrim konusundaki fikirleri kaliteli. Onun disinda 5 para etmez kisilik ve karakterde. Gerci o kitaplari ve belgeselleri de kendisi hazirlamiyor. Bir ekibin urunu hepsi ama harun yahyaya mal edilmis. :)
- +1 yıl
O adamdan uzak durmak lagzim tehlikeli bir kisilik ama adina cikarilan belgeseller guzel. Onlarinda kaynagini buldum hep BBC belgesellerini kesmis kopalamis ayetler koymus seslendirmis belgesel haline getirmis. O adamin kendi yazdigi tek kitabi tek cumlesi yok :)
Diğer konusunda 458 cevap paylaştı. Mesela akıl ile karşılaştırabilirsin. Benimde bir ateist tanıdıgım vardı. bir gün söz açılmıştı.
Dedi allah'ın varlığına nasıl inanıyorsun? nerden eminsin, göremiyorsun o demişti
Bende, sende gerizekalısın, aptalsın demiştim.
Oda ne alaka ben akıllıyım demişti.
Aklını göstersene dedim.
Gösteremedi tabi, buda öyle gösteremezsin ama hissedersin felan öyle öyle baya bir muhabbet olmuştu.00 Yorumla
+1 yılatiestler evrim teorisine inanırlar. hani şu bigbang olayı ve yaşamın suda başlayıp evrimin gerçekleştiğine. ateist arkadaşa şu soruyu sorabilirsin. bir hurdalıkta öyle bir fırtına çıkıyor ki! yer yerinden oynuyor ve çok uzun sürüyor. fırtına bittikten sonra da ortaya kendiliğinden bir boeing 737 uçak çıkıyor. bu ne kadar imkansızsa allah olmadan bu kadar farklı ve mükemmel canlıların olması imkansızdır.
00 Yorumla
+1 yılKarşınızdaki kişi inanmak, anlamak istemediği sürece ispatlayamazsınız.
Benimde tanıdığım var 1-2 tane, isyan etmiş durumdalar, kendilerine göre önceden ettikleri dualar kabul olmamış ve inanmayı bırakmışlar, çok iyi tanırım ne camiye gider ne namaz kılar ne kuran okur ne oruç tutar, gusülsüz gezer ama dualarım kabul olmuyor der ve isyan edip dinden çıkarlar böyleleride var.
Kendilerini ateit sanarlar, ben ateistim diyenlerine şu an %90'ı özenti ne olduğunu bile bilmiyor.02 Yorumla- +1 yıl
Cogu ozentili, bilgisiz ve dini konulardan gafiller. Uzulmemek elde degil. Oysa bu inanc insana neyi kaybettirir ki...
- +1 yıl
Maalesef daha ne olduğunu bilmeden ateistim diyen özentilerle dolu etraf.
havalı bişey olduğunu sananlar bile var o kadar kötü durum.
+1 yılöncelikle ateist biri önyargılı biridir zaten etrafımda bunu bir kaç defa gördüm hani aklı başında biri sorular sorarak anlayabilir misal bir ateiste KURANİ KERİM ne sence dedim haşa Hz Muhammed yazdığı bir hikayeler bütünü dedi ben cahiliye dönemi 500 lu yıllarda kızların diri diri öldürüldüğü dönemde okuma yazması olmayan biri bunu yapabilir dedim konuyu değişti bence Kurani kerimi objektif okuyan bir ateist Allahin varlığının fark edilmesini sağlar en büyük delil Kurani Kerimdir
02 Yorumla- +1 yıl
Kurani tefsirli okumasi gerekmez mi? Obur turlu ne ne isin indi, ne amacla indi anlayamaz ki degil mi?
- +1 yıl
aynen zaten anlayıp hayata uygulamadıktan sonra daha neye okuyacak ki insan çok haklısın
+1 yılİspatlayamazsın. İsterseniz milyar yıl tartışın açıklayamazsın. İspatlamak elle görünür bir şeydir. Teste dayanır onun sonucunda aha işte bu budur dersin. Ama inanç çok farklı bir şeydir. Domatesşn içie allah yazıp aha ispat diyemezsin veya allah diyen patetes kızartması filan
215 Yorumla- +1 yıl
Islami ilimlerin birrcogu Allahin varligini aciklayip ispatliyor. Birde yaratilan onca sey onun varligina delil olamaz mi?
- +1 yıl
Örnek ver bana? Neymiş bu ilimler ne araştırmışlar? Nerelere gitmişler nereleri kazımışlar neyi çarpıştırmışlar teker teker açıklamasınınistiyorum. Olamaz milyonlarca gezegen milyarlarca yıldız milyonlarca galaksi tanrının varlığını ispatlamaz. Bilim zaten her şeyi açıklar reddeder bilimi geç felsefi olarak düşünürsek masaldan öteye gidemez tanrı kavramı. Kendini sürekli ispatlamaya çalışan ve egoistçe insani duygular belirten (kızma , sevinme) gibi sürekli tapılmayı buyuran ve oldukça basit bir oyun planlayan inanın iyi olun cennete , inanmayın kötü olun cehenneme gibi basit komik bir kurgunun yazarı olmuş bir tanrıyı hem bilim hemde felsefe ile çok kolay alt edebilirim.
- +1 yıl
Ataist birine sormadim bu soruyu ben. Inanan muslumanlara sordum. Biz kendi aramizda tartisiyoruz. Neler yapilabilir onu konusuyoruz. Varsa ateist birini ikna etme konusunda fikrin paylas bizimle yoksa da lutfen yorum yapma.
- +1 yıl
Bence tartışmayın zaman kaybı. Bilgili bir ateistle tartışma sonucunda 2 ateist meydana gelir :)) ateist olursunuz. bak dostum insan tarihi boyunca binlerce mitoloji gördü. Bu her mitolojininde kendine dair tanrısı bulunmaktadır. Zeustan tut pers tanrısı oradan tut buda sonra hinduizme geç. Bak mesela saba bir örnek vereyim hindu dini islam , hristiyanlıktanda önce bir dindir. Hinduların inancı içindede namaz , zekat , oruç tarzı şeyler var ama hindu dini tarih boyınca hiç bir zanan allah kelimesini kullanmadı. Demem o ki muhammet ticaret adamıydı. Kervanlarla beraber ülke ülke gezdi gördü öğrendi ve yazdı. Amacım seni ateist yapmak değil yardımcı olmak bıu konuda. Kimseyi ateistlikten çeviremezsiniz.
- +1 yıl
Allaha sukur imanim var. Bunu son nefese kadar da korumak istiyorum. Hicbir ateist beni dinsiz yapamaz benim korkum seytanin vesveseleri ile son anda imansiz olmek. Cunku insanlar bir yere kadar seni ateist etmek ixcin ugrasabilir ama seytan asla pes etmez...
- +1 yıl
@Sairalinde okuma yazma bilmeden gerçekten neler yapmış bu adam
- +1 yıl
Hayatınızda başarılar hehe
- +1 yıl
Istedigin etiketi gonder umrumda olmaz. Biz basimizi koyduk bu yola neyse konumuz bu degil. Size iyi geceler
- +1 yıl
Yazdırmış olamaz mı gayet olabilir. Ama olasılıklar üzerinden konuşmayı sevmem. Turan dursun din bu adlı kitapta grupça yazıldığı iddaa ediliyor okursanız öğrenirsiniZ
- +1 yıl
İspatlamak elle görünür bir şeydir. ( Örneğin: Siz) :)
- +1 yıl
Somut bir şeyden bahsettim orada o anlamı kullandım. El dedim yani ortada duran görünür dedim somut yani kavrayabildiğimiz. Soran beni ilgilendirmez başını mı koydun yoksa ne yaparsın bilmem ama gelecek bizi paklayacaktır her zaman olduğu gibi. Eski dinler nasıl mitolojinin taş duvarları altında ezildiyse günümüz dinleride öyle olacak.
- +1 yıl
@Sairalinde respect !!!
- +1 yıl
Sevgi aşk arzular da elle tutulmuyo ama varlığını biliyoruz..
- +1 yıl
@kayserilibey38 sevgi aşk huzur denilen kavramlar hormonlarımız tarafından salgılanan birer maddeden ibarettir. Her maddenin birer varlığı vardır
- +1 yıl
Caniye gidersen o hormonların hepsi harekete geçer..
evrende gözle görülmeyecek bir galakside toz tanesi bile olmayan bir dünya süzülürken içine girmeden varlığını bile anlayamıyacağın bir insan nede bencilce tavırlara kapılıyor değilmi hiçin içinde hiçsin daha burnunun ucunu çözemeden bu kadar yapının tesadüfi olduğunu düşünmek aptalca sadece anlatırsın evren anlamasına yeter de artar etrafındaki bu denge fazla bile gelir ama o görebilir mi bilemem.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet denge olayı. güzel bir yaklaşım
- +1 yıl
https://wap.ertir.com/index.php?q=blog&view=5222
burada ufak bir kıssa var okumalısın - +1 yıl
Tesekkur ederim
+1 yılAteizm sadce egosunun buyuklugnden ne halt edicgni sasrms snnda kendini var edenden bile buyuk oldgnu dusunen akilli ahmaklarn dogmalaridir.. sen ne solersen sole onun egosunu yenemzsn ebu cehil misali.. efendimiz 15 kez cadirina gitmistir yine kovmustr :(
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ama onların piskolojik mantıgını yenmenin bir yolu olmalı..
- +1 yıl
Kuran uzerinden gitmelisin..
bir ayet vardı tam bilmiyorum ama muhakkak bilen çıkar burdan
onlarki duymazlar görmezler anlamazlar allah dilemdikçe hidayete eremezler
belki yanlış falan yazmışımdır kimse benim yazdıgıma bakarak kuranı eleştirmesin hata benimdir
bu ayete istinaden siz tabiki çalışın o insanları dine dogruya döndürmeye ama sakın onlara dogruyu anlatırken dini tam bilmedigi için o tarafa kayanda çok var dikkat edin kendinizi kaptırmayın06 Yorumla- +1 yıl
A'raf 179: Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.
- +1 yıl
Sagolasin bu ayeti bizlere hatirlattin icin
- +1 yıl
Iste ateistlerin dusunme mekanizmasi yok. Dusunmedikleri icinde gecegi goremiyorlar
- +1 yıl
gelecegi kimse göremezde
düşünme mekanizması yok degil aşırı çalışıyo biraz geri çekilip büyük resme baksalar her şey çok basit
bir örnek vermek geldi aklıma
biri kahvede masada oyun oynarken eline bazıları hakim olamıyor yanlış oynuyor heyecan yapıyor
az sakin olsa az geri çekilse taşların hepsini görse belkide en iyi el onun ama o bunun farkına varamıyor
böyle bir örnek geldi aklıma
Inanma kavrami ile bilme kavramini ayirt edemeyenlerin sonsuz tane soru turetebilirler seninki gibi...
Inanilmislik ispatlanma ihtiyaci duymaz.
Ispatlanmis seyler zaten inanc olmaktan cikmis bir tur algisal gerceklik olmustur da denilebilir.
Ateistler red eder yani senin felsefi yaklasimin anlamsiz red edildigi icin :D...00 YorumlaAteistleri nye ikna edelim ki Allah istese onlari ikna etmeye gucu yeter, ikna icin bize muhtaç degil. Ki onlar genellikle islama bakip Allah yok diyorlar. Once islami bu kotuluklerden temizlemek lazim. Ben bile diyorum Allahin dini boyle olamaz diye.
04 Yorumla- +1 yıl
Bu soru senin muhatabin degil o zaman kardesim.
Bir ateiste Allahi ispat etnek icin. kafansinda biriken sorulara tek tek cevap verilmeli.
Allah delil ile ispatlanamaz ancak gorduklerimizden ve Allahin buyur ettiklerin hallerinden yola cikarak nedenini sebebini ortaya cikararak cesitli sorulsra cevap vermekle olur.02 Yorumla- +1 yıl
Evet ateistlerin sorularina cevap verebilmek guzel bir yaklasim olur
- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor durum ya bence beyin kapasitesiyle ilgili inatla inanmak istemeyen adamlara birsey anlatamazsın.. mesela amerikada bir üniversitede matematik profosör olan bir adam zekasını kuklanarak okuduğu kur ani kerimin mealiyle bile kafasındaki bütün ateizm sorularının cevabını bulmuş ve çok az bir destekle tanrının varlığını kabul edip islama girmiştir kapasite meselesi diyorum ben
02 Yorumla- +1 yıl
Supersin. Ama bazilari icin destek gerekli. Onlar icin neler yapilabilir mesela
- +1 yıl
Bence iyi bir dini bilgi lazım biz yetmeyiz... sonuçta adam ikna edilmek istiyor.. etrafına bak allahın varlığını görürsün demekle olmaz tabi :))
+1 yılKuran ve insanın var olmasi en büyük ispat yokdan var olmamiz ne ilginc degilmi yok iken var olup sonsuzluga gidicez ve yok olmuycaz aksine yeni bir hayata başlıyacaz ayrica bir karincayi öldürüp onu diriltebilir misin diye sor bakalim ne diyecek o ufak mahlukati bile öldürüp diriltebilecek mi
01 Yorumla- +1 yıl
O olen karincanin dunyada diriltilmesine kimse sahit olamaz zaten. Onlar varliklarini sacmada olsa evrimle acikliyor. Din kavramina da sumerlerden basliyorlar. Kisaca her seye sacmada olsa bir dayanak bulabilmis durumdalar. Tehlikenin boyutu da burda. Gun gectikle sayilari da artiyor. Cok vahim bir durum. Kisaca faha ikna edici seyler bulmaliyiz. Yoksa Allah korusun yaein birgun evimizden birinin bunlardan etkilenip ateist olmayacaginin garantisini kim verebilir...
Diğer konusunda 398 cevap paylaştı. Elime bir bardak alırım ve bunun kendi kendine olduğuna inanır mısın? derim. Muhtemelen hayır diyecektir. Peki bu oturduğumuz bina kendi kendine olduğunu söylesem inanır mısın? İnanmazsın çünkü herşeyin bir yaratıcısı var. Bunları da birilerinin yarattığını biliyorsun ama o kişileri tanımıyorsun değil mi? Bla bla bla diyerekten.
03 Yorumla- +1 yıl
Bunlarla ikna olabilen olabilir mi sence?
- +1 yıl
Bu soru senin muhatabin degil
Herkesin dini kendinedir zaten o kisi ateist olmuşsa araştırmış gerekliliklerini ögrenmiş ve kendi iradesiyle ona gecmistir o saatten sonra kimse inandıramaz onu günahı kendine sevabı kendine hiç ugrasmam
01 Yorumla- +1 yıl
Bu soru sizin muhatabiniz degil
+1 yılahiret yoksa hepimiz toprak olup giderim ben bişey kaybetmem eğer ahiret varsa onlar cehennemde ne yapacaklar
https://www.youtube.com/watch?v=BYWxxF6N2Xs
ya da84 Yorumla- +1 yıl
mizansen yapılmış şimdi fenerlilerle geçilen bu maytap kadar komik gelir ancak insana
https://www.youtube.com/watch?v=k5AZCC__ZME şimdi tüm fenerliler böylemi bırakın yaa - +1 yıl
Kimseyi inandirmak icin paylasim yapmiyoruz. Amacimiz yol ve yontemleri tartismak.. Bunlari reel hayata uygulayabilmek. Sanalda tanimadigin birini inandirmak cok zor zaten
+1 yılOnların kalpleri mühürlüdür isteselerde geri dönemezler, daha önce yaptıgı gunahlardan dolayı Allah onları cezalandırmıstır.
Herseyin en iyisini Rabbimiz bilir.
Allah'u Teale hem hersey vardır, hemde hıc bıryerde yoktur yani hem batını hemde zahırıdır.00 YorumlaDunyada kendinen olumus bir araba bilgisayar ucak var mi? Ya insan bunlarda kat be kat daha fazla sanatli ama dunya insan kadar sanatli ve compex bir canliyi olusturuken araba bilgisar vs neden olusturmamis? Bu soru mantik sorusu mantigi olan cevaplar de gerisi bosver
03 Yorumla- +1 yıl
Onlar bu orneklerle ikna olmuyor artik
- +1 yıl
Kafalarını kullanmya zorla :)
Diğer konusunda 458 cevap paylaştı. bu kitabı önermek yeterli. ve bu kitaptan bir örnek. https://i.hizliresim.com/ozZqX2.jpg
06 Yorumla- +1 yıl
Yazari kim?
- +1 yıl
Tesekkur ederim
- +1 yıl
Ya arkadasim sizlere burdan Allahin varligini inandirma derdinde degiliz. O cevrenizdeki insanlarin isi, daha cok onlarin uzerine dusen bir mesuliyet bu. Size bununla inanir misiniz inanmaz misiniz diye bir fikir de sorulmadi. Ne yapmaya calisiyorsunuz ne derdindesiniz anlamiyorum. Soru basit varsa bir tavsiyeniz yazin yoksa da isi tartismaya goturmeyin amacimiz tartismak degil. Ateistleri ikna edebilecek yontemleri ortaya koyabilmek
- +1 yıl
@Kaplan24 kardes burada bilim bilmeyi gerektirecek bir sey yazmiyor zaten. Mantigini calistirmayi bilen her bireyi dusundurecek gayet mantikli seyler ornek gösteriyor. Sen evrenin icindeki o müthiş duzeni goremeyecek kadar #körsen o adam ne yapsin o senin bilecegin is. Madem ac o kitabı bana aksini idda et bende baska kaynaklardan arastirayim senle munakasa edeyim dert degil. Ama sen bana boyle agir gelme anlatabildim mi?
Rica ederim @soran.
+1 yılYüzlerce çeşit örnek veriyorlar ama yine anlamıyorlar :D ben kendi hallerine bıraktım şahsen tartışmıyorum onlarla saygı çerçevesinde takılıyoruz beraber :D
02 Yorumla- +1 yıl
Bir yolu olmalı onlara yaklaşmanın...
- +1 yıl
Anlamadıkları için ya da anlıyorlarda salağa yatıp anlamamazlıktan'da geliyor olabilirler ya da karşı taraf daha ne kadar çabalıcak diyede uğraşıyor olabilirler yani :D
benim de başımda bir tane ateist var ve adama anlatıyorum anltıyorum anlamıyor söylüyorum diyorum yok ne yapıcam bilemiyorum bende kendi haline bıraktım ne yaprsa yapsın onunlan mı uğraşacam ya :))
02 Yorumla- +1 yıl
Hidayet Allahtandir..
Ne dersen de kabul ettiremezsin. Ateist arkadaşlarımla çok tartıştım. Verecek cevapları kalmıyor bir süreden sonra ama tükenmeyen inatları var. Amaaan her koyun kendi bacağından asılır boşver gitsin
01 Yorumla- +1 yıl
Hidayet Allahtandir ama cabayi elden birakmamak gerek. Bir kisinin inanmasini saglamak bile cok buyuk bir olaydir
Şöyle düşün bizim nasıl beynimiz var düşünme yeteneğinimiz var. bu normal bişeyden sence olur mu olmaz. daha neyi açıklayabilirizki? onlar akıllanmaz kardeş.
03 Yorumla- +1 yıl
Yarin birgun ailenden biri ateist olursa o zaman anlarsin tehlikenin boyutunu ama is isten gecmis olur..
- +1 yıl
Acikcasi amacim insanlarin ateist birini gordugu zaman neler yapabilecegini onu nasil ikna edebilecegini ve bunun yol ve yordamlarini ortaya koymak. Insanlari bu konuda dusunceye sevketmek. Ama gordum ki cogu insan ilgisiz, nemelagzim tavirlarda. Ama bu ateistlik gercekten cok tehlikeli boyutlara ulasti. Malesef halkimizda bu konuda cok bilincsiz..
- 1040 Yorumla
- +1 yıl
Ben buna benzer yabanci birinin hristiyanlar da cennete gidecek diye vaazini alt yazidan okudum. Sanirim josef islam diye birinin youtube paylasimiydi bu. O sahis resmen provakator paylasimlari yapiyor. Lutfen kendisinden uzak durun. Bu paylasimindan onun paylasimlarindan biri olarak goruyoru. Kendisine guvenemedigim o sahsin paylasimlarina uzgunum ama eic veremem
- +1 yıl
Emin degilim buna benzer birinin altyazılı videosuydu o da
- +1 yıl
Bu videoyu youtube de kimin paylaştıgını yazar mısın
- +1 yıl
www.youtube.com/channel/UCtRmRQ6mLyPFzQTwV8ZNJew
bu paylaşmış - +1 yıl
Dr. Zakir Naik değil mi bu?
- +1 yıl
Bu adamın fikirleri sakat. Bir de bunu seyret istersen: youtube. com/watch? v=fGHwcKD6G58
- +1 yıl
yani vvvvvv. youtube. com/watch? v=fGHwcKD6G58
- +1 yıl
Link veremiyorum ama sen anladın galiba :))
- +1 yıl
Hristiyanlar cennete girecek diyor. Oysa ayetle sabit ki yahudi hristiyan cennete giremeyecek. Buyrun en güvenilir hocadan net bir açıklama: youtube. com/watch? v=bq_upQYtkzQ
- +1 yıl
Evet kim diyecek. Linki dolaylıda olsa verdim bak işte
- +1 yıl
Kendisi hindistanlı bir kalp cerrahı. İslami bir egitimi bile yok. Sadece düzgün konuşmasıyla insanları etkilemeyi başarmış bir kişilik..
- +1 yıl
youtube. com/watch? v=fGHwcKD6G58
- +1 yıl
aradaki boşlukları sil. başına da üç tane w koy :)
- +1 yıl
sen bunu doğru anladığına eminmisin? Hristiyanlığı değil Hz. İsa yı takip edersen cennete gidersin diyo. Yani hristiyanlık seni cennete götürmez demeye çalışıyo aslında. Bunu başka bir şekilde dile getiremez çünkü bu bir konferans. Şöyle bir baktığımızda zıttı bir konuşma yaptığında onu orada konuşturmazlar ;) algılarını iyi aç bir şeyi doğru anlamak istiyosan
- +1 yıl
Hz isanın hükümleri mi kaldı. Yeni bir hüküm geldi mi eskinin hiçbir hükmü kalmaz. Allah için konuşacaksın insanları mutlu etmek için degil. Görmedin mi ordaki kızın sevincini hristiyan oldugu için cennete gireceği için nasıl mutluydu. İnsanları kandırmaya ne gerek var. Cübbeli açıkça diyor: Yahudi hristiyan cennete giremez. Onlar cennete girer diyen de cennete giremez diyor. Bu adam o kadar kişinin önünde bunun vaazını verdi. Çok büyük vebal altına girdi.
- +1 yıl
Uzatmıycam bu adam benim gözümde zekeriya temiz'den ali rıza demircandan, süleyman ateşten, hayrettin karamandan farksızdır. NOKTA.
- +1 yıl
o adam oradaki konferanstan dolayı ince bir cevap verdi ama o kadının bunu anlaması beklenemez. Sen hala inceyi görmek istemiyosun. Ama oradaki konferansın düzmece olduğunu düşünüyorum ben. İlluminatinin kontrolünde olan bir söyleşi. Senin dediğin yanlış demiyorum ama bakış açısıyla bununda doğru yerinden bakabilirsin. Müslüman olmayanlar zaten cehenneme giremez bunu herkes biliyo
- +1 yıl
Girer ama günahı kadar girer..
- +1 yıl
Hz. İsa'nın gerçek hükümleri zaten efendimiz (s. a. v.) işaret eder bu mantıkla Hz. İsa'nın gerçek hükümlerini takip eden cennete girebilir yolun sonu efendimize çıkıyor nede olsa
- +1 yıl
Hz isanin gercek hukumlerini nerden bileceksin. Incil tahrip edildi sonucta..
- +1 yıl
bu videonun linkini atarmısın :))
- +1 yıl
İstemediğim birinin paylaşımlarını nasıl kaldırabilirim :(
- +1 yıl
Neyse buldum çözümünü :)
Diğer konusunda 748 cevap paylaştı. Ateisti ikna edemezsin. Her şeyi reddettiği için inanmıyor zaten. Ancak yaşayıp, hissettiklerinde bu yoldan dönebilirler.
04 Yorumla- +1 yıl
Himm. Umitsiz mi olmaliyiz :(
- +1 yıl
Haklisin ama onlar kadar bizimde inat etmemiz gerekmez mi
Diğer konusunda 316 cevap paylaştı. ispattan kastın gözlemlemekse, o dediğin hayal olur. bilimsel olarak anlat dersen mesela evrim soru sorsunlar kanıtlayım evrimin olmadığını.
02 Yorumla- +1 yıl
Ispattan kastimi guncellemelerde yaptim. 1800lu yillardan kalma evrime artik kendileri de pek inanmiyor. Ataistlerin dunyasi cok farkli hala sumer tabletlerinde akillari :)
allah var mı yok mu bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz. ispatı yok bunun ateistlere laf atıon ya allahın yokluğunu kanıtla die sizde varlığını kanıtlayın ozamn. Nerden geldiği belli olmayan bir kiaba göre hareket etmeyin
04 Yorumla- +1 yıl
Bu sorunun muhatabi siz degilsiniz
- +1 yıl
Muhatabi oldugunuz sorulari cevaplayin
- +1 yıl
Allah, dağların hareketini ayette "sürüklenme" olarak bildirmiştir. Bilim adamlarının bugün bu hareket için kullandıkları İngilizce terim de "continental drift" yani "kıtasal sürüklenme"dir.
"Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler..." (Neml, 27/88)
+1 yılOlağanüstü olaylar ve bu olayların neden ve sonuçlarıyla kuranda geçmesi kuranı doğrular. Kuranda Allah birdir der.
02 Yorumla- +1 yıl
Gercekten cok guzel bir yaklasim. Bazi ayetleri zaman zaman gun yuzune cikiyor.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılşöyle derim senin aklın var mı var diyecektir. peki ispat et o zaman aklını? yani somut olarak göster.. gösterebilir mi tabiki hayır! aynen böyle söylerim.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet soyut ornekler. En guzeli atomun varligi. Dunyada atomu goren tek bir goz bile yoktur ama varligini herkes sorgusuz kabul eder
+1 yılateistler soru soruyor kafa calıstırıyor mazallah o zenı dınden döndürmesin:) dinde soru sorulmaz mantık kullanılmaz kullanılırsa suphe dogar cunku sorgulanacak bınlerce sey var
02 Yorumla- +1 yıl
Akil her sorunun cevabini bulabilseydi şu an hepimiz filozof ya da bilim adami olurduk. Dinde mantik vardir ama mantik aranmaz oyle olsaydi meshi ayagin ustune degil altina yapardik. Cunku ayagin kirlenen kismi altidir. Bunun gibi onlarca hukum var dinimizde. Ateistler duz mantik gidiyor.
- +1 yıl
filozofların bilim adamlarının çogu nedense ya ateist ya da panteist :)
Ulan ataist bir düşün ulan allah olmasa sen ataist bile olamazdın ulan töbestt :DD
01 Yorumla- +1 yıl
Boylede yaklasilmaz ama ya. Bak En'am suresinin 108. Ayetinde yuce Allah ne buyuruyor: Allah'tan başka çağırıp dua ettikleri şeylere sövmeyin ki sonra bilgisizlikle onlar da Allah'a söverler. İşte biz, böylece her topluluğa, yaptıklarını süsleyip güzel gösterdik, sonra da dönüp varacakları yer, Rablerinin tapısıdır ve o da, ne yaptıklarını bildirir onlara.
- 00 Yorumla
- Diğer konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılispat edemezsın
cunku yok :SDF:DGF:
olmayan seyın ispatı da olmaz09 Yorumla- +1 yıl
Bu soru senin muhatabin degil
- +1 yıl
cevap verme hakkım var ama sonucta
- +1 yıl
Hakkiniz varsa bir ateisti nasil ikna edebilirsiniz ondan bahsedin. Soru bu cunku
- +1 yıl
ben de ıkna edılmez dıyorum ıste
- +1 yıl
Siz oyle bilin
- +1 yıl
tamam sen benı ıkna et o zaman
- +1 yıl
Seni ikna etmek icin soruyu sormadim. Bir ateisti ikna edebilmenin yontemleri yollari hakkinda tartisiyoruz burda.
- +1 yıl
ahaha :D tamam :D kolay gelsın
- +1 yıl
Iyi aksamlar!
+1 yılarkadaşlar ateist bir insan zaten her şeyi inkar eder ama inkar ettikleri ne varsa inanan tipte olan insanlardır :)) al bir tane meal okusun * :D
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=ebRDmAfLuvQ
işte bu kadar :D:D00 Yorumla
+1 yılALLAH onlara nimetlerini verecek kadar büyük, inandırsam ne olur kardeşim. :)
01 Yorumla- +1 yıl
Yarin birgun ailene evlenince cocuklarina sicrarsa bu isin ehemmiyetini anlarsin...
Bir insanın içinde zaten Allah inancı yoksa ancak o kişi Allah yola getirebilir.
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman peygamber efendimiz duasini yapar otururdu. Neden yillarca cileli zahmete katlanddi ki...
+1 yılOrtaokulda din hocamız bir hikaye anlatmıştı. Adamın biri Allah'ın varlığına inanmıyormuş. Sahabeler de Hz. Muhammed'e haber vermişler bu adama gereken cevabı versin diye. Peygamberimiz adamı karşısına
05 Yorumla- +1 yıl
almış başlamışlar konuşmaya. Adam demiş ki karşıdaki ağacı görüyormusunuz görüyoruz o zaman var. Şu dağı görüyormusunuz görüyoruz demişler. Çünkü o dağ gerçekten var demiş adam. Ama Allah'ı görüyormusunuz hayır demiş etraftakiler. Adam da görmüyorsunuz çünkü yok demiş. O ana kadar sessizce bekleyen peygamber efendimiz yanındaki sahabelere sormuş. Peki bu adamın aklını görüyormusunuz demiş. Çevresindekiler görmüyoruz ya Muhammed diye cevap vermişler. Hz. Muhammedte görmüyorsunuz çünkü yok diye cevap vermiş.
- +1 yıl
Bu anlattiginiz gercek yasanmis mi?
- +1 yıl
Din kültürü hocamız anlatmıştı. Biraz eksik anlatmış olabilirim ama ana hatları kesinlikle böyleydi.
- +1 yıl
Tesekkurler cok begendim. Hadisin kaynagini arastiracagim
- +1 yıl
Araştır tabikide :) Din kültürü hocası yalan söyleyecek değil herhalde :)
inanmayan birine, bir seyi kanitlamak mumkun degildir, gönul gözu kapali olana ne yapilabilir?
02 Yorumla- +1 yıl
Sen niyetini goster. Belki caldigin maya yillar sonra tutar kim bilir?
şunu söyle : bir çantada elma olup olmadığını ispatlamak için çantanın elma bulunan gözünü açarsın var dersin ama olmadığını ispatlamak için ön gözünü arka gözünü yani heryerini açıp göstermen lazım şimdi bana hepsini açıkla de :D
04 Yorumla- +1 yıl
Amacim o degil guncellemelerde yazdim bunu
- +1 yıl
Onun sorularina soruyla karsilik vermen onu strese sokar. Bu durum daha tehlikeli boyutlara gidebilir de..
isa ile konuştum, muhammet ile tartıştım, musa ya rest çektim ve insani özgür bırakıp şarap ile şeytanı vaftiz ettim
02 Yorumla- +1 yıl
Bu soru sizin muhatabiniz degil.
+1 yılİspat edemezsin çünkü algilari kapalidir sadece birkaç kez namaz kilmayi denemesi için ikna et o zaman kendiliğinden inanabilir
03 Yorumla- +1 yıl
Himm. Algilari kapalidir. Harika bir tespit bu. Cok tesekkur ederim.
- +1 yıl
Benim de inancim zayifti ama ibadet edince duzeliyo gercekten
- +1 yıl
Evet ibadet olmazsa olmaz ama bir ateistin once Allaha inanmasi gerekmez mi?
Diğer konusunda 418 cevap paylaştı. ben ikna etmeye uğraşmıyorum mal gibi herşey ortadayken hala inanmıyorsa kendi problemi. eski çağlarda değiliz artık bilgiye çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. araştırsın öğrensin kendisi hiç bir bahanesi yok
00 YorumlaBiraz mantık çerçevesinde düşünebilen Allahın yolunu bulur düşünemiyorsa onun bileceği iştir
00 Yorumla
+1 yılOna A9 tv yi yani adnan hocayı izlemesini tavsiye ederim :)
01 Yorumla- +1 yıl
Iyyy sahte mesihi mi :))
Onlar çok önyargılı bu konuda anlatamazsın eğer büyük patlamayı anlatıyorsan patlayan ilk büyük parçanın nasıl oluştuğunu sor sıçar kalır.
05 Yorumla- +1 yıl
Bir kere big bang olayi yaratilisi aciklar evrimle alakasi yoktur. Onlar big bang'e inanmazlar zaten onun zitti olan evrime inanirlar. Lutfen bunlari karistirmayin
- +1 yıl
Bende öyle düşünüyordum eğer bir şeyin sonu varsa bir başlangıcıda olmalı diye ve bir etki olmadan bir tepkide başlayamz diye ama şöyle bir durum var ya Tüm evren periyodikse herşey yok olup tekrar ve tekrar var oluyorsa (periyodik işaretleri bildiğini farzediyorum.) o zaman bir başlangıca gerek kalmıyor Tuvalet kağıdı lazımmı bu arada ;)
- +1 yıl
Hayır big bang evrenin yaratılışını açıklayan bir teori evrimle alakası yok
+1 yılDua et rabbim hidayet versin diye, vermeyince mabut neylesin mahmut derler kalbi mühürlü olana ne desende anlatamazsın :)
00 Yorumla
+1 yılÖlçülemez, bilinemez, ispatlanamaz her neyse herkez bildiğini okur. . .
02 Yorumla- +1 yıl
Ispattan kastimi guncellemelere yazdim
- +1 yıl
İnandırmak için ispata ihtiyacın olacak. ..
+1 yılO ateist de biliyor zaten var olduğunu uğraşmaya değmez... Ama yine de 'İnandığını itiraf etmen için illa uçaktan düşüyor olman mi gerekiyor de.
00 YorumlaAllahin varligi ispatlanabilseydi inan şu an herkes haril haril namaz kiliyor olurdu. ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Cuncellemeleri okudunuz mu?
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. İnanç meselesi. ders notu değil ki anlatasın-ikna edesin. karşındakinin içinden gelmiyorsa anlatmak nafile.
10 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat