Düşünce üstü bir şeye var diyorum çünkü düşüncemize var şeklinde yansıtıyor kendini. Ancak o varlığın ve düşüncenin üstünde. Düşüncenin üstünde olan bir Tanrı düşünceme yansıdığı kadarıyla imkansızlığı aşar.
Düşünceme yansıttığı şeyler onu aciz yapmaz. Düşünceme yansımasının aciz olduğunu düşünemem çünkü bunun aciz olduğu inançtır?
E bu da kanıtlanamaz.
Tanrı veya Tanrısal varlığın (düşünceme yansıyan şekli) %100 olmadığını düşüncemize yansıyan şekilde kanıtlayabilecek olan ATEİST var mı?
Eğer ben yanlış düşünüyorsam gelin burada temellendirin düşüncelerinizi de ben de sizi anlayayım.
Bilimle doğayla açıklayanlar AGNOSTİKTİR. Yaklaşık 0-100 arası.
%100 inanırsın veya inanmazsın.
Eğer kanıt yoksa ATEİZM de bir İNANÇ mıdır?
Tanrıya inanmama inancı?
Düşünceme yansıttığı şeyler onu aciz yapmaz. Düşünceme yansımasının aciz olduğunu düşünemem çünkü bunun aciz olduğu inançtır?
E bu da kanıtlanamaz.
Tanrı veya Tanrısal varlığın (düşünceme yansıyan şekli) %100 olmadığını düşüncemize yansıyan şekilde kanıtlayabilecek olan ATEİST var mı?
Eğer ben yanlış düşünüyorsam gelin burada temellendirin düşüncelerinizi de ben de sizi anlayayım.
Bilimle doğayla açıklayanlar AGNOSTİKTİR. Yaklaşık 0-100 arası.
%100 inanırsın veya inanmazsın.
Eğer kanıt yoksa ATEİZM de bir İNANÇ mıdır?
Tanrıya inanmama inancı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ateistim ve tanıya inanmıyorum. ateizm bir inanç değildir ateist birisi tanrının olduğunu ya da olmadığını idda etmez sadece bununla ilgilenmez ve bilimsel düşünür
İlgilenmeme diye bir şey olduğunu zannetmiyorum.
olabilir sizin fikriniz ama ateizm bir inanç sistemi değildir.
Bana göre öyle
Peki size göre öyle olsun ama ateizm konuşmak istiyorsan anlamını bilmek zorundasın. Ateizm bir inanç değildir. İnanç, tanımı gereği, ortada herhangi bir kanıt ya da bir kesinlik yok iken duyulan güven ve bağlılıktır. Ateizm ise, çok basit bir tanımlama ile, herhangi bir ilahi yaratıcının varlığını iddia eden tüm sistemlerin, yaratıcının varlığı ile ilgili açıklamaları ikna edici bulmama ve bu nedenle de ortada herhangi bir yaratıcı olmadığını düşünme durumudur
Senin tanımına göre Tanrı'ya inanmama işte.
İnanmak değil çünkü ateist bir kişi inançla değil kanıta göre düşünür kanıtı olmadığına göre bu inanç değildir.
Bence sen ateist değil Apateistsin. Ve ayrıca agnostik. Aleni Kanıtı olmayan bir şeyi düşünmüyorsun. Bu da inanmamaya giriyor. Bana göre. Kendini kalıba sokmaya çalışıyorsun ama soktuğun kalıp yanlış.
Ben ateistim sanırım gözlemin yanlış oldu agnostik değilim
Kardeşim sen kara delikleri görene kadar inanmadın mı kara deliğe? Şimdi bana neden bahsediyorsun?
Hiç ilgilenmedin mi mesela?
Kara deliği kimse görmedi fotoğrafı çekildi arada ki farkı anla önce burada konu görmek değil kanıtlanması gerçeği anlıyor musun? kara delik görmeden önce uzun yıllar bunun keşfi yapıldı teoriler ortaya atıldı çünkü evrende gözlemlenebilir diye bir kavram var bilmem duydunmu.. ayrıca felsefe konuşuyoruz bilimi boş ver senin deyiminle
İlgilendim tabi ki ama kara delik felsefe gibi bir konu değil tamamen araştırmala dayalı bir konu sense ayda diğer arkadaşın dediği gibi bilim değil felsefe konuşuyoruz diyorsun, bir şeye ilgi duymak kendi fikrini atmak başka bunun kanıtlanmamasını istemek başka sen tanrının yokluğunun kanıtını istiyorsun bu durumda felsefi sınırların dışına çıkmış oluyorsun felsefede kanıt olması olmaması önemli değildir yani soru baştan aşşağı çelişki içinde
Yahu felsefe konuşuyorum bilimden giriyorsun bilimden giriyorum bilimden girme diyorsun?
Diğer açıklamamı okur musun coldmaster yorumunda ki
Tanrının varlığı veya yokluğu insanlığa fiziksel bir getiri sağlamıyor. Var olup olmadığını umursamadan hayatımı sürdürüyorum ben
Benim demek istediğim bunun düşüncesi varsa her zaman ihtimal vardır. İlgilenmemek elde değil 😄
'Tanrısal varlık' demişsin mesela. Tanrı dediğimiz şeyin bizden çok zeki bir yaşam formu olup bizi yapay makinelerde var edip evrene dağıtmış olma olasılığı var. İlla evrenleri, galaksileri, yıldızları yaratmış yüce ve tek bir kudret olacak diye bir kaide yok. Ki öyle bir yüce tanrı varsa da benim varlığımı ipleyecek tip değildir zaten. Ben de onun varlığından hiç bir şekilde haberdar olamazdım
Hayır onu düşünceden üstün tutuyorum 😄
Anlayabiliyor musun? 😄
Ne kastettiğini. Tam anlayamadım desem
Kendi yarattığı Düşünce alanında kendini düşündürüyor
Eğer kesin yok desen bu sefer Tanrı düşüncesi asla var olmamalıydı anlıyor musun? Yani Ateist değilsiniz. Agnostiksiniz. Bence tanımlamalar yanlış.
Tanrı düşüncesinin var olması için ortada bir tanrının olması gerekmiyor ki? Bu düşünceyi insanlığın zor anlarda huzur bulma maksadıyla ortaya çıkardığını gösteren makaleler var.
Tek boynuzlu at, yeti, ejderha düşüncesi var diye onların da gerçek olabileceğini iddia etmeyeceksindir herhalde? Zira insanlık hayal gücü zengin bir varlık
Hayal gücünün üstü bir varlığa iman ediyorum. Hayal gücü alanının sahibi. Burada ejderhalardan bahsetmiyorum dostum.
Hayal gücünün üstü bir varlığı nasıl idrak edebildin sorabilir miyim? Peygamber misin sen?
böyle bir ihtimali düşünebiliyorsam ihtimali vardır ve iman etmekte de sakınca görmem. Ayrıca soru ne zaman bana döndü yaw 😄
Ejderhaların var olabildiğini düşünüyorsam ihtimal vardır o zaman wtf? Kurduğun mantığın saçmalığını nasıl idrak edemiyorsun hacı?
Yahu ejderha düşünce alanında
Burada düşünce alanında kendini düşündürenden bahsediyorum. Ejderha, golem falan değil
E tanrı da öyle :D
Tanrıyı düşünmeyi seçen sensin. Ben de zeki bir ejderhayı düşünüyorum belki de
Yahu ejderha düşündüğün alandan ve düşündüğün alandan bir şeyin varlığın nedeni olması bayağı seviyesi düşük bir düşünce. Sen bilirsin
Yoo belki de ben ejderhaların dünyayı var ettiğine inanıyorum. Belki de ejderhalar insanları galaksileri evrenleri var etti. Benim ejderhalarımla senin tanrın eşdeğerde miktarda inanç gerektiriyor bunu anla artık lütfen
Varlık alanından senin türettiğinle varlığın var olmasının nedeni aynı olamaz. Putlara tapmaktan farkı yok. Sen tapabilirsin tabi bir şey diyemem.
Senin taptığın put değil de ne o zaman? :d
Varlığın ve düşünce alanının sahibi. (Düşünceme yansıttığı şekilde) ben bir tek ona inanırım.
Hacı istersen kertenkeleyi varlığın ve düşünce alanının sahibi olarak görüp yalnız ona inan. Bu hiç bir şeyi kanıtlamaz
E kanıtlasın diye uğraşmıyom zaten. Neyse iyi geceler reis
E senin kanıtın var mı hacı? Var olmayan bir şeyin var olmadığını neden kanıtlama ihtiyacı duyayım ben? Kanıtlaması gereken sensin
Yoo, 😄
Bence sen var olmadığını kanıtla
Yok ki neyini kanıtlayım? Senin kafandan uydurduğun bir şey beni niye alakadar etsin?
Tamam knk sen haklısın tamam anladık asla inanmazsın okey
İşte senin düşüncende olan bir şeye niye inanayım? Sen de söylüyorsun zaten ancak düşüncende gerçek olabildiğini
Tanrının yokluğu veya varlığının kesin bir kanıtı yok tamamen inanç meselesi.
Katılıyorum
: ) kanıtlandığı vakit suyun formülü gibi kesin olacak. Ya var ya yok diyeceğiz. Ama niyeyse inançları için direk saldırma eğilimindeler.
Aynen öyle birde felsefe diye ortaya hiç bir kanıt sunmadan kendi fikirlerini koymaları yok mu : ) sanırım ilk geçiş evresindeler bir kişi boşluğu düştüğünde ilk olarak felsefeden başlar daha sonra bilime yönelir böyle çok arkadaşım oldu ama hiç biri bunlar kadar boş değildi
@Barış_LonelyForever Burada Tanrı'nın yokluğuna inançtan behsediyoruz.
Neden bahsettiği bildiğini sanmıyorum sende bilmiyorsun çünkü bana hala cevap vermedin. inançtan bahsediyorsan felsefi olarak argümanını belirtmen lazım sen sadece yaptığım yorumlara cevap veriyorsun kendi fikrini görmüyorum.
@Barış_LonelyForever bak soruda argüman
Düşünce üstü bir şeye var diyorum çünkü düşüncemize var şeklinde yansıtıyor kendini. Ancak o varlığın ve düşüncenin üstünde. Düşüncenin üstünde olan bir Tanrı düşünceme yansıdığı kadarıyla imkansızlığı aşar. dostum ne yazık ki bu argüman değil sen sadece hissettiğin ve kendine göre yorumaldığın bilgisi aktarmışsın. bende diyebilirim ki düşünce sütü bir şey yok eğer varsa da bunu bilmemiz imkansız çünkü düşünce üstüyse bu anlama yetimizin ulaşamayacağı yerde olmalı ya da farkedemeyeceğimiz bu durumda imkansızlığı aşan bir şeyi nasıl düşündüğü sorabilir miyim?
@coldmater saldırma nerede?
Düşünce üstü Tanrısal bir varlık. Düşünce alanına kendini yansıtamaz mı? Anlatamaz mı?
Hayır. düşünce üstü diyorsun yani şöyle hayal et bir nesne var ama sen o nesneyi daha önce görmedin duymadın ve ona benzer bir şey görmedin daha önce yapılmamış bir icat gibi düşün. bu durumda iki seçenek var ya zaten bu düşünce hiç yok bunu sen yarattın yani düşünce üstün denilen kavramanı sen uydurdun ya da zaten baştan beri vardı sen sadece yorumladın. yani bunu sana düşündüren şey nedir? düşünce üstü bir varlığa iten nedir? evrenin kendi kendine olmasının mantıksız olması mı yoksa bunu bilmiyor olman mı? eğer bilmiyorsan bu durumda yaptığın idda geçersizdir eğer biliyorsan zaten felsefen çıkmış ve bir inanç sistemine girmişsin demektir
@Barış_LonelyForever Bak kardeşim metaryalist düşünüyorsun. Düşünce üstü diyince ben maddesel bir şeyden, nesneden bahsetmiyorum.
Evren kendi kendine olmadı, ondan önce de bir şeyler vardı maddi ortamda. Ayrıca evrenler bizim evrenimizle sınırlı olmayabilir. Burada neden sorusu önemli olan. İstediğin her şeye varlığının neden var olduğunu sorabilirsin.
@turlar sana bir şey demedim ki tartıştığınızı sonra gördüm. Zaten yazmadım da sonra. Konu dışıyım.
Ama fikrimi soracak olursanız ikinizde başka bir şeyden bahsediyor gibisiniz.
Tanrısal varlık hariç. O füşünce alanının nedeni
Biliyorum zaten ben maddesellikten bahsetmedim düşünce üstün varlıktan söz ediyorum bu yüzden hayal et demiştim. düşünce üstüyse bunu düşünce alanında yansıtma ve anlatmasını açıklamanı istedim yani bu senin argümanın değil mi? bende diyorum ki maddesel olmayan bir varlığı nasıl tanımlarsın neden tanımlarsın buna gerek var mı? çünkü ne yazık ki bilimden konuşmadan ateistlik den bahsedemeyiz zaten bahsediyorsak bu felsefe olur ve söylediklerimin geçerliliği olmaz
Evren kendi kendine oldu diyen olmadı zaten daha önceki yorumlarımda söyledim + ve - enerjilerin toplamı 0 dır yani evrenden önce hiç bir şey yoktu çünkü zaten evren bildiğimiz felsefe ve fizik sınırlarını kapsayan uzay zamandır. zaman kavramı evrenin genişlemesiyle başladı bu durumda evrenden öncesinden söz edemeyiz. ama çoklu evrenler olabilir bu bir teori
@Barış_LonelyForeverDüşünce üstü Tanrısal bir varlık kendi yarattığı düşünce alanında kendisini düşündürebilir. Ben de Allah'ın var olduğuna inanırım. Tüm varlığın var olmasına neden olanın düşünce üstü bir Tanrı ihtimalini ortadan kaldırıyorsan Tanrıya inanmıyorsun demektir. Bu ihtimali düşünmüyorsan Tanrıyla ilgilenmiyorum diyemezsin
Tanrısal bir varlık olduğu düşüncesi hiçbir zaman var olmamış olsaydı sana ateist diyebilirdim
Belki ama bunu kanıtlayamazsın.. ihtimalini ortadan kaldırmıyorum ateist olduğum için kanıtı olmayan bir şeyle ilgilenmiyorum ama sen felsefe istediğin için felsefeye geçtim. tekrar söylüyorum ilgilenmek felsefenin bir konusu ateist biri bilime göre ilerler ve bu bir inan. değildir çünkü biz olmadığına inanmıyoruz olmadığını biliyoruz zaten. en başta bunu söyledim ama bilimle açıklayabilirim bilim dışı zaten felsefe olur
Evren boş değildi, git araştır. Yanlış biliyorsun maalesef
Tanrısal varlığın her zaman olması düşüncesi bir şey değiştirmiyor söylediğim gibi tanrı her şey olabilir veya sadece senin uydurduğun bir şey de olabilir bunu tanrının düşünce alanında kendini yansıtması diyemeyiz
Olmadığını biliyoruz=olmadığına inanıyoruz
Neden diyemeyiz kanıtın mı var?
Burada herkesin kendi düşüncesi ayrıca yanlış bilen sensin evrenden önce bir şey olduğunu söylüyorsan o zaman kanıtlamalısın evren her zaman vardı ama uzayın genişlemesiyle birlikte zaman ve mekan kavramları oluşmaya başlandı kimse yoktan var oldu demiyor
Yoksa diyemeyiz kısmı inanç mı?
Hayır inanç değil inanç kesin veya tam tersi durumlarda kullanılan bir terimdir eğer sen bilimden ve dinlerden uzak sadece tanrıdan ve felsefeden söz etmek istiyorsan buna inanç diyemeyiz çünkü felsefe bir şeyi kanıtlanması ya da kanıtlanmamasıyla ilgilenmez bunu ateistler yapar ya da agnostik
Evrensel boş demek yok demek değil işte. Boşluk yoksa evren de olamazdı
E %100 olduğunu düşünüyorsan kanıtın var demek ki 😄 Kesin demek %100 demek
Senin söylediğin şey evrenin dışında ne var sorusuyla aynı. boşluk yok çünkü bildiğimiz her şey evren zaten yani evrenin kendisi boşluktu zaten bu durumda evren yaratılmadı ya da kendi kendine olmadı sadece yoğun bir enerji artışıyla ışık hızında genişlemeye başladı.
Dostum 1 saat önce konuşmamızın başında ateist olduğumu söyledim ya zaten :D sen felsefe konuş deyince kanıtı boş verdim yoksa zaten tanrının olmadığına kanıtım var bilimsel olarak ama siz ilgilenmediniz o kadar yoğun site linkleriyle ve söylediklerimle
@Barış_LonelyForever Hayır bak o dediğin soru felsefeyle ilgili 😄 Düşünce üstü diyorum. Evrenin dışıyla ilgili değil. 😄
şu an kendinle çelişiyorsun :D :D düşünce üstü dediğin konuyu zaten anlattım sana
@Barış_LonelyForever Kesin demedin mi? E kesin demek hem bilimle ilgili hem felsefeyle. Kesin olmadığını biliyorsan hem kanıtın yok hem de felsefi düşüncen ki her düşünce felsefidir aslında.
Sana ateist diyebilmemiz için Tanrısal varlık düşüncesi asla var olmamalıydı bana göre. Her neyse. Tartışma bu kadar.
@Barış_LonelyForever o bilimsel dediğin şey de insan aklından çıkmış bir şey biliyosun dimi? buna kanıtladım diyemezsin. senin kanıtladığın bir şey yok çünkü. başkalarının teorilerine inanan birisin farkında mısın bilmiyorum :d deminden beri okuyom içim kıyıldı ayol.
Bilimsel olarak kesin dedim sen bilim istemedin felsefe istedin ayrıca kendi yorumunda felsefe kanıtla ya da kanıtlamamakla ilgilenmiyor yazmıştın. daha kaç yorumunu göstermem gerekiyor anlaman için bilmiyorum. kanıtım bilimsel olarak var son 1 saattir ne konuşuyoruz biz? asıl senin düşünce üstü bir varlığa verebilecek kanıtın yok sadece kendi fikrini söylüyorsun. ayrıca sana göre olmuyor dostum bu işler. o zaman sende kesin inançlısın bu durumda felsefeden söz edemezsin çünkü sen söyledin felsefe kanıtla ilgilenmiyor bu durumda sen ya inanıyorsun ya da agnostiksik yani arada kalmışsın demektir. evet tartışma bu kadar. iyi günler sana güzel bir konuşmaydı keşke daha anlaşılır olabilseydim
@Junİchi İnsan aklından çıktı ve kanıtlandı asdas bilim inanç değildir sen güneşin dünya ya uzaklığını bilirsin inanmazsın. çünkü inanç kanıtı olmayan düşünceye duyulan bağlılık ve güvendir. yazık ya bilimi inkar edecek kadar nasıl hayatta kaldınız. zaten sana cevap vermiyordum ben asdasd
@Barış_LonelyForever Sana göre Bilimi inkar edince şimdi Biz Allah'a inanmış mı olduk yani 😄
@Barış_LonelyForever bilime inanç diyen olmadı. şu evren nasıl oluştu TEORİSİnden bahsettim o kadar.
Hayır ben sana inançtan bahsetmedim ki :D bilimi inkar eden her türden insan var sadece şöyle düşün sen var olduğunu inkar ediyorsun ama varsın sen inkar ettiğin için bu senin varlığını değiştirmiyor. işte bilimde böyle sen bilimi inkar etsen de bilim bir inanç olmadığı için çürütülmez zaten bu çürütülçekse bunu yine bilim yapar bir kaç inançlı kulaktan duyma kendi fikirleriyle kanıt sunan kişiler değil
@Barış_LonelyForever bu bilim adamları evren oluşurken oradaymış herhalde öyle görmüş ne dersin ha
@Junİchi Aynen hatta tanrıya inananlar da tanrı evreni yaratılırken birlikte smootie içmişler bu yüzden biliyorlar ya da evren kendi kendine oluşamaz diyorlar
Seni gidi zıp zıp seni. Her neyse konudan konuya atlayarak yuvarlak çiziyor. Cevap vermeye gerek yok artık.
@Barış_LonelyForever diyosun ki bilim inanç değildir ama dediğin şeyin kanıtlanabilirliği yokkkk kesin bilmeleri için dediğimin olması gerekiyor. ne ise kimsenin dini gram umurumda değil isteyen gitsin havaya tapsın yani ya da havaya da aslında yoktur desin
@Junİchi Kanıtlanabilirliği var sen anlamadığın için sana kanıt sunmayı bıraktım artık uğraşamam git evrim ağacını araştır.
evet Turlar katılıyorum dayanamadım sadece sdlfkjhnlsdjfhnsdgvr
Ergencim daha zeka seviyen gelişmediği için bence artık deneme olmuyor işte bir şey kanıtlayamadığın gibi 360 dönüş yaşıoyrsun şu an
@Barış_LonelyForever ben dönmüyorum sen inandığın şeyin kanıtlanabilir olmadığını gör istiyorum ama ne ise göremezsin
zaten kanıtlama amacım yok demiştim okuduğunu da anlamıyon
@Junİchi Sana demedim dönen arkadaşa dedim ayrıca sende ayrıca kanıtlamayla ilgilenmiyorum diyen sendin daha yazdığını hatırlamıyor. ayrıca size ne söylesek boş tamam sen inan kuzum umrumda bile değilsin
@Barış_LonelyForever he tamam zaten evrim ağacından başka ne fikrin ne bilgin var. evrim ağacını okuyup her şeye inanmışsın tebriQler nurtopu gibi bir ateistsiniz
@Junİchi Hahaha bunu bana her şeyi yaratanın bir tanrı olduğuna inanan kişi diyor tamam sen git orucun ne bozar bunu araştır sakız mesela?
@Junİchi Buna bana tanrıya inanan diyor asdasdasdasds tamam tamam sen inanmıyorsun zaten daha kanıtın bile yok saftirik ya
@Barış_LonelyForever aynen knk aşağılamaya çalışma çabaları vol 1.
@Junİchi Neyse iyi oldu insanlar belki kimin ne olduğunu görür lütfen silmeyin bakıp gülmek istiyorum soruya :D
@Barış_LonelyForever la niye kanıt sunayım sana kendimi uzun uzun boşa açıklamışım yeminle gram anlamıyosun ha abooo
@Junİchi Ben neden kanıt sunuyum sana aloooo ohoo oduna anlatsam 3 saat kazanırdım
@Junİchi Beyin yok ki :D asdasdas devam et bir az daha eğlendir beni
@Junİchi şu an seni gördükçe kendime daha çok değer veriyorum o kadar acınıazınki ohhh
@Barış_LonelyForever Saatlerce boş yapman doğru değil. Biraz engelde dur.
@Goblin21 kim engellemiş ben engellemedim Turlar yapmıştır o yaptıysa haklıdır
dur seni iki hesap kullanmaktan raporlıuyım da gör
Ayran ve dürüm aynı anda bitmiyor diye iğrenç bir espri yapacağım
Peki
Ben kimseyle takipleşmiyorumkii… eğer soru varsa cevaplarım link atabilirsin
Hım pardon göndermem demişsin yanlış okumuşum 🤣
Profilinizi görebilsem güzel olurdu yahu 😄
kanıtlayabileceğini düşünenleri görmek isterim #rez
Kanıtlamam çünkü kanıtlayamam. Aslında kanıta da nereden baktığıma bağlı. Tüm evren bir kanıt dersem inanmazsın. İnanıyorum ve inanmak için kanıta ihtiyacım yok. Çevrem inanmamı kolaylaştırıyor
Whataboutism yapma
İnanç olduğunu kabullen.
Öte yandan ateistler bilimsellikle giriyor da olaya. Onların ateist olduğuna inanmıyorum.
yokluğunun %100 kanıtlamayacağı gibi varlığı da kanıtlamaz bence. sadece fikirlerimiz düşüncelerimiz "inanç"larımız vardır. bunlar kanıt niteliği taşımaz ama ben bir yaratıcının var olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum :D yoktan bir şey var olamaz bana göre. he tabi bu sefer tanrıyı kim var etti? derine inmek tehlikeli :d koca bir bilinmezliğe tosluyosun. insan aklımız yetmez.
ateistler nerde yav gelseler bi okuyaydık ayol
Evet yaklaştıran şey aslında Neden sorusu. Hayattaki her şeye neden sorusunu sorabiliriz.
En çok da varlığı varlık yapan neden ne diye soruyorum ve bu beni Tanrıya veya Tanrısal varlığa inanmaya itiyor.
Evet ben de bekliyorum.
zamanında bu sorguları çok yaptım beynimi yakıyodum az daha belki de yakmışımdır :D çok derine inmek zararlı oluyor. bende merak ediyorum keşke tüm "neden"lerin cevaplarını bilebilseydik
gelmicekler galiba :'( seni herkes engelledi mi sen mi herkesi engelledin gelmiyo bunlar sorularına kjsdfhkjshdsf uzun uzun açıklamaya, düşünmeye kapalılar sanırım :d
acaba ben sorsam kaç kişi gelir
sorayım mı buna benzer bi soru:D
Sorabilirsin. Beni 10 kişi falan engelledi sanırım. Başka bilmiyorum.
Belki 1-2 kişi gelir sonra 🥲
tamam izin almayı bekledim :d
Beklemesen de olurdu ayol 😄
@Barış_LonelyForever
beklemek istedim daha uygun olur diye
@gencoyn-135 noldu ateist mi kendisi:d
@junichi Senin sorunda ateist olduğunu açıklamïş
@gencoyn-135 hatırlamıyorum ki o kim...
Gelir birazdan
Allahın emanet olarak verdiği bedene iyi bakıyor musunuz? ↗
Bu soruyu sen sormuştun Junichi
@gencoyn-135 hee gereksiz biri diye aklımda kalmamış :D etiketlemeseydin keşke jsdkfhjksdfh ne saçmalıcak acaba
@gencoyn-135 ula soruya görüş bildir. salça oldun madem git görüş yaz hade ayıbbbb
Yazdık ya
@gencoyn-135 hani göremiyorum erkekler kısmında seni? biraz saygın olsun
@Barış_LonelyForever ya ne ergeni orada ciddi bile değildim hemen saldırdın böyle anında saldıran biri sağlıklı düşünemiyodur
@Barış_LonelyForever kanıt sunabilirim demedim :d yoktan bir şeyin var olduğuna inanmıyorum bizden üstün biri vardır o yüzden
Peki tanrı nasıl oldu? kendi kendine mi asdasd tanrı var olabiliyorsa evren de var olabilir zaten kendi kendine olmadı evrim teorisini araştırırsan anlayabilirsin bizde yoktan var olmadık genlerimiz yıllar boyunca nesilden nesile gelişti. dna hatalar oldukça yeni türler türedi
Saldırgan mı? ilk önce gereksiz diyen sensin yazıklarınla çelişiyorsun
@Barış_LonelyForever sorumdaki olayından bahsediyorum linke tıkla anlarsın... ne bileyim nasıl oldu ama hiçbir yaratıcı yok demekten daha akıl karıdır
Bir ateist daha çağıralım
Akıl karı göre değil biz bilime göre ilerliyoruz sana mantıksız geldiği için öyle olmak zorunda değil benim attığım linklerden inceleyibilirsin.
@Gözde_Metendit
Biz burada felsefe yapıyoruz o metaryalist kafayla cevap veriyor. Bunlar felsefeden anlamaz. O yüzden tartışmak gereksiz.
o yüzden bıraktım zaten
Bilimden anlamayan insanla tartışmak gerçekten çok zor. felsefe yapmak istiyorsan önce fiziğianlaman gerekiyor evren fizik kuralları dahilinde incelenir belki bilmiyorsun. felsefe yapacaksak mitolojiden de bahsedelim madem benze zeus var diyorum nasıl inkar edeceksin kanıtın var mı?
Junichi sen ateist misin
@gencoyn-135 değilim
@Barış_LonelyForever felsefeyle fiziğin ne alakası var la harbi saçmalıyon bak gülünç duruma düşüyosun yapma
Hahaha olm siz gerçekten trollsün biliyor musunuz. felsefe olarak tanrıyı kanıtla o zaman hadi gel felsefe konuşalım fiziği bilimi boş verdim tamam mı var mısın?
Burada Tanrısal varlığı konuşuyoruz. Adı önemsiz. Biraz derine in.
Peki tamam adı önemsiz olsun senin argümanın nedir? neden tanrı olmalı diyorsun bence kendi fikrim söyleyim
@Barış_LonelyForever kanıtlama çabamızın olmadığını önce bi anla. çünkü kanıtlanamaz? ama ateistlerin olmadığına inancı KESİN olarak var. ulan senin kanıtlaman gerekiyor bu durumda? reddedip duran sensin? biz FELSEFİK düşünenler sadece sürekli "neden, nasıl" sorularını sorarız YOKTUR VARDIR kesinliklerinden bahsetmeyiz. fikir atar fikir alırız. senin ne fikrin var ne sorgun var. bilim böyle demiş o zaman doğru canım. felsefesini yap bakalım ne diyeceksin merak ettim. felsefe yapabildiğine inancım pek yok. malum çok MANTIKLI birisin ya o kadar evrim ağacı okumuşsun aşko
Biz bir şeyi kanıtlamaya çalışmıyoruz
Kanıtlama çabanız olup olmaması yaptığınız yorumları değiştirmiyor canım benim. Ateistlik tekrar söylüyorum bir inanç değildir anla şunu artık bir. inanç felsefeyle ilgili kanıtı olmadığı için zaten fikir ortaya atıp bunu sadece düşünürler ve sonucunda eğer agnostik değilseniz inanmayı ve inanmamayı seçeler. sen tanrıyı kanıtlayamadığın sürece ateistlerin savunması her zaman bu olacak çünkü tekrar söylüyorum kanıtı zaten kanıtlanmamış olmasıdır. felsefi olarak tanrıyı tartışmak istiyorsan önce tanrı kavramını anlaman gerekiyor sen tanrıya bir yaratıcı diyorsun değilmi? yaratıcı bilimsel olarak incelenir fizik kuralları dahilinde eğer sen fiziğin maddenin ötesinde bir güç var ve her şeyi yarattı fikrini ortaya atıyorsan senin de bunu kanıtlaman gerekir eğer kanıtlayamıyrsan bende sana x tanrısı veya güneş tanrısı var nedeni geçmiş yıllarda insanların buna tapması gösterebilirim. felsefi olarak tanrının olması insan zekasına ters çünkü tanrı ve din ikiye ayrılır dinleri zaten boş ver bu durumda tanrıdan sadece söz ettiğinizi var sayarak öncelikle neden tanrı olmalı argümanını bana sunmalısın bende sana neden olmadığını sunmalıyım ama galiba o küçük beyinleriniz bunu bir türlü anlamıyor
Herkesin bildiği varlığın varlık olma nedeni. Benim düşünceme yansıyan tek şeklinde.
@Barış_LonelyForever ok canım. yarısına kadar göz gezdirdim ve boş yaptığına kanaat getirdim. hiçbir netlik barındırmayan kendi düşüncelerini içermeyen şeylerden bahsedip durmuşun gene. hani felsefe de yapamamışsın? bak gene hakarete de başladın :D beynimize kafa yorma aşko senden iyi çalıştığına eminim küçük beynimin. kafanın içi bomboş üzgünüm ve tekrar iyi akşamlaaar hadi bb
Kanıtlanamaması bizim felsefi olarak mantıklı bulduğumuza inanmamamızı gerektirmez. Aklımız yerinde.
Aklınız yerinde olabilir olmadığını söylemedim. felsefi olarak mantıklı bulmanız kanıtın olmasına ya da olmamasına gerek olmadığı gibi aynı şekilde benim söylediğim fikirleri de kanıtsız yapmaz
@Barış_LonelyForever Hiçbir argüman sunmadan sadece bizi yanlışlamaya çalışıyorsun. Bir daha yoruma yazma. Kanıta dayanmayan bir şeyi düşünmeyeceksen bilim de yapma otur oturduğun yerde. Kalem de oynatma. Bir zamanlar Dünya tepsi şeklindeydi sanırım senin için.
@Barış_LonelyForever Yazmandan takmadığın anlaşılıyor. Takmıyorsan bir daha yazma.
Neden ama? yazdığım onca şeyi anlamayan sizsiniz argüman sunuyorum zaten sadece siz felsefi yapmayı bilmiyorsunuz ve ilk başta sorduğum soruya bile cevap vermedin neden tanrının olduğunu düşüniyorsun?
ne güzel dedin öyle Turlar <3
Sanrım siz evrime tepki olarak doğdunuz hatta kesin sen şimdi topraktan geldiğine falan inanıyorsundur. kanıtın bile olmadan hatta doğru düzgün bile konuşmayı bilmeden zaman kaybediyorsun sadece
@Barış_LonelyForever Tanrısal varlığı düşünmeyi seçtiğim için 😄 İnandığım için. Senin gibiler dünyanın tepsi olduğunu zannediyordu. Daha yazma.
@Barış_LonelyForever yorumlarını neden kaldıralım? görebilen herkes nasıl bi mantık içinde yüzdüğünü iddia edip ama mantıksız olduğunu görsün ayolll
@Barış_LonelyForever Ulan ilk laf atan sensin. Def olur musun?
Tabi ki de görsünler bende bunu istiyorum mantığınızın bile olmadığını cevap veremediğinizde bilim karşısında nasıl ergence tavır takındığını görsünler lütfen silmeyin kalsın
@Barış_LonelyForever Bak hala hem bizim ergen olduğumuzu düşünüyor hem de cevap veriyor. Verme cevap
Defolmamı söyleyip hala cevap veren kişi değil mi bu ya aa ne tuhaf hala yazıyor bak bir çelişki daha
Kimsenin buna gücü yetmez. d
Yahu dalga geçme? Felsefe yapak yaw
Hahahah tamam
Var olmayan bir şeyin var olmadığını kanıtlamaya mı kimsenin gücü yetmez diyosun?
@Poinsettia sen aglion knk